PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Zvučna karta do 200-250kn (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98074)

lovre_vd 10.02.2008. 21:39

Zvučna karta do 200-250kn

Koju zvucnu kartu mi preporucate.Ja se uopce ne razumin u to tako da mi je bezveze ici u u ducan i kupiti nesto za sta nisan siguran da vridi-ali zato iman vas

pipe 10.02.2008. 23:02

Creative Audigy SE

Fleks 10.02.2008. 23:28

Terratec iz vemila.

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...e=0&Sifra=3534

Bjez od creativa kolko te noge nose...

Zvone2772 10.02.2008. 23:49

Samo usput, jesi pogledao dostupnost Terrateca? Da, nema je. Niti će je biti.
Osobno sam se raspitivao za Aureon USB MKII i rečeno mi je da je uvoznik mrtav zasad. Ostalo je svega par kartica koje se povlače po sekundarnim centrima, u ZGu nema ničega, a skuplje Terratecove stvari nije više moguće niti naručiti.

Međutim, nije stvar tako strašna, kad se uzme u obzir da Terratec ima katastrofalne drivere, čiji UI izgleda...zapravo ne izgleda.
Nego, Audigy SE je siguran odabir, pogotovo kad se uzme u obzir da se ista kartica počela prodavati pod imenom Xtreme Audio, i da će Audigy kao ime nestati s tržišta u dogledno vrijeme. To ja zovem prodavanjem imena, a kartice identične. Kupiti dok je još po *toj* cijeni i dok se još zove Audigy.

Fleks 11.02.2008. 03:15

Gle imao sam audigy. Dva komada. To je smece.

Neka nabavi bilo sto drugo. Nije vrag da nema niceg osim audigya u tom cjenovnom rangu. Mislim bolje je od onboarda, al ne puno.

Creative prodaje ime i ram na zvucnama. Kartice su komatozne u odnosu na konkurenciju...

Pomo 11.02.2008. 06:28

Citiraj:

Autor Fleks (Post 948527)
Terratec iz vemila.

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...e=0&Sifra=3534

Bjez od creativa kolko te noge nose...

Aj, Creative prodaje gejmerske karte i shvaćam da se pljuje po njima. Ali da se umjesto audigy se preporuča kartica bazirana na c-media čipu, to mi nije jasno. Moja prva integruša je bila c-media i zvuk je bio takva katastrofa da to čak ni moje ne-audiofilske uši nisu mogle trpit.
Štoviše čip na ovoj terratec je potpuno isti kao i na mojoj prvoj integruši. Kartica je i onda bila dostupna i jeftina i imao sam dilemu audigy ili ta terratec, i odustao od terrateca iste sekunde kad sam iskopao informaciju koji je čip gore.
E sad ako bi netko meni neukom objasno zašto bi zvuk bio bolji na toj terratec baziranoj na c-media umjesto na creative, odnosno na onoj integruši.

Zvone2772 11.02.2008. 06:29

@Fleks
Sad još to upotpuniš i s nekom činjenicom ili argumentom i svi sretni i zadovoljni, nije dosta reći za nešto da je smeće i da treba bježati od toga.

Zvone2772 11.02.2008. 06:36

Citiraj:

Autor Pomo (Post 948612)
Aj, Creative prodaje gejmerske karte i shvaćam da se pljuje po njima. Ali da se umjesto audigy se preporuča kartica bazirana na c-media čipu, to mi nije jasno. Moja prva integruša je bila c-media i zvuk je bio takva katastrofa da to čak ni moje ne-audiofilske uši nisu mogle trpit.
Štoviše čip na ovoj terratec je potpuno isti kao i na mojoj prvoj integruši. Kartica je i onda bila dostupna i jeftina i imao sam dilemu audigy ili ta terratec, i odustao od terrateca iste sekunde kad sam iskopao informaciju koji je čip gore.
E sad ako bi netko meni neukom objasno zašto bi zvuk bio bolji na toj terratec baziranoj na c-media umjesto na creative, odnosno na onoj integruši.

Meni je smiješno da se tako neosnovano pljuje po Creativeu (govorimo o entry-level karticama), a da se u biti niti ne zna što se nudi i kako se nudi...i uz to još i posjeduje Auzentech Prelude koji ima Creativeov emu20k1 čip na sebi :lol2:

lovre_vd 11.02.2008. 11:30

ja kupujen zvucnu jer iman neko soundmaxovo smece onboard(AD1988) ona radi kako treba ali ima jedan problem-da njega nema nebi ni kupova nista novo.Naime neki dan san krenija tweakat svoj komp i sve je islo ludilo.Installa nove windowse,postela sve u registriju,iskljucija bezpotrebne win servise.windowsi su se bootali ka ludi jedan put prodje ona traka i eto ga welcome screen.Onda san krenija na instalaciju drivera.maticna i graficka-windowsi se bootaju i dalje ka ludi.EEEEEEE.ali sad dolazi taj ******grhgrhh****aggrhhh Analog Devices 1988 sa soundmaxovin driverima i nakon instaliranja njega windows traka prolazi 6 puta tj. bootaju se 6 puta sporije.pokusava san sa starijin sa novijin driverima,novin installon windowsa,paljenejm svih servisa i nikako na zelenu granu s njim.Zato san odlucija uzeti novu zvucnu i zato jer bi bila bolja od ovoga onboard smeca i sigurno bi poboljsala zvuk na mom logitechu x-540(koji nisu nesto special sami od sebe) barem malo i naravno boot time windowsa.Creative mi se cini ludilo kao samo zato sta je creative a terratec mi ne zvuci lose ali vi kazete da ima C-medin cip(koliko kod to lose bilo).Uglavnom treba mi nesto sta je bolje od moga onboard smeca i da ima najbolji omjer cjene i perfomansi,bilo bi dobro da je provjerneo da nema nikakvih problema sa driverima na visti jer mislim to udriti na jednu particiju uskoro.Nadan se da netrazin previse od vas

lovre_vd 11.02.2008. 11:59

...ili ako neko zna kako resit problem sa ovin onboardon:lol2:

Zvone2772 11.02.2008. 12:02

Ma nije to neka filozofija, to su sve bezrazložna prepucavanja.
PC zvuk je PC zvuk, ti tražiš nešto jednostavno, cijene do 250 kn, i tu nemaš nekih posebnih prohtjeva tako da će najjeftiniji Audigy za tebe odraditi posao i više nego dobro. Na stranu s X-fi gamer i skupljim karticama, kad ti budimo realni - ne treba. Nije kod Terrateca samo čip problem, recimo skuplja USB verzija je fenomenalna, ali problem kod njega su ti driveri, a koliko vidim - s time zadnjime želiš imati problema. Imam taj audigy SE i driveri koji dođu s njom su odlični, nikad problema, evo već sad na drugoj po redu ploči radi bez greške.

lovre_vd 11.02.2008. 12:17

Citiraj:

Autor Zvone2772 (Post 948793)
Ma nije to neka filozofija, to su sve bezrazložna prepucavanja.
PC zvuk je PC zvuk, ti tražiš nešto jednostavno, cijene do 250 kn, i tu nemaš nekih posebnih prohtjeva tako da će najjeftiniji Audigy za tebe odraditi posao i više nego dobro. Na stranu s X-fi gamer i skupljim karticama, kad ti budimo realni - ne treba. Nije kod Terrateca samo čip problem, recimo skuplja USB verzija je fenomenalna, ali problem kod njega su ti driveri, a koliko vidim - s time zadnjime želiš imati problema. Imam taj audigy SE i driveri koji dođu s njom su odlični, nikad problema, evo već sad na drugoj po redu ploči radi bez greške.

Slazem se sa tobon u potpunosti

http://rapidshare.com/files/30721607/vidi_133.rar

Uzimam Audigyi-evo jedan stari broj vidi-a u njemu sve pise sta treba znati o zvucnim kartama i zvucnicima

Fleks 11.02.2008. 14:00

Citiraj:

Autor Zvone2772 (Post 948615)
Meni je smiješno da se tako neosnovano pljuje po Creativeu (govorimo o entry-level karticama), a da se u biti niti ne zna što se nudi i kako se nudi...i uz to još i posjeduje Auzentech Prelude koji ima Creativeov emu20k1 čip na sebi :lol2:

Ispravak netocnog navoda. Nije prelude i nije emu20k1 čip gore, nego Oxygen HD ;)

a neda mi se sad raspravljat na 3 strane protiv cjelog foruma sa creativom, pa evo u pravu si creative je najbolji na svijetu.

Codiac 11.02.2008. 17:36

imho za 200 naku audigy se je best buy imam ju i jako sam zadovoljan sa doticnom...

Gabre 11.02.2008. 17:51

fleks mrzi više stvari nego ja na forumu :D:D

a i jak mi je razlog za kupovat zvučnu zato što se windowsi pale punih 5 sekundi duže.. majkomila. GET A FUC:INKG LIFE

lovre_vd 12.02.2008. 16:56

jeli ima to skiniti na rapidu ili mozda koji torrent ako postoji(ali samo ako ima seedera dovoljno)

prika zadnji put san ***a 89
prika zadnji put san ***a jucer
prika iden ***at sad

Red_Dragon 12.02.2008. 17:06

Ne da mi se sad tražit, ali ima jedan post of Fleksa gdje on hvali creative se karticu:D. Za 200 kn nema bolje zvučne, i sam ju posjedujem. Razlika između nje i integrirane na matičnoj ploči je osjetna. Samo da možda još malo srede drivere :(

Fleks 12.02.2008. 17:21

Vrlo vjerojatno i ima... Jer kazem razlika u odnosu na integrusu je velka, al moze to i bolje. Sa terratecom naprimjer...

Gabre 12.02.2008. 20:35

lovre -

ti si svjestan da ti se ne pali komp duže zbog zvucne, nego zbpog drivera..

i zbog cega si u uvjerenju da ce ti druga zvucna rijesit taj problem...?

nisi ni od drugih zvucnih driveri baš bajni... a i sigurno te još neki proces kolje...

rendula 12.02.2008. 20:44

Citiraj:

Autor Zvone2772 (Post 948542)
Samo usput, jesi pogledao dostupnost Terrateca? Da, nema je. Niti će je biti.

Raspoloživost: Artikl je raspoloživ u poslovnici van Zagreba:stoopid:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:43.