Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.04.2008., 11:53   #1
laf
Registered User

Datum registracije: Apr 2008
lociranje preko ip adrese

Uglavnom prica je ovakva,,,cura mi se zakacila sa nekim tipom na forumu,koji je inace admin i radi u policiji,,,on joj sada zna ip adresu i prijeti da ce joj doc na vrata,i da je moze locirat bez problema,,sad kolko je to moguce??
laf je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2008., 11:55   #2
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor laf Pregled postova
Uglavnom prica je ovakva,,,cura mi se zakacila sa nekim tipom na forumu,koji je inace admin i radi u policiji,,,on joj sada zna ip adresu i prijeti da ce joj doc na vrata,i da je moze locirat bez problema,,sad kolko je to moguce??
Nije moguce bez sluzbene procedure, koliko god on bio "admin". Brdo admina radi u policiji, samo neki mogu uz podosta papirologije doci do takvog podatka i to uz poprilicnu kolicinu objasnjenja.
Oglas

Oglas
Staro 10.04.2008., 12:31   #3
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Ja dodjem do adrese za 20minuta ako imam tvoju IP adresu. Internet nije sigurna stvar. Naucite to vec jednom.

Treba ti:

a) prijatelj moderator koj ce ti reci neciju IP adresu
b) prijatelj u tcomu kojem ces ti reci IP adresu + vrijeme i on ce ti dati tel. broj. A adresu ak od toga neznas saznat, onda stvarno.
c) vise od 3kn bona na mobitelu da nazoves prijatelja ili 1.5kn ako ti je u simpa ti & ja broju.

Inace usput... Da ju je htio naluputa, nebi joj rekao da ce ju nalupati, nego bi samo dosao sa palicom i namlatio ju.

I mos mislit kak se policajac neki ima vremena tak prijetit okolo, ne da bi samo zgubio posao da ga se ulovi, nego bi jos i zavrsio sa kaznenom prijavom. Novine samo cekaju da se docepaju takvog nekog.

Uostalom imas abuse sluzbu, imas policiju da napravis prijavu da ti prijeti
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2008., 12:41   #4
MIK
no fear
Moj komp

MIK's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Pravilo broj 1. Zabraniti curi čatanje (ala iskrica, myspace, facebook) Pravilo broj 2. Zabraniti curi pristup internetu (da ne gleda razne perverzije-da joj se nebi to još i sviđalo), Pravilo broj 3. Zabraniti curi pristup kompu (da nekaj ne po**be).

EDIT: omogućiti flat rate pristup kuhinji, te DSL vezu do usisavača (moraš negdje kompenzirati)
Stvar riješena
MIK je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2008., 12:43   #5
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
a) prijatelj moderator koj ce ti reci neciju IP adresu
b) prijatelj u tcomu kojem ces ti reci IP adresu + vrijeme i on ce ti dati tel. broj. A adresu ak od toga neznas saznat, onda stvarno.
Ove dvije stvari povlace kaznenu prijavu ako dodje do frke.
Staro 10.04.2008., 12:46   #6
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Autor MIK Pregled postova
Pravilo broj 1. Zabraniti curi čatanje (ala iskrica, myspace, facebook) Pravilo broj 2. Zabraniti curi pristup internetu (da ne gleda razne perverzije-da joj se nebi to još i sviđalo), Pravilo broj 3. Zabraniti curi pristup kompu (da nekaj ne po**be).
Stvar riješena
ne kuzim pravilo broj dva, tebi se ne bi svidjelo da te cura doceka doma u cokoladnim tangama kakve je vidjela na netu?
rendula je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2008., 13:10   #7
MIK
no fear
Moj komp

MIK's Avatar

Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
ne kuzim pravilo broj dva, tebi se ne bi svidjelo da te cura doceka doma u cokoladnim tangama kakve je vidjela na netu?
Pa to mi baš i nije perverzno: mislio sa na malo tvrđe stvari: igrice sa tri frajera, pa recimo da od tebe napravi žensko, prst u pak dinamo prvak... itd.., Ma i sam znaš (da se ispravim- bolesno perverzno)
Staro 10.04.2008., 13:21   #8
laf
Registered User

fs

znaci lako je preko ip adrese saznat pravu adresu?by the way internet mi je od jedne mreze a telefon od druge
Staro 10.04.2008., 13:23   #9
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
znaci lako je preko ip adrese saznat pravu adresu?by the way internet mi je od jedne mreze a telefon od druge
Nije lako, moras imati nekoga u odgovarajucem ISP-u da preda te podatke. Lako je to napisati, ali bi volio vidjeti nekoga da stvarno da tu adresu.
Staro 10.04.2008., 13:25   #10
VoodooRain
Premium
Moj komp

VoodooRain's Avatar

Citiraj:
prst u pak dinamo prvak... itd )
dugo nisam cuo takvu dobru provalu svaka ti dala
VoodooRain je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.04.2008., 13:27   #11
laf
Registered User

fs

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Nije lako, moras imati nekoga u odgovarajucem ISP-u da preda te podatke. Lako je to napisati, ali bi volio vidjeti nekoga da stvarno da tu adresu.
znaci ipak je izvedivo,ali u slucaju toga mogao bi nabiti dobru tuzbu??,,,a sta je sa ovim stranicama na netu koje lociraju ip adresu,jeli mogu locirati samo grad,ili dio grada ili sta??
Staro 10.04.2008., 13:34   #12
MIK
no fear
Moj komp

MIK's Avatar

Koliko je meni poznato lociraju centralu.
Staro 10.04.2008., 13:35   #13
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
znaci ipak je izvedivo,ali u slucaju toga mogao bi nabiti dobru tuzbu??,,,a sta je sa ovim stranicama na netu koje lociraju ip adresu,jeli mogu locirati samo grad,ili dio grada ili sta??
IP adresa je - nista. Svako racunalo ima IP adresu, relativno lako dohvatljivu, no direktno ne upucuje ni na sto, osim na ISP-a.

ISP iz nje i vremena pojedine poruke doznaje konekciju, cak ne ni samog korisnika. Obzirom da je potrebno puno papira za to (ti podaci nisu javni), ako se netko docepa protupravno tih podataka imas osnovu za jako dobru i financijski jako isplativu tuzbu protiv ISP-a, odgovorne osobe u ISP-u i djelatnika koji je to dao.
Staro 10.04.2008., 13:37   #14
laf
Registered User

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
IP adresa je - nista. Svako racunalo ima IP adresu, relativno lako dohvatljivu, no direktno ne upucuje ni na sto, osim na ISP-a.

ISP iz nje i vremena pojedine poruke doznaje konekciju, cak ne ni samog korisnika. Obzirom da je potrebno puno papira za to (ti podaci nisu javni), ako se netko docepa protupravno tih podataka imas osnovu za jako dobru i financijski jako isplativu tuzbu protiv ISP-a, odgovorne osobe u ISP-u i djelatnika koji je to dao.
ok stari,znaci nean razloga za brigu,,a i ako imam,opet mogu izvuc dobro iz zla
Staro 10.04.2008., 13:42   #15
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
ok stari,znaci nean razloga za brigu,,a i ako imam,opet mogu izvuc dobro iz zla
Sve znas.

Samo pazi da cura nije radila neko sr***e na osnovu kojeg se moglo doci do sluzbenog naloga.
Staro 10.04.2008., 13:52   #16
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Da, ako postoji opravdani nalog za prijavu onda je stvarno nagrabusila. Ovako, ilegalnim aktivnostima, prilično lako je doći do tih podataka, no opet napominjem - radi se o totalno nelagalnom poslu tak da...
tor je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2008., 17:58   #17
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
lol lik joj je rekao da ce joj doc doma.

pa sta nisi rekao samo dodji cak bi ga i u kucu pustio a onda bi ga polomio

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2008., 18:16   #18
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

@laf, evo uz malo muke, ja sam tebe locirao

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2008., 19:13   #19
shimpa
PC Ekspert

shimpa's Avatar

kako si došao do toga živo me zanima. kao što je iggy rekao ak imaš administratorska prava na forumu možeš do ip-a, s ip-om možeš do isp-a, uz malo truda imaš šire područje, ali kuća u kojoj netko živi.. bez debelih veza u konkretnom isp-u fakat ne kužim kako (ali bih rado saznao) tako da u uho (oko) sam se pretvorio.
shimpa je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2008., 19:26   #20
kObRa
Banned
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:

EDIT: omogućiti flat rate pristup kuhinji, te DSL vezu do usisavača (moraš negdje kompenzirati)
Stvar riješena
zabrani joj da gleda tv, da ide van da se vidja s frendicama... ma what a heck... stavi joj lanac oko vrata... rofl..
kObRa je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2008., 19:53   #21
timmy
Premium

timmy's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor shimpa Pregled postova
kako si došao do toga živo me zanima. kao što je iggy rekao ak imaš administratorska prava na forumu možeš do ip-a, s ip-om možeš do isp-a, uz malo truda imaš šire područje, ali kuća u kojoj netko živi.. bez debelih veza u konkretnom isp-u fakat ne kužim kako (ali bih rado saznao) tako da u uho (oko) sam se pretvorio.

locirao ga je tako sto mu u profilu pise da je iz trogira, a on je ubacio sliku sa google eartha
timmy je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2008., 19:59   #22
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2008., 20:16   #23
laf
Registered User

oce mi neko vise konkretno odgovorit na pitanje??Jeli lako ili tesko ilegalno doc do necije adrese i telefonskog broja preko IP adrese,,vecina mi kaze da je to gotovo nemoguce,ali neki kazu da je lako moguce ako imas vezu u npr.T-comu,kao sta kaze TOR,inace lik je picka i nece on doc nego salje neke ljude,uglavnom čunka neka,u tome je problem
Staro 10.04.2008., 20:23   #24
laf
Registered User

uostalom svi govore drukcije,neki kazu da nemoze ni otkrit kvart u kojem zivim,neki da moze to svatko...Neki kazu da je te veze lako nabavit uz lovu,neki kazu da je to nemoguce...Treba mi nesto konkretno
Staro 10.04.2008., 20:24   #25
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Očito ne čitaš šta ti ljudi pišu:

legalnim putem - jako teško, mora postojati jako dobar razlog zašto bi ISP nekome davao tvoju kućnu adresu/telefon (iako kad imaš jedno, nije teško sam naći drugo)

ilegalnim putem - isto teško, no ovisi o vezama koje ima (a vjerojatno ih nema, pogotovo ako je nekome stalo do posla). No ako se radi o ilegalnom načinu (vezama, žnjorama), onda možeš fino tužiti ISP radi povrede privatnosti (kako ti je fino Old Iggy rekao).

I daj pazi kak se izražavaš na forumu, lakše malo sa prostotama... Uglavnom, previše se nerviraš oko gluposti.

EDIT:
Uopće ne čitaš što ti piše. Moguće je sve... ISP prema prema vremenu i IP-u vidi čija je konekcija bila tada na netu. Povežu tu konekciju sa onime čiji je acc. i sa onom adresom koju si naveo prilikom ugovaranja internet veze. No taj netko iz ISP-a koji bi mu dao podatke za taj IP bi komotno ispušio posao i tvrtka koja pruža ADSL uslugu bi bila pod velikom mogućnošću tužbe, a to si nitko ne želi, pogotovo ne jer se nečija cura verbalno pokefala na netu. Jel ti sad jasnije ?
Staro 10.04.2008., 20:51   #26
MAHER
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2005
dobro s time da ako mu netko suti i dode s palicom pred vrata,tesko da ce znati da je to taj lik s neta i tako nece doci ni do isp-a
MAHER je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2008., 06:15   #27
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Ovo su gluposti.

Gle da ti je htio nesto napraviti vec bi ti napravio, tak da... Po toj teoriji ce te prije zatuc neko u prometu zato sto si zaspao na semaforu. Kupi dvocjevku i drzi ju u kuhinji. Nemoj panicarit bezveze.

Na internetu nema anonimnosti, to je jedino sigurno u ovoj cijeloj prici.
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2008., 10:32   #28
shimpa
PC Ekspert

shimpa's Avatar

Citiraj:
Autor timmy75 Pregled postova
locirao ga je tako sto mu u profilu pise da je iz trogira, a on je ubacio sliku sa google eartha
haha dobra
shimpa je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2008., 11:02   #29
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor MAHER Pregled postova
dobro s time da ako mu netko suti i dode s palicom pred vrata,tesko da ce znati da je to taj lik s neta i tako nece doci ni do isp-a
A ne uopće, maher te napadne sa palicom bez razloga , a ti si se slučajno posvađa sa neznancem, baš mi nije logično!
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno