|
![]() |
#423 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Koju ploču imaš? Ne znamo ide li na nju DDR ili DDR2, koliko utora za memu ima,... Ako ne znaš koja je ili upotri***i Everest ili otvori komp i pogledaj šta piše na loči.
#424 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
|
![]() |
![]() |
#425 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
Crucial 667 ili 800
Recimo da mi je dosta Kinga koji nikako ne ide na više od 780Mhz... Kupujem kekse ove memorije Crucial 667 - Links Isplati li se dati 100 kn više za isti takav tip od 800Mhz? Ako netko zna iz iskustva...? Hvala.. |
![]() |
![]() |
#426 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Prebačeno u ''Koju memoriju kupiti''. Usput slična tema je otvorena samo s Kingmaxom 667/800, odgovor je isti ![]() |
![]() |
![]() |
#427 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() radije onda probaj kupit npr SuperTalent PC6400 C4
![]() |
#428 |
Lexus rida'
Datum registracije: Jul 2007
|
Mushkin ili OCZ?
Hello! Razmišljam za kupnju između Mushkin-a i OCZ-a, pa ako mi netko može pomoći, kaj da kupim? ![]() ![]() OCZ: http://www.ocztechnology.com/product...er_hpc_edition Mushkin: http://www.mushkin.com/doc/products/...ail.asp?id=523 E sad, imam Gigabyte P35C-DS3R, revizija 2.0, BIOS v10, pa da li bi imao problema sa Mushkinom pošto su na većoj voltaži nego OCZ? Ili možda znate da li ima kakve razlike oko njihovih performansi? Drastičnih ili minornih? Hvala unaprijed! |
![]() |
![]() |
#429 |
.
|
Mushkin. Razlike u performansama nema, ali u OC potencijalu ima. ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
In the ghetto
Datum registracije: Apr 2007
|
Di ima za kupit Mushkin kod nas?
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor |
![]() |
![]() |
#432 |
.
|
Nadajmo se da će biti u Beshtyinom web shopu ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
sam svoj aka
Datum registracije: Oct 2007
|
sry na upadu u topic, evo, imam par pitanjca : mislim uzet ovu memu x2, imam 32bitni Xp i on prepoznaje samo cca 3,25Gb, ali ok, jednog dana mislim ići na Vistu tak da bude dobro došlo, a baš iz tog razloga bi odma uzeo 2 ista modula tak da mogu radit u Dc.....a grafa mi bude imala 512Mb, nisam znao da to utječe na radnu memu.... e sad, zanima me, dal bi meme radile u Dc-u u 32bitnom xp-u i dal se uopće isplati imat 4Gb na Xp-u ako on prepoznaje manje od 3, ili da kupim pa da čuvam za vistu..... vaša mišljenja ??? |
![]() |
![]() |
#434 |
.
|
Imat ćeš dual channel, ali sustav neće prepoznavati više od 3.x GB, simple ![]() A na tebi je da odlučiš jel želiš neiskorištenu memoriju na 32-bitnom sustavu, ili ćeš kupiti sad, pa imati ''za poslije''. I da, kakve veze video memorija ima veze sa radnom memorijom u ovom slučaju? Usput, vidim da tebe taj dual channel jednostavno progoni. Pa čak imaš i temu (''davno'') otvorenu o istom, kako spavaš? ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
.
|
Grafička kartica ''uzima'' dio radne menmorije samo ako je integrirana, ili ako koristi tehnologije Hypermemory (ATi) ili Turbocache (nVidia). |
![]() |
![]() |
#438 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Zato što sama memorija sa kartice koristi ograniceni adresni prostor 32 bitnog sustava. A ne da videomemorija uzima radnu memoriju ![]() Evo ovako, kolega ima 4GB rama i integrušu i vidljivo mu je 3.25GB rama, ja imam grafu s 512MB memorije i samim time sustav prepoznaje 2.75GB ram. ![]() |
![]() |
![]() |
#439 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
već sam nekoliko puta čuo kako korisnici misle da kupovinom Viste rješavaju problem adresiranja RAM-a a ne kupovinom 64bit OS-a bila to Vista ili XP
![]() |
#441 |
.
|
Točno. |
![]() |
![]() |
#442 |
sam svoj aka
Datum registracije: Oct 2007
|
a jbg. onda ću najvjerojatnije uzet 1x2Gb Ocz, jer si mislim clocat, pa je po meni jedan Ocz bolji od 2x1Gb Kingmax.... nema tipke Edit: ma ko ga šiša... ...evo slučajno sam naletio na ovaj proizvod, sviđa mi se u vražu mater, i najvjerojatnije ću ga uzet, nego čitao sam neku recenziju i piše da treba prije provjerit dal će radit na Mbo, moja je P35-DS3R, brijem da bi morala radit.... ![]() isprike na duble postu... Zadnje izmijenjeno od: Razer. 16.02.2008. u 18:35. |
![]() |
![]() |
#445 |
.
|
Imaš temu ''Problem sa Ballistix memorijama'' na ovom podforumu, gdje su se dosta ''raspisali'' pa nećemo istu priču ponavljati i ovdje ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
e ovako.. imam HP tc4200 (512 RAMa, 60 HDD, 1.8 MHz..) i uzasno je spor! pretpostavljam jer u trayu ima miljon programa kad se dignu windowsi, ali nazalosti svi su potrebni, nijednog ne mogu uninstalirat ![]() pretpostavljam da bi se situacija popravila kad bi uzeo jos RAMa (jos 1 GB) ili ne?? u njega navodno ide DDR2 400 MHz (tako mi rekli u servisu, a i na netu pise). e sad, ja vas pitam, kako je to moguce kad DDR2 ima samo od 533 MHz i vise..?? |
![]() |
![]() |
#448 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
ddr i ddr2...
Ok crko mi je ram stick 512MB ddr 400MHZ i gledam cijene za novi i vidim, npr Links ima RAM PC-3200, 1 GB, KINGMAX, DDR 400 MHz za 360kn i surfam dalje i odem na DDR2 ram tek tolko da vidim cijene i nadem RAM PC-6400, 1 GB, KINGMAX, DDR2 800 MHz je 140kn Kak sad da je ram ddr star 4 duplo skuplji od novog DDr2 rama Inace imam dfi NFII ultra infinity
#449 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Pogoni su se prebacili na DDR2 i 'obični' DDR je postao rijedak zvijer. Zato mu i je cijena takva.
#450 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Koju memoriju? Supertalent CL4
Pozdrav Zadnja 2 sata citam o memorijama i nisam puno pametniji nego u pocetku ![]() Trebam 2x1GB ddr2 memorije, to ce ici na E8400 i Asus P5K plocu. Bacio sam oko na Supertalent T800UX2GC4, citam u recenzijama da ima Micronove cipove, na CL4 ide do nekih 950~1050MHz, a na CL5 poteze do 1100MHz. Mislio sam uzeti kit 2x1GB Supertalenta za 460kn. Preporuca li mi netko neku drugu memoriju u tom cjenovnom rangu? Vidim da je forumski miljenik Ballistix, ali nije dostupan trenutno u Linksu. Corsair citam da novije revizije dolaze sa raznoraznim cipovima, a OCZ se slabije kloka od Supertalenta barem po onome sto sam ja uspio procitati. Dakle, kupiti Supertalenta ili nesto drugo? Hvala na savjetima. |
![]() |
![]() |
|
|