|
![]() |
#31 |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Evo, neki žabar ga je kupio: http://forum.hardware.fr/hfr/Hardwar...et_25430_6.htm I još malo strašenja (obratite pozornost na odraz na monitoru i navučene zastore u pozadini - smrt pozadinskom osvjetljenju i dnevnom svjetlu! ![]() http://ndiourlarry.free.fr/PW201/_MG_1231.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
opet ću reć, nemoj strašiti ljude s glupostima, oš da ti ja na svom običnom LCD-u koji nema premaze ni staklo pokažem da ima refleksiju... FFS CRT-i su isti vrag, sjaje i imaju odsjaj pa nikome nije smetalo. tu refleksiju ćeš vidjeti i primijetiti samo u pojedinim situacijama, i to samo ekstra picajzle i oni koji traže mane svemu. shvatite da taj premaz ili staklo daju BOLJU sliku , slika izgleda prirodnije i kontrastnije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Delta daj molim te a kao na CRT-u se ne vidi odraz korisnika. Ne daj Bože da je slučajno prozor nasuprot monitora jer preko dana niš ne vidiš...ali kad LCD ima glossy finnish ili staklo odmah drvlje i kamenje. Što se tiče matrice na PW201 on koristi premium-MVA matricu i slika je usporediva onoj na Dell-u 2007WFP http://reviews.cnet.com/lcd-monitors...-31932299.html http://prohardver.hu/teszt/szelesvas...at/teljes.html
![]() |
#34 |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Hm, mislim da imate pravo. I vjerujte, doista mi nije namjera strašiti ljude, već samo sagledati sve aspekte stvari. Uostalom, za te pare nije i neka šteta ako ga bacim kroz prozor nakon prve "refleksije" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Odustaje se od kupovine, prosao sam djir po Ri i svuda su uglavnom BDA paneli, znaci panel Chi-Mei Optoelectronics China. 225BW, 226BW i 2232BW Samsungovih panela vise nema. Gdje sam mogao prckati po monitoru provjerio sam u servisnom meniju, a gdje nisam, gledao sam po naljepnici iza. Svi su made in Slovakia 2007, unazad tri mjeseca, to je valjda roba za istocnu europu. Asus PW201 mi je ipak pre mali po vertikali. Stedi se za Dell 24" - za koju godinu... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Click to Reset
Datum registracije: Aug 2007
|
Odlučio sam za ASUS PW201, no muči me jedna stvar, na cijelom netu, praktički nitko ga nije istestirao kako spada, usporedio sa kojim drugim monitorom. Sve što pronalazim su neki polu reviewi od stranicu-dvije, koji se međusobno negiraju, nekim je dobar, drugim je dizajn dobar al karateristike ne valjaju(x-bit loše boje/kontrast, što i je problem jer nemam čim kalibrirat). A i ako je takav best-buy, očekivao bih da ga više ljudi ima, šta da velim, nešt smrdi . ![]() (A sutra mislio po njega) |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Svako vrijeme nosi svoj best-buy i meni se više nije dalo čekat, prvo sam htio neki Samsung, pa onaj 220WS8F Philips (skoro ga kupio) i na kraju primjetio taj ASUS. Bio sam po monitor danas u Linksu (Zagreb) i brijem da ih nemaju baš puno na lageru (ak sam dobro shvatio prodavača). Uglavnom meni je yeben. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
a evo ti pa čitaj: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=81670 pa tu na forumu je dečko napisao review, a još netko stavio jedno 10 linkova sa reviewima tog monitora... ![]() a onaj što me zvao papanom, naslov topica je 20" widescreen, ne vidim nigdje da se spominje 19" wide ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Click to Reset
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Ma, pregledal sam sve postove i sve linkove, od ruskih pa do arapskih, al jedini koji mi je ostavil dojam je x-bitlabov i to ne odličan. No, sad mi je polako dosta i kud puklo da puklo. ___ ![]() Ako sutra skočim do Zg, javljam rezultat. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Pa ak pitaš ekipu iz bug-a i vidi-ja ti su monitori zapravo oličenje savršenstva. Na njima je gamming iskustvo bez premca (moj crt na 1280:1024 ima stoput bolji prikaz u igrama nego samsung2232bw na svojih ponosnih 1650:1050),a za multimediju tj za gledanje tv programa i filmova su kao stvoreni (bilo koja šuga od crt televizora iz konzuma za 600kn to isto će prikazat stoput bolje) |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() pozz ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
evo samo da kazem iskustvo sa PVA matricom prije 971p monitora koji danas kosta nenormalnih 4400kn (ja ga platio 4000kn) prije 1god monitor je i danas najbolji 19'' monitor i tesko je naci zamjerku na njemu... ovako prije toga imao sam 930BF koji je i danas u obitelji i imam 971p jedan do drugog razlika u prikazu slike ko nebo i zemlja PVA matrica ima odlicne boje a kontrast da ne govorim i to je jedini monitor na trzistu sa 1500:1 kontrastom u rangu od 19'' koliko ja znam.... lega mi ima 226BW monitor prekrasno izgleda sve 5 ali ljudi monitor bljesti u tami em sto mu je kontrast malo zeznuti ma jooj nadem 101manu na njemu (dobro meni je bitan i kut gledanja tako da....) ali hocu reci da ako moram birat izmedu PVA i TN.a definitivno PVA jer je on namjenjen multimediji sto mi je primarna svrha monitora. e sada glossi premaz koji asus obozava koristiti je dvosjekli mac npr ja radim uvijek u mraku samo monitor gori ali mnogi rade sa nekim svijetlom a to stvarno zna biti iritantno (nisam vidio taj monitor ali vidio sam asusove laptope sa tim glossi premazom) nije to toliko strasno!! btw 20'' VA monitor ispod 3500kn je best buy sigurno jer tesko ih je nac ispod 3500kn ja sam svoj masne pare platio ali i dan danas vrijedi svake kune i ne bi ga mjenjao ni za 30'' samsungom sa TN matricom!!!!!!! jedva cekam prvi mjesec da si nabavim 24'' della ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Premium
|
@gabre... bolji monitori od tog asusa ispod 3500kn su recimo lp2065 i 2007wfp recimo, al su drasticno skuplji i nisu bolja kupovina, samo se uklapaju u cjenovni rang sto si rekao ![]() @jurbAs.. da, 971p je solidan monitor, ALI da ga imam odmah bi ga zamjenio za 190p7es ili lp1965 posto je p-mva matrica daleko superiornija pva matrici, mozda ne po prikazu gdje su jednake, ti monitori imaju vise manje identicnu sliku, ali po odazivu matrice (ne onom response time-u koji je doduse i bolji kod mva matrica sto je manje bitno jer su svi dovoljno niski vec lagu kod prikaza pva ekrana). taj monitor je i u svoje vrijeme bio samo pristojna kupovina, nikad izvrsna, bez daljnjega da izgleda jako dobro, al nemoj se zavaravat ipak! (+ kontrast 1500, 3000, 5000, nesto sedamnajsto sto samsung deklarira LOL)
![]() |
#49 | |
Premium
|
Citiraj:
Istina je da reflektira sve živo kada je ugašen (kao nekakvo crno ogledalo) i zbog toga mi se jako svidio, ali sam ekran u radu nema toliki odsjaj. Ne sudite po slikama nego ga odite pogledat negdje uživo i po mogućnosti probajte radit na njemu. Zahvalio bi se Gabri na postovima o Philipsu i ASUS-u jer su mi puno pomogli u odabiru LCD-a koji odgovara mojim potrebama. Zadnje izmijenjeno od: Tom3000. 29.12.2007. u 15:00. Razlog: padeži |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() svi PVA monitori imaju boljku response tima tako da me malo strah kupovat dell-a ali svejedno kad vidim kako mi ovaj radi mislim da problema ne bi trebalo biti tako ni sa ovim asusom defintivno ga treba kupit ![]() moj monitor je precjenjen i ne vrijedi tih para jakooo puno placas dizajn i ime. makar samsung u zadnje vrijeme se bazirao na TN matricama i nemaju posteni monitor VA matrice (a da ne kosta malo bogastvo) niti IPS sto je steta |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |||||
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() P.S. Gabri ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Premium
|
gabre, nije taj monitor bolji, ima losiju definiciju boja od ips modela, a to je ono sto je bitno zapravo. istina je doduse da oba moja navedena modela pate od ljubicaste crne boje, ali to je nesto sto cu rado pregrmit za ispravnost ostalih boja. bez daljnjega da slika na tom asusu izgleda dobro, dapace vecini ce izgledati i bolje nego na ips monitorima bas zbog definicije crne. i za kucnu upotrebu da, svakako je bolji izbor za te novce, dapace najbolji vjerojatno. I ovo s tim gossy filterom bas potvrduje ovo sto sam napisao gore, velikoj vecini ljudi ti monitori imaju primamljiviju sliku posto je ona "nabrijana", ali nije realna pogotovo ne kod TN matrica (nec 20wgx2pro je druga pjesma sa svojom as-ips matricom doduse)
![]() |
#53 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Lika u mom srcu
|
antrax - uglavnom se slažem, imao sam priliku provesti neko vrijeme za stolom ispred svih anvedenih modela... pa mi je nekako ovaj Asus definitivno najbolje sjeo. IPS matrica ima definitivno najbolji kut gledanja, i tu je usudio bih se reć jedina prednost pred recimo matricom u ovom Asusu. a što se tiče 24".. preporuke nemam jer je kod nas jako slaba ponuda 24" modela... zapravo imam - iMac 24" ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Premium
|
Uzeo sam Asusa PW201. Samsung 22" Nakon detaljne istrage potvrđeno je da su Samsung modeli 2232BW i 226BW bez Samsung panela. Imaju Chi-Mei Optoelectronics (CMO M22Z1) panel, sto je provjereno u izborniku (2232BW je model M-PE22B0BDa-1002, made in Slovakia, Nov 2007). Umjesto obecanih 2ms taj panel ima 5ms sto i pise u njegovom datasheetu, mada to realno nema veze. Ono sto se vidi su dosta blijede boje i probijanje plavicastog pozadinskog osvjetljenje po sredini doljnjeg ruba ekrana, vidljivo cak i pri normalnoj rasvijeti. prosjecnom kucnom korisniku to nece smetati. Smetati ce mu nosac od monitora koji omogucava samo zakretanje panela par stupnjeva naprijed - nazad. Nema gledanja filmova iz fotelje ili iz kreveta, a ako vam je stol nizak onda ce vam trebati rijecnik ili enciklopedija ispod. Ako hocete 22" wide jeftino onda kupite onaj 225BW gdje ga jos ima. Za tocno 1999 kn on nije nista losiji od ovih 2232BW i 226BW postoji velika vjerojatnost da su isti paneli u svim ovim modelima a razlicita elektronika, a ima nosac koji se moze vertikalno namjestati. Asus PW201 ima dva inca manju dijagonalu, ali istu rezoluciju od 1680x1050 i velicinu tocke 0,258. Panel je AU Optronics M201EW01 V0 koji je P-MVA. Deklarirani odziv je 8ms, subjektivno ta brojka izgleda sporo ali ljudsko oko pocinje primjecivati razliku tek kod 20ms. Eh, nesretni glossy panel stvarno ima odsjaj. Ako ga mislite koristiti u dobro osvjetljenoj prostoriji ili nasuprot prozoru - trazite dalje jer ovo nije monitor za vas. Ako volite raditi u polumraku ili nemate izvor svjetla iza ledja ovaj monitor nagraditi ce vas savrseno ostrom slikom. Bijela boja je sasvim drugacija od TN matrica, rekli bi bijelo je stvarno bijelo ![]() ![]() U potpunom mraku moze se primjetiti lagano probijanje pozadinskog osvjetljenja u uglovima. Panel koristi 6" CCFL cijevi - znaci 6 ili 8 komada?! Adapter je vanjski, velicine prosjecnog punjaca za laptop. Od ostalih stvari u pakiranju dobijete kablove: 2m VGA s USB i audiom 3,5mm (u istom kabelu), 2m DVI i 3 komponentni chinch na chinch. Steta sto nema daljinski. Prednja plasticna maska lako se prlja ako stalno namjestate polozaj monitora ali se i lako brise. Tesko je nac bolji monitor za 2100 kn. Prije godinu dana kostao je skoro duplo. Zbog cijene best buy. A zbog kvalitete ukupan dojam Vrlodobar (4) |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Lika u mom srcu
|
da nadodam, monitor ima PIP (sliku u slici), što me je zapravo jako ugodno iznenadilo, a sinoć smo ga isprobali i u praksi, i radi savršeno. web camera na monitoru, čuo sam da ima problema s driverima, no ono što sam ja vidio je sasvim solidno, tako da valjalo bi se oko toga pozabaviti. i opet ću BEST BUY po svemu osim cijenom, koja je GABRE RECOMMENDS ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Chipokemon
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
sta mu znace i na sta je najbolje staviti.... ? Auto Auto: On/Off PixelShift: On/Off HDCP HotPlug: On/Off HotPlug Time: brojevi od 5 do 50 panel je samsungov, zadnje cetri brojke su 1002, imale li ikakve razlike s 1001 ?
Piracy helps stop global warming.Insted of driving to get CDs, buying pre-packaged software from megacorporations and wasting energy,you can help fight Global Warming by using P2P.Help save resources,fight pollution and save the enviroment. -It`s what Jesus would do. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Premium
|
Oznaka moze biti BAA CAA BIA CIA BLA BDA AIA... itd Prvo slovo je po nekim teorijama oznaka zemlje proizvodnje, ali ne znam kako. Slovakia, Romania, China i mozda Korea?! Kod nas su svi uglavnom Slovakia. Drugo slovo je oznaka panela: xAx - Samsung LTM220M1-L01 panel (nekad oznaka S) xLx - AU Optoelectronics AU M220EW01 panel (oznaka A) xDx - Chi-Mei Optoelectronics CMO M22Z1 panel (oznaka C) xIx - Chuanghwa Picture Tubes - CPT 201WA04 panel (ovi paneli su u novijim modelima i najlosiji su) Trece slovo je na nekim modelima veliko na nekim malo, i takodjer ne znam sto tocno znaci. Mozda kvaliteta panela?! Broj poslije oznake moze biti 1001 i 1002 i neznam sta znaci. Mozda je revizija firmvera. na francuskom je: http://forum.hardware.fr/hfr/hardwarePeripheriques/Ecrans/samsung-dalle-226bw-sujet_36628_1.htm Ja ne bih dirao te postavke u servisnom meniju. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|