![]() |
ACER Aspire 5920G i HDMI
Molim za pomoć. Imam ACERA Aspire 5920G i LCD SONY. Kada sam spojio HDMI kabelom notebook i TV (dual view), dobio sam sliku i na TV i PC, ali nemam zvuka na TV (na notebooku imam zvuk). Može li mi netko reći dali na
notebooku moram napraviti kakva dodatna podešenja da bih dobio zvuk? Unaprijed hvala. |
Vidi jel imaš gdje po postavkama drajvera za video i audio uključit da se i audio šalje preko HDMI. Čini mi se da tu sitnicu još uvjek često "zaborave". Alternativno rješenje je da spojiš izlaz za slušalice na TV. Vidi u manualu na koji priključak.
|
Citiraj:
|
Znam i ja da bi morao ali zasada dok je HDMI relativno nova "stvar" često čujem ovakve probleme. Prekopaj po postavkama, negdje mora biti nekakva kvačica kao Digital audio ili slično.
|
Kod ATI kartica, dobiješ u Audio postavkama i još neki dodatni audio uređaj (piše nešto ATI Audio bla bla) i treba prebaciti audio postavke sa defaultnog Realteka na te ATI da bi HDMI audio proradio. Vidi ima li išta slično kod tebe.
|
Našao sam rješenje, a to možda pomogne i drugima. Desni klik na "zvučnike" - task bar; odabrati "playback devices" - i to je to! Hvala svima na savjetima i pomoći.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:48. |