|
![]() |
#181 |
Write in ©
Datum registracije: Sep 2006
|
@yedwy Opet čitaš površno. Ni u jednom trenutku nisam te vrijeđao.
![]() |
#182 | ||
Write in ©
|
Citiraj:
Ja se ne smatram bogom, a i unixodie danas može skoro svatko malo obrazovaniji instalirati. I tu ima svačega...jedan se deklarira hakerom čim uspije instalirati Ubuntu... Citiraj:
Ne znam što te tu zbunjuje....
![]() |
![]() |
#183 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ništa zapravo ja imam veliki respkt prema tebi jer obično kad odgovaraš to je sa smislom ali si me iznervirao kad si se obrenuo na mene jer ja nisam rekao da treba sve znati NIKO nezna sve, ja prvi kažem da neznam sve niti u svojoj niti još manje u tvojoj struci ali natup ti je ovaj put bio blago rečeno prepotentan... I da nemoj si dozvoliti da si podcjenjuješ rad ni u kom slučaju jer ionako je podcjenjen sav rad kod nas a posebno visoko obrazovani...
![]() |
#184 | |
Write in ©
|
Citiraj:
Naravno, da me Siemens traži za nekakvu uslugu vjeruj mi da bi znao postaviti cijenu....to je korporacija i tu vladaju interesi i tu se vrti golem novac. Ali nikako ne mogu masno naplatiti neku home uslugu kao što to rade neki kvartovski klinci.
![]() |
![]() |
#185 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Heh gle kvartovski klinci ionako obično rade svojoj ekipi, ja svojoj ekipi ako radim radim za badava (tj pivo i eventualno klopa se podrazumjeva dok sam tamo) ali izvan toga se ne bavim uopće s tim, zašto? E pa upravo zato kaj kad bi išao realno naplaćivati raja bi svisnula pa nek se snađu, uvjek ima neki njihov klinac koji im to može rješit u blizini... A ovo je bilo gore rečeno kaocjena za firmu koja to uredno može odbiti od poreza kao troškove ekspanzije ili kaj ja znam kako to proknjiže ali znam da može bez problema, naravno ako se izdaje račun i sve, ako idu na crno onda je to nekaj drugoo ali je njihov problem kako će to rješit onda... ![]()
![]() |
#186 |
Write in ©
|
OK, došli smo do nekih zaključaka. Uglavnom se sve svodi na subjektivna razmišljanja i zaista je glupo da se oko toga prepiremo. Moja greška je što sam uopće započeo raspravu. Sad moram ići...čeka me fizikalija u vrtu. ![]()
![]() |
#187 | |||||||||||
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Znaci, opstipacija ti stvara probleme. To objasnjava tvoju nadutost. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
Citiraj:
Uglavnom moje misljenje: Nesto kosta koliko je netko to nesto spreman platiti TOCKA za mene. I mislim da se uzalud natezete jer necete na zelenu granu. ![]()
![]() |
![]() |
#189 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
ako voliš ubiti 2-3 sata predvečerja i nešto benzina poslije posla za 100kn sa reinstalacijom windoza onda go, za te pare neću se maltene ni javit na telefon. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Neke "firme" naplacuju instalaciju Windows servera 30 eura, neke 400 - 500 eura. Ove prve ne shvacaju da instalacija "next - next - next" dize windowse, a definiranje role dize server. A to traje satima, ponekad danima. Ista stvar je, recimo, s nekim posebnim korisnicima. Meni za reinstalaciju mog prijenosnika treba bar dva do tri dana, a za instalaciju obicnog kucnog piceka par sati. Moze li isto kostati? Ne. Moze li isto kostati instalacija od strane certificirane osobe ili susjedovog klinca? Ne.
![]() |
![]() |
#191 |
Write in ©
|
@Bubba e....neda mi se... Nema svrhe dirati tebe boga, zar ne? Pogotovo se tebi neću dokazivati sa bilo čime....nekako mi sve to ispada vrlo primitivno. Moj poslodavac je izuzetno zadovoljan sa mnom. Znaš zbog čega? Jer znam instalirati Winse! ![]()
![]() |
#192 |
Just don't give a fuck
Datum registracije: Dec 2006
|
Ja sam od slaganja/instalacija potpuno odustao. Sad ponekad radim nadogradnje i raznorazne popravke starim kupcima. Radio sam podosta prije, u vladavini Astro konfiguracija gdje se za cijenu navedene (samo kutije) mogla dobiti i bolja konfa, monitor i bolji zvučnici. Tada su ljudi kupovali i širili preporuke ko ludi. Čak sam ponešen dobrim odazivom i zadovoljstvom mušterija registrirao firmu i planirao otvoriti servis. Od svega sam odustao zbog previše posla koji je bio premalo plaćen. Na konfama od 8k kuna nisam mogao uzeti više od 250kn za odabir komponenti, slaganje i instalaciju apsolutno svega (win, set programa koje treba svaki korisnik, mada je uvijek došlo i do instalacije igri, utorrenta, instalacije adsl-a itd). U tu cjenu bio je u pojedinim slučajevima uračunat i odlazak po komponente, naknadni odlazak sa kupcem do trgovine da odabere tipkovnicu i miš, printanje ponuda sa slikama mogućih kućišta i periferije, entery edukacija o razlikama između komponenti rangiranih po cjenovnom razredu (isplativost), kasnija edukacija o korištenju raznih programa (često dugotrajno uz korisnika koji je doslovce svaki click zapisivao u bilježnicu), beskrajni telefonski razgovori i objašnjenja, ponovni odlasci na intervenciju jer je kupcima tipkovnica ostala bez baterija ili je sin prčkao po biosu itd. Uglavnom, postoje puno lakši poslovi i jednostavnija zarada. Nekad su ljudi bezobrazni, nekad se nađe dežurni obiteljski profesionalac koji tvrdi kako se sve moglo bolje odradit, ponekad crkne komponenta a Vas smatraju krivim i očekuju popravak isti dan. Na kraju imaš nešto više siće u džepu i puno gorčine u sebi. Pa radiš nešto jednostavnije i isplativije gdje te nitko ne hebe i ne sere. Ako automehaničar u fušu može uzeti novce bez da ga drugi automehaničari pljuju, čemu komentari da je 100kn puno za instalaciju Windoza? Pa normalno da ljudi po servisima rade za 2000kn kad si sami ovakvim komentarima rušimo cjenu. Prije neko vrijeme kompjuteraši su se smatrali doktorima, sada smo jeftina radna snaga. I za to smo sami sebi krivi. @ striček - Instalacija Windowsa vrijedi i više od 100kn jer onaj tko nezna instalirat Windowse, nezna ni drivere ni ostalo. Isto tako, u većini slučajeva se izlazi na teren i uz samu instalaciju se korisnicima daje i nekakva mini edukacija. To traje neko vrijeme i košta nešto benzina. Zar je sve spalo na to da će IT od svih fuš able-zanimanja biti najjeftiniji? Ruši se cjena hardware orijentiranim uslugama, ruši se cijena software orijentiranim uslugama i to je udarac svima koji se time bave. Nadam se da ćeš jednom servisirati komp automehaničaru i uzeti mu < 100kn za posao te da ćeš kod istog navratiti da ti promjeni ulje. Tad ponovo razmisli. |
![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Samo bi se htio nadovezat na ovu vec podugacku raspravu... Cinjenica je da ako sam ne cijenis svoj rad, niti drugi ga nece cijeniti. Dapace, smatrat ce to pozivom na iskoristavanje. Iz vlastitog iskustva mogu reci da treba uzeti koliko god para mislis da mozes, pogotovo ako se radi o firmama. I nema na djemdo, ljudi se osile, pocnu te zivkati za svaku pizdariju cak i kad ju mogu sami rijesiti, jer na kraju krajeva ne kosta ih nista... |
![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
je.ba.c na ba.te.ri.je
Datum registracije: Jun 2007
|
prije par tjedana zove me lik vlasnik jednog obrta, da mu pomognem, ja reko ok u cemu je stvar, imamo komp, nekaj se zdrmalo nemremo se logirat prikazuje samo adminski acc za logiranje a koja je sifra nemamo pojma, pa rekoh ko vam je slagao komp i winse, "naravno kvartovski decko", pa reko zovite ga da vam da sifru adminskog acc, zvali smo ga on ju je zaboravio bilo je to prije pol godine, ok dođem ja tamo, pizdarija...... na tom kompu imamo vazne podatke u vezi poslovanja.......(znaci treba provalit adminski acc, i sve fino slozit bez gubitka podataka, jer bi in to bilo kobno za firmu, naravno neznaju ni kaj je backup) ja reko ajd (mislim si u sebi 500kn znamo se prek frendova)........ naravno njima je to pun kufer love..... ja reko ok..... odite u bilo koji pc servis pa se posavjetujte, rekoh ovdje je stvar ozbiljna ipak su vam podaci u pitanju, a ja sam vam ocito preskup ........ prije par dana cujem se s frendom i servis oprao lika za 1400 kuna a i winsi su dugo radili 6mj.... ![]() OT: a sad se idem spremat za na svadbu popit i pojest nesto i u vase ime..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
u *ebote rasprave, i ja sam pisao dosta, al mislim da je dosta rec :"naplati oniliko kolko cijenis svoj rad, znanje i vrijeme", bez pretjerivanja vidim da neki doticne 3 stavke po meni podcjenjuju, no, vasa stvar, ako ces radit za 50Kn radi, ja necu i tocka, cemu sad uvjeravanje, moralne dileme i slicna s*anja, mene niko ne moze uvjerit da je instalacija Windowsa 50Kn, nema boga!! 50Kn je kad mi neko donese laptop na reinstaliranje i ja ga upalim i recem "za 2 sata je gotovo". stop, nema dalje. to je 50Kn. izjave tipa nemogu naplatit jer je iz kvarta i sl su presmisne, imas za komp? imas. e pa imas i 500Kn za windows i office. nemas? prodaj komp, kupi komplet "Hillty" elektricnih alata u Pevecu za 199,99Kn i budi majstor Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#196 |
Kapetan od beloladja
|
![]() |
#197 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
neznam jel ova tema ima smisla više, mišljenja su različita, i ovo služi samo za neko "pametovanje". Valjda je više jasno svima da se windozi naplaćuju od 50 do 500kn. Zašto? Zato jer je "realno". |
![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
ovi za 50 su FCKGW edition .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Premium
|
Cijene usluga u vecini informatickih tvrtki su poznate i navedene su u cjenicima. Rad na terenu naplacuje se 50% vise. Rad izvan radnog vrememena naplacuje se 50% vise. Neki naplacuju po poslu a neki po trajanju. Ako radite u fusu logicno je da ne mozete toliko naplacivati. Cijena automatski ide 50% dolje, nemate radnog vremena, nemate svoj servis. Rad u fusu je nezakonit i bez garancije, tj. iza vas ne stoji nitko i vasa tvrtka ne garantira kvalitetu izvedenog posla. Druga stvar, ako ste nesposobni i spori onda ne mozete naplacivati vrijeme koje provedete da bi shvatili zasto ono sto pokusavate napraviti ne funkcionira kako bi trebalo, ili "izje*** sam se sa ovim kompom dva dana, a sad cu masno naplatiti". Sto se tice instalacije windowsa, ona je izmisljena za krajnje korisnike. NITI JEDAN profesionalac ne instalira sistem metodom - ubaci cd, next, next, ok - stavi drugi cd, next, next, ok - ... - ... - stavi dvadeseti cd, next, next... namjesti ovo, namjesti ono, i tri sata kasnije, krvavih ociju, instalira krivi driver i dobije BSOD pa onda opet sve ispocetka. I na kraju - svaka roba ima svog kupca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
bolji su cevapi iz cingaca nego iz rubelja...
![]() |
#204 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
zaključak je taj da kako drugi naplaćuju tebi, tako i ti naplaćuj njima. ja ću otići na autodijagnostiku i platiti od 200-300kn (ovisno o servisu) za obično uključivanje računala i 5 minuta posla kaj računalo obavlja. e onda ću ja za pola sata posla instalacije windowsa tražiti isto to. to je zaključak i boli me briga kaj će mi tu netko solit pamet da sam škrt. |
![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
![]() |
#209 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() ![]() a ovi kojima finjaka naplatiš 100-200-300 čuna drugi put razmišljaju jel imaju komp ili kontejner... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|