Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.02.2008., 14:09   #1
VelikaGorica
Registered User

Datum registracije: Feb 2008
ACER Aspire 5920G i HDMI

Molim za pomoć. Imam ACERA Aspire 5920G i LCD SONY. Kada sam spojio HDMI kabelom notebook i TV (dual view), dobio sam sliku i na TV i PC, ali nemam zvuka na TV (na notebooku imam zvuk). Može li mi netko reći dali na
notebooku moram napraviti kakva dodatna podešenja da bih dobio zvuk?
Unaprijed hvala.
VelikaGorica je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2008., 18:47   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Vidi jel imaš gdje po postavkama drajvera za video i audio uključit da se i audio šalje preko HDMI. Čini mi se da tu sitnicu još uvjek često "zaborave". Alternativno rješenje je da spojiš izlaz za slušalice na TV. Vidi u manualu na koji priključak.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.02.2008., 21:25   #3
VelikaGorica
Registered User

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Vidi jel imaš gdje po postavkama drajvera za video i audio uključit da se i audio šalje preko HDMI. Čini mi se da tu sitnicu još uvjek često "zaborave". Alternativno rješenje je da spojiš izlaz za slušalice na TV. Vidi u manualu na koji priključak.
Ne mogu spojiti izlaz za slušalice jer bi HDMI morao prenositi i zvuk (kao SCART). Na TV-u to mogu napraviti za S-video priključak i cincheve. Ne znam ima li negdje u postavkama zvuka mogućnost (i dali je to uopće nužno) posebno uključivanje zvuka preko HDMI?! Jednostavno - ne kužim. Slika je savršena, ali ne mogu dobiti zvuk.
Staro 24.02.2008., 21:47   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Znam i ja da bi morao ali zasada dok je HDMI relativno nova "stvar" često čujem ovakve probleme. Prekopaj po postavkama, negdje mora biti nekakva kvačica kao Digital audio ili slično.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2008., 09:06   #5
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Kod ATI kartica, dobiješ u Audio postavkama i još neki dodatni audio uređaj (piše nešto ATI Audio bla bla) i treba prebaciti audio postavke sa defaultnog Realteka na te ATI da bi HDMI audio proradio. Vidi ima li išta slično kod tebe.
Staro 25.02.2008., 16:49   #6
VelikaGorica
Registered User

Našao sam rješenje, a to možda pomogne i drugima. Desni klik na "zvučnike" - task bar; odabrati "playback devices" - i to je to! Hvala svima na savjetima i pomoći.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno