![]() |
lociranje preko ip adrese
Uglavnom prica je ovakva,,,cura mi se zakacila sa nekim tipom na forumu,koji je inace admin i radi u policiji,,,on joj sada zna ip adresu i prijeti da ce joj doc na vrata,i da je moze locirat bez problema,,sad kolko je to moguce??
|
Citiraj:
|
Ja dodjem do adrese za 20minuta ako imam tvoju IP adresu. Internet nije sigurna stvar. Naucite to vec jednom.
Treba ti: a) prijatelj moderator koj ce ti reci neciju IP adresu b) prijatelj u tcomu kojem ces ti reci IP adresu + vrijeme i on ce ti dati tel. broj. A adresu ak od toga neznas saznat, onda stvarno. c) vise od 3kn bona na mobitelu da nazoves prijatelja ili 1.5kn ako ti je u simpa ti & ja broju. Inace usput... Da ju je htio naluputa, nebi joj rekao da ce ju nalupati, nego bi samo dosao sa palicom i namlatio ju. I mos mislit kak se policajac neki ima vremena tak prijetit okolo, ne da bi samo zgubio posao da ga se ulovi, nego bi jos i zavrsio sa kaznenom prijavom. Novine samo cekaju da se docepaju takvog nekog. Uostalom imas abuse sluzbu, imas policiju da napravis prijavu da ti prijeti :) |
Pravilo broj 1. Zabraniti curi čatanje (ala iskrica, myspace, facebook) Pravilo broj 2. Zabraniti curi pristup internetu (da ne gleda razne perverzije-da joj se nebi to još i sviđalo), Pravilo broj 3. Zabraniti curi pristup kompu (da nekaj ne po**be).
EDIT: omogućiti flat rate pristup kuhinji, te DSL vezu do usisavača (moraš negdje kompenzirati) Stvar riješena ;) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
fs
znaci lako je preko ip adrese saznat pravu adresu?by the way internet mi je od jedne mreze a telefon od druge
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
fs
Citiraj:
|
Koliko je meni poznato lociraju centralu.
|
Citiraj:
ISP iz nje i vremena pojedine poruke doznaje konekciju, cak ne ni samog korisnika. Obzirom da je potrebno puno papira za to (ti podaci nisu javni), ako se netko docepa protupravno tih podataka imas osnovu za jako dobru i financijski jako isplativu tuzbu protiv ISP-a, odgovorne osobe u ISP-u i djelatnika koji je to dao. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Samo pazi da cura nije radila neko sr***e na osnovu kojeg se moglo doci do sluzbenog naloga. |
Da, ako postoji opravdani nalog za prijavu onda je stvarno nagrabusila. Ovako, ilegalnim aktivnostima, prilično lako je doći do tih podataka, no opet napominjem - radi se o totalno nelagalnom poslu tak da...
|
lol lik joj je rekao da ce joj doc doma.
pa sta nisi rekao samo dodji cak bi ga i u kucu pustio a onda bi ga polomio :D |
|
kako si došao do toga živo me zanima. kao što je iggy rekao ak imaš administratorska prava na forumu možeš do ip-a, s ip-om možeš do isp-a, uz malo truda imaš šire područje, ali kuća u kojoj netko živi.. bez debelih veza u konkretnom isp-u fakat ne kužim kako (ali bih rado saznao) tako da u uho (oko) sam se pretvorio.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
locirao ga je tako sto mu u profilu pise da je iz trogira, a on je ubacio sliku sa google eartha:D |
|
oce mi neko vise konkretno odgovorit na pitanje??Jeli lako ili tesko ilegalno doc do necije adrese i telefonskog broja preko IP adrese,,vecina mi kaze da je to gotovo nemoguce,ali neki kazu da je lako moguce ako imas vezu u npr.T-comu,kao sta kaze TOR,inace lik je picka i nece on doc nego salje neke ljude,uglavnom čunka neka,u tome je problem
|
uostalom svi govore drukcije,neki kazu da nemoze ni otkrit kvart u kojem zivim,neki da moze to svatko...Neki kazu da je te veze lako nabavit uz lovu,neki kazu da je to nemoguce...Treba mi nesto konkretno
|
Očito ne čitaš šta ti ljudi pišu:
legalnim putem - jako teško, mora postojati jako dobar razlog zašto bi ISP nekome davao tvoju kućnu adresu/telefon (iako kad imaš jedno, nije teško sam naći drugo) ilegalnim putem - isto teško, no ovisi o vezama koje ima (a vjerojatno ih nema, pogotovo ako je nekome stalo do posla). No ako se radi o ilegalnom načinu (vezama, žnjorama), onda možeš fino tužiti ISP radi povrede privatnosti (kako ti je fino Old Iggy rekao). I daj pazi kak se izražavaš na forumu, lakše malo sa prostotama... Uglavnom, previše se nerviraš oko gluposti. EDIT: Uopće ne čitaš što ti piše. Moguće je sve... ISP prema prema vremenu i IP-u vidi čija je konekcija bila tada na netu. Povežu tu konekciju sa onime čiji je acc. i sa onom adresom koju si naveo prilikom ugovaranja internet veze. No taj netko iz ISP-a koji bi mu dao podatke za taj IP bi komotno ispušio posao i tvrtka koja pruža ADSL uslugu bi bila pod velikom mogućnošću tužbe, a to si nitko ne želi, pogotovo ne jer se nečija cura verbalno pokefala na netu. Jel ti sad jasnije ? |
dobro s time da ako mu netko suti i dode s palicom pred vrata,tesko da ce znati da je to taj lik s neta i tako nece doci ni do isp-a
|
Ovo su gluposti.
Gle da ti je htio nesto napraviti vec bi ti napravio, tak da... Po toj teoriji ce te prije zatuc neko u prometu zato sto si zaspao na semaforu. Kupi dvocjevku i drzi ju u kuhinji. Nemoj panicarit bezveze. Na internetu nema anonimnosti, to je jedino sigurno u ovoj cijeloj prici. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:21. |