|
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Bilo je vec xy puta govora o tome.. http://www.dobar-zvuk.hr/hi-fi/pribor/damping.htm |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
prvo pogledaj sta sve mozes utisat softwerski/hardwerski,tu mislim na brzinu ventova na grafi ili procu a onda ako treba spuzva,guma i slicno |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Zvučnu izolaciju ima smisla stavljati samo ako je računalo jako tiho, u protivnom nema smisla.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Kako nema? http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=99341 Ne samo jedan, nego pet ![]() Edit... Dva ostaše... Zadnje izmijenjeno od: Delta S4. 23.02.2008. u 19:01. Razlog: Prodaše se tri... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
@Tomislav Č 170kuna... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Moderator
|
Čuj ako se čuju ventovi, cooler sa grafe, HDD,... nikakvo oblaganje piramidalnom spužvom (ili kako neki kažu gumom?!?) neće ti pomoć. Prvo sredi protok zraka, pa podesi brzinu vrtnje ventilatora i tek onda idi na izolaciju. U protivnom ti neće pomoć obukao ti case u 10cm spužve.
![]() |
#22 |
te je a...
Datum registracije: Dec 2007
|
ventove sam već riješio, svima sam promjenio struju, ac freezera sam stavio na 40%, jedino što sad potražujem je accelero, a to čekam da dođe u links, pa sam mislio još tu gumu naljepit da bude skroz nečujan! |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
EMP moderator
|
Guma ne smanjuje buku nego samo vibracije i to na kontakt mjestima diska/venta s kućištem.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
|
Citiraj:
Edit: a osim toga jedan dio buke dolazi i od vibracija koje se dalje prenose na cijelo kućište(poglavito hdd-a), a guma to sve ubija. A spuzva to ne moze. IMHO |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Moderator
|
guma nije zvučni izolator jer nije porozna niti mekana, daj mi objasni kako se onda po tebi za dampirajne koristi nešto što nije zvučni izolator? guma ubija vibracije a ne zvučne valove, za to se koristi spužva i to piramidalna iz razloga što kao takva ima veću površinu
![]() |
#29 | |
Premium
|
Citiraj:
Po mom skromnom znanju iz osnova fizike zvuk je val, isto sto i vibracija. Ne zelim se tu sad prepirat s tobom, ali sta je tu je. Probajte ovaj test s gumom/spuzvom i zvučnikom. I sami prosudite. Meni dosta. Cuo sam komentare od ljudi koji imaju spuzvu i nisu bas odusevljeni, i od ljudi koji su imali spuzvi i presli na gumu i preporodili.. Ali znamo da se o pojmovima tipa "tih", "bučan" i slicno ne moze raspravljati jer svatko ima druga mjerila koja se ne mogu preko foruma "doživjet".. Najbolja kombinacija zvucne izolacije bi se sastojala od 4mm gume i na njoj tvrđa piramidalna spuzva. ali to bi bilo pretjerivanje. Ili jos bolje, full mekakna piramidalna guma ![]() Poanta oko koje cemo se svi slozit je to da treba prvo smanjit buku sto je vise moguće, i onda krenut u izolaciju kućišta. Jer ovako nema i bas neke koristi. Po meni posebnu paznju treba posvetiti ventovima koji su na vanjskim stranicama kućišta jer se oni najviče cuju i njih je nemoguće prigušit(naravno osim smanjenjem voltaze, ali i gubitka efikasnosti), dok se ovi unutarnji mogu malo ubit s izolacojom.. Naravno ako imate stock cooler na 8800gt i vent vam se vrti na 100%, tu je jasno da ne postoji način kako utisati taj vent osim zamjenit hlađenje na kartici.. Stoga znači smanjit broj ventova, oni koji ostanu smanjit na najmanje moguce(performanse) i onda tek sa izolacijom.. poz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
te je a...
Datum registracije: Dec 2007
|
(nemojte se smijat) a šta kažete da se za izolaciju upotrijebi (neznamn očete me razumit) filc, to vam je ono što se zalijepi na nogice od stolica da ne stružu? to je debljine kojih 4mm, s jedne strane ljepljivo a s druge ko neka fina plastika ili nešto, neznam što? ova piramidalna spužva da li je sa jedne strane ljepljiva? kako ju učvrstit? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|