![]() |
Project:RazorBlade
Poz ljudi :)
Evo kupio sam od kolege sa PCE jedan stari server, radi se o Dual Pentium sistemu sa 2x200MHz procevima, na ploči se nalazi 256mb EDO rama, ima 16 pločica ako se ne varam. Takodjer u caseu se nalaze 2xSCSI Adaptec AHA-2490W kontroleri na koje su spojeni 2x4gb SCSI hardovi Grafa je l00da i moram je se rijesit radi se o nekoj Cyrus sa 512kb memorije :D Ventovi na procevima su prozujali treba ih zamjenit, no budem probao neki passive mod nabacit Skoro zaboravih, sve to dolazi u big tower caseu, sa dva napajanja, jednom treba zamjenit vent, ali mi se cine ok za ovu konfu BUDUCI PLANOVI: -izšmirglat case iznutra i izvana -ofarbat case u crno -stavit drugu grafu -sredit hladjenje proceva -izbusit rupu za 92 ili 120mm vent iza -ubacit neku zvucnu (nema je xD) -mrežna kartica -ubacit 1x80mm vent i 1x92mm za ispuh -ubacit hdd 40Gb (u dolasku) -nabavit neki operativni sustav za to cudo, stavih XP danas za probu i radi ok, al nekak mi je glupo XP vrtit na tome evo par slika pa slinite :D http://www.imagesforme.com/thumbs/8710DSC00431.jpg http://www.imagesforme.com/thumbs/3469DSC00432.jpg http://www.imagesforme.com/thumbs/928DSC00433.jpg |
ogromno je :-)
|
Khm kolko para si dao za to cudo? Čemu služe ove ledice na 5.25" panelu? Za šta ces koristit taj komp, pa cu predlozit neki OS?
Inace sviđa mi se :), trebalo bi bit legendarno poslije moda :goood:. |
jako zanimljivo!kuciste je ogromno,i bas me zanima kako ce to na kraju izgledati sve!i mene zanima kaj predstavlja to napred,izgleda ko rupice za led,a sad kaj je?
|
Ledice pokazuju kad SCSI hdd seeka po disku, onda svijetle.
Evo sad idem po crni sprej i brusni papir pa na šmirglanje :) E da, evo nesta hardvera je stiglo: -WD Caviar 40Gb -Zvučna Creative Labs na ISA slotu -Mrežna neka divlja :D -2x60mm ventovi za proc -120mm AC Silent za ispuh -80mm AC silent vent za upuh -Ati Rage II+ 4mb (u dolasku) Komp bi sluzio kao download server za bittorent, ponešto za surfanje netom i glazbu, ništa zahtjevnije :) Idem na rastavljanje pile, cim pronadjem digitalac u cijelom ovom neredu poslikat chu pa bacim na forum EDIT: necu bash o cijeni al recimo da sam ga platio kao dvije šteke Kolumba :D |
Citiraj:
Hehe, a jesu znatiželjni po pitanju cijene. To je poslovna tajna :D |
Evo rastavio sam case, i našao jednu zanimljivu stvar...
pošto komp ima dva napajanja ona su spojena zajedno, nisam bash najbolje proučio, ali uglavnom iz jednog napajanja ide kabel u drugi, i onda iz tog drugog ide kabel na sklopku za paljenje :D ako je itko skužio :D -sada sljedi čiščenje od prašine i onda šmirglanje pa farbanje, taman dok završim case doci ce mi svi potrebni djelovi... napravio sam par slika, no jos uvjek nemam kabel... no stavit chu sve ovdje :) slobodno komentirajte :) |
Citiraj:
Ili ako hoćeš nešto sexy, nešto novo i nešto divlje onda Ubuntu mozda. Citiraj:
|
stavit cu ubuntu vjerovatno. Da se malo upoznam sa linuxom :)
evo case je rastavljen, "kostur" sam čistio u kadi sa ribačom četkom :D sad se suši Još nisam počeo šmirglat to cu sutra kad prodju popravni :D Planiram to sve za tjedan dana završit:) |
Posve za očekivati, umjesto da učiš za usmeni ti si cijelo popodne ribao kućište :D :D
|
a fotke iznutra nema?:(
|
bit ce sutra nemam kabel od digitalca, al sve sam detaljno poslikao :)
|
waiting for pictures..
|
evo oko 15h sljede slike :)
|
cool comp.. :)
|
Citiraj:
Fino je vidjeti da jedan takav komp radi nesto "korisno" (ili uopste radi:D). |
Citiraj:
Al stvarno,dobra stvar je...Za skidanje s neta i tako to,moram si i ja sloziti takvu neku kantu :) |
a što će ti tolika kutijetina? polovica je prazna i nema smisla.
|
kad već sređuješ to kučište onda ubaci i poštene komponente a ne neku starudiju:fiju:
|
Ah, vidi, bolje se vježbat na nečemu takvom, nego uzeti neko novo super-mega-giga-superduper kučište i njega pilip, šmirglat i sve to.
Uostalom, veća je fora napraviti od ružnog pačeta labuda :) |
Citiraj:
začudio bi se koliko mjesta zauzmu 4xSCSI diskovi 2 optike i Jedan IDE hdd, da ne napominjem da ima 2 napajanja unutra ;) samo da vas obavjestim nisam jos poslikao, al sam ga sklopio |
Koja slucajnost - ja radim gotovo potpuno istu stvar (bittorrent server) od komponenti negdje tog godista :D. AMD K6-400, 40+2.5GB hardovi, stara Cirrus Logic grafa, 2 mrezne, big tower, 2 napajanja... Bas me zanima kako ce nam to ispasti :)
Savjet: Sredi te SCSI diskove nekako, umotaj ih u neku spuzvu no ne zanemari hladjenje. Ja imam samo jedan obicni seagate medalist u kompu pa me nervira :eek: |
trenutno skupljam vremena da sve to rastavim, pa da vidim sta sam u***o, jer ne boota, tj ne daje sliku a hdd nomalno radi i podiže win, grafu sam probao, i drugi pci utor i opet nece..
|
LOL, nekako sam imao osjecaj da nece dobro zavrsit :D
|
ma sredim ja to sam da malo nadođem tipkam tu verc sat vremana nikak da napisem
|
Da malo dignem ovo iz mrtvih...
Prvo cu sebe citirati :D "...Planiram to sve za tjedan dana završit..." da sigurno :P Ovako komp je rastavljen kompletno, pokusavam ga osposobit napajanje i grafa su gecrk. Uzeo sam smirgl i crni mat sprej pa se sutra bacam na posao :) |
nekakve slikice, posto su nestale iz prvog posta?
|
i sta je s konfom nakraju bilo?
|
hm, slika bash i nemam jedino mogu poslikati case i dijelove sto ce ici unutra...
@gangxxxta konfa ce je u procesu slaganja :) |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:05. |