Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.11.2007., 23:26   #421
.Scorpion.
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
Upisao sam naredbu "map" i tamo se vide particije C, D i E s ispravnog diska, a ovaj koji treba recover, za njega pise upitnik umjesto slovne oznake, dakle ovako:

? 194789MB Device\Harddisk1\Partition1

...tako da ne znam sto bih upisao za njega nakon onoga "fixmbr".
.Scorpion. je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2007., 23:32   #422
ChP3
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2006
Ovakva su se sranja i meni znala događati.

Vratio sam podatke sa miniPE-XT bootabilnim cd-om.

Potraži na netu bilo koju verziju.

Nakon učitavanja miniPE-XT-a, samo iskopiraj fajlove sa oštečene particije na
neku drugu. Prije naravno pokreni kakav disk management da bi locirao disk.
Meni je pomoglo, zlata je vrijedan taj miniPE-XT.
I javi kako je prošlo !

Edit : i ne prčkaj po fixmbr-u dok ovo ne probaš
ChP3 je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2007., 23:51   #423
p3tar
Mozilla Slave
Moj komp

p3tar's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Probaj fixmbr Device\Harddisk1 ili samo Harddisk1, jer poslije fixmbr ide naziv device-a ne particije, tako neka te upitnik nebuni. Sa fixmbr nemožeš ništa zeznuti na tom disku jer ti je ionako partition table izgubljen. Možeš probati i ovo što ti je ChP3 napisao, no opet to ti je novi postupak ispočetka....
p3tar je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2007., 00:06   #424
ChP3
Premium
Moj komp

Ima pravo p3tar što se tiče fixmbr-a.
Što se tiče mog prijedloga, postupak zapravo i ne traje toliko dugo.
Mislim samo bootanje je nešto sporije jer se boota sa cd-a.
Kažem mene je taj cd mnogo puta spasio, a i imao sam istih problema oko gubljenja particija. Treba svašta probati kada se radi o vračanju podataka.
Staro 24.11.2007., 00:39   #425
p3tar
Mozilla Slave
Moj komp

p3tar's Avatar

Mislim da je BartPE sličan program, isto dobar. Jedino mu može potrajati prebacivanje podataka. Ako uspije ovo sa fixmbrom preko recovery konzole ili sa Hirens Boot CDa, pa vratiti particije sa APR 5.0 to će mu biti gotovo za 10ak minuta, ali i dobro iskustvo...samo neka nešta proba...dosta pitanja
p3tar je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2007., 00:40   #426
.Scorpion.
Premium
Moj komp

AAAALEEELUJJJAAA!!! ALELUUJAAA! AALEEELUUUJAAAA!!!

Raaaadiiiii!!! Vidim ih sve, podaci su mi tamo!!

Hvala vam svima koji ste imali volje i strpljenja pomagati mi.

Na kraju sam uspio sa Hiren`s Boot CD v9.3, napravio sam bootabilni CD i sve je islo brzo. Sada idem prziti podatke sa HDD-a da se vise ne dovedem u takvu nevolju. Za one koji nabasaju na ovu temu jer ce ih muci isti problem, napisat cu sutra jedan detaljni pregled i uputstvo kako sam rijesio to tako da odmah pokusaju na nacin s kojim sam ja uspio.

(Sve particije su tamo, jedino dvojim da li da na C particiju instaliram windowse, a da druge dvije ne diram ili da formatiram cijeli HDD i napravim iznova nove particije pa tek onda instaliram windowse.)
Staro 24.11.2007., 19:30   #427
ChP3
Premium
Moj komp

Volim sretne završetke
Staro 26.11.2007., 13:23   #428
.Scorpion.
Premium
Moj komp

Evo, rekao sam da cu dati opis kako rijesiti problem ako se kome drugom dogodi da su propali podaci s diska jer se isti mogu vratiti.
Dakle, u racunalu koje normalno funkcionira trebaju biti spojena dva HDD-a, ispravni na master, a onaj s nestalim particijama na slave (Oprez! Novije ploce uglavnom imaju samo jedan IDE utor). Takodjer, mora biti spojen citac ili przilica s kojeg mozemo pokrenuti boot CD. E sad, ako smo sve to ipak pospajali, slijedi laksi dio. Povrat izgubljenih particija napravit cemo sa programom koji se zove Hiren`s Boot CD (mora biti bootabilni CD, ja sam koristio verziju 9.3). Ubaci se CD u citac, resetira racunalo i bootamo programe s CD-a, usli smo u DOS, ima ih puno, nas zanima Active Partition Recovery 3.0. Izaberemo taj program. Otvorimo ga. Sada vidimo particije na kompjuteru, odnosno vidimo particije na ispravnom disku (to ne diramo!!) i vidimo (u mom slucaju) particiju na drugom disku (sve je pretvorio u jednu, D i E su nestale). Izaberemo "Recovery" za disk za koji smo utvrdili da su s njega nestale particije. Kada ga program scenira i povrati mu particije, izidjemo iz programa. Po novom podizanju windowsa, odemo kao i obicno na My Computer da pogledamo particije, sada tamo vidimo i particije s onog drugog diska i svi podaci s njega su nam dostupni, mozemo prebacivati na onaj prvi disk, prziti, bilo sto...
Nije komplicirano.

(Kako u naslovu teme na pocetku dodati "rijeseno"? Pokusao sam na Edit, ali ne vidi se u naslovu.)
Staro 26.11.2007., 23:31   #429
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Mali ispravak: Hiren's Boot CD sam po sebi nije program nego paket/skup DOS programa na bootabilnom mediju. A zašto DOS? Zato što se koristi za potrebe kojekakvih popravaka, dijagnostike,... sustava kada Windowsi ili neki drugi OS "padne". S druge strane, u DOS-u mogu dobiti ekskluzivni pristup komponentama što daje bolje rezultate nego kad se iste stvari rade pod OS-om.

Dodatak "(riješeno)" mogu dodati samo moderatori i to kada dobiju rješenje problema.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2007., 07:56   #430
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Nestala particija! Kako ju vratiti nazad?

Nakon neuspješnog resizanja te premještanje particije sa Norton Partition Magicom, particija je jednostavno nestala nakon restarta računala. Kada ponovno probam sa NPM-omo, vidim da fali drive letter na njoj. Pokušam ga staviti ali mi NPM izbaci neki error (#702).
Da li je ikako moguće vratiti particiju u prijašnje stanje ili samo da skinem podatke s te particije pa je lako onda formatiram.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2007., 19:08   #431
swatfreak
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Feb 2007
partition magic probaj
swatfreak je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2007., 19:12   #432
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Ja bi ti prije preporucio da se s particijama igras s programom "Paragon partition manager" http://www.partition-manager.com/ je li vidis particiju u Disk managmentu? Desni klik an My compuetr>Manage>Disk managment>ako je tu vidis provaj o tu dodjelit drive letter i formatirat je i bog..
Joke je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2007., 21:49   #433
mOrgoth
Registered User
Moj komp

mOrgoth's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Active partition recovery
Staro 19.12.2007., 13:54   #434
Ico
Premium

Ico's Avatar

Pogledj na: www.datasector.hr oni ti sigurno mogu pomoći. Sam najbolje znaš koliko su ti važni podaci i koliko si ih spreman riskirati ako to sam radiš.

Zadnje izmijenjeno od: Ico. 22.08.2011. u 22:37.
Ico je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2008., 05:13   #435
TENTROZOID
Premium

SpaŠavanje Podataka

E ovako, kompjuter je bio pun virusa totalno a imao sam gore puno slika i podataka no nikad pravog vremena nać da to sve sredim i jednom padne windows...probao sam ga podići na sve moguće načine ali ništa. Pa sam spojio svoj hdd na drugi komp i izvukao cijeli C na taj kompjuter i onda kod sebe ponovno formatirao stavio novi win. No problem nastaje kod toga da od onih izvučnih tj spašenih fileova sa C 60% ne radi, tj radi se o slikama, uvijek piše " no preview available"...bez obzira s kojim ga programom probaš otvorit...ali ona je tu postoji, njezina veličina i sve, sam ju više ne želi otvoriti...
evo uploadat ću vam par takvih... ko ju otvori spasio mi je podatke

http://www.sendspace.com/file/8026be

Pomozite ljudi, hvala unaprijed!
TENTROZOID je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2008., 12:24   #436
RisingPower
čudovište

RisingPower's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Hm, isprobaj recimo ovo: http://officerecovery.com/pixrecovery/index.htm

Pa javi ako uspije...
RisingPower je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2008., 12:45   #437
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Kojim si ti programom vadio podatke sa starog harda? Samo c/p? Drugi put upotri***i nešto tipa Easy Recovery Pro.
Staro 04.01.2008., 17:08   #438
tihomir2
Premium

Datum registracije: Sep 2007
meni je file scavenger spasio nekih 75% stvari, uključujući mp3ce koje nisu čak ni preskakale ili bile spojene s drugim pjesmama kako to obično biva u takvim slučajevia pokušavanja spašavanja, a HDD prepun bad sectora i naravno formatiran. i to slučajno jer je bio za*** sa slovima particije pa sam formatirao naravno krivu uslijed 1 sat psovanja i kopanja po netu raznoraznih programa za markiranje ba sectora jer ona naredba iz windowsa scandisc nešto nije pomogla.. zapravo je dok nisam komp resetirao pa je onda sve i kako je bilo.

_http://www.quetek.com/
tihomir2 je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2008., 22:51   #439
TENTROZOID
Premium

bezuspješno :S
nek netko proba otvorit te slike...ja nemogu...

Zadnje izmijenjeno od: TENTROZOID. 05.01.2008. u 01:51.
TENTROZOID je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2008., 08:36   #440
knezigor
Premium

knezigor's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
(riješeno) Spašavanje (pronalaženje) podataka

Pred neki dan sam kod frenda prebacivao neke foldere sa jednog harda na drugi opcijom cut/paste. Obzirom da su u pitanju bile neke fotke to je malo duže potrajalo, jer su folderi bili teški više desetaska MB. Nisam na to obračao pažnju jer sam vrtio nekaj drugo, ali onda se pojavilo upozorenje da neki od foldera nisu prebačeni.....
Pogledao sam na "odlazni" HDD, ali tamo ih vise nije bilo, a nisu bili ni na "dolaznom" HDD.
Search opcija nije dala nikakav rezultat.
Kako da pronađem jos ta tri foldera koji se nisu kopirala?
Staro 05.01.2008., 08:50   #441
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
potraži s nekim od programa za recovey kao npr Get Data back na disku na kojem su originalno bili, ako nisu prepisani nečim naći ćeš ih lako...

Samo je stvar da moraš paziti da ih ne prrepišeš s nečim (kad skidaš i instaliraš progi npr) jer onda su gotovi definitivno...
Staro 05.01.2008., 11:29   #442
knezigor
Premium

knezigor's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Thanks našao sam "Restoration", koji je free... Probao sam malo po svom kompu... i našao mi je stvari iz 2006.....
Slijedeći tjedan idem kod frenda da iskopamo te fotke...

BTW - moze lock..

Zadnje izmijenjeno od: knezigor. 05.01.2008. u 18:29.
knezigor je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2008., 11:31   #443
jollyb
4K FTW
Moj komp

jollyb's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
da se ubacim s problemom jednim:

tip imao c i d particiju
htio instalirati xp an c, ali je to zavrsilo na D i prebrisao sve fajlove.
pohušat ću s hirens boot cdom, tamo imam par programa za to, ali bih volio čuti savjete od forumaša koji se to već radili i kako

HVALA
jollyb je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2008., 11:29   #444
jollyb
4K FTW
Moj komp

jollyb's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor jollyb Pregled postova
da se ubacim s problemom jednim:

tip imao c i d particiju
htio instalirati xp an c, ali je to zavrsilo na D i prebrisao sve fajlove.
pohušat ću s hirens boot cdom, tamo imam par programa za to, ali bih volio čuti savjete od forumaša koji se to već radili i kako

HVALA
najviše pomogao ontracke asyrecovery, zatim recovermyfiles
uspio sam nešto spasiti
jollyb je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2008., 12:57   #445
Pollux
Registered User

Datum registracije: Jun 2004
Exclamation Unallocated hard disk - obrisan partition table

Bok svima,

imam jedan jako zaheban problem.
Naime imam Seagate barracuda 200GB hard disk koji mi se nalazi u USB ladici.
Služi mi kao skladište i nije uvijek ukopčan u komp već samo kada nešto prebacujem na njega (fotke, glazbu i sl.)
Jučer je bio ukopčan u komp i ja sam nešto mrdao sa postavkama modema itd. i kako sam previše toga instalirao na svom kompu jednostavno sam napravio "sistem restore" na dva dana prije.

Prilikom vraćanja na sistem od prije dva dana windowsi su me upozorili da će se nešto dogoditi sa
"diskom G" (hard disk u usb ladici). Bio sam dovoljno glup da to zanemarim i kliknem OK.

Nakon što se komp restartao disk je bio "unallocated"
Nisam više ništa htio dirati, nazvao sam par osoba koje se time bave cijeli život (spašavanje podataka, vraćanje u život umrlih diskova i sl). I rekli su da disk donesem. Tih 200 GB je formatirano na NTFS-u a popunjen je oko 160GB i samo je jedna particija.
Pokušali su u Easy recovery proffesional pronaći "file system" (kažu da mi je obrisan partition table) no ništa od toga...kažu da sam ga imao u FAT32 da bi bilo puno lakše i da bi vjerojatno uspjeli nešto napraviti.

Pokušali su i iz DOS-a pogledati i vidi se da je baš na sector 63 obrisana partition table. Ali ni tu nisu ništa uspjeli napraviti jer bi morali rućno pisati po disku a to nisu htjeli.

Postoji opcija u Easy recovery programu Raw recovery (koji vraća sve files ali ih naziva file1,file2,file3) no ta opcija mi ne odgovara jer na tom disku imam oko 250 000 files koji svaki ima ime i prezime

Uglavnom, je li se tko susreo sa ovakovim problemom, je li tko zna to riješiti, je li tko zna nekoga tko to zna riješiti?
Spreman sam platiti za informaciju, program ili osobi koja to može napraviti.

I naravno već sam kupio 50 DVD-ova za backup...nikada više na jednom mjestu sve podatke neću držati

Hvala puno unaprijed na savjetima i pomoći.

Seagate barracuda 200 GB ("186GB")
NTFS formated
usage: oko 160GB
jedna particija

- MBO ASUS, s. AM2, M2N-SLI Deluxe, nFORCE 570 SLI, BUS 2000 MHz, serial ATA II, RAID, 7.1 zvuk, 2x1Gbps, FireWire, DDR 2, ATX 2
- AMD Athlon 64 X2 6000+, 3000 MHz, 2 Mb c., socket AM2, BUS 2000 MHz, BOX (Windsor Dual Core)
- 3x 1 GB, DDR 2, PC-5300, 800 MHz, GEIL BLACK DRAGON
- VGA PCI-E GAINWARD, BLISS 8800GTS PCX 320 TV DD, GeForce 8800 GTS, 320 MB, tv-out, Dual DVI
- HDD SEAGATE Barracuda 500 GB, serial ATA-II, 7.200 o/min., 32 MB cache

...:to play games:...
Pollux je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2008., 13:45   #446
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ako ti je jako bitno, kontaktiraj korisnika RAK s ovog foruma. To je jedino što ti mogu reći ako ti je jako stalo do tih podataka. No, to ćeš morati platiti ali imaš sigurnost da će podatke dobiti nazad. E sad, sve ostale opcije su ono, ak upali upali, ak ne ne...
I da, smanji malo sig, do nekakvih 5 redova je OK.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2008., 14:02   #447
Pollux
Registered User

Ma meni je kao prvo bitno da znam je li se disk može vratiti u prvobitno stanje (file sistem kakav je bio). Ako je to moguće naravno da ću platiti za program/uslugu/informaciju koju dobijem. To su uglavnom fotke i glazba to osobni dokumenti u zadnjih 5 godina pa je nekako od sentimentalne važnosti.

- MBO ASUS, s. AM2, M2N-SLI Deluxe, nFORCE 570 SLI, BUS 2000 MHz, serial ATA II, RAID, 7.1 zvuk, 2x1Gbps, FireWire, DDR 2, ATX 2
- AMD Athlon 64 X2 6000+, 3000 MHz, 2 Mb c., socket AM2, BUS 2000 MHz, BOX (Windsor Dual Core)
- VGA PCI-E GAINWARD, BLISS 8800GTS PCX 320 TV DD, GeForce 8800 GTS, 320 MB, tv-out, Dual DVI

Staro 15.01.2008., 14:08   #448
CPU
Varanje na tržnici
Moj komp

Datum registracije: Sep 2007
http://www.runtime.org/products.htm
GetDataBack for NTFS V3.32
jako bitna stvar je da vračaš te podatke na drugi disk nikako ne na taj s kojega spašavaš podatke.
CPU je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2008., 14:31   #449
Pollux
Registered User

ok nadam se da u demo verziji radi kak treba. Evaluation copy...
Idem kupiti još jedan disk pa ćemo vidjeti...ako to pomogne... Hm...da, biti ću jako sretan.

Preporučili su mi i partition table doctor...samo čini mi se da on odmah piše novi partition table i rebuilda MBR...uglavnom slažem se da je najsigurnije da prvo uzmem novi disk a onda ćemo vidjeti...

Hvala puno na ovom linku!

Staro 15.01.2008., 14:49   #450
Ico
Premium

Ico's Avatar

DataRecovery. Profesionalno spašavanje podataka sa svih vrsta
neispravnih, oštećenih ili uništenih medija.

DataSector d.o.o.,
Ivana Broza 12.
www.datasector.hr
info@datasector.hr

Zadnje izmijenjeno od: Ico. 22.08.2011. u 22:35.
Ico je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na