PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Prijenosnici (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=48)
-   -   stanje baterije izvan laptopa od 17.09.2007 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=97126)

daddy1976 02.02.2008. 15:48

stanje baterije izvan laptopa od 17.09.2007

Da podjelim dojmove sa Vama:...evo prekjučer sam išao provjeriti stanje baterije od laptopa koju sam ispraznio na 40-tak % i odložio u torbu 17.09.2007.....
znam datum jer je to bilo nakon ove teme:

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=79806

kada sam je išao provjeriti nakon 135 dana baterija je bila na odličnih 24% i približno je odradila vrijeme koliko je bilo predviđeno cca 3o-tak minuta.

naravno ponovo je prošla proces punjenja, nakon čega sam je skinuo sa napajanja i mogu sa zadovoljstvom ustvrdit' da je do pada kapaciteta od 40% trebalo oko 1,5 vremena (cca zaboravio sam preciznije mjeriti) šta je apsolutno u zadanim okvirima...s time da sam namjerno ostavio upaljen ekran da ju testiram kao kod normalnog rada.

Rezime:kafa:: ima nešto u tome da se baterija izvadi vanka kada je prisutno stalno napajanje,na taj način ćemo sigurno očuvati bateriju....a i uvijek ima vremena da se baterija podvrgne torturi

shock 02.02.2008. 20:25

Da, i ja svoju čuvam već duže vremena tako na otprilike 40% i kad je uključim ponovo imam osjećaj da je ista kao i prije:)

CatKiller 02.02.2008. 21:22

Bateriju je najbolje čuvati u frižideru.

Gubitak kapaciteta jako ovisi o temperaturi.

Purica/Tamara55 02.02.2008. 23:42

Koja uopće korist od baterije ako nije u laptopu?:stoopid:

Mihael 02.02.2008. 23:55

i koja korist od prijenosnog računala ako je stalno uštekan u struju doma?

raf 03.02.2008. 10:26

Ima masa ljudi kojima treba to sve biti kompaktno, a ne kao stolno di ti treba poseban stol samo za njega.
Isto tako studentima koji studiraju van svog grada, pa da imaju svoj komp sasobom kada idu doma. Desktop se neda tako lako nosit.

daddy1976 03.02.2008. 10:29

pa prije svega lap nije prijenosno računalo zbog baterije nego zbog veličine i težine....znači ako ga prenosim u okolinu gdje imam struje, čemu ga držati na bateriji?....meni je laptop prijenosno računalo za viksu ili more...pa i kad se zavalim na krevet i pustim si film...i gle čuda, ups...na tim mjestima uvijek imam utičnicu:fiju:

Purica/Tamara55: koja uopće korist od baterije ako nije u laptopu?:stoopid:

a koja je korist od baterije koja je stalno u laptopu ?:stoopid:..za mene baterija u lapu kada je uštekan u struju ima jedino smisla kao UPS-a, ako sam mogao 5-6 godina imati Pc bez Ups mogu i dalje

Edit: Raf me prestigao sa komentarom :goood:

daddy1976 03.02.2008. 10:39

Citiraj:

Autor CatKiller (Post 941872)
Bateriju je najbolje čuvati u frižideru.

Gubitak kapaciteta jako ovisi o temperaturi.

znam za to, ali sam odlučio držati svoju na sobnoj temperaturi i pokazalo se OK

johnsmith 06.02.2008. 13:30

samo bilo bi doro, bar svaka 3 tjedna piknut natrag nutra napunit pa do 40%, da se ne zaboravi :) i mislim da je vazno kak se trosi, ak se full dere baterija (cpu na max grafa na max i to), vjerojatno bude se brze razlaufala, ja recimo dok sam na bateriji sve gasim, cak i lcd smanjim ak treba ono

torrito 07.02.2008. 14:05

Bateriju je dobro imati odvojenu kada se napuni i ukoliko je prijenosnik u većini vremena prikopćan na 220. Kada se baterija napuni dobro ju je skinuti i odložiti kako struja ipak nebi cirkulirala i kroz bateriju. Najbolje je svakih 2-3 tjedna bateriju priključiti temeljito isprazniti i ponovo napuniti tako će baterija uvijek imati svoj intenzitet. Teorije sa temperaturom i svjetlošću oko baterija stoje, najbolje bi bilo bateriju držati u vacuumskoj vrećici u tamnom frižideru na nekakvih -5 stupnjeva, ali smatram da to baš i nije najbolja pozicija kako ipak vaša draga nebi upotri***ila bateriju umjesto špeka u finom sočnom srnećem gulašu....:(

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:41.