|
![]() |
#1 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
![]() dakle... da se nebi previse umorio radeci formatiranje i ponovno snimanje svih osnovnih programa zadnji put sam nakon instalacije xp i stavljanja preko 250Mb update s neta(ovo nesmije propast) snimio drive image i napravio hard disk backup sad bi zelio iskoristit taj backup ali nisam skroz na cisto kako ce to ic tj. da li ja sad u XP u programu drive image idem napravit restore iste particije i OS na kojem se i sam program nalazi... hoce li se vratit na ono prvobitno stanje sve? ako je tko koristio ovaj program molim za pomoc
![]() |
#2 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Napravi boot diskete , bootaj sa njih i napravi restore. pazi samo da pokazes na pravu particiju koju zelis vratit u stanje nakon backup-a. Vratit ce ti sve onako kako je i bilo. (Vjerojatno si radio backup samo c particije.
__________________ |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Sannin
|
oprosti ali ne shvacam.... u drive image programu neman nikakvu opciju za boot diketu program radi samo u windowsima ne vidim kako bih mogao napravit restore iz filova koje imam bez programa... :confused:
![]() |
#4 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
drive image 6.0 ima opciju da se napravi boot diskete, sa kojima bootas sistem i napravis restore.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Sannin
|
da.... procitao sam na netu tako je radio drive image 6 ja imam 7 nema te opcije za boot disketu...
![]() |
#6 |
Sannin
|
dajte ljudi pomaknite se sta nitko mi ne moze pomoc?
![]() |
#8 |
Sannin
|
pa i ne bas jer pise da je drive image 7 prvi koji radi tako da ne moras napustat windowse.... pokusavam nesto vise procitat o tome ali nema jer se mislim kako ce mi prebrisat trenutni windows za onaj na backup-u bez da izade iz ovih kako ce to izvest program?
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Ja sam nešto čeprkao po 7ici, pokušavajaći na brzinu napraviti boot disketu, i nisam uspio. Problem je bio u tome što Drive Image ima wizzard za izradu network boot diskete, a moja mrežna nije podržana. Nisam našao načina da se napravi obična boot disketa, bez net drivera. Image možeš napraviti iz windowsa i vratiti ga natrag pod windowsima, ali samo od nesistemskih particija, točnije od particije koja nije aktivna. Kad hoćeš napraviti restore sistemske particije, moraš se spustiti u dobri stari DOS. Uglavnom, ja batalio Drive Image i prešao na Ghost 7.O - radi s win98 boot diskete, prži DIREKTNO na CD-R/W bez drivera za isti i općenito s čuda daju napraviti s njim.
![]() |
#10 |
Sannin
|
:clap: fala bogu da se netko javio tko ga je koristio totalno sam vec poludio... nazalost ja sam napravio totalni sistemski image i to zelim povratit da sve ode... sve mi se cini da cu otic u prijatelja sa svojim hdd - i kod njega napravit format i image povratit -i eto ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Sannin
|
da... bas sam procitao recenziju u buga vezanu za njega.... izgleda dobro i mozda bi sljedeci image mogao snjim napravit ali do tada moram iskoristit ovaj drive image- snimljeno je sve sta mi treba tu- ne mogu pustit da propadne...
![]() |
#13 | |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
Restore a backup to recover a crashed machine: Boot from the Drive Image CD to run the PowerQuest Recovery Environment. Eto rjesenja.
![]() |
![]() |
#14 |
Sannin
|
pa sad... ![]() neman taj cd.... ![]()
![]() |
#15 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() Mene je nažalost iznevjerio u 2 od 6 slučajeva, kad sam ga isprobavao. Često zna zeznuti kod backupiranja na istu particiju s čim se najviše hvali taj program. Ghost je ipak još uvijek kralj. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Sannin
|
ma mislim ja da je sve to li-la... najbolje imat 2 kompica pa kad treba restore image jednog spojite na drugi i eto... ![]() -ne mogu gledat dos vise... -neka netko javi to ekipi u nortona...
![]() |
#17 | |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Sannin
|
nasao sam ga... ![]() ![]() sad samo imam problem od nekih 20+Gb stvari koje mi trebaju a neman di s njima jer se nalaze na primarnoj particiju koju hocu povratit
![]() |
#19 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
sjajno restorirala C: (kada nešto sjebem, a ne da mi se prčkat). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Sannin
|
uh... pa za manje nepravilnosti koristi system restore od xp-a... to je horor ako napravis restore cilog diska ako su losi bili driveri... ![]()
![]() |
#21 |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
100% podržavam. Mene je Acronis totalno iznevjerio. Nakon reseta nikad nije pokrenuo program, nego zablokirao, a isto je bilo i s diskete. Ghost možda radi iz Dos-a, ali je nepogrješiv. Najbolji.
![]() |
#22 |
Sannin
|
mozda 2005 norton ne bude u dosu... ![]() mene to zivcira vise s dosom... ka da ga nisam se dovljno nagledao.... bas sad lipo igram prince of persia sands of time i mislim se na prvog princa... pa onaj zvuk... pc-speaker... igra sam da danima... ok ok... ![]() ![]()
![]() |
#23 |
Premium
|
Ghost 2003 nije u DOSu, sve osim restora sistemske particije radi se iz windowsa. A sad, restore sistemske particije, to moraš raditi pod DOS-om, htio ne htio. Ne znam koji OS bi podnio da radiš u njemu i istovremeno brišeš/pišeš sistemske fajlove tj. cijelu sys particiju. Ghost ima lijepo grafičko sučele i pod DOSom (iako osobno više volim prekidače), može napraviti boot CD (samo je potrebno staviti npr. win98 DOS boot disketu kad te traži) i nikad ne iznevjeri. Pričao sam i s ljudima koji se profesionalno bave deployanjem windowsa (jedni o MS predstavnika/zastupnika kod nas) i kunu se u Ghost. Kažu da su više nego jednom zgostali nekoliko stotina računala na dan (pomoću Ghost multicast servera) bez ikakvog problema ikad. Zapravo, postoji jedan: naći ekipu koja će dovoljno brzo donositi i odnositi računala za ghostanje ![]()
![]() |
#25 |
Sannin
|
znam kako radi norton... samo bi ja i restore iz windowsa... malo sam brzopleto uletio i sad vidim da ni drive image to ne moze - ovo me ponilo : drive lock A request by V2i Protector or Drive Image for exclusive use of a selected drive before making any modifications to the file system of the hard drive. By locking down a drive, you prevent other software programs from changing the file system while V2i Protector is trying to change it. This ensures that any data on the drive is current and accurate at the time of restoration. ali kao sto rekoh... kad dode prijatelj samo cu spojit moj hdd na njegov kompic i napravit restore...
![]() |
#26 |
Premium
|
Pazi kako spajaš, s win 2k i XP zna biti problema ako spojiš 2 harda s dvije instalacije XPa, particije na oba harada su aktivne, boot & sistemske - kažu da se može dogoditi da windowsi jednostavno vrate registry u prvobitno stanje jer se zbune. Tipična situacija kad radiš kloniranje sistema s jednog harda na drugi i napraviš restart, prije uklanjanja kloniranog harda.
![]() |
#27 |
Sannin
|
necu klonirat, imam ja USB2.0 externu ladicu za HDD - tu stavim svoj - spojim ga na prijateljev - donesem mu image moga od prije, instaliram drive image 7 prijatelju i napravim restore? ![]() ovo mi zvuci bas lijepo nekako... naravno ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|