PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Corel 11 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=967)

zuzy 20.09.2002. 23:44

Corel 11

Ima li kakvih poz/neg iskustava i jel opravdana fama o stabilnosti neparnih verzija!
Desetka me je dotjerala na rub živaca, devetka radi ko bog,a jedanaest:confused:

Stormeye 21.09.2002. 20:50

Sinko tko ti dana s koristi Corel ili uostalom bilo koji tako ogroman paket?
Većinu onoga što ti treba mogu uraditi duplo manji i manje zahtjevniji programi.
Evo moj favorit Mayura Draw u četvrtoj reviziji.
Stabilan super , brz i nadasve normalan i moćan.
Probaj
P.S Naravno ako si zahtjevan korisnik udri po Corelu
:beer:
Nemoj se ljutit na ovom malom ispadu
Pozdrav

zuzy 21.09.2002. 21:44

Citiraj:

Originally posted by Stormeye
Sinko tko ti dana s koristi Corel ili uostalom bilo koji tako ogroman paket?
Većinu onoga što ti treba mogu uraditi duplo manji i manje zahtjevniji programi.
Evo moj favorit Mayura Draw u četvrtoj reviziji.
Stabilan super , brz i nadasve normalan i moćan.
Probaj
P.S Naravno ako si zahtjevan korisnik udri po Corelu
:beer:
Nemoj se ljutit na ovom malom ispadu
Pozdrav

"Sinko" nebi prošlo, ostalo akceptiram!

U Corelu ne radim puno medjutim navikao sam na njega, pa zašto ne!
Ne izbjegavam ni Ilustrator, Fireworks,. Photoshop...

dpajur 21.09.2002. 23:35

fama o neparnim verzijama se tice linuxa, gdje je uobicajeno da se beta/development verzije obiljezavaju sa neparnim brojem, a kad predju u stabilnu verziju dobiju parnu oznaku. sa corelom je valjda sreca, jer je paket prilicno ogroman i zahtjevan. znam da neki ljudi izbjegavaju novije verzije i sasvim su sretni sa starima, koje su radjene za 486-ice i pentiume, na kojima se vuku, ali zato na celeronima i duronima rade oke.

Stormeye 22.09.2002. 12:00

Citiraj:

Originally posted by zuzy

"Sinko" nebi prošlo, ostalo akceptiram!

U Corelu ne radim puno medjutim navikao sam na njega, pa zašto ne!
Ne izbjegavam ni Ilustrator, Fireworks,. Photoshop...

Uh sve moćne aplikacije:rambo:
Iako da slažem se kad se jednom navikneš na neku teško je odustat ,no globalno mislim da Photoshop ne treba nama smrtnicima,nego profićima u grafičkim studijima.
Nama je dovoljan PSP7.:clap:

sbp 22.09.2002. 18:41

Citiraj:

Iako da slažem se kad se jednom navikneš na neku teško je odustat ,no globalno mislim da Photoshop ne treba nama smrtnicima,nego profićima u grafičkim studijima.
Vidis vidis, dok sam zivio .hr, isto sam tak mislio 'koji ce mi k*' PS, PSP je dovoljan...Cim sa doso van, prvi dan sam iso trazit da se kupi PSP...No dok PSP nije doso, moro sam radit na PS-u (kojeg sam dotad izbjegavo, sjecaju se Pajo, Ozren i kompanija kak sam pljuvo...). I shvatio....

Danas gledam na PSP ko na nekaj za 'djecu'. (Iako ja nisam profesionalac - ne obradjujem nikakve fotografije ni nis, neg samo dizajniram interfejse, aplikacije i ina sranja). Probaj cca mjesec dana radit na PSu, i ondak se vratit na PSP pa bus vidio razlike. Sad PSP7 korisitim samo za screen cap-ove...
Za to je jos super :)

Stormeye 22.09.2002. 20:14

Ma to je ok, samo je meni Photoshop u 7-moj reinkarnaciji apsolutno nestabilan a nemam pojma zašto...
Podesio sam skoro sve detalje, dao mu mjesta za manipulaciju po disku ali on odbija poslušnost:(
Nažalost nakon toga jednostavno sam ga deinstalirao i probao PSP7 koji je dobar ali ni približno kao Ph. ali za onu cijenu koju košta odličan je.
Zbilja nemam pojma , sad kad nabavim notrebook možda ga ponovno instaliram na Win Xp ,prije je bio na 2000.:gringo:

gpremec 23.09.2002. 00:34

Citiraj:

Ma to je ok, samo je meni Photoshop u 7-moj reinkarnaciji apsolutno nestabilan a nemam pojma zašto...
Podesio sam skoro sve detalje, dao mu mjesta za manipulaciju po disku ali on odbija poslušnost:(
Nažalost nakon toga jednostavno sam ga deinstalirao i probao PSP7 koji je dobar ali ni približno kao Ph. ali za onu cijenu koju košta odličan je.
Zbilja nemam pojma , sad kad nabavim notrebook možda ga ponovno instaliram na Win Xp ,prije je bio na 2000.:gringo:

Pa ljudi, sto je vama? Sta uvijek morate imati sve najnovije? Pa kaj fali starijim verzijama. Evo, ja koristim PS 5.0LE koju sam dobio uz Premiere 6.0, i za sada mi niti netreba ona full verzija (iako je mogu dobiti za male pare). Do tada sam koristio PS 4.0LE koji sam dobio uz priner. PSP? Igracka za djecu, definitvno, ali ima i svoje prednosti.

sbp 23.09.2002. 00:45

Neg da se vratimo na Corel. Ja recimo na poslu imam Corel 7 (Bog te, na poslu nema kaj nemam, sve orginali, imam cak i 3 3d Studia, svaki sa onim sranjem od 'dongle'-a (hardwerska zastita)), i nikad niko nije to ni apgrejdo (Na sedmici smo stali, nemamo hardveraj koji moze podnjet noviju verziju)...

E sad, inace koristim Freehand i Illustrator, i NISAM graficki dizajner, no za neke stvari, zbog specigficnosti aplikacija koje koriste WMF-ove, moram koristit Corel...

Ja stravicniju/uzasniju/goru/nelogicniju stvar/aplikaciju u zivotu nisam vidio (Corel 7, izaso je valjda kad i Pentium2) - na poslu imam Pentu III na 800, i stvar se vuuuuuuuuuuuuce. A sve ostalo je 'pomoz bog junaci' - nelogicni interfejsi i shortcuti + sve ostalo grozno.

A jope, maltene sve pro stvar (graf dizajn) se rade u Corel-u... WHY??? AJte meni to vi fino objasnite, ja to ne kuzim...Nikako....

dpajur 23.09.2002. 13:20

evo sad ce ti doktor pajo objasnit kako to radi...

skupe se momci i kazu, evo imamo 10 miliona dolara, sta cemo s njima? ajmo potrosit 1 na development, fino cemo uzet par ljudi da nam napravi softver, a ostalih 9 cemo potrosit na marketing.

pa dodju najbolji najskuplje placeni prodavaci do tvog sefa, uvale mu spiku, prodaju foru kak je to najbolji softver ikad napravljen, usput ga odvedu na veceru, i eto cijela firma koristi corel.

zapravo kad pogledas, softver ti opce ne treba. sam skupis ljude koji ce radit marketing, eventualno od nekog rusa/ukrajinca kupis neki jadan softver za editiranje slika i metnes svoj logo, i novcima nikad kraja.

Stormeye 23.09.2002. 13:25

baš dobra ideja Pajo:D

gpremec 23.09.2002. 14:01

Citiraj:

Originally posted by sbp
Ja stravicniju/uzasniju/goru/nelogicniju stvar/aplikaciju u zivotu nisam vidio (Corel 7, izaso je valjda kad i Pentium2) - na poslu imam Pentu III na 800, i stvar se vuuuuuuuuuuuuce. A sve ostalo je 'pomoz bog junaci' - nelogicni interfejsi i shortcuti + sve ostalo grozno.

A jope, maltene sve pro stvar (graf dizajn) se rade u Corel-u... WHY??? AJte meni to vi fino objasnite, ja to ne kuzim...Nikako....

Hm, kod CorelDRAWa je vaznije koliko RAMa imas. 64 je malo, 128 donja granica, 256 je fino, 512 je kraljevstvo. Sedmica jos i nije bila toliko zahtjevna koliko devetka.

sbp 23.09.2002. 14:50

Ma imam ja 384 rama tu...

gpremec 23.09.2002. 16:45

Citiraj:

Originally posted by sbp
Ma imam ja 384 rama tu...
Jel ti mozda UD Agent radi u pozadini?:D

hogar 23.09.2002. 16:57

delam na Corelu desetki na win2000 i sljaka mi bez problema...doduse imam 512 RAM-a... (na poslu)....doma mi se na winXP i 256 RAM-a zrusi svako malo...i kaj sad da si covek misli...

Stormeye 23.09.2002. 17:51

Meni je jednom Photoshop izjavio da nema MEMORIJE!?
a imao sam stick od 512Mb, sad zamiskite šta sam radio:D

dpajur 23.09.2002. 17:52

Citiraj:

Originally posted by hogar
delam na Corelu desetki na win2000 i sljaka mi bez problema...doduse imam 512 RAM-a... (na poslu)....doma mi se na winXP i 256 RAM-a zrusi svako malo...i kaj sad da si covek misli...
...da bi trebo maknut winXP i stavit win2000

Kova 24.09.2002. 02:19

E dečki dečki, vi o svemu samo ne o onome sta trebate.

Crtam u Corelu 10, jer sam se navikao, a i vrlo je mocan u kombinaciji sa Photoshopom 7.

A tko zna zna, njemu dva.

Nemojte pitati šta je na slici nego ju samo pogledajte, to je rad u Corelu i PSu.

Slika

hogar 24.09.2002. 07:17

Citiraj:

Originally posted by dpajur

...da bi trebo maknut winXP i stavit win2000

...ili dodati 256 RAM-a...inace XP radi cist fino...bas mi se dopada

...nitko jos nije nist rekao o corelu 11...a i ja razmisljam o prelasku s desetke...

gpremec 24.09.2002. 12:33

Citiraj:

Originally posted by hogar
Da je XP sranje...
:gringo:

Stormeye 24.09.2002. 13:29

Citiraj:

Originally posted by Kova
E dečki dečki, vi o svemu samo ne o onome sta trebate.

Crtam u Corelu 10, jer sam se navikao, a i vrlo je mocan u kombinaciji sa Photoshopom 7.

A tko zna zna, njemu dva.

Nemojte pitati šta je na slici nego ju samo pogledajte, to je rad u Corelu i PSu.

Slika

Moram priznati da si jako dobar,prilično lijep uradak ono s Xp-om:beer:

greg SE 24.09.2002. 13:38

Citiraj:

Moram priznati da si jako dobar,prilično lijep uradak ono s Xp-om:beer:

istina, jos nisam vidio bolji prikaz kravlje bljuvotine u sumrak

Kova 24.09.2002. 21:59

Neznam da li to ozbiljno mislite ili ...

No imam svega par slikica, još se ufuravam.:rambo:

sbp 25.09.2002. 01:27

Kova, sve pet za slikicu...

No ono kaj me zanima. Jel si radio u Freehandu i Illustratoru? (Vjerjuem da jesi)...Zakaj koristis Corel a ne nekaj od ova dva? Kaj to Corel ima kaj ovi nemaju???

(To je pitanje na koje si ja sam nemrem odgovorit)

gpremec 25.09.2002. 09:28

Citiraj:

Originally posted by greg SE
istina, jos nisam vidio bolji prikaz kravlje bljuvotine u sumrak
A bas sam si mislio na sta me to podsjeca...

greg SE 25.09.2002. 13:19

Citiraj:

Originally posted by gpremec
A bas sam si mislio na sta me to podsjeca...
samo mene pitas....sve ja znam :D

gpremec 25.09.2002. 13:57

Citiraj:

Meni je jednom Photoshop izjavio da nema MEMORIJE!?
a imao sam stick od 512Mb, sad zamiskite šta sam radio:D

Javio ti je za RAM ili za svoju swop memoriju?

Robert_L 25.09.2002. 23:21

Nek čovjek ljepo ode u Preferences (po sjećanju mislim...) i narihta postotak usage-a memorije na recimo 85% i biće sve u redu. Naravno, multitasking s drugim programima uz Photoshop baš i ne ide na slabim konfama

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:11.