|
![]() |
#1351 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
Matična sa AGP
Dobio sam AGP 1950Pro u zamjenu za 9800pro jer prethodnom vlasniku nije htjela raditi na Dell-u. Ja sam je stavio na p4p800e+Northwood 3.0GHz i radi savršeno.Na stroju je 70ak igara koje već 2 tjedna isprobavam i sve je OK. Razmišljao sam da uzmem neku ploču kompatibilnu sa intel 2160(donio prijatelj iz USA za 350kn). Dakle sve bih mogao iskoristiti sa starog stroja pa mi se to čini kao razuman upgrade. Mislio sam uzeti Asus P5PE-vm sa 865 chipsetom (cca 380kn). Cijenio bih savjet nekoga ko ima iskustva sa nečim ovakvim(865 i AGP+novi procesori). Možda neka druga ploča? Može i polovna jer se vrlo teško nađe ovako nešto. |
![]() |
![]() |
#1353 |
Registered User
|
Prodavati AGP 1950pro je čista pušiona. Zbog loše reputacije ATI drivera, ako je i prodam, spušio sam parsto kuna u odnosu na PCIe. S druge strane morao bi kupiti DDR2 , a i poštena PCIe ploča nije baša 400kn koliko je ova AGP. Ovo mi je stari stroj i htio sam ga složiti za brata. Imam i novi ali se uvjek koljemo kad želimo igrati novije naslove. Ovako bih za 400kn dobio sasvim OK stroj i svi sretni. Varijanta koju si mi predložio bitno podiže cijenu. Zanima me samo da li netko ima neku sličnu kombinaciju sa 865 chipsetom i kako to radi. |
![]() |
![]() |
#1354 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Imaš Asrock 4CoreDual-SATA2 koja prima sve s775 proceve, agp i pci-e grafe te ddr1 i ddr2 meme. http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=3705
#1355 |
Registered User
|
U fazi pokušaja instalacija 1950pro na Della malo sam kopao po netu i čini mi se da je 90% problema novih ATI AGP grafičkih vezano za VIA i nvidia chipset. Zaista rijetko neko ima problema sa intel chipsetom. |
![]() |
![]() |
#1357 | |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#1360 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Koju ploču uzeti?
Dakle, nije u pitanju neki bolesni oc, da želim tjerati 6750 na 3.8GHz nekoliko godina isl. ali bih želio da matična bude kompatibilna s memorijama na tržištu (da ne bude kao GB + Crucial), da se ne pregrijava, da BIOS nije problematičan i siromašan i da ima podršku za nove procesore (tipa C2D serije 8xxx), bez da kao kod nekih matičnih treba odmah stavljati novu verziju i da je općenito matična pouzdana i da ne radi probleme. Dakle, da bude solidan OC-er, stabilna i uglavnom kompatibilna. Ove su bile cijenom do 850kn. Ako imate neki drugi prijedlog, samo ga dajte...može i Gigabyte, ako ima neka dobra za tu cijenu, samo da nema druge probleme osim one s crucial RAM-om, odnosno D9 čipovima ![]() ASUS P5K-C ASUS P5KR P35 Abit IP35-E P35 Abit IP35 P35 Dolje na linku možete vidjeti modele. http://www.links.hr/index.php?option...orija=05030606 I jedno offtopic pitanje- zašto ovo košta 2300kn? matična: ASUS STRIKER 2 FORMULA, također na istom linku od linksa skroz dolje na dnu.
#1361 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Ja bih išao na Abita u ovom slučaju. Jako solidna ploča. Držala je E6750 na 450*8 24/7 na stock voltažama čipseta i 1.45v za procesor. Maksimalni FSB koji sam uspio postići je bio 510MHz (4GHz sa E6750) Na Asusu bi možda osjetio manji vdrop, nego na ovoj, no mislim da to nije toliki problem. Za Ballistixe će biti dovoljno soka - 3v ![]() Strikerica košta toliko jer dolazi sa 780i čipsetom, i jer je iz Republic of Gamers serije. |
![]() |
![]() |
#1362 |
Banned
Datum registracije: Jan 2007
|
mislim da Asus P5K bi ti bio naj izbor izmedu ove ploce od >1000kn... http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.306.210 ako sluceno nabavis jos negdje 300kn onda uzmi http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.306.249 s ovom prvom neznam ako ce OC bit toliko jak ili ne...trazi malo na netu review, i pitaj nekoga tko ju ima |
![]() |
![]() |
#1363 |
.
|
Asusica P5K vanilla nije dobar izbor, ako ne misliš raditi modove po njoj, tad postaje prava zvijer. A ja nekako nisam stekao dojam da čovjek hoće šarati po ploči ili lemiti. Također, ja sam ti mislio preporučiti, IMO, jako jako dobru P5K Pro (8-ero fazna regulacija), ali ima malo sheban layout, ako ti to nije problem, uzmi si ju u uži izbpr. |
![]() |
![]() |
#1364 |
Premium
|
Hvala na preporukama. Naravno, budem još bacio pogled na review-e na netu, ali sam htio savjet s eksperta, jer većina vas mijenja komponente svaki čas, pa ste ionako skoro sve (što valja) isprobali ![]()
#1365 |
Premium
|
Eh, da- razer: koji bi abit uzeo? Jedan ima heatpipe hlađenje,a drugi malo "jadnije" hlađenje? Pretpostavljam da je bolji ovaj sa toplinskom cijevi za OC?
#1366 |
.
|
Nisam napomenuo, pričao sam o Abit IP35 ''vanilla''. ''Slabiji'' model dolazi bez heatpipe hlađenja, običnim kondenzatorima, bez Intelovog RAID kontrolera, te ima malo slabiji OC potencijal. |
![]() |
![]() |
#1367 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Asus vs. Abit
procito sam na ovom forumu ama bas svega i svacega. ![]() dakle: MBO ABIT, s. 775, IX38 Quad GT, iX38, BUS 1600 MHz, eSATA, serial ATA II, RAID, 7.1 zvuk, 1Gbps, Fire Wire, DDR 2, ATX 2 - 1400kn ili MBO ASUS P5K Premium/WiFi-AP, P35, DDR2, zvuk, 2xG-LAN, S-ATA, FW, PCI-E, s. 775 - 1400kn ili MBO ASUS MAXIMUS FORMULA, iX38, ICH9R, DDR2, Cross, zvuk, G-LAN, FW, PCI-E, s. 775 - 2000kn. uz neku od navedenih ploca mislim uzimat ili e8400 ili q6600. eto da vas cujem. ![]()
![]() |
#1368 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Sve ploce su vrlo kvalitetne tu se nema sta reci! Razlog za kupovinu bi bila koja je najjeftinija jer se nema sta raspravljat i govorit oko kvalitete! Ova Asus Maxsimus formula definitivno ne vrijedi 2000kn kad danas za jeftine novce kupis odličnu ploču a ti si palčiču moj lud ako bi dao 2 000 kn za ploču! OD te 3 navedene ja bi P5K jer je provjerene a a za Abiticu nisam bas puno cuo mislim konkretno za taj model! |
![]() |
![]() |
#1369 | |
Premium
|
Citiraj:
da cujem ostala misljenja.
![]() |
![]() |
#1370 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Moje misljenje je da ti ne znas citati , i uz to si svoj spam sad prenio iz konfiguracija u drugi podforum .... |
![]() |
![]() |
#1371 | |
Premium
|
Citiraj:
svaka tema je sta ce ti to skupo je nije za tebe i sl. sta nekog boli ****c kolko kosta, ja pitam jel valja ili ne, eventualno ako se za jeftinije pare da nabavit nes bolje, i ja najbolje znam sta je meni potrebno sta ne, a ne da mi neko drugi pametkuje da to nije za mene da je meni dosta i nesto slabije. kopcas sad o cem je rijec?? btw. nadji mi jednu kvalitetnu temu o q6600. takve ovdje nema, niko nis konkretno nezna, a bitno da svi znaju kako to drugima nije potrebno, a pol foruma vec fura taj proc. ![]()
![]() |
![]() |
#1372 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Nisam bas neki veliki poznavatelj ploca za intel ali po onome sto si naveo ova ploca se uklapa u koncepciju: DFI LAN PARTY DK P35-T2 http://www.diskont24.com/product.php?productid=26425 Na XSu sam vidio da je ekipa hvali. Cijena je 869kn.
#1373 |
.
|
Čini se kao jako interesantna ploča Jerry, baš se budem raspitao o dotičnoj ![]() |
![]() |
![]() |
#1374 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#1375 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
@Morpheous Gigabyte P35-DS3R, P35-DS3P (također mogu dobro povuć FSB, preko 500Mhz) |
![]() |
![]() |
#1376 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
cini se kao jako dobra ploca. ako se pokaze dobra, mislim da je to moja sljedeca maticna ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1377 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Razlika između DK T2 i UT T2R je u opremljenosti same poče i u southbrigeu. DK ima ICH9, a UT ima ICH9R southbridge. DK nema heatpipe hlađenje, ima 2 SATA konektora manje, ima 1 PCI-E 16x konekotr i 2 PCI-E 1x, ima 3 konektora za dodatne ventove (UT ima 6), DK ima 1 mreznu a ne 2, DK nema LED "dijagnozer", DK je rađena u 4 sloja dok je UT rašena u 6 slojeva (ako nekome to nešto znači ![]() Kao i UT i DK pati od nekih layout problema kao sto su: RAM se ne moze izvaditi dok se graficka ne makne iz PCI-E slota, uzasno rijeseno smjestanje floppy konektora,... EDIT: za BUGovitost ne znam. Imao sam priliku složiti jednu kofiguraciju temeljunu na njoj, ali nisam se igrao sa BIOSom (nisam imao dovoljno vremena ![]() EDIT2: I kako Razer reče ima slabiju regulaciju napona i za CPU. BTW Razer opet počinješ, no no ![]()
#1378 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() Još najbolje ispada uzet Asrock...barem znaš kaj uzimaš ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1379 |
.
|
Također slabija DFI-jka ima duplo slabiju digitalnu regulaciju napona (4 vs. 8) nego Miletov model ![]() Tnx Spacemasteru za info o istoj ![]() |
![]() |
![]() |
#1380 |
Banned
Datum registracije: Feb 2008
|
Koju ploču uzeti?
Ja ubrzo kupujem novi komp sve imam sastavljeno samo se dvoumim izmedu dvije maticne ploce a to su gigabyte x38 dq6 i gigabyte x38 ds5.Napominjem da uzimam procesor quadro core q6600.Mene zbunjuje to kada sam bio na internetu vidio sam da maticna ploca gigabyte x38 dq6 podrzava dd3 memoriju a ja cu normalno stavljati ddr2 memoriju a maticna ploca gigabyte x38 ds5 podrzava ddr2 memoriju razlika u cijeni je 120 kuna a mene zanima imali ikakve druge bilo kakve razlike osim u sto ova podrzava ddr3 memoriju a ova ddr2 memoriju jer kad budem kupovo maticnu da se ne zeznem jer ako x38 dq6 podrzava ddr3 memoriju necu je kupiti jer cu stavljati ddr2 memoriju onda bi trebo kupiti x38 ds5.Pa mozete li mi reci imali kakve druge razlike izmedu te dvije ploce bilo kakve razlike a da ne spominjem bitne osim sto ova podrzva ddr3 a ova ddr2 memoriju.Pomozite mi molim vas hitno mi je. |
![]() |
![]() |
|
|