![]() |
Koliko snage ima noname napajanje sa deklariranih 500W?
http://www.hardwaresecrets.com/article/534/1
Interesantan clanak, iako nema niceg sto nismo znali. :D |
132W/11A na 12V :roller:
I onda se nadju genijalci kojima je zao dati 200 kn za 350W Fortrona jer cemu trositi novce bezveze kad ima "500W" napajanja za 100 kn :D |
Ja bi htio vidjeti jedan obican review tog našeg dobroznanog, ucestalo preporucanog fortrona...
Da, clanak je odlican. |
a koliko wata imaju Raptoxx napajanja? i zasto njih nitko ne voli..
Da, inace odlican clanak.. |
Nije istina,Theo Valich ih obozava :D
|
to sam cekao..da on ih voli, i ja sam se prije jednom skoro poveo za njegovim losim primjerom i skoro kupio taj Raptoxx.. sva sreca da su me odgovorili..
I to sve zbog testa u casopisu u kojem je to napajanje dobilo bestbuy titulu.. i dalje ne kuzim kak su i sta oni tamo mjerili, tamo su podaci bili cisto ok.. |
Raptoxx, imaš tražilicu i odgovor u jednoj zakljucanoj temi.
Btw, vjerovatno exxtreme serija raptox napajanja nije loša(al brate, za tu cijenu kupiš pravo serversko napajanje:)), ali professional je koma...ono 600W napajanje s snagom +12V raila od 300W...hehe... Advance serija bi trbala biti nepreloša...ono srednje loše. :) heh, citao sam i ja o raptoxxu bajke u našim it novinama...ali eto...potraži temu pa ceš vidjeti da to shranje nije moglo pokrenuti neku slabašnu konfu. |
Po raznim casopisima cesto preporuke daju jer je jaaaako lijepe boje ...
@Gilbert Obican review famoznog pnf-a nece donjeti nista novo, a kvalitetan review sumnjam da bude netko napravil na napajanju od cca 40 USD. Za sad se uglavnom drzimo provjerenog tj jos nigdje nije doslo do nekog sranja zbog navedenog pnf-a. Steta kaj je moj jos bil pod garancijom inace bi ga otvoril i barem pogledal koje dijelove ima u sebi. Osobno mislim da je to napajanje dobra kupovina tim vise kaj sam ga i ja imal i stvarno je tih. Snaga isto nije losa, ali nije mogel prescota gurati u visine jer je ipak bil preslab za njega. A kaj se clanka tice - lijepo. Ali garantiram da bude jos zakljucaka nekih forumasa da je bolje 500, 600 W no name napajanje nego neko od samo 350, 400 W. @atha Mozda ne bi bilo lose da se i taj clanak ugura tu pa da ga noviji clanovi lakse nadju. |
treba ipak uzeti u obzir i da su onim testirali teski srot od noname napajanja. nisu sva toliko losa i ne fali svima toliko komponenti. evo primjera tipicnog 500+W srota kod nas.
malo veca slika, modemasi preskocite :) http://img210.imagevenue.com/loc198/..._122_198lo.jpg naravno bolji pogled na komponente daje teoretsku maksimalnu snagu od cca 400W i to prilicno lose rasporedjenu, koliko je u stvarnosti nemam uvjete i volje testirati, vjerovatno manje. rastavljanje istih nakon sto odu u mirovinu mi je zanimacija u zimskim danima tako da sam se nagledao svega. no treba paziti jer upravo ovakvo kakvo su u clanku testirali sam vidio vise puta kod nas, dolaze s prilicno oku ugodnim lowend kucistima koja se kod nas prodaju, proizvodjac kucista mi je nepoznat nazalost (nema ga navedenog cak niti na kutiji) no vidjao sam ih u gotovo svim nasim vecim i manjim informatickim trgovinama. |
Citiraj:
Čita moj brat,čitao sam i ja u osnovnoj školi.. BTW,oni svačemu stvarno daju 90+ % ocjenu,softveru i hardveru,a to napajanje je imalo <90% :D Da,bio je neki topic ovdje,sjećam se nešto kroz maglu da raptoxx 450W nije mogao pokrenut konfu koju je coolermaster od 430W bez problema gonio. |
|
Citiraj:
A i naveli su max ripple koji je i onak odredjen atx specifikacijama. |
Glede onog napajanja sa testa, danasnja noname napajanja su ipak bolja po pitanju snage na 12V. Primjera radi noname od 400W koji tjera sestrinu konfu (A64 3000+, 1GB DDR, X1650GT, jedan disk, jedan optikaner) ima dva 12V raila, makar na naljepnici. :D
|
nema baš review-eva za to napajanje...trebao bi si netko sa foruma tko ga ima dat malo truda :)
|
Testirali su napajanje koje nema naljepnicu proizvodjaca, ja takvo još nisam vidio za kupit kod nas, makar i sa jeftinim kejsovima.
Nekažem sad da je MS goldneznamtikoji dobro napajanje ali nije ni u klasi s testiranim. |
ona MS 400W s jednim ventom gotovo da jesu u klasi s gore opisanim. ona s dva (isto 400W) su nesto bolja, 550W s jednim 12cm ventom su u klasi ovih 400W s dva venta dok im je vrhunac tehnike 550W s dva 80mm venta, barem sto se tice elemenata koji (osim sto su svi na broju u zadovoljavajucim kolicinama :D) cak i u nekoj teoriji mogu davati preko 400W. sad, koliko stvarno daju pitanje je. no u svakom slucaju tih sam najmanje i vidjao krepanih kada je MS u pitanju tako da ocito i valjaju nesto.
ali problem je sto se tome cijena priblizila famoznom fortronu (koji mi se zgadio koliko ga se ovdje hvali, neki idu ipak predaleko pa su mu dodijelili status mesije....) pa ne vidim bas smisao u igranju s MSom. btw, testirano napajanje je vjerovatno imalo etiketu ali su je skinili zbog testa, ne bi bilo ok da napadnu samo jednog nazovi-proizvodjaca kad se ista napajanja prodaju pod desecima brandova ili cak doslovno kao no-name. imam jedno takvo negdje, rastavim ga kasnije pa uslikam :) |
Citiraj:
sad ja ga nebih držao u svom kompu al imao sam kolege koji jesu i prodali smo dosta gorenavedenih kompova i svi su radili potpuno normalno. btw, u testu se bash navodi da napajanje nema etiketu i košta par dolara :D Zaboravih onaj MS Platinum 400W s 12cm fan dolazi u vecini MS kejsova, sa velikom vecinom konfiguracija radi potpuno normalno AL BRATE KOLKO IH RIKAVA!! he he he he :D, to je vec žestoko smeche |
Pa svako napajanje,dobro osim raptoxxa može pogoniti konfu.Ali ono što imho šrot napajanja diferencira od kvalitetnih je šteta nastala pri rikavanju istog.Tagan kad umre,umre samo on(dobro,ne uvijek :D),a kad MS umre povede sa sobom pola konfe.Karikiram,ali otprilike shvaćaš o čem govorim.Sam rizik toga je dovoljan da takvo napajanje neće u moj case.
|
Evo da se uključim vezano uz raptoxa, imao sam jednog od 500w i nije mogao goniti moju konfu, ubiti gonio ju je dok nisam upalio neku igru onda se komp jednostavno ugasio i napajanje je konstantno smrdilo, odnesao sam ga na reklamaciju, dobio novo i s tim novim je bio isti slučaj, dok imam osječaj da corsair kojega sad imam bez imalo muke to sve vuče!
|
Citiraj:
Gore navedeni Platinum, u pravilu ne povlači komponente za sobom. |
Citiraj:
Dok s druge strane vexu je umro tagan i poveo matičnu. BTW,jesi ti ljubitelj MS napajanja?Nisam ono izmislio nego je to jasna stvar i beneficija zbog koje i ti i svi mi imamo kvalitetno napajanje. I sam kažeš u pravilu-gore sam fino napisao da je potencijal da mi zbog napajanja prdne par tisi kuna komponenata dovoljan da se kupi pravo napajanje. Opet,vidiš gore da se to dešava i sa brand napajanjem,ali jasno je da je vjerojatnost tako nečega puno manja kod kvalitetnog napajanja. |
Citiraj:
Citiraj:
@6Finger-i sam si rekao da MS napajanja masovno crkavaju-što je po meni, jedan od ključnih razloga kupovine brand-name napajanja-njihova pouzdanost(uz snagu koju mogu isporučiti na 12v). Nije potrebno da ti napajanje uništi pola komponenti, dovoljno je da crkne i da ne možeš radit par dana na kompu dok ne nabaviš novo.. |
karikirati kod teh. informacija ili činjenica znači -"..preuveličavati određene osobine kod koga ili čega radi laganja :D.
tako da toj rijeci u ovakvim raspravama nema mjesta. @dzeneral Molim te da mi ne citiraš leksikon više, želin umrit u blaženon neznanju. Citiraj:
molim sve (pa i tebe) koji ne pišu ništa konstruktivno da me ne Quote-aju i uvlače u glupave rasprave, nevolim se prepucavat na forumu @žile1942, mrzim ms napajanja, samo navodim iskustvo s MS napajanjima napisao sam već da u moj komp MS ne ide, codegen može ali MS-u nema mjesta. BTW šta ti znaci gaymer™ igraš za neki gay tim ili nešta :D (zeza samo) |
Citam, i ne vjerujem...ono..prekoma:D
MS...ma koji MS, jedan sugavi MS je pogonil frendu 6800ultra (s 2 molexa) i on je promjenio napajanje i meni dao to...spojio ga ja na drugi komp (Athlon Xp + 512ram + x1650pro) i wooooohooooo...spalio plocu i disk...jupi...:kafa: O cemu vi pricate, kao da je snaga jedini faktor kaj opisuje zadatke napajanje. Hebo vas MS, hebo vas codegen i hebo vas fortron PNF...o cemu vi pricate. Ono, prije neki dan, na konfiguracijama...3870X2 + C2D i 400W PNF... :rigo: Ne znam tko od vas prati reviewe napajanja na netu, ali kada se pogleda sama cijena aparature za mjerenje....:D Drži Q i 8800....super ono, kaj je najgore kaj se može desit...spalit kucu... ma koji JonnyGuru...kaj on zna, svi odmah na MS/JNC/blablabla. I taj PNF...ono, pojam kvalitete ovdje obuhvaca da je napajanje tiho i da može pokrenuti 4 diska i 3870...opa...koji uspjeh, ono...nema veze kaj je napajanje staro 3-4-5 godina i kaj košta kao malo skuplji dorucak...ma nemojte me nasmijavat. Baš me zanima zašto nekima konstantno rikavaju memorije, ploce ..itd(ne odnosi se ovo na samo ovaj forum)...ma PNF brale...best of the best of the best...ne trebaš ti aktivni PFC...ma jok...koji ripple...PNF i vozi... |
Citiraj:
Ali igram cod pod tim nickom. A ™ je iz zajebancije,jer sam ja jedini koliko ja znam:) |
Oprosti Gilbert al nasral si ga i preveč... Samo se vidi: sranj, sranj, ono, sranj, ono, ono. Ak već imaš govornu manu sa tim 'ono' bar nemoj to pisat... :wtf2:
Da se vratim na temu: Svi mi znamo za koga su ta 'stokunska' napajanja i znaju i proizvođači i tim više ih nije briga. Jednom inf. neukom kupcu je teško objasniti zakaj mu treba dobro napajanje ili još teže zakaj je komp malo slabiji kad staviš nešto skuplje napajanje u konfu a buđet ograničen (govorim kao prodavač inf. opreme). U tom slučaju postoji mogućnost da on sazna prek nekog svog 'majstora' da je mogel za te nofce dobit bolji komp... S tim se ne isplati gubit živce. Review je meni odličan. Baš pročital i uočil sam neke sitnicu kaj nisam znal... :dobar: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Evo ja imam tog shitWise MS Platinuma od 400W. Meni je pogonio venicea 3000+ (@2,4GHz), gigu rama (@480MHz, mislim da je 2,5 3 3 nesto), 1 hdd, 2 optike, 3 pci kartice, 2 venta (2x120) i 6600GT. Stavio sam jos jedan hdd i x1950pro + zalman vf700 alcu LED i sad ne mogu vise klokat proc (tj fsb kompletan) u tolikoj mjeri. FSB je isao do 300 sad ne ide iznad 290.
Bas me zanima sto bi bilo da ubodem neku pilu tipa Q9XXX i ostale divote sto tehnologija moze ponuditi, te da li je to ogranicenje zbog napajanja... |
Naravno da te koči napajanje jer ne može davati dovoljno 'soka' komponentama.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:45. |