Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.02.2008., 09:29   #151
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ne trebate otkrivati toplu vodu. Sve sto se dosad ugradilo moze se vidjeti na linku navedenom par postova gore. Covjek (odnosno vise njih) su isprobali sve moguce kombinacije i u wiki uvrstili najbolje rjesene.

Posto bilo kakvo modanje uspjesno ponistava garanciju, onda nema smisla gubiti jedan vanjski usb port kad se moze povuci sa slobodnog mini PCI-E konektora (kojeg fizicki nema u 4G ali su pinovi tu.
Staro 09.02.2008., 12:43   #152
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:
Autor Matta Pregled postova
Ne trebate otkrivati toplu vodu. Sve sto se dosad ugradilo moze se vidjeti na linku navedenom par postova gore. Covjek (odnosno vise njih) su isprobali sve moguce kombinacije i u wiki uvrstili najbolje rjesene.

Posto bilo kakvo modanje uspjesno ponistava garanciju, onda nema smisla gubiti jedan vanjski usb port kad se moze povuci sa slobodnog mini PCI-E konektora (kojeg fizicki nema u 4G ali su pinovi tu.
Ima smisla, ima.

Ne znam veliki broj ljudi koji bi se upustili u lempljanje po tom mini PCI. Malko je presitno. USB je daleko više user friendly. Osim toga niti uputstvo nije baš precizno, ako mislimo na isto uputstvo.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2008., 13:13   #153
6Finger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2004
Neki dan sam firmi stavio na jednoga tiny XP, word i excel 2003, obe aplikacije se otvaraju trenutno po kliku na shortcut tako nešto nisam do sada mogao ni zamisliti. Ma oduševljen sam, prvi novci i dolazi jedan kuci. Još nešto ssd rula. Krivo mi je što nisam imao vremena malo se više pozabavit s njih npr vidit kakva je slika na vga izlazu kad spojiš na npr 19 incha monitor. Ali prvi dojmovi su fenomenalni i sigurno dovoljan razlog za nabavku jednog. Toliko od mene. Ako budem u prilici igrat se s još kojim pišem opet.
6Finger je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2008., 14:07   #154
walbandon
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
predobro mi izgleda ovako, bas cu ga probati negdje uzeti u ruke...oni modovi mi izgledaju pre***eno, svaka cast, cak si razmislajm da si nabavim jednog u dogledno vrijeme, mozda bi mi jeftinije bilo nego carpc..ocem neki gb nabacit
Staro 09.02.2008., 15:23   #155
celduce
Premium

celduce's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Odlicna stvarcica, bilo bi dobro da naprave verziju bez uokvirenog displaya tj da se proteze do bijelog ruba. Nedostatak prostora na "disku" lako se nadomjesti nekim stickom ali samo da je display malo veci.
Staro 10.02.2008., 01:42   #156
Ivano
Premium
Moj komp

Ivano's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Talking

Citiraj:
Autor 6Finger Pregled postova
Neki dan sam firmi stavio na jednoga tiny XP, word i excel 2003, obe aplikacije se otvaraju trenutno po kliku na shortcut tako nešto nisam do sada mogao ni zamisliti. Ma oduševljen sam, prvi novci i dolazi jedan kuci. Još nešto ssd rula. Krivo mi je što nisam imao vremena malo se više pozabavit s njih npr vidit kakva je slika na vga izlazu kad spojiš na npr 19 incha monitor. Ali prvi dojmovi su fenomenalni i sigurno dovoljan razlog za nabavku jednog. Toliko od mene. Ako budem u prilici igrat se s još kojim pišem opet.
preopručam da ga kupiš preko firme u Msanu, pa dobivaš popust, ako možeš, onda ćeš uštedit još 200-300kn...mislim.

Citiraj:
Autor celduce Pregled postova
Odlicna stvarcica, bilo bi dobro da naprave verziju bez uokvirenog displaya tj da se proteze do bijelog ruba. Nedostatak prostora na "disku" lako se nadomjesti nekim stickom ali samo da je display malo veci.
Bude bilo....nova serija, nezna se kada, ali ja zaključujem krajem godine, a možda je moguće i puno prije...će izaći sa umjesto 7", 9" monitorom, no cijena će mu skočiti. Planiralo se da se na nj stavi touchscreen, na tu seriju koja će biti sa 9" monitorom, ali otkazalo se jer se shvatilo da bi nepotrebno diglo cijenu laptopa, te da bi tada izgubili dosta kupaca, jer to je više fora nego baš korisno. Nepotrebno dizanje cijena, jer smisao je da cijena bude niska.

moje mišljenje: aktivno se bavim praćenjem zbivanja sa ovim subnotebookom koji je više gadget nego laptop, jer ne stane na "lap" što je odlično, barem za moje potrebe. I što sam zamjetio...nitko tko ga je kupio nije se žalio ni lipe. Mislim da ću si ja kupit jednog za kojih 5 mjeseca kad skupim novce preko ljetnog posla. I to je preporuka svima koji su u mojoj situaciji, istražujte ga sljedećih nekoliko mjeseca dok ne dođe ljeto a onda na temelju toga što se saznali odlučite o kupnji. Oni koji su ga kupili rekli su mi da je odličan i da stvarno jedna od najboljih stvari na tržištu jer za 2.4k kn što dobijete..... A i kad malo razmislite, ako vam nije za gaming onda nemojte izdavat one cifre do 4-5k kn, nego ga kupite ili čekajte da dođe konkurencija/veći display/ili skupljajte pare u tom vremenu.

Oprostite na dugom postu...
Ivano je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2008., 12:22   #157
6Finger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Ivano Pregled postova
preopručam da ga kupiš preko firme u Msanu, pa dobivaš popust, ako možeš, onda ćeš uštedit još 200-300kn...mislim.
Naravno, vec provjereno 300kn uštede. Samo onda mora ici za cash odmah

Evo malo novosti o novim modelima s jednog kmh stranog foruma
http://www.benchmark.co.yu/forum/sho...=143892&page=5
6Finger je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2008., 22:47   #158
walbandon
Premium
Moj komp

danas bio do peveca...malo ga primio u ruke, odlican mi je,mislim da bi mi trebalo pol sata da se naviknem na tipkovnicu, lagan je, meni predivan, jedino nije bilo baterije na njemu, pa nisam pitao da ga upali da vidim kako izgleda ekran...da imam para bi si upiknuo jednog sigurno..
Staro 10.02.2008., 23:11   #159
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Ovom liku treba naci jednu plavušu za rasplod (da mu služi kao inkubator). Ovakvih geeokva nikad dosta.

Definitivno moram sebi jednog nabaviti čim mi finansije budu dopuštale. Zašto nositi sa sobom na predavanj hrpu svesaka, bilježnica, rokovnika, kada je tu Eee...
Staro 11.02.2008., 13:38   #160
xoxo
Registered User

xoxo's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Unhappy Help

Pozz svima,
vrijeme je da se javi i neka cura Ovako, kao prvo htjela bi reći da sam ostala malo u šoku koliko sam različitih (ali potpuno!) reakcija i komentara vidjela za ovaj sub-ić. Netko tvrdi savršen, a netko potpuno sr...!?!
Ja razmišljam da ga kupim, ali više zbilja neznam čemu da vjerujem, pa ako ima bilo tko od vas neki savjet ili odgovor bila bih zahvalna
Kao prvo napomenula bih da imam 2 laptopa doma i Eee mi NE TREBA za nikakve malo kompleksnije programe. Nego isključivo za "fakultetsku namjenu" (skripte,dosada na predavanjima,prebacivanje fileova...),čitanje e-maila, MSN...uglavnom osnovno korištenje neta. Stvarno me je kod eee privukla njegova lagana prenosivost.
Ja nisam neki stručnjak za PC pa bih imala par pitanjca što se tog mališana tiče (možda će vama zvučati smiješno, alo eto..)

1.Brzina rada / čitanja (word,pdf)? Jer imao netko problema sa tim područjem?
2.Spajanje na net, tj. jer se moze spajat preko moba?Ili na koji već način?
3.Koliko dugo traje baterija?
4.Zar je zbilja ekran toliko malecki da se nemože normalno pročitati tekst?
5.Negdje sam pročitala da touchpad baš i nereagira najbolje.Istina?

Neznam...uglavnom svi sa kojima sam pričala su ga popljuvali zbog procesora, ekrana,brzine rada,igračkica za djecu, nemoj trošit novce za gluposti (a iza toga:kupi si Mac!?! ccccc) bla, bla. Ali meni se još uvijek čini dobra investicija s obzirom da neki malo bolji mob dođe 3000kn

Thanx na odgovorima
xoxo je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2008., 14:56   #161
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Pozdrav Mrs. Pinky

1. Sve normalno radi, čak i dovoljno brzo.
2. Wireless uredno radi, ovo za mob ne kužim baš naj... :shy:
3. Nisam ga imao toliko dugo da čekam vrijeme da se isprazni.
4. Nije, mali je ali se uredno može čitat sve.
5. Radi kak spada jedino su one dvije tipke ispod malo tvrđe ali ništa strašno.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2008., 15:46   #162
devil_kc
geek.
Moj komp

devil_kc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
jel ima u hrvatskoj crni eee? nikje da je bijeli los ali crni je puno ljepsi. gledam u srbiji neki cjenik- tamo ima svih boja i kostaju svi eee 265 eura znaci jos nekih 400kn manje nego kod nas. no naravno, nema smisla zbog toga ici tamo ali ono, modza ima i kod nas, jel
Staro 11.02.2008., 16:05   #163
xoxo
Registered User

xoxo's Avatar

Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Pozdrav Mrs. Pinky

1. Sve normalno radi, čak i dovoljno brzo.
2. Wireless uredno radi, ovo za mob ne kužim baš naj... :shy:
4. Nije, mali je ali se uredno može čitat sve.
5. Radi kak spada jedino su one dvije tipke ispod malo tvrđe ali ništa strašno.
E super, hvala ti na odgovoru
Sto se WiFi tice nisi imao nikakvih problema?Nasao je mrezu,spojio si se bez beda?Kak to funkcionira?
Staro 11.02.2008., 16:33   #164
Demon Hunter
Registered User

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
2. Wireless uredno radi, ovo za mob ne kužim baš naj...
Možda je mislila na WnW?
Baterije može izdržati do 3 sata intenzivnog korištenja.

Citiraj:
Autor devil_kc Pregled postova
jel ima u hrvatskoj crni eee? nikje da je bijeli los ali crni je puno ljepsi.
Koliko sam upoznat - nažalost ne

EDIT: Zaboravih spomenut. Eee kod nas je dostupan u Pearl White boji, ne White.

Zadnje izmijenjeno od: Demon Hunter. 11.02.2008. u 16:46.
Demon Hunter je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2008., 17:25   #165
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
@xoxo

Molim.
Bez problema šljaka WiFi. Radi ko i svaki drugi bežični uređaj.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2008., 20:44   #166
xoxo
Registered User

xoxo's Avatar

Talking

...odluceno!

Na ljeto kupujem!!!!!
Staro 11.02.2008., 22:47   #167
dragostin
Registered User

Citiraj:
Autor xoxo Pregled postova
1.Brzina rada / čitanja (word,pdf)? Jer imao netko problema sa tim područjem?
2.Spajanje na net, tj. jer se moze spajat preko moba?Ili na koji već način?
3.Koliko dugo traje baterija?
4.Zar je zbilja ekran toliko malecki da se nemože normalno pročitati tekst?
5.Negdje sam pročitala da touchpad baš i nereagira najbolje.Istina?
Vec ti je netko lijepo odgovorio na vecinu pitanja... Na mobitelom se spajas na net preko bluetootha, i jos ako imas onu tarufu web'n'walk na simpi, savrseno, to sam si ja slozio, i radi savrseno, samo upiknes adapter, i connect, spaja se odmah...

Sto se tice WiFi radi odlicno, u stanu mi hvata puno vise mreza od bilo kojeg laptopa. Jedini problem koji sam imao je da se nisam mogao na faxu spojiti preko njegovog programa, vec sam morao koristiti windowse zato sto na faxu koristimo sercurew... sumnjam da ce to tebi trebat, ali u najgorem slucaju samo koristis windows-ov manager, i to je to

@devil_kc
Imas u sloveniji, kosta isto kao i ovdje, e sad, koliko ti to znaci...
dragostin je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2008., 23:41   #168
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Jel se itko od ovdje nazočnih vlasnika odlučio poigrati s lemilicom i nadograditi malo EEE. Sve se to čini divno i krasno kad se gleda na youtubeu ili po slikama, ali postoji li netko tko bi se u dogledno vrijeme mogao početi baviti takvim stvarima.
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2008., 15:33   #169
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
treba ti samo mirna ruka i praksa u lemljenju... ili netko tko to ima

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2008., 15:38   #170
Gjurovski
P.E.B.K.A.C.

Gjurovski's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Imam ja lemilicu... tko ima mirnu ruku???
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/
Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12

Gjurovski je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2008., 15:44   #171
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
TomRi ima lemilicu, mirnu ruku i dosta prakse.
Staro 12.02.2008., 16:32   #172
TomRi
Can You Hear Me? 142.8 dB
Moj komp

TomRi's Avatar

Datum registracije: May 2006
samo cekam eee sa vecim ekranom,
pa ce uletiti u njega par stickova, bluetooth i jos ako mi nesto zatreba,
ma bit ce zabavno, nije to neka komplikacija.

no ako ne dodje do ljeta taj veci u nase krajeve,
onda ne gine ni jedan ovakav eee, posluzit ce

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Novi hobby: RC model + HD kamera
TomRi je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2008., 16:44   #173
walbandon
Premium
Moj komp

tom..pa, kao problem bi ti bio ubaciti unutra neki veci screen, jos nekog liliputa da ima touch joj, ja bi jednog bas je slatki...tamagochi
Staro 12.02.2008., 19:11   #174
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Najbolje je kaj ja imam doma svih vrsta lemilice, pa i IR lemilicu jer se stari bavi time, ali radije ću dat nekom tko se ispraksao u tome jer nemam mirne ruke kad treba lemiti po nečemu za kaj sam dao više tisuća kuna. A i dok ja kupim eee, bit će vas već stotinjak kojima će to postat rutina
Staro 12.02.2008., 19:14   #175
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Najbolje je kaj ja imam doma svih vrsta lemilice, pa i IR lemilicu jer se stari bavi time, ali radije ću dat nekom tko se ispraksao u tome jer nemam mirne ruke kad treba lemiti po nečemu za kaj sam dao više tisuća kuna. A i dok ja kupim eee, bit će vas već stotinjak kojima će to postat rutina
Pa ako ti se stari bavi time daj njemu nek ti on napravi ove modove.

Imam i ja lemilicu i mirnu ruku, ali nemam uslova u Doboju za ozbiljnije bavljenje time. Sve sto radim svodi se na ono sto se bas mora jer nemamo chipoteku. U Banja Luci sam nasao jednu, ali jos nisam privjerio kako je snabdjevena.
Staro 12.02.2008., 19:30   #176
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

O tome i razmišljam, ali ne bi baš htio riskirat da mu dam pa se zalomi da više laptop ni ne proradi. Kakve sam ja sreće, ne bi bilo nit čudno da se tako nešto i dogodi. Radije pričekam dok se majstori tu s grupe ne ispraksaju malo
Staro 13.02.2008., 01:09   #177
CeRmA
Premium
Moj komp

CeRmA's Avatar

Uzeo ga jucer....i odusevljen sam...probao eeeXubuntu, sve radi samo me nervira sto kad ukljucim compiz, reza ekrana je premalena za neke prozore,a ne mogu se resizeati, međutim to je tek rc3 tako da vjerujem da ce to ispravit do finalne verzije.

Danas stavio XP i radi ko urica...prehebeno. Da je ekran malo veci ne bi skodilo, al i ovako sam jako jako zadovoljan.
IntelE5200 @3,6Ghz | Gigabyte P35-DS4 | 4 GB GSkill | VTX HD4850| Samsung F3 500GB+SamsungT166|LG H42N DVDRW |CREATIVE Audigy2 | GIGABYTE HybridTV | MicrosoftReclusa+ RoccatKone | DELLU2311H | & |ASUS EEE 1000HG - 2GB RAM Win7| & |Samsung Galaxy S2 | on TScum DSL routed by Siemens SX763 |
CeRmA je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2008., 11:12   #178
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Jel itko probao da li podržava 1680x1050 na eksternom monitoru?
Staro 13.02.2008., 11:18   #179
xoxo
Registered User

xoxo's Avatar

Ups...ista cijena!?!

http://www.everex.com/

E sad sam na 100 muka!!!
Staro 13.02.2008., 11:25   #180
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Zanimljivo. Za istu lovu dobiješ bolji lap - jači proc, hard, lan, dvi, card reader,... Vrlo lijepo. Samo je pitanje kako ga dofurat iz USA?

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na