|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Da, i dobru cijenu ima taj thermalright. http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.907.033 |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
http://xtreview.com/images/Phenom%209500%20box%2017.jpg |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Jel preporucljivo ostaviti dirver u windozima za cool'n'quiet? Koliko ide maximum vrtnja box venta na 4400+ procu? tj jel ako ne radi kul and kvajet fan se zavrti do maximuma? |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ja to ne drzim, prvenstveno jer je proc OCan. no u biosu je cooler limitiran tako da i nema neke potrebe, vrti se od 1400-2100 na maksimumu. kada je u biosu na 100% onda se vrti na nekih 3500 okretaja i prilicno je glasan uz minimalan dobitak na hladjenju tako da za tim stvarno ne vidim svrhe. no kada ga se samo spoji na neki non-cpufan konektor na plocu koji uopce nije kontroliran ode do 5000 i zvuci kao mlaznjak u leru parkiran metar od tebe ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() |
#38 |
Premium
|
A jel ima onaj mali potenciometar zalman sa kojim se može regulirati brzina, ja imam neki sa nfroce2 ploče, al ne odgovara na sad na ovom novom kuleru, ima 4 pina, dok na potenciometru 3. ne moze stati i think ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Moderator
|
![]() |
#41 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
I koju je najpametnije stavit, kad se stavi na Voltage onda se konstantno vrti na 2000okr a na PWM se mijenja! A nemože se stavit u biosima da se npr konstantno vrti na 1900okr i bok! |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() nemam na to nekih zamjerki, nisam jos cuo da je raspalio na neke prevelike okretaje uz OCan proc. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
Što želiš reći da kuler mijenja brzinu kako se mijenja temperatura proca??ili Malo me muči to dal da uzmem neki jači kuler za proc ili da ostavim ovaj stock amd 4400+ kuler?? ja mislim da je i on dosta dobar |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Moderator
|
Citiraj:
Uvijek lagano upogoniš preko SpeedFan-a onda koliko god ti srce želi okretaja (isto postotci, ali možeš ići jedan po jedan i tako lagano doći do željenog broja okretaja). Kod mene, bilo na voltage bilo PWM je razlika kojih 100 okretaja (bilo idle bilo load). Ionako mi se vent vrti u rasponu 500-1000 rpm-a (HyperTX ima full rpm pri 1800 o/min).
![]() |
![]() |
#45 |
Why so serious
|
A, ok. Stavil sam na AUTO i bok, al me nervira ovo pojačavanje, stavil bi na neki broj i mir a ne malo pojačava(možda i previše) malo smanjiva oketaje! Joj ![]() ![]() Jel ima neki hladnjak dobar do 300kn max, a da je tih za 4000+? |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Premium
|
Ploča mi na 36 stupnjeva CPU na 27 trenutno, ako ne igram neku igru. Jel ovo normalno za ploču na kojoj je pasivnjak mali? Mislim ide i do 40 stupnjeva, a još nije ljeto ![]() Ili kak spikate krivo senzori očitavaju. Kad smo vec kod kulera, kakvi su za usporedbu culeri na intelima npr, core2duo, su bucniji ili tiši odovih box coolera od amd-a tj intel nema cnq? Ili kak sam vidio neke, imaju možda vece ventove pa su možda tiši, prosvijetlite me? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Moderator
|
Ploča ti sigurno nije 36°C. To je vjerojatno više unutrašnjost računala (kučišta). Probaj dotaknut PWM, northbridge ili southbrigde, pa ćeš vidjeti (osjetiti) da su oni puno veće temperature. ![]() Ako te zabrinjavaju temperature poput 40°C, onda ćeš se neugodno iznenaditi kad se skuriš na northbridge koji vjerojatno pod load-om gori na nekih 60-70°C realno. Ako ne i više. No ne moraš se brinuti. To je sve testirano, te iako sigurno nisu visoke temperature dobro, mora izdržati pa čak i uvjete po ljetu.
![]() |
#48 |
Premium
|
A šta je sa kondenzatorima, ak nisu japanski neg neki china, se moram bojat koliko ce ploča trajati, jer u posljednje vrijeme vidim u specsima kvalitetnijih ploča da posebno navedu japanese kondichi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Moderator
|
Kondić ko kondić. Uvijek može iscuriti. Istina da su jedni bolji od drugih, no sumnjam da ćeš ti baš biti taj pehist kojem će iscuriti nakon mjesec dana. Koliko je samo prije bilo ploča sa takvim kondićima, pa i dan danas rade ? Previše se brineš.
![]() |
#50 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Moderator
|
Popipaj prstom hladnjak na nekom nforce chipsetu u idle-u. Pogotovo njegova matična koja ima NB i SB u jednom (ako se dobro sjećam), a hladnjak na chipsetu je sve samo ne velik i glomazan. Vjeruj mi, i u idle-u grije ![]()
![]() |
#52 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
ja imam gigabyticu k8nf9 i u idle grije do bola, pod loadom sam se bojao to dirat da mi koža ne ostane na pasivcu. nažalost nijedan program za mjerenje temparaturi mi ne radi na kompu, jednostavno koji god da instaliram mi zablokira cijeli komp i nemogu ništa napravit nego ga ugasit pa upalit tako da neznam točno kolike su temparature,ali grije ko ludo čak i u idle. trenutno ga hladim ventilatorom skinutim sa stock amd-a, i sad je već izdržljivije,više ne peče za prste u idle-u ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Premium
|
kod mene je hladan bio i prosli nf4ultra i sada ovaj 560. i tu pricam o prst-testu a ne poludjelim senzorima na ploci. mislim, hladan...ne ono totalno ali mlak. ali uvijek ima propuha oko njega, kad bi ga s onim pasivcem orginalnim ostavio bez ikakve ventilacije vjerovatno bi bilo vruce ali opet nije to nesto sto on ne moze izdrzati (ako ne moze ko ga jebe, zato sluzi garancija ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Why so serious
|
A koji ti sad imaš gore? Ak nemaš org pasivac? Koji je najbolje i najjednostavnije stavit? A da ak nekaj pođe po zlu da se lako i bez vidljivih naznaka stavi org pa na servis?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
samo treba pazit prije kupnje dali ga možeš stavit gore,ovisno od matične do matične,kod mene npr ovaj model nemože ići jer mi grafička dobrim dijelom prekriva NB tako da ja jedino mogu stavit Thermalright HR-05 SLI, a on cijenom premašuje cijenu ploče tako da.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Why so serious
|
E nema problome kupujem, daj mi samo reci kakvaje montaža! Jel jednostavna i na kaj trebam paziti i dal temperature dosta padnu s obzirom da se ima dobar protok zraka a imam! |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Premium
|
montaza je kao i kod svakog zalman pasivca. sad pitanje je jesi li imao s njima posla prije. uglavnom nije nista komplicirano, imas na njihovom webu flash animacije za postavljanje coolera, pogledaj i trebalo bi ti sve biti jasno |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|