![]() |
Do koje frekvencije čujete?
Slučajno sam naišao na neki generator zvuka i probao sam malo do koje frekvencije čujem...
http://www.nch.com.au/action/tnsetup.exe Zvuk od 17000.00Hz mi je jasan dok iznad toga više ne čujem recimo 17500.00Hz .... kako vi stojite sa sluhom? :goood: Dodatak: Kako ljepo Bowersi rade na 35Hz... b&w 603 |
16000 Hz
105 Hz |
17500Hz čujem, al onak prvih 2s
25Hz --> al sam kad dosta pojačam, inače normlano 30Hz :D |
Citiraj:
Citiraj:
|
Dok nisam nabavio nove HT uredaje cuo sam dobr, a nakon toga samo osjetim zvuk.
|
meni taj generator pravi neke probleme pa sam koristio ovaj, no uglavno 40-17300. mozda bi bilo i bolje da odvrnem ali kasno je a slusalice su mi prejadne da bi na njima tako nesto testirao :D
|
mislim da to bas i nema veze sa sluhom nego konkretno sa zvučnicima, tj. koji max i min frekvenciju mogu reproducirat.
Kad sam prije ima Z5500 onda sam plasio susjede s potresom:D Pustim nekih 55hz i pojacam do kraja..Onaj potres od neki dan je goli qurac naspram potres by Z5500.. Sve se u stanu trese, ormar, police elementi, frižider..Prvi put kad sam to napravio, doletio mi susje preko puta (znao je da sam kupio Logije) i pita da sta ja to radim.. Na Dalijima sa nesto otkrio,probajte i vi(pogotovo u stereo sustavima) stavite frkvenciju od 2hz i pojacate do kraja..i pogledajte membranu zvučnika..fora |
18877.49Hz sa nekim crap slujama....nisam nisko isao jer sam stao na nekih 60hz....sutra cemo sa ovim creative zvucnicima...:D
|
hello?
to nema veze sa sluhom, nego sa zvučnicima, odnosno njihovim frkvencijskim rasponom.. |
Nemozete testirati sa tetrapak zvucnicima spojenim na PC, njihov raspon je kod boljih od 100Hz. do 12kHz. treba eventualno spojiti kvalitetne slusalice i u adobe auditionu generisati frekvencije i probati.
|
Ja sam na slušalicama čuo od 1 do 19850 mhz.
Očogledno ste nagluhi. :D |
Ja na origigi iPodovim sluškama čujem od 52 Hz do 18150 Hz. Solidan raspon, nisu baš tetrapak :D
Logy X-230 od 23.97 Hz do 19800 (osjetim pritisak u ušima na toj frekvi aaaaa) AMD, 1 Hz ili 1 MHz? :D |
Ja sam sharkoon majestic 5.1 cujem od 1 do 20000 :D
|
Ja ne znam jel to zbog zvučnika (x-230) ili čega, ali po ovome čujem zvukove od 18Hz do 19800kHz. Ipak ne vjerujem da imam takav raspon sluha.
|
Nema ovo veze sa vašim sluhom. Jedino ispitivanjem apsolutnog i diferencijalnog limena možete, u bolnici, saznat koliko dobro čujete.
|
11Hz-19400Khz, na zvucnicima
|
To su svjetske gluposti niko od nas necuje 1Hz. niti koji MHz. Cujni raspon mladog zdravog covjeka je 20Hz. do 20KHz. i to u idealnim uslovima taj raspon se suzava sa godinama starosti pa pada na 16 ili 12 KHz. kod vecine ljudi poneki izvjezbani muzicari (ili sretni) zadrze raspon i kad su stariji.
|
12 Hz - 17 000 na slusalicama
inace im je raspon od 10-20,000 Hz |
lol, a na čemu vi to čujete 30Hz?
da ne govorim ispod... lol.. |
na slusalicama....kuzi se razlika izmedu tisine i zvuka. no da ga slusam od kad se probudim pa do veceri, vjerojatno ga ne bih primjetio...
|
Spojeno na Sony liniju i pripadajuće zvučnike, od 35 do 10000 Hz, nejde više kak' je išlo prije tridesetak godina...
|
ROTLF na cijelu temu. Koje provale. Subsonicno mozete osjetiti, a ne cuti. pogotovo ne na nekim logitech zvucnicima 20 komada za 250kn... Slusalice ista stvar. Ovo je presjmesno kakve gluposti...
Cujem od 1hz-100 000hz i to kroz VAKUUM svemira. Cujem solarne baklje. To cujemo samo grand nagus FKTa i ja glavni tajnik FKTa. |
Fleks, nisi zabavan. :D
|
Oko 35-16700 na Dali Concept 2
|
ja cujem. i to mi je dosta.
:D |
Citiraj:
pises gluposti. |
od 26 pa do 18100hz
pioneer se-m380 |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ili jednostavno natjecanje ko ima dužeg... |
Citiraj:
|
ajd lock ove debilne u kojoj nema nista veze s naslovom..
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:49. |