Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.03.2008., 12:04   #31
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Bilo bi iznimno glupo probavati dal bi to smeće pogonilo konfu temeljenoj na Q9x00 procesoru, i ''ostalim današnjim divotama''...
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2008., 12:25   #32
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
Ne, nisam strucnjak niti se za takvog smatram...ali ne kenjam i ne preporucan neprovjereno, ne kopiram forumske preporuke, ne ravnam se po trendu i ne postam samo da bi imao više postova...kao neki.
Imaš i tu i tu...tu imaš i koju slikicu Ako ti je previše za citati, mogu ti probati objasniti u kracima crtama.

kao sto sam i ciljao nemas nista sto bi objasnilo prednosti useru kod PFC napajanja. proizvodjaci su na to prisiljeni europskom direktivom i mogu biti samo sretni sto ima neukih usera kao sto si ti koji ce to nekome preporucivati kao obaveznu opremu (koja ce mu ne, uciniti komp sigurnijim) i tako im olaksati prodaju nesto skupljih napajanja dok je cijela ideja da elektricna mreza bude bolje iskoristena (opet ne za usera, njemu je sve isto kao i potrosnja) i izlozena manjim pritiscima.
a procjecnog usera cisto boli k za elektru, ionako ce ju vlada prodati strancima uskoro.
to nije nesto lose ali isto kao RoHS koji proizvodjaci u zadnje vrijeme tako ponosno isticu na kutijama proizvoda za krajnjeg usera ne znaci apsolutno nista i nikako ne moze biti faktor koji odlucuje da li neko napajanje valja ili ne.

a ono o o kopiranju forumskih preporuka i slijedjenju trendova se (nadam se) nije odnosilo na mene jer ako je....vise u krivu nisi mogao biti ni da vristis kako je nebo ljubicasto a rode donose djecu.

btw, vjerujem da ti je kao i meni pun kurac ovog fortrona i njegovog dizanja u nebesa ovdje na forumu ali to sve nije razlog niti opravdanje da se pisu budalastine
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2008., 12:32   #33
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
ako zanemarimo PFC kod Fortrona opet ostaje mali broj konektora što je po meni velika mana, a i taj fortron se proizvodi od 2004. (ili2002?). u svakom slučajuje napajanje bolje od MS-a, Codegena, Neverpowera i sl, ali je smijeh kada netko preporučuje PNF-a i 8800GTX...
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2008., 12:43   #34
Gwin
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2007
ja ću samo jednu stvar..

nažalost, jedina slika koja mi je ostala, nemam slike na kojima se (ne)vidi čiji su kondenzatori..

raptoxx RT-550-PSPL, više se ne sjećam revizije.. uglavnom, kad je prdnuo, potegnuo je za sobom Quantum Fireball disk i jednu NEC optiku..

osim činjenice da izgleda kao da je složen u nečijoj garaži, jel netko primjećuje na slici da u gornjem lijevom ćošku kompletno fali filter kombo ?? nema zavojnice, nema osigurača.. iako su uredno nacrtane na štampanu pločicu

transakcije: 1, 2, 3, 4
Gwin je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2008., 12:44   #35
Razer
.

Razer's Avatar

Citiraj:
Autor Buger Pregled postova
ali je smijeh kada netko preporučuje PNF-a i 8800GTX...
U potpunosti se slažem. Uz GTX-icu, tu je bilo i 3870 X2

Elvis NHF
Staro 20.03.2008., 12:55   #36
Buger
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Gwin Pregled postova
ja ću samo jednu stvar..

nažalost, jedina slika koja mi je ostala, nemam slike na kojima se (ne)vidi čiji su kondenzatori..

raptoxx RT-550-PSPL, više se ne sjećam revizije.. uglavnom, kad je prdnuo, potegnuo je za sobom Quantum Fireball disk i jednu NEC optiku..

osim činjenice da izgleda kao da je složen u nečijoj garaži, jel netko primjećuje na slici da u gornjem lijevom ćošku kompletno fali filter kombo ?? nema zavojnice, nema osigurača.. iako su uredno nacrtane na štampanu pločicu
ovo bi trebalo staviti na VIDIjev forum u sticky
Staro 20.03.2008., 17:47   #37
Oblak
Premium
Moj komp

Oblak's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor Razer Pregled postova
Bilo bi iznimno glupo probavati dal bi to smeće pogonilo konfu temeljenoj na Q9x00 procesoru, i ''ostalim današnjim divotama''...
Dakako da bi, netko je imao namjeru mozda?

Btw, dosad sam imao samo noname napajanja, od kojih mi je jedno krepalo i NISTA nije povuklo za sobom.
Tak da ono, namjena mog napajanja niti nije OC i pogon "danasnjih divota", kao i vecina tih noname napajanja. Ona su za pravljenje konfi koje ce netko sastaviti i zaboraviti sto mu je u kucistu, i za to su, po mom misljenju, odlicna. Sve to mi daje naslutiti da je rasprava oko usporedbi kvaliteta brandiranih i nebrandiranih napajanja besmislena, jer onaj tko misli imati solidnu konfu i tu i tamo nabaciti OC nece sigurno kupovati MS napajanja (kao ja ).
Oblak je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2008., 18:48   #38
žile
Banned

žile's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor Oblak Pregled postova
jer onaj tko misli imati solidnu konfu i tu i tamo nabaciti OC nece sigurno kupovati MS napajanja (kao ja ).
Pri zdravoj pameti MS napajanje možeš jedino dobit s kućištem
žile je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2008., 19:13   #39
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Citiraj:
Autor Oblak Pregled postova
Sve to mi daje naslutiti da je rasprava oko usporedbi kvaliteta brandiranih i nebrandiranih napajanja besmislena, jer onaj tko misli imati solidnu konfu i tu i tamo nabaciti OC nece sigurno kupovati MS napajanja (kao ja ).
a upravo tako. rasprave su besmislene al sta ces kad ih volimo
no dosta toga ovdje je prourokovano bljuvotinama koje citamo na ovom forumu u drugim threadovima gdje se spomenu napajanja samo sto smo inace kulturni i sutimo. jednom se ipak narod mora izlajati i reci "pun nam je vise kurac vas i tog fortrona"

nego da se osvrnem na onu sliku raptoxxa gore - primjecujem li samo ja nevjerovatnu slicnost s MSovim 550W (12cm vent) ciju sam sliku ja prije postao. cak im fale i isti elementi.
a ovi postojeci jesu li bolji ili ne tesko je reci bez oznaka, mozda me Gwin usreci pa ih posta.
jos jedan dokaz da domacim casopisima ne treba vjerovati (ma ni stranima). ne znam jesu li placeni da srot proizvode tako dobro reklamiraju u reviwima ili jednostavno clanke izmisljaju pa da ne bi nekoga slucajno neposteno ocrnili sve ocijene super.
btw, zao mi je sto sam onog tagana 330W sto mi je krepao bacio. ono je bio vrhunac lose izrade a nagledao sam se stvarno svacega u zivotu. a kostao je kao dva dobra napajanja
Staro 20.03.2008., 20:44   #40
Gwin
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2007
nažalost gwin je dan kasnije doma donio 620HX, a raptoxxa s guštom zafitiljio u kontejner

probat ću se dočepat još jednog, frendica ima u kompu raptoxxa 550 sa nevjerojatnih 18A@12V ?! tolko o 550W napajanju

transakcije: 1, 2, 3, 4
Gwin je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2008., 20:50   #41
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

a barem je ostalo puno na 5V pa moze sobnu grijalicu spojiti na USB
Staro 20.03.2008., 21:26   #42
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
a barem je ostalo puno na 5V pa moze sobnu grijalicu spojiti na USB
Vidite da ipak Raptoxx i nije toliko loš..ima svestranu primjenu
srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2008., 23:20   #43
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
jednom se ipak narod mora izlajati i reci "pun nam je vise kurac vas i tog fortrona"
Tako je, i ne samo Fortrona nego još jednog napajanja kojeg nećemo imenovat - radi se o Corsairu VX520. E da i Maxtori nisu najgori diskovi koji postoje, i 8800 GT nije najisplativija kartica u povijesti i za TT kućišta nije istina da ne valjaju. Dobro ovo zadnje sam ga baš provalio bezveze .
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2008., 23:22   #44
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
@tutix Punks not dead..
svi obrnuto, a ti kontra..zanimljiv pristup..
srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2008., 09:38   #45
Buger
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
Tako je, i ne samo Fortrona nego još jednog napajanja kojeg nećemo imenovat - radi se o Corsairu VX520. E da i Maxtori nisu najgori diskovi koji postoje, i 8800 GT nije najisplativija kartica u povijesti i za TT kućišta nije istina da ne valjaju. Dobro ovo zadnje sam ga baš provalio bezveze .
Što je to boldano
Staro 21.03.2008., 14:34   #46
Oblak
Premium
Moj komp

Oblak's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Da, a nitko nije spominjao preporuku CM kucista? Hmm... ne znam jel bilo topika o kucistima gdje nije preporucen 690 (otkad je izasao, rebela da i ne spominjem), i to mozda 25% ljudi ga preporuca na osnovu vlastitog iskustva, sve ostalo je tipa "reviewovi su odlicni" ili "kazu ljudi da je super". Nego primijetio sam da je malo reviewova koji stvarno docaravaju realnu sliku proizvoda osim ovih na forumu.
Najbolje je kad ti odes negdje, opipas, pomirises, upalis ili nagovoris nekog da kupi i onda odes do njega da vidis jel to valja pa da i ti kupis. Medjutim, ima i onih tipa "e kupujem pa kud puklo, moglo bi bit fino", i upravo zbog njih ce se nastavit rasprave i usporedbe i kupovat ce se svasta.

Ontopik: bio sam ja pri zdravoj pameti i tanasnog novcanika kad sam kupovo MS napajanje. Nadam se da nije svima pamet u novcaniku.
Oblak je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2008., 14:35   #47
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Buger Pregled postova
Što je to boldano
Ma jedno napajanje, pa kak ne znaš za VX450
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2008., 15:26   #48
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Iskreno ne vidim svrhu prepucavanja koje se razvilo u ovom threadu oko ovog svega...

Jel PNF OK napajanje? Je... Jel MS Ok napajanje? nekome je nekome nije... Jel neko dobio ružan napon na testiranjeu nekog napajanja u smislu ripplea i ostalog? moguće... To što neki PSU ima veći ripple ne znači da je lošiji izbor od neko koje ima manji ako isto nemože upogoniti neku konfu a prvo može, tome i sluše svi oni regulatori i sranja na elektronici koju tako skupo plaćamo da je štite od toga svega...

Dal je MS napravljen po ATX (1.02/2 ili kojem god) standardu? Jel PNF napravljen po istom standardu? Jesu... Dakle moraju i pogoniti konfu određene snage EOD tu se nema kaj dalje reći jer da to nemogu nebi niti postojali...

A ko će što kupiti na kraju se svede na osobne perferencije, ja samo znam da ja ipak između PNFa i MSa radije biram PNFa a između PNFa i VX450 potonjeg (kao što se vidi iz priloženog) i ja sam svakavih smeća imao i u kompu i u rukama i meni od mojih napajanja nije crklo niti jedno a već poduže mi nije crkla niti matična niti grafa niti hard niti išta drugo od komponenti tako da ono ja sam (ako je to mjerilo) zadovoljan sa svima njima...
Staro 01.04.2009., 07:01   #49
Valg
Guest
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor Gwin Pregled postova
ja ću samo jednu stvar..

Nema osigurača? LOL!
Was ist das?

Valg je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2009., 09:14   #50
žile
Banned

žile's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Ok,Valg,busted.
Priznaj da si dignuo godinu dana staru dretvu samo da bi bilo aprilililili.
žile je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2009., 09:52   #51
Valg
Guest
Moj komp

A moram i ja malo bocnut.
Al ono na tržnici je najbolji topic do sad.
Staro 01.04.2009., 09:53   #52
Razer
.

Razer's Avatar

Heh, daleko od tog, bilo je štošta do sad na forumu, tak da je izbor najboljeg topica pomalo zajeban posao
Staro 01.04.2009., 10:03   #53
Valg
Guest
Moj komp

Al hvala Gwinu što je omogućio ovakav biser.
(kad ovo pročita optužit će me da sam ja dolemio osigurač - aka. muž od ose)
Staro 17.04.2009., 15:29   #54
House088
Registered User

Datum registracije: Apr 2009
Zamolio bihVase misljenje o ovom napajanju, mozda netko ima iskustva?

http://www.pl-power.eu/docs/data_she...erline_530.pdf

http://www.pl-power.eu/data_powerline530.html

Koristio bi se, mozda, na Quad PC-u sa ovom grafickom
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814130394

Bez gaminga, bez video editinga ili bilo kakvih intezivnih grafickih procesa.

PC bi se koristio vise za audio editing/produkciju

hvala!
House088 je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2009., 18:36   #55
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Kao prvo, dobrodosao na forum

Radi se o rebrandiranom Sinanu VX-530, a ovdje je i njegov review.

Taj Coolmaxov 2k RPM vent koji je unutra mi ne djeluje tiho (vjerojatno ni termoregulacija nije nista bolja), a 70% efikasnosti takodjer daje za naslutiti stednju prilikom odabira njegovih komponenti i samog PCB dizajna (postoji velika mogucnost oscilacija napona na railovima) ... cini mi se da naslucujes o kakvom je napajanju rijec.

Ugl za nekakav slabiji dual core mozda, ali definitivno nije nesto na cemu bi se trebao drzati Quad (bez obzira na grafu i ostatak konfe).

Ako postoje neke druge opcije dostupnih napajanja, navedi ih pa mozda nadjemo najmanje zlo od ponudjenih
Staro 18.04.2009., 02:20   #56
House088
Registered User

Datum registracije: Apr 2009
Hvala na dobrodoslici i veliko hvala za info o napojnoj jedinici!!
Oblakšao si mi dilemu o toj napojnoj, al stim imam jos 3 moguca napajanja o kojima bi mi pomogao savjet

http://www.thermaltakeusa.com/Produc...C=1247&ID=1538

http://www.silverstonetek.com/produc...ST40F&area=usa

http://www.axpertec.com/Product-powe...power_500W.asp

ovo trece AXP napajanje mi se cini kao najbolji kandidat

Specifikacije za graficku(iako necu raditi neku grafiku) kazu da je 350W napajanje minimum(450W za SLI)
tako da mislim da je nekih 500W napajanje minimum(sto se tice jacine)
za quad core(bez overclocka) sa 2 ili 3 HDDa

vase misljenje za ove 3 gore navedene?

Hvala unaprijed i drago mi je da sam nasao ovaj forum!!
House088 je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2009., 04:47   #57
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Cini mi se da su o Silverstone-ovom Strideru napisani epovi, tako da ... odluka je jasna

Onaj prvi je no-go, a o zadnjem nema bas puno podataka (proizvodjac skriva max. kombinirano opterecenje na npr. +12V ili 3.3V+5V) ... tako da takodjer no-go.

Tek ces nakon nekog vremena shvatit sto znaci kvalitetan PSU (govorim iz iskustva, kao i mnogi na ovom forumu) i nece ti bit zao potrosenog novca.
Staro 18.04.2009., 11:07   #58
Majo
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
SilverStone,to je odlicno napajanje,i mislim da tu nema dileme(trileme) ,oko toga
Majo je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2009., 11:16   #59
SetH
Premium
Moj komp

SetH's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
silverstona sam vidio u čipoteci kao i nexus ladnjake
SetH je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2009., 12:16   #60
House088
Registered User