Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.02.2008., 21:39   #1
lovre_vd
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
Zvučna karta do 200-250kn

Koju zvucnu kartu mi preporucate.Ja se uopce ne razumin u to tako da mi je bezveze ici u u ducan i kupiti nesto za sta nisan siguran da vridi-ali zato iman vas
lovre_vd je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2008., 23:02   #2
pipe
Bill Gates
Moj komp

pipe's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Creative Audigy SE
pipe je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.02.2008., 23:28   #3
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Terratec iz vemila.

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...e=0&Sifra=3534

Bjez od creativa kolko te noge nose...
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2008., 23:49   #4
Zvone2772
interferometar
Moj komp

Zvone2772's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Samo usput, jesi pogledao dostupnost Terrateca? Da, nema je. Niti će je biti.
Osobno sam se raspitivao za Aureon USB MKII i rečeno mi je da je uvoznik mrtav zasad. Ostalo je svega par kartica koje se povlače po sekundarnim centrima, u ZGu nema ničega, a skuplje Terratecove stvari nije više moguće niti naručiti.

Međutim, nije stvar tako strašna, kad se uzme u obzir da Terratec ima katastrofalne drivere, čiji UI izgleda...zapravo ne izgleda.
Nego, Audigy SE je siguran odabir, pogotovo kad se uzme u obzir da se ista kartica počela prodavati pod imenom Xtreme Audio, i da će Audigy kao ime nestati s tržišta u dogledno vrijeme. To ja zovem prodavanjem imena, a kartice identične. Kupiti dok je još po *toj* cijeni i dok se još zove Audigy.
Zvone2772 je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2008., 03:15   #5
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Gle imao sam audigy. Dva komada. To je smece.

Neka nabavi bilo sto drugo. Nije vrag da nema niceg osim audigya u tom cjenovnom rangu. Mislim bolje je od onboarda, al ne puno.

Creative prodaje ime i ram na zvucnama. Kartice su komatozne u odnosu na konkurenciju...
Staro 11.02.2008., 06:28   #6
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
Terratec iz vemila.

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...e=0&Sifra=3534

Bjez od creativa kolko te noge nose...
Aj, Creative prodaje gejmerske karte i shvaćam da se pljuje po njima. Ali da se umjesto audigy se preporuča kartica bazirana na c-media čipu, to mi nije jasno. Moja prva integruša je bila c-media i zvuk je bio takva katastrofa da to čak ni moje ne-audiofilske uši nisu mogle trpit.
Štoviše čip na ovoj terratec je potpuno isti kao i na mojoj prvoj integruši. Kartica je i onda bila dostupna i jeftina i imao sam dilemu audigy ili ta terratec, i odustao od terrateca iste sekunde kad sam iskopao informaciju koji je čip gore.
E sad ako bi netko meni neukom objasno zašto bi zvuk bio bolji na toj terratec baziranoj na c-media umjesto na creative, odnosno na onoj integruši.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2008., 06:29   #7
Zvone2772
interferometar
Moj komp

Zvone2772's Avatar

@Fleks
Sad još to upotpuniš i s nekom činjenicom ili argumentom i svi sretni i zadovoljni, nije dosta reći za nešto da je smeće i da treba bježati od toga.
Staro 11.02.2008., 06:36   #8
Zvone2772
interferometar
Moj komp

Zvone2772's Avatar

Citiraj:
Autor Pomo Pregled postova
Aj, Creative prodaje gejmerske karte i shvaćam da se pljuje po njima. Ali da se umjesto audigy se preporuča kartica bazirana na c-media čipu, to mi nije jasno. Moja prva integruša je bila c-media i zvuk je bio takva katastrofa da to čak ni moje ne-audiofilske uši nisu mogle trpit.
Štoviše čip na ovoj terratec je potpuno isti kao i na mojoj prvoj integruši. Kartica je i onda bila dostupna i jeftina i imao sam dilemu audigy ili ta terratec, i odustao od terrateca iste sekunde kad sam iskopao informaciju koji je čip gore.
E sad ako bi netko meni neukom objasno zašto bi zvuk bio bolji na toj terratec baziranoj na c-media umjesto na creative, odnosno na onoj integruši.
Meni je smiješno da se tako neosnovano pljuje po Creativeu (govorimo o entry-level karticama), a da se u biti niti ne zna što se nudi i kako se nudi...i uz to još i posjeduje Auzentech Prelude koji ima Creativeov emu20k1 čip na sebi
Staro 11.02.2008., 11:30   #9
lovre_vd
Registered User
Moj komp

ja kupujen zvucnu jer iman neko soundmaxovo smece onboard(AD1988) ona radi kako treba ali ima jedan problem-da njega nema nebi ni kupova nista novo.Naime neki dan san krenija tweakat svoj komp i sve je islo ludilo.Installa nove windowse,postela sve u registriju,iskljucija bezpotrebne win servise.windowsi su se bootali ka ludi jedan put prodje ona traka i eto ga welcome screen.Onda san krenija na instalaciju drivera.maticna i graficka-windowsi se bootaju i dalje ka ludi.EEEEEEE.ali sad dolazi taj ******grhgrhh****aggrhhh Analog Devices 1988 sa soundmaxovin driverima i nakon instaliranja njega windows traka prolazi 6 puta tj. bootaju se 6 puta sporije.pokusava san sa starijin sa novijin driverima,novin installon windowsa,paljenejm svih servisa i nikako na zelenu granu s njim.Zato san odlucija uzeti novu zvucnu i zato jer bi bila bolja od ovoga onboard smeca i sigurno bi poboljsala zvuk na mom logitechu x-540(koji nisu nesto special sami od sebe) barem malo i naravno boot time windowsa.Creative mi se cini ludilo kao samo zato sta je creative a terratec mi ne zvuci lose ali vi kazete da ima C-medin cip(koliko kod to lose bilo).Uglavnom treba mi nesto sta je bolje od moga onboard smeca i da ima najbolji omjer cjene i perfomansi,bilo bi dobro da je provjerneo da nema nikakvih problema sa driverima na visti jer mislim to udriti na jednu particiju uskoro.Nadan se da netrazin previse od vas
Staro 11.02.2008., 11:59   #10
lovre_vd
Registered User
Moj komp

...ili ako neko zna kako resit problem sa ovin onboardon
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.02.2008., 12:02   #11
Zvone2772
interferometar
Moj komp

Zvone2772's Avatar

Ma nije to neka filozofija, to su sve bezrazložna prepucavanja.
PC zvuk je PC zvuk, ti tražiš nešto jednostavno, cijene do 250 kn, i tu nemaš nekih posebnih prohtjeva tako da će najjeftiniji Audigy za tebe odraditi posao i više nego dobro. Na stranu s X-fi gamer i skupljim karticama, kad ti budimo realni - ne treba. Nije kod Terrateca samo čip problem, recimo skuplja USB verzija je fenomenalna, ali problem kod njega su ti driveri, a koliko vidim - s time zadnjime želiš imati problema. Imam taj audigy SE i driveri koji dođu s njom su odlični, nikad problema, evo već sad na drugoj po redu ploči radi bez greške.
Staro 11.02.2008., 12:17   #12
lovre_vd
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor Zvone2772 Pregled postova
Ma nije to neka filozofija, to su sve bezrazložna prepucavanja.
PC zvuk je PC zvuk, ti tražiš nešto jednostavno, cijene do 250 kn, i tu nemaš nekih posebnih prohtjeva tako da će najjeftiniji Audigy za tebe odraditi posao i više nego dobro. Na stranu s X-fi gamer i skupljim karticama, kad ti budimo realni - ne treba. Nije kod Terrateca samo čip problem, recimo skuplja USB verzija je fenomenalna, ali problem kod njega su ti driveri, a koliko vidim - s time zadnjime želiš imati problema. Imam taj audigy SE i driveri koji dođu s njom su odlični, nikad problema, evo već sad na drugoj po redu ploči radi bez greške.
Slazem se sa tobon u potpunosti

http://rapidshare.com/files/30721607/vidi_133.rar

Uzimam Audigyi-evo jedan stari broj vidi-a u njemu sve pise sta treba znati o zvucnim kartama i zvucnicima
Staro 11.02.2008., 14:00   #13
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Citiraj:
Meni je smiješno da se tako neosnovano pljuje po Creativeu (govorimo o entry-level karticama), a da se u biti niti ne zna što se nudi i kako se nudi...i uz to još i posjeduje Auzentech Prelude koji ima Creativeov emu20k1 čip na sebi
Ispravak netocnog navoda. Nije prelude i nije emu20k1 čip gore, nego Oxygen HD

a neda mi se sad raspravljat na 3 strane protiv cjelog foruma sa creativom, pa evo u pravu si creative je najbolji na svijetu.
Staro 11.02.2008., 17:36   #14
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
imho za 200 naku audigy se je best buy imam ju i jako sam zadovoljan sa doticnom...

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2008., 17:51   #15
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
fleks mrzi više stvari nego ja na forumu

a i jak mi je razlog za kupovat zvučnu zato što se windowsi pale punih 5 sekundi duže.. majkomila. GET A FUC:INKG LIFE
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2008., 16:56   #16
lovre_vd
Registered User
Moj komp

jeli ima to skiniti na rapidu ili mozda koji torrent ako postoji(ali samo ako ima seedera dovoljno)

prika zadnji put san ***a 89
prika zadnji put san ***a jucer
prika iden ***at sad
Staro 12.02.2008., 17:06   #17
Red_Dragon
Lost soul still wondering

Red_Dragon's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Ne da mi se sad tražit, ali ima jedan post of Fleksa gdje on hvali creative se karticu. Za 200 kn nema bolje zvučne, i sam ju posjedujem. Razlika između nje i integrirane na matičnoj ploči je osjetna. Samo da možda još malo srede drivere
Staro 12.02.2008., 17:21   #18
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Vrlo vjerojatno i ima... Jer kazem razlika u odnosu na integrusu je velka, al moze to i bolje. Sa terratecom naprimjer...
Staro 12.02.2008., 20:35   #19
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
lovre -

ti si svjestan da ti se ne pali komp duže zbog zvucne, nego zbpog drivera..

i zbog cega si u uvjerenju da ce ti druga zvucna rijesit taj problem...?

nisi ni od drugih zvucnih driveri baš bajni... a i sigurno te još neki proces kolje...
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2008., 20:44   #20
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Samo usput, jesi pogledao dostupnost Terrateca? Da, nema je. Niti će je biti.
Raspoloživost: Artikl je raspoloživ u poslovnici van Zagreba
rendula je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno