|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
Project:RazorBlade
Poz ljudi ![]() Evo kupio sam od kolege sa PCE jedan stari server, radi se o Dual Pentium sistemu sa 2x200MHz procevima, na ploči se nalazi 256mb EDO rama, ima 16 pločica ako se ne varam. Takodjer u caseu se nalaze 2xSCSI Adaptec AHA-2490W kontroleri na koje su spojeni 2x4gb SCSI hardovi Grafa je l00da i moram je se rijesit radi se o nekoj Cyrus sa 512kb memorije ![]() Ventovi na procevima su prozujali treba ih zamjenit, no budem probao neki passive mod nabacit Skoro zaboravih, sve to dolazi u big tower caseu, sa dva napajanja, jednom treba zamjenit vent, ali mi se cine ok za ovu konfu BUDUCI PLANOVI: -izšmirglat case iznutra i izvana -ofarbat case u crno -stavit drugu grafu -sredit hladjenje proceva -izbusit rupu za 92 ili 120mm vent iza -ubacit neku zvucnu (nema je xD) -mrežna kartica -ubacit 1x80mm vent i 1x92mm za ispuh -ubacit hdd 40Gb (u dolasku) -nabavit neki operativni sustav za to cudo, stavih XP danas za probu i radi ok, al nekak mi je glupo XP vrtit na tome evo par slika pa slinite ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Drift king
Datum registracije: Jan 2007
|
ogromno je :-) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Banned
|
Ledice pokazuju kad SCSI hdd seeka po disku, onda svijetle. Evo sad idem po crni sprej i brusni papir pa na šmirglanje ![]() E da, evo nesta hardvera je stiglo: -WD Caviar 40Gb -Zvučna Creative Labs na ISA slotu -Mrežna neka divlja ![]() -2x60mm ventovi za proc -120mm AC Silent za ispuh -80mm AC silent vent za upuh -Ati Rage II+ 4mb (u dolasku) Komp bi sluzio kao download server za bittorent, ponešto za surfanje netom i glazbu, ništa zahtjevnije ![]() Idem na rastavljanje pile, cim pronadjem digitalac u cijelom ovom neredu poslikat chu pa bacim na forum EDIT: necu bash o cijeni al recimo da sam ga platio kao dvije šteke Kolumba ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
![]() |
#7 |
Banned
|
Evo rastavio sam case, i našao jednu zanimljivu stvar... pošto komp ima dva napajanja ona su spojena zajedno, nisam bash najbolje proučio, ali uglavnom iz jednog napajanja ide kabel u drugi, i onda iz tog drugog ide kabel na sklopku za paljenje ![]() ![]() -sada sljedi čiščenje od prašine i onda šmirglanje pa farbanje, taman dok završim case doci ce mi svi potrebni djelovi... napravio sam par slika, no jos uvjek nemam kabel... no stavit chu sve ovdje ![]() slobodno komentirajte ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() Ili ako hoćeš nešto sexy, nešto novo i nešto divlje onda Ubuntu mozda. O to meni kao vrsnom nepušaću i poznavatelju cigareta puno znaci ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
|
stavit cu ubuntu vjerovatno. Da se malo upoznam sa linuxom ![]() evo case je rastavljen, "kostur" sam čistio u kadi sa ribačom četkom ![]() Još nisam počeo šmirglat to cu sutra kad prodju popravni ![]() Planiram to sve za tjedan dana završit ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Posve za očekivati, umjesto da učiš za usmeni ti si cijelo popodne ribao kućište ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
waiting for pictures.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
![]() |
#20 |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
Ah, vidi, bolje se vježbat na nečemu takvom, nego uzeti neko novo super-mega-giga-superduper kučište i njega pilip, šmirglat i sve to. Uostalom, veća je fora napraviti od ružnog pačeta labuda ![]()
![]() |
#21 |
Banned
|
Zadnje izmijenjeno od: Crash009. 24.08.2007. u 00:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Koja slucajnost - ja radim gotovo potpuno istu stvar (bittorrent server) od komponenti negdje tog godista ![]() ![]() Savjet: Sredi te SCSI diskove nekako, umotaj ih u neku spuzvu no ne zanemari hladjenje. Ja imam samo jedan obicni seagate medalist u kompu pa me nervira ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
LOL, nekako sam imao osjecaj da nece dobro zavrsit ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Banned
|
Da malo dignem ovo iz mrtvih... Prvo cu sebe citirati ![]() Ovako komp je rastavljen kompletno, pokusavam ga osposobit napajanje i grafa su gecrk. Uzeo sam smirgl i crni mat sprej pa se sutra bacam na posao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
|
|