|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
![]() Da podjelim dojmove sa Vama:...evo prekjučer sam išao provjeriti stanje baterije od laptopa koju sam ispraznio na 40-tak % i odložio u torbu 17.09.2007..... znam datum jer je to bilo nakon ove teme: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=79806 kada sam je išao provjeriti nakon 135 dana baterija je bila na odličnih 24% i približno je odradila vrijeme koliko je bilo predviđeno cca 3o-tak minuta. naravno ponovo je prošla proces punjenja, nakon čega sam je skinuo sa napajanja i mogu sa zadovoljstvom ustvrdit' da je do pada kapaciteta od 40% trebalo oko 1,5 vremena (cca zaboravio sam preciznije mjeriti) šta je apsolutno u zadanim okvirima...s time da sam namjerno ostavio upaljen ekran da ju testiram kao kod normalnog rada. Rezime ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Da, i ja svoju čuvam već duže vremena tako na otprilike 40% i kad je uključim ponovo imam osjećaj da je ista kao i prije ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
Koja uopće korist od baterije ako nije u laptopu? ![]()
![]() |
#6 |
šlap
Datum registracije: Apr 2006
|
Ima masa ljudi kojima treba to sve biti kompaktno, a ne kao stolno di ti treba poseban stol samo za njega. Isto tako studentima koji studiraju van svog grada, pa da imaju svoj komp sasobom kada idu doma. Desktop se neda tako lako nosit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
pa prije svega lap nije prijenosno računalo zbog baterije nego zbog veličine i težine....znači ako ga prenosim u okolinu gdje imam struje, čemu ga držati na bateriji?....meni je laptop prijenosno računalo za viksu ili more...pa i kad se zavalim na krevet i pustim si film...i gle čuda, ups...na tim mjestima uvijek imam utičnicu ![]() Purica/Tamara55: koja uopće korist od baterije ako nije u laptopu? ![]() a koja je korist od baterije koja je stalno u laptopu ? ![]() Edit: Raf me prestigao sa komentarom ![]()
![]() |
#8 |
Premium
|
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
samo bilo bi doro, bar svaka 3 tjedna piknut natrag nutra napunit pa do 40%, da se ne zaboravi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Bateriju je dobro imati odvojenu kada se napuni i ukoliko je prijenosnik u većini vremena prikopćan na 220. Kada se baterija napuni dobro ju je skinuti i odložiti kako struja ipak nebi cirkulirala i kroz bateriju. Najbolje je svakih 2-3 tjedna bateriju priključiti temeljito isprazniti i ponovo napuniti tako će baterija uvijek imati svoj intenzitet. Teorije sa temperaturom i svjetlošću oko baterija stoje, najbolje bi bilo bateriju držati u vacuumskoj vrećici u tamnom frižideru na nekakvih -5 stupnjeva, ali smatram da to baš i nije najbolja pozicija kako ipak vaša draga nebi upotri***ila bateriju umjesto špeka u finom sočnom srnećem gulašu.... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|