Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.01.2008., 22:45   #1
SilentException
Premium
Moj komp

SilentException's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
specifican usb kontroller, ima li kod nas igdje?

znaci trebao bi pci usb 2.0 kontroller ali da ima interni 9-pinski prikljucak (kao onaj na maticnoj ploci).

ovo je jedna takva kartica:
http://www.rosewill.com/product/prod...?productId=713

a tu je uvecana slika tog internog prikljucka:
http://www.rosewill.com/RosewillPhot...1235a601ad.jpg

eto, pa mozda netko zna ako takve kartice ima kod nas jer ja sam trazio ful ali nisam uspio naci. nemora cak ni biti u hr, moze i eu

thx unaprijed
SilentException je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2008., 23:17   #2
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
To što tražiš nije nikakav USB kontroler nedo običan USB bracket...

http://www.google.hr/search?q=usb+br...restrict&cad=8

http://images.google.hr/images?q=usb...-8&sa=N&tab=wi

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.01.2008., 23:25   #3
SilentException
Premium
Moj komp

SilentException's Avatar

umm, to sto ja trazim je usb kontroler, pogledaj malo prvi link pa ce valjda bit jasnije.

ja trebam spojit card reader na jedan takav 9 pinski prikljucak a onaj na maticnoj je zauzet.
Staro 23.01.2008., 23:33   #4
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
ne, tih 9 pinova je samo dva usb prikljucka bez konektora, i na to se samo spoje zice bracketa/card readera ili cega vec

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2008., 23:50   #5
SilentException
Premium
Moj komp

SilentException's Avatar

naravno da su to 2 usb prikljucka. ali gdje bi recimo spojio 3.5'' interni card reader (na slici dolje) ako nemas vise slobodnih 9-pinskih prikljucaka na maticnoj (jer su zauzeti drugim stvarima). therefore, treba usb kontroler sa muskih 9 pinova, mislim da se mi malo krivo stekamo... nije mi jasno zasto jer eto na prvom linku je je i slika i specifikacija onog sto trazim

evo jos jedna slika:
http://www.rosewill.com/RosewillPhot...99e53cfa0a.jpg
znaci gornji desni rub je bitan.
Staro 23.01.2008., 23:53   #6
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor SilentException Pregled postova
umm, to sto ja trazim je usb kontroler, pogledaj malo prvi link pa ce valjda bit jasnije.

ja trebam spojit card reader na jedan takav 9 pinski prikljucak a onaj na maticnoj je zauzet.
Ti trebas spojiti card reader, a na maticnoj su ti zauzeti vec. Pa, "oduzmi" jedan od maticne, spoji card reader, te kupi obican USB kontroler i ono kaj je prije bilo spojene na bracket spoji na njega.
  Reply With Quote
Staro 24.01.2008., 11:24   #7
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ti dodatni USB kontroleri znaju biti dosta mušićavi + VIA chip(set) = drek.
Ako se snalaziš sa žicama i lemljenjem predlažem drugačije rješenje. Nabavi kakav USB hub, stavi ga unutar kompa i preko njega spoji potrebno. "Zna se" šta je koji pin na priključcima: Universal Serial Bus (USB) i USB mobo header
(Provjeri u manualu svoje ploće).
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2008., 12:44   #8
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Kupi usb hub i spoji ga back panel usb konektor, odspoji jedan konektor sa matične i priključi reader na njega. btw, i ja imam sličan Chieftec reader kupljen u vemulju i fercera bez beda. Jedino me malo zeza što se prijavljuje sistemu kao 3-4 removable diska.
Staro 24.01.2008., 19:07   #9
SilentException
Premium
Moj komp

SilentException's Avatar

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Ako se snalaziš sa žicama i lemljenjem predlažem drugačije rješenje. Nabavi kakav USB hub, stavi ga unutar kompa i preko njega spoji potrebno. "Zna se" šta je koji pin na priključcima: Universal Serial Bus (USB) i USB mobo header (Provjeri u manualu svoje ploće).
da, to mi je vec palo na pamet ali nekako mi je 'ghetto' rjesenje. volim cistu unutrasnjost i slozene kabele ali ako nece ici s kontrolerom (nema ga za kupit nigdje) morati cu nest tako sklepati, hvala.

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Kupi usb hub i spoji ga back panel usb konektor, odspoji jedan konektor sa matične i priključi reader na njega. btw, i ja imam sličan Chieftec reader kupljen u vemulju i fercera bez beda. Jedino me malo zeza što se prijavljuje sistemu kao 3-4 removable diska.
tako bi morao rezati 9 pinske konektore? jer su oba (i onaj za front panel i ovaj za akasu 9 pinski. moguce rjesenje u tom smislu je da jednostavno iskljucim 2 usb prikljucka na front panelu ali sam poprilicno analan tako da to ne zelim napraviti
btw, taj tvoj chieftec jer ima kao automatsko prepoznavanje kartica? jer ovom u specifikacijama pise "automatic card detection" pa se nadam da ce se pokazati disk samo kad stavim karticu.. ma ako i ne jednostavno spucam tih 3-4 diska na y:x:z:w: oznake i zaboravim na njih dok mi ne trebaju
Staro 24.01.2008., 20:08   #10
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Moj prijedlog ti je da kadd si već tolko analan promjeniš ploču umjesto da nas ovdje zehebavaš...

Dobio si rješenje a to što se tebi ovo ili ono ne sviđa stvarno neznam kaj bi ti rekao na to...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno