|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Oct 2001
|
Win 2000 Server
Opet ja! ![]() Imam kakti server u firmi koji ima jednu particiju sheranu i na koju su povučeni network drajvovi sa svih kompova.Nijedan od tih "terminala" nema UN i PASS kod logiranja windoza.E sad dali je moguče za pojedine foldere napravit da su zaštičeni sa PASSom. Tipa ja oču otvorit taj i taj i kad kliknem na njega izleti "ENTER PASSWORD" ja lijepo upišem i uđem tranu? Ko zna njemu dva! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Šeraš taj folder posebno i staviš mu password, možeš odvojene za read-only i write |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 | |
Banned
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
volio bi ja takav program... koristim magic folders za skrivanje pojedinih foldera i to radi super na jednom kompjuteru ali ne znam kako bi bilo prizkazano na hdd na mrezi....
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Ovako, nisi rekao koje OS-e koriste klijenti, pa ću pretpostaviti da su na win9x-ima, što je lošija varijanta. riješenje je slijedeće: - na serveru kreiraj istoimene lokalne usere kakve korisnici rabe na klijentima (dakle, ako se Jura na klijentu "direktor" logira kao 'jura' , onda kreiraš user 'jura' na serveru), dodjeliš mu neki password i prava na šeru. Zatim na klijentima mapiraš share na serveru ....kod logiranja na klijente pitat će ih samo za password za šer (jer usera server prepoznaje obzirom da je istoimeni user na klijentu i serveru)...i nakon kucanja passworda šer je mapiran, a prava usera su određena na serveru.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|