|
![]() |
#32 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Mi iz Bj se razumijemo ![]() U jedno 5-6 postova se govori o tome kako tema i sta se pise u njoj pise nema veze s vezom, ali ekipa opet Citiraj:
Po ne znam koji put, to sto vi radite, ispitujete frekvenciski opseg vasih zvučnika/slusalica, a to nema veze sa sluhom.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Ajde da se i ja slozim sa Sraletom. Ovo nema veze sa mozgom. ovo je recimo test frek. opsega vase audio opreme (makar opet totalna glupost, jer tu ekipa pise gluposti totalne) i nema nikave veze sa nicime opcenito. Iskreno fucka mi se sto tu netko pise. Mogu se samo valjat po podu od smijanja i nista drugo. Jos jedna tema bez svrhe... |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
![]() ali naravno... nije riječ u temi o zvučnicima nego o sluhu koji je također nemoguče izmjerit na taj način stoga sve ovo nema baš nekog prevelikog smisla... p.s za ovaj 1hz... nijedan čovjek nečuje ispod 16hz, a da negovorim da većina nečuje ispod 20hz, i također gotovo svi zvučnici nemogu proizvest ispod 18hz( a pogotovo ne standardni kakvi prosječni smrtnici imaju u kući), jer kao prvo nema razloga za to jer to nitko nečuje osim vjerojatno nekih kukaca i slično... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
JDM
|
Citiraj:
Odi fino na fer imaju komoru sa zvucnicima i za čevape ce ti napraviti analizu, tak i tak gore nemaju kaj pametnije za raditi. Nesto ne stima sa programom, opremom ili vama ili kombinacija. Ovo su gluposti koje NEMAJU logike. tko je bio/vidio tonsku audiometriju zna o cemu se radi odprilike. Cekam yedwya on bi trebao (nadam se ![]() a sto se tice donje granice ona je po nekima tek od 50hz. Konkretno cak ako se nevaram u knjizi o anatomiji i fiziologiji (dr.keros i suradnici kojima neznam imena) pise 50hz. Budem potrazio sutra. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
samo malo skuplji hi-fi zvučnici (cijena nekolio tisuća kuna, prije nekoliko desetaka tisuća kuna) mogu reproducirati frekvencije do 20kHz (vidio sam neke do 100khz, al za cijenu nepitajte... možeš si dva mercedesa kupit za njih ![]() a za ovu donju frekvenciju... to sve ovisi od čovjeka do čovjeka, netko če čut 20hz, netko jedva 50hz, a neko ni to... lako moguće da se u tim uđbenicima definira 50hz, jer svejedno svaki autor u svojoj knjizi uzima neku svoju vrijednost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Ama ja imam sub za HT ko ves masina velik pa ide do 30Hz. tesko je naci ista nize za normalnu lovu, jedino bas horne idu nize ali to je ko soba veliko.
![]() |
#44 | |
JDM
|
Citiraj:
Uspio sam lani kad sam ju upogonio na jako jako pojacalo odvalit komad zvuke sa zida kod vrata. Mislim da to dosta govori. Inace francuzi su 50ih kolko znam cak rabili zvuk niske frekve za rusenje zgrada ako se nevaram negdje sam to procitao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
tek sam sad vidio da sam Fgg svojeg slusnog sustava izrazio u KKHz ![]() ![]()
![]() |
#48 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
A znate ono kad vam na kratko sam zapišti nešt u uhu, onak iz čista mira? E tu frekvenciju nikad više neš čut! Tako sam negdje čuo! A što se tiče ovog testa, ne valja baš zbog zvučnika ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
64VT klon
Datum registracije: Dec 2007
|
14Hz-18300Hz ovih 14hz, to sam vjerojatno membranu čuo kako udara? Zašto su mi zvučnici nastavili šumit poslje 10 sekundi na 18KHz nakon gašenja programa? Sad sam probao i na burazovim z2300, membranu čujem i na 10Hz, a jednom je tako lupilo u nešto metalno da sam mislio da je gotov ![]() Zadnje izmijenjeno od: MP950. 21.03.2008. u 19:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Pa to je zato što je to teško čut za ljudsko uho, realno pri fdg bi trebala puno veća jačina da bi mogao čut, isto tako je i za fgg |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Banned
Datum registracije: May 2006
|
36-17817,00hz |
![]() |
![]() |
![]() |
|