|
![]() |
#1 |
Member
Datum registracije: Nov 2001
|
Corel 11
Ima li kakvih poz/neg iskustava i jel opravdana fama o stabilnosti neparnih verzija! Desetka me je dotjerala na rub živaca, devetka radi ko bog,a jedanaest:confused:
![]() |
#2 |
Billy lives forever
Datum registracije: Dec 2001
|
Sinko tko ti dana s koristi Corel ili uostalom bilo koji tako ogroman paket? Većinu onoga što ti treba mogu uraditi duplo manji i manje zahtjevniji programi. Evo moj favorit Mayura Draw u četvrtoj reviziji. Stabilan super , brz i nadasve normalan i moćan. Probaj P.S Naravno ako si zahtjevan korisnik udri po Corelu ![]() Nemoj se ljutit na ovom malom ispadu Pozdrav
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Member
|
Citiraj:
U Corelu ne radim puno medjutim navikao sam na njega, pa zašto ne! Ne izbjegavam ni Ilustrator, Fireworks,. Photoshop...
![]() |
![]() |
#4 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
fama o neparnim verzijama se tice linuxa, gdje je uobicajeno da se beta/development verzije obiljezavaju sa neparnim brojem, a kad predju u stabilnu verziju dobiju parnu oznaku. sa corelom je valjda sreca, jer je paket prilicno ogroman i zahtjevan. znam da neki ljudi izbjegavaju novije verzije i sasvim su sretni sa starima, koje su radjene za 486-ice i pentiume, na kojima se vuku, ali zato na celeronima i duronima rade oke.
![]() |
#5 | |
Billy lives forever
|
Citiraj:
Uh sve moćne aplikacije ![]() Iako da slažem se kad se jednom navikneš na neku teško je odustat ,no globalno mislim da Photoshop ne treba nama smrtnicima,nego profićima u grafičkim studijima. Nama je dovoljan PSP7.:clap:
![]() |
![]() |
#6 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
Danas gledam na PSP ko na nekaj za 'djecu'. (Iako ja nisam profesionalac - ne obradjujem nikakve fotografije ni nis, neg samo dizajniram interfejse, aplikacije i ina sranja). Probaj cca mjesec dana radit na PSu, i ondak se vratit na PSP pa bus vidio razlike. Sad PSP7 korisitim samo za screen cap-ove... Za to je jos super ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Billy lives forever
|
Ma to je ok, samo je meni Photoshop u 7-moj reinkarnaciji apsolutno nestabilan a nemam pojma zašto... Podesio sam skoro sve detalje, dao mu mjesta za manipulaciju po disku ali on odbija poslušnost ![]() Nažalost nakon toga jednostavno sam ga deinstalirao i probao PSP7 koji je dobar ali ni približno kao Ph. ali za onu cijenu koju košta odličan je. Zbilja nemam pojma , sad kad nabavim notrebook možda ga ponovno instaliram na Win Xp ,prije je bio na 2000. ![]()
![]() |
#8 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9 |
PC Ekspert
|
Neg da se vratimo na Corel. Ja recimo na poslu imam Corel 7 (Bog te, na poslu nema kaj nemam, sve orginali, imam cak i 3 3d Studia, svaki sa onim sranjem od 'dongle'-a (hardwerska zastita)), i nikad niko nije to ni apgrejdo (Na sedmici smo stali, nemamo hardveraj koji moze podnjet noviju verziju)... E sad, inace koristim Freehand i Illustrator, i NISAM graficki dizajner, no za neke stvari, zbog specigficnosti aplikacija koje koriste WMF-ove, moram koristit Corel... Ja stravicniju/uzasniju/goru/nelogicniju stvar/aplikaciju u zivotu nisam vidio (Corel 7, izaso je valjda kad i Pentium2) - na poslu imam Pentu III na 800, i stvar se vuuuuuuuuuuuuce. A sve ostalo je 'pomoz bog junaci' - nelogicni interfejsi i shortcuti + sve ostalo grozno. A jope, maltene sve pro stvar (graf dizajn) se rade u Corel-u... WHY??? AJte meni to vi fino objasnite, ja to ne kuzim...Nikako.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
PC Ekspert
|
evo sad ce ti doktor pajo objasnit kako to radi... skupe se momci i kazu, evo imamo 10 miliona dolara, sta cemo s njima? ajmo potrosit 1 na development, fino cemo uzet par ljudi da nam napravi softver, a ostalih 9 cemo potrosit na marketing. pa dodju najbolji najskuplje placeni prodavaci do tvog sefa, uvale mu spiku, prodaju foru kak je to najbolji softver ikad napravljen, usput ga odvedu na veceru, i eto cijela firma koristi corel. zapravo kad pogledas, softver ti opce ne treba. sam skupis ljude koji ce radit marketing, eventualno od nekog rusa/ukrajinca kupis neki jadan softver za editiranje slika i metnes svoj logo, i novcima nikad kraja.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Billy lives forever
|
baš dobra ideja Pajo ![]()
![]() |
#12 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#13 |
PC Ekspert
|
Ma imam ja 384 rama tu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
two beer or not two beer
Datum registracije: Sep 2002
|
delam na Corelu desetki na win2000 i sljaka mi bez problema...doduse imam 512 RAM-a... (na poslu)....doma mi se na winXP i 256 RAM-a zrusi svako malo...i kaj sad da si covek misli... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Billy lives forever
|
Meni je jednom Photoshop izjavio da nema MEMORIJE!? a imao sam stick od 512Mb, sad zamiskite šta sam radio ![]()
![]() |
#17 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#18 |
***2CROwded***
Datum registracije: Mar 2002
|
E dečki dečki, vi o svemu samo ne o onome sta trebate. Crtam u Corelu 10, jer sam se navikao, a i vrlo je mocan u kombinaciji sa Photoshopom 7. A tko zna zna, njemu dva. Nemojte pitati šta je na slici nego ju samo pogledajte, to je rad u Corelu i PSu. Slika |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
two beer or not two beer
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
...nitko jos nije nist rekao o corelu 11...a i ja razmisljam o prelasku s desetke... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Billy lives forever
|
Citiraj:
Moram priznati da si jako dobar,prilično lijep uradak ono s Xp-om ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
***2CROwded***
Datum registracije: Mar 2002
|
Neznam da li to ozbiljno mislite ili ... No imam svega par slikica, još se ufuravam. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
PC Ekspert
|
Kova, sve pet za slikicu... No ono kaj me zanima. Jel si radio u Freehandu i Illustratoru? (Vjerjuem da jesi)...Zakaj koristis Corel a ne nekaj od ova dva? Kaj to Corel ima kaj ovi nemaju??? (To je pitanje na koje si ja sam nemrem odgovorit) |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#27 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Nek čovjek ljepo ode u Preferences (po sjećanju mislim...) i narihta postotak usage-a memorije na recimo 85% i biće sve u redu. Naravno, multitasking s drugim programima uz Photoshop baš i ne ide na slabim konfama
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|