Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.10.2007., 13:48   #31
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Da, i dobru cijenu ima taj thermalright.
http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.907.033
Staro 13.03.2008., 12:06   #32
Button
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
Ima li netko sliku coolera koji se dobije zajedno u paketu sa AMD Athlon 64 X2 4400+ i da li dobro hladi?
Button je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2008., 12:28   #33
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor Button Pregled postova
Ima li netko sliku coolera koji se dobije zajedno u paketu sa AMD Athlon 64 X2 4400+ i da li dobro hladi?

http://xtreview.com/images/Phenom%209500%20box%2017.jpg
Router je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2008., 12:58   #34
Crash
Premium
Moj komp

Crash's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor Button Pregled postova
Ladi sasvim dobro.
Crash je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2008., 20:00   #35
Death_Bringer
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Jel preporucljivo ostaviti dirver u windozima za cool'n'quiet? Koliko ide maximum vrtnja box venta na 4400+ procu? tj jel ako ne radi kul and kvajet fan se zavrti do maximuma?
Death_Bringer je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2008., 20:12   #36
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
ja to ne drzim, prvenstveno jer je proc OCan. no u biosu je cooler limitiran tako da i nema neke potrebe, vrti se od 1400-2100 na maksimumu. kada je u biosu na 100% onda se vrti na nekih 3500 okretaja i prilicno je glasan uz minimalan dobitak na hladjenju tako da za tim stvarno ne vidim svrhe. no kada ga se samo spoji na neki non-cpufan konektor na plocu koji uopce nije kontroliran ode do 5000 i zvuci kao mlaznjak u leru parkiran metar od tebe
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2008., 20:21   #37
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Death_Bringer Pregled postova
tj jel ako ne radi kul and kvajet fan se zavrti do maximuma?
To ti ovisi o matičnoj. Neke imaju odvojenu regulaciju ventilatora od CnQ-ta.
Staro 13.03.2008., 20:23   #38
Death_Bringer
Premium

A jel ima onaj mali potenciometar zalman sa kojim se može regulirati brzina, ja imam neki sa nfroce2 ploče, al ne odgovara na sad na ovom novom kuleru, ima 4 pina, dok na potenciometru 3. ne moze stati i think
Staro 13.03.2008., 20:39   #39
Death_Bringer
Premium

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
To ti ovisi o matičnoj. Neke imaju odvojenu regulaciju ventilatora od CnQ-ta.
Motherboard Name Gigabyte GA-M61PM-S2
Staro 13.03.2008., 21:46   #40
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Motherboard Name Gigabyte GA-M61PM-S2
Odeš u BIOS i pogledaš jel postoji opcija. Tražiš nešto u stilu FAN control ili SYS (opcije koje bi ti trebale biti ponuđene su PWM, Voltage).
Staro 13.03.2008., 23:09   #41
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
I koju je najpametnije stavit, kad se stavi na Voltage onda se konstantno vrti na 2000okr a na PWM se mijenja! A nemože se stavit u biosima da se npr konstantno vrti na 1900okr i bok!
danc00 je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2008., 00:08   #42
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Citiraj:
A jel ima onaj mali potenciometar zalman sa kojim se može regulirati brzina, ja imam neki sa nfroce2 ploče, al ne odgovara na sad na ovom novom kuleru, ima 4 pina, dok na potenciometru 3. ne moze stati i think
mislis fanmate? ako se dobro sjecam konektori na njemu bili su na kraju kabela od nekih 30ak centi, klasicni. svi konektori, barem na ovim stock coolerima su kompaktibilni s tim starima (valjda u slucaju da ploca nema ovaj 4 pinski konektor) pa bi trebalo moci sjesti jedno u drugo.

Citiraj:
Autor danc00 Pregled postova
I koju je najpametnije stavit, kad se stavi na Voltage onda se konstantno vrti na 2000okr a na PWM se mijenja! A nemože se stavit u biosima da se npr konstantno vrti na 1900okr i bok!
ja drzim na auto iliti u prijevodu ne diram to, s obzirom da se brzina mjenja ocito je auto izabrao voltage
nemam na to nekih zamjerki, nisam jos cuo da je raspalio na neke prevelike okretaje uz OCan proc.
Staro 14.03.2008., 00:34   #43
Button
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
Što želiš reći da kuler mijenja brzinu kako se mijenja temperatura proca??ili

Malo me muči to dal da uzmem neki jači kuler za proc ili da ostavim ovaj stock amd 4400+ kuler?? ja mislim da je i on dosta dobar
Button je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2008., 00:39   #44
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor danc00 Pregled postova
Koja god ti je opcija najbolja. A ovo, da namjestiš 1900 rpm-a i adio, to ne buš nikada vidio kao postavku. Neke ploče su imale postotke (DFI), ali to je to.

Uvijek lagano upogoniš preko SpeedFan-a onda koliko god ti srce želi okretaja (isto postotci, ali možeš ići jedan po jedan i tako lagano doći do željenog broja okretaja).

Kod mene, bilo na voltage bilo PWM je razlika kojih 100 okretaja (bilo idle bilo load). Ionako mi se vent vrti u rasponu 500-1000 rpm-a (HyperTX ima full rpm pri 1800 o/min).
Staro 14.03.2008., 02:12   #45
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

A, ok. Stavil sam na AUTO i bok, al me nervira ovo pojačavanje, stavil bi na neki broj i mir a ne malo pojačava(možda i previše) malo smanjiva oketaje! Joj da, kad sam stavil na DISABLE, skočilo je na 3000 i konstantno, a temp se nije niš drastično smanjila, al zato se čuje ko stari dizelaš!
Jel ima neki hladnjak dobar do 300kn max, a da je tih za 4000+?
Staro 14.03.2008., 16:04   #46
Death_Bringer
Premium

Ploča mi na 36 stupnjeva
CPU na 27 trenutno, ako ne igram neku igru.
Jel ovo normalno za ploču na kojoj je pasivnjak mali?
Mislim ide i do 40 stupnjeva, a još nije ljeto
Ili kak spikate krivo senzori očitavaju.

Kad smo vec kod kulera, kakvi su za usporedbu culeri na intelima npr, core2duo, su bucniji ili tiši odovih box coolera od amd-a tj intel nema cnq? Ili kak sam vidio neke, imaju možda vece ventove pa su možda tiši, prosvijetlite me?
Staro 15.03.2008., 12:05   #47
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Ploča ti sigurno nije 36°C. To je vjerojatno više unutrašnjost računala (kučišta). Probaj dotaknut PWM, northbridge ili southbrigde, pa ćeš vidjeti (osjetiti) da su oni puno veće temperature.

Ako te zabrinjavaju temperature poput 40°C, onda ćeš se neugodno iznenaditi kad se skuriš na northbridge koji vjerojatno pod load-om gori na nekih 60-70°C realno. Ako ne i više. No ne moraš se brinuti. To je sve testirano, te iako sigurno nisu visoke temperature dobro, mora izdržati pa čak i uvjete po ljetu.
Staro 15.03.2008., 16:40   #48
Death_Bringer
Premium

A šta je sa kondenzatorima, ak nisu japanski neg neki china, se moram bojat koliko ce ploča trajati, jer u posljednje vrijeme vidim u specsima kvalitetnijih ploča da posebno navedu japanese kondichi.
Staro 15.03.2008., 17:16   #49
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Kondić ko kondić. Uvijek može iscuriti. Istina da su jedni bolji od drugih, no sumnjam da ćeš ti baš biti taj pehist kojem će iscuriti nakon mjesec dana.

Koliko je samo prije bilo ploča sa takvim kondićima, pa i dan danas rade ? Previše se brineš.
Staro 18.03.2008., 14:41   #50
White
Premium
Moj komp

White's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Ploča ti sigurno nije 36°C. To je vjerojatno više unutrašnjost računala (kučišta). Probaj dotaknut PWM, northbridge ili southbrigde, pa ćeš vidjeti (osjetiti) da su oni puno veće temperature.

Ako te zabrinjavaju temperature poput 40°C, onda ćeš se neugodno iznenaditi kad se skuriš na northbridge koji vjerojatno pod load-om gori na nekih 60-70°C realno. Ako ne i više. No ne moraš se brinuti. To je sve testirano, te iako sigurno nisu visoke temperature dobro, mora izdržati pa čak i uvjete po ljetu.
S obzirom da je napisao da mu je temp 36 kad ne igra neku igru (i pretpostavljamo da nije pokrenio neku zahtjevniju aplikaciju ili neki stability test ) vjerojatno i je tolika.
White je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2008., 14:50   #51
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Popipaj prstom hladnjak na nekom nforce chipsetu u idle-u. Pogotovo njegova matična koja ima NB i SB u jednom (ako se dobro sjećam), a hladnjak na chipsetu je sve samo ne velik i glomazan.

Vjeruj mi, i u idle-u grije
Staro 19.03.2008., 20:20   #52
D-I-A-B-L-O
Bannija :D
Moj komp

D-I-A-B-L-O's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
ja imam gigabyticu k8nf9 i u idle grije do bola, pod loadom sam se bojao to dirat da mi koža ne ostane na pasivcu.
nažalost nijedan program za mjerenje temparaturi mi ne radi na kompu, jednostavno koji god da instaliram mi zablokira cijeli komp i nemogu ništa napravit nego ga ugasit pa upalit tako da neznam točno kolike su temparature,ali grije ko ludo čak i u idle.
trenutno ga hladim ventilatorom skinutim sa stock amd-a, i sad je već izdržljivije,više ne peče za prste u idle-u
Staro 20.03.2008., 00:12   #53
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

kod mene je hladan bio i prosli nf4ultra i sada ovaj 560. i tu pricam o prst-testu a ne poludjelim senzorima na ploci. mislim, hladan...ne ono totalno ali mlak. ali uvijek ima propuha oko njega, kad bi ga s onim pasivcem orginalnim ostavio bez ikakve ventilacije vjerovatno bi bilo vruce ali opet nije to nesto sto on ne moze izdrzati (ako ne moze ko ga jebe, zato sluzi garancija ).
Staro 20.03.2008., 01:22   #54
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

A koji ti sad imaš gore? Ak nemaš org pasivac? Koji je najbolje i najjednostavnije stavit? A da ak nekaj pođe po zlu da se lako i bez vidljivih naznaka stavi org pa na servis?!
Staro 20.03.2008., 12:29   #55
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

drzim ovo
a ako bude problema s plocom samo vratis orginalni pasivac, nije to neki problem
Staro 20.03.2008., 18:13   #56
D-I-A-B-L-O
Bannija :D
Moj komp

D-I-A-B-L-O's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
samo treba pazit prije kupnje dali ga možeš stavit gore,ovisno od matične do matične,kod mene npr ovaj model nemože ići jer mi grafička dobrim dijelom prekriva NB tako da ja jedino mogu stavit Thermalright HR-05 SLI, a on cijenom premašuje cijenu ploče tako da....
Staro 20.03.2008., 18:56   #57
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

pogledaj koju on plocu ima, pogledaj koju ja plocu imam. biti ce ti jasno da je upozorenje kao takvo ok ali u ovom slucaju potpuno nepotrebno
Staro 20.03.2008., 20:03   #58
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

E nema problome kupujem, daj mi samo reci kakvaje montaža! Jel jednostavna i na kaj trebam paziti i dal temperature dosta padnu s obzirom da se ima dobar protok zraka a imam!
Staro 20.03.2008., 20:49   #59
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

montaza je kao i kod svakog zalman pasivca. sad pitanje je jesi li imao s njima posla prije. uglavnom nije nista komplicirano, imas na njihovom webu flash animacije za postavljanje coolera, pogledaj i trebalo bi ti sve biti jasno
Staro 20.03.2008., 21:18   #60
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Ok, a nisi rekel da su temp pale, jel se isplati! Ma sutra ga idem onda kupit u LINKS, se dobi pasta s njim ili da kupim neku,koja je dobra?
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na