Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.09.2007., 18:03   #1
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Exclamation Ostali xVA / IPS monitori

Radi ogromne količine spama po forumu, molim da u ovaj thread pišete pitanja vezana za ovu seriju monitora, vaša iskustva, recenzije i sl.

NAPOMENA:
Svi upiti i komentari vezani za serije monitora iz naslova koji se pojavljuju van ovih tema biti će obrisani.

Ovo je bilo nužno zbog bezbroj kloniranih tema/postova.
Staro 03.10.2007., 13:20   #2
xeen
Premium
Moj komp

xeen's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Pa evo, mogu ja prvi početi. Kupio sam prije par mjeseci HP-ov LP 1965 (mva matrica). Koštao je oko 2400 kn. Za sada sam iznimno zadovoljan. Prvi izbor mi je bio onaj phillipsov konkurent 190P7ES, ali bilo ga je nemoguće naći, svi dućani muljali da će doći za dva tjedna, pa onda da ipak neće itd.

Monitor ima pivot opciju, koja radi jako dobro. Ghostinga nikakvog u igrama nema, vidljivi kut je jako dobar. Može se štelati i po drugoj osi, mislim da je to swivel feature, nekakvih 15 stupnjeva. Slika je jako oštra, ima dva inputa otraga. Ima osnovni USB hub od dva utora, jako dobro dođe za utaknuti miša i neki stick ili prijenosni disk.

Bad pixela (kuc kuc) zasad nema, jako sam zadovoljan prikazom boja. Ima zgodan feature u menijima na sebi, može se isključiti indikacijska lampica na monitoru, za one koje ne vole da im se zeleno svjetalce miješa dok se gleda film po noći npr.

Minusi su vjerojatno to da je podosta para za ipak samo 19" monitor sa 1280x1024. S obzirom da nemam neku jaku pilu, niti ću imati u budućnosti, odlično dođe za igre.
xeen je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.12.2007., 21:46   #3
kundak
Premium

kundak's Avatar

Datum registracije: May 2007
ASUS PW201 review

Iman ovaj monitor negdi tjedan ipo i sad cu napisat review, ali :
1. Nema slika
2. Porudit cu se da bude sta objektivnije.

Prije svega vazno je napomenit da je monitor TEZAK za sve one koji ga misle sami nosit priko pola grada, kao ja. Zato upilajte nekog da vas vozi ili se sami vozite.

(RAS)PAKIRANJE :

Spakiran je u veliku kartonsku kutiju, stalak je spljosten do kraja i zamotan je u dosta plastike i stiropola.
Poprilicno san se namucia dok san razvuka stalak. Naime, stvar ima 2 zgloba i prvi se odma otvoria, dok drugi nije... Uglavnom, zva sam links i sve i oni su rekli da nece puknit i da je stvarno tesko otvorit taj drugi zglob pa da potegnem malo jace... - Nije puka ...

Inace je KVALITETA IZRADE skroz dobra i nekako se stvara dojam da se radi o puno skupljem monitoru nego sta je (kada se uspoređuje sa drugima u cjenovnom rangu).

- ima jos i dosta kabela: dvi, vga, usb, onaj 3.5 za audio, i jos dosta onih činčeva za spojit kucno kino i sl.

ĐINĐE:
Monitor ima cool stalak, usb hub, utpr za slusalice kameru i zvucnike.

KAMERU i ZVUCNIKE jos nisan upalia jer pretpostavljam da su losi pa mi se nije dalo. Vjerojatno su losi jer svi kazu da jesu. Dobiju se neki drajveri za instalirat kameru.

USB hub ima 3 usb utora i nalazi se na livoj strani skupa sa đekom za slsalice. Sve radi dobro, a usb je pune 2.0 brzine

Cool STALAK je poprilicno cool po izgledu i osim toga moze se podesavat po visini, livo-desno, a ima i tilt i pivot opciju. Postolje je vrlo cool napravljeno od nekog metala ka i stražnja maska koja skriva vide na koje se hvata stalak, a mogu se zavidat i aftermarket stalci ako van je ovaj sranje.

PODEŠAVANJE:

Da bi podesili ista na monitoru morate se nekako snac sa ovim kvazi na dodir osjetljivim tipkama. Dosta san se izivcira dok sam svatia kako rade, ali sad su mi skroz dobre. Uglavnom, morate pritiskat sta vecim komadom mesa (tj. vecom porvsinom), npr. palcem i sve je u redu.
Boje jos nisam kalibrira jer jos nisan nasa nekakav pristojan program za to, ali i ovako su skroz dobre.
Monitor ima neke Splendid vec instalirane postavke koje imaju nekoliko modova (standard, game, theater ...), minjaju se pritiskom na "S" tipku. Uglavnom, losa strana toga je sta se odma izbrisu sve postavke koje ste vi podeslili nakon sta odaberete neki Splendid mod.

EKRAN/SLIKA:

PRVO ekran je GLOSSY - znaci ima taj sjajni premaz. Meni ne smeta zato jer mi svjetlo nikad direktno ne tuce u monitor - prozor mi je s live strane ka i žarulja. To sta neki kazu da se dobije na bojama i dubini slike bas i nemogu komentirat jer mi je ovo prvi lcd monitor, ali ipak neki to kazu pa ...

MATRICA JE P-VMA - http://prad.de/en/guide/screen2897.html - inace na ovoj stranici imate skoro sve monitore i za svaki pise koja je matrica.

ODAZIV je veci nego kod TN ali to nikad necete osjetit, valjda - ja nisan, a dosta san se igra od kad san ga uzea.

KUT gledanja je skroz dobar prema drugim monitorima sta san vidia u linksu, ali me ipak razocaralo jer san presa sa crt-a pa san navika da mogu iz bilo kojeg kuta dobro vidit. Uglavnom, pri pomicanju iz fokusa nema zatamnjeja kao kod TN matrica, jedino boje postaju svjetlije - to se dogodi pri prilicno velikom kutu gledanja.

BOJE su uredu. Uglavnom ka i kod mog starog CRT. Nisan ima LCD prije pa neznan bas usporedit s ostalima, ali kad san bia u LInksu ucinilo mi se da ima malo bolju sliku nego ovi drugi - posebno san gleda samsunga 2232bw i 206bw jer us mi oni bili drugi izbor (gorija je neki HD sadrzaj na njima).

REVIEOWI:
http://www.maxpc.co.uk/reviews/defau...bsectionid=403
http://reviews.cnet.com/lcd-monitors...-31932299.html
http://review.zdnet.com/lcd-monitors...-31932299.html
http://www.pcworld.com/article/id,12...1/article.html
http://www.pcpro.co.uk/reviews/94160/asus-pw201.html
http://www.hardwarezone.com/news/view.php?cid=6&id=4849
http://www.xbitlabs.com/articles/oth...0inch-4_4.html

KONKLUŽN:
Uglavnom, iman osjecaj da mi je slika bolja na ovome nego na starom monitoru - vjerojatno zato jer sam monitor izgleda strasno cool.

Neman vrimena vise pisat pa pitajte ako vas sta zanima.

Uglavnom, triba mi neki PROGRAM ZA KALIBRIRANJE i bilo bi dobro da mi nesto preporucite.

Zadnje izmijenjeno od: kundak. 27.12.2007. u 15:25.
kundak je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2007., 02:09   #4
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
sve napisano jako dobro opisuje dotični monitor, večeras sam baš bio za njim par sati i ne mogu se oteti dojmu da monitor ima sliku ko CRT, upravo zbog tog glossy ekrana, zbog njegovih boja, odličnog kontrasta, odlične uniformiranosti boja te bijele boje.

i da, web camera na njemu je odlična, bolja od svih web camera po 200kn u trgovinama.. zvučnici rade sasvim pristojno, zvuk je malo tanak, no sasvim solidno za neke osnovne potrebe.

i da, ovaj monitor je do neodavno koštao oko 4000 kn tako da se ne čudite što je monitor tako dobar. Nije mi još jasno zašto mu je ovako pala cijena.
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2007., 17:05   #5
DEEMon
Premium
Moj komp

DEEMon's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Mene zanima da li je tekst presitan za čitati? Jer dosta njih haže da je to mala dijagonala za tu rezu.

Da li bi mi mogao uciniti uslugu i napraviti jedan screen capture teksta font 12 u wordu i recimo indexove stranice i uploadati u velicini 1680*1050?
Staro 28.12.2007., 18:45   #6
ti.le
[CTN]Mr.Ti
Moj komp

ti.le's Avatar

Citiraj:
Autor DEEMon Pregled postova
Mene zanima da li je tekst presitan za čitati? Jer dosta njih haže da je to mala dijagonala za tu rezu.

Da li bi mi mogao uciniti uslugu i napraviti jedan screen capture teksta font 12 u wordu i recimo indexove stranice i uploadati u velicini 1680*1050?
Evo ss-ova

Ja nemam problema sa velicinom slova, iako sam na ovaj monitor presao sa 21" crt 1024x768, gdje su mi slova bila ogromna. Naravno malo privikavanje je potrebno. Ne vidim bas ni neku razliku kod velicine slova u odnosu na 17" samsung LCD na poslu, 4:3; 1280x1024.

I inace sam s monitorom prezadovoljan; boje, kontrast, crna, kut gledanja, stalak...
Kamera daje super sliku iako samo 640x480; ja ne mogu pronaci da ju promijenim na deklariranih 1,3 MP, vjerojatno stvar do najnovijih drivera jer je s starima bilo puno problema kako sam citao po reviewima.
Zvucnike nisam spojio niti namjeravam, takoder malo vise problema sa touch tipkama koje su nezgodne za koristenje...
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO

Zadnje izmijenjeno od: ti.le. 28.12.2007. u 18:47. Razlog: Tipfelercic
ti.le je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2007., 19:07   #7
kundak
Premium

kundak's Avatar

Ja san presa sa 17" crt i slova su mi skroz uredu. Tribalo mi je dan da se naviknem. Widescreen mi je sad nekako puno prirodniji od onih 4:3.
Staro 29.12.2007., 04:34   #8
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor ti.le Pregled postova
Ja nemam problema sa velicinom slova, iako sam na ovaj monitor presao sa 21" crt 1024x768, gdje su mi slova bila ogromna. Naravno malo privikavanje je potrebno. Ne vidim bas ni neku razliku kod velicine slova u odnosu na 17" samsung LCD na poslu, 4:3; 1280x1024.
?
koja je fora gledan ja screen shootova na 15". 17" ili bilo kojim drugim ekranima? ako je nije velicina slike ista nego broj pixela, a samim time ne dobijete istu velicinu na svome monitoru!

sto se radne rezolucije 21" monitora tice, ona je 1600x1200 i tak je vec jedno 10 godina, tak da to sto je nekom podesena na 1024x768 bila to si je sam kriv sto je imao sve "zoomirano" bez potrebe. I 1280x1024 je 5:4, a ne 4:3, to bi bilo 1280x960

ali da, dot pitch je tek nesto manja nego na 17" standardnom LCD-u i vise je nego citka u normalnim aplikacijama, pogotovo kod kvalitetnijih ekrana!

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder
Windows 7 Enterprise

Trenutno nepostojeci

antrax je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2007., 13:22   #9
DEEMon
Premium
Moj komp

DEEMon's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Hundak svaka cast na trudu, puno si mi pomogao oko izbora.

Ja imam 17'' na 1280x960 tako da mislim da ne bi trebao imati problema oko prelaska.
Staro 29.12.2007., 17:43   #10
DANCI
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
@kundak

imam par pitanja uz vezi ASUS-a PW201

1. Di si ga kupio ?
2. I kako ispada slika kad recimo staviš rezoluciju na 1440x900 umijesto 1680x1050, jel je mutno za čitati, gledati neki filmić i igrati neke igre tada na toj rezoluciji ? (pitam jer to nije radna veličina rezolucije)

pitam jer trenutno imam 17" CRT monitor i držim na rezoluciji od 1024x768, probo sam neko vrijeme držati na 1280x1024 i nemogu se nikako naviknuti nekako su mi sitna slova za ugodno čitanje tekstova nadaljinu od nekih 40-45cm ****ga kad sam kratkovidan
DANCI je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.12.2007., 19:57   #11
kundak
Premium

kundak's Avatar

@DANCI: 1.links
2. pri promjeni rezolucije mutno je za citat, film izgleda solidno, aigrat nisan pokusa. Inace lcd ekrani ne rade dobro na rezoluciji drugacijoj od defaultne.
Staro 30.12.2007., 01:49   #12
DANCI
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor kundak Pregled postova
@DANCI: 1.links
2. pri promjeni rezolucije mutno je za citat, film izgleda solidno, aigrat nisan pokusa. Inace lcd ekrani ne rade dobro na rezoluciji drugacijoj od defaultne.
aha, hvala na informaciji ipak ću morat uživo vidjeti kak izgleda taj monitor
DANCI je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2008., 16:16   #13
duldul
Premium

duldul's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Moj review: Monitor Lenovo L220x, 22'' LCD widescreen

UVOD:

Lenovo ThinkVison L220x, 22“ S-PVA monitor, 1920x1200, 60Hz
Budući sam eto uspio pribaviti ovaj sad već jako dugo iščekivani monitor, a do sada nisam nikada napisao niti jedan review, razlog čemu leži u činjenici da nisam imao neki poseban komad hardware još od 1988 kada sam nakon Spectruma prešao na Compaq 386/25 i luđački pikao tetris, invaderse i naravno legendarnog princa, odlučio sam podijeliti svoje dojmove.

TEHNIČKE SPECIFIKACIJE:

22.0-inch (559.0 mm) viewable image size
Native resolution of 1920 x 1200
High definition 1080p video content (Full HDD) support
Wide viewing angles enlarge users workspace for comfortable viewing
Supports High Definition Content Protection (HDCP)
92% color gamut
- Tilt, swivel, and height adjustable stand for optimum viewing comfort
- Pivot for portrait or landscape viewing (graphics card dependent)
- Automatic landscape to portrait mode (image rotation software included)
- Stand rear cover and clip to keep cables from view
- Direct access button for automatic image setup and brightness enables quick and easy monitor setup
- Direct access for input selection allows easy movement between applications when attached to two systems simultaneously
Four USB ports
Analog and digital connectors for attachment flexibility
Dual input allows attachment to two systems simultaneously
Windows Vista Premium certified
Internal power with 90 watts power consumption (typical)
Meets 100 mm VESA standard for mounting
Detachable base for wall or arm mounting (sold separately)

Display
Brightness 325cd/m2
CRT Size in Inches 22.0
Case Color Business black
Contrast Ratio 1200:1
IBM Preset Modes 23
Monitor Type Flat Panel LCD Performance
Preset Modes Text 640 x 350 at 70Hz 640 x 480 at 60, 66, 72, 75Hz 720 x 400 at 70Hz 800 x 600 at 56, 60, 72, 75Hz 1024 x 768 at 60, 70, 75Hz 1152 x 864 at 75Hz 1280 x 1024 at 60, 72, 75Hz 1440 x 900 at 60, 75HZ 1600 x 1200 at 60, 70, 75Hz 1680 x 1050 at 60Hz 1920 x 1200
User Programmable Modes 20
Video Inputs Analog/Digital
Viewable Image Size (Diagonal) Mm 559.0
Viewable image size (diagonal) inches 22.0

Environmental Information
Maximum Operating Humidity 80 %
Maximum Operating Temperature 45 C
Minimum Operating Humidity 10 %
Minimum Operating Temperature 0 C
Power Consumption 90 W

Depth Metric 274 mm
Height Metric 377 mm
Width Metric 510 mm
Weight Metric 7.7 Kg

PAKIRANJE I INSTALACIJA:

Monitor je došao vrlo dobro upakiran i lagan za nošenje od auta do doma.
Nakon otvaranja kutije na vrhu se nalazila shema instalacije koja i nije nešto poslužila, a ispod nje lijepo upakiran instalacijski CD, VGA kabl, strujni kabl, USB kabl, te neki komad plastike koji se omota oko kabla, ali ne znam kojeg pa ga nisam stavio.

Nakon otvaranja monitora iz vrećice, koji je bio sastavljen, našao sam i DVI kabl već pričvršćen na njemu, te sam cijeli monitor stavio na stol, okrenuo ga, prištekao strujni i USB kabl, te ih pričvrstio kroz predviđeni prolaz na postolju.

Monitor se zahvaljujući VESA stalku može:
1. podići za 11 cm, znači da se visina panela može nalaziti između 7 i 18 cm,
2. vertikalno nakositi (ako vam je prenisko) za 30 stupnjeva,
3. horizontalno okretati za 45 stupnjeva u svakom smjeru, te
4. okrenuti u PIVOT mod.

U donjem desnom kutu ekrana se nalaze četiri tipkice za podešavanje (koje nisam koristio), te tipka za paljenje.

PALJENJE:

Monitor je spojen sa DVI kablom na Albatron 6600GT, te se upalio u staroj 1024x768 rezoluciji, a slika je ispunila nadanja i očekivanja, budući sam bio malo skeptičan o prelasku sa vrhunskog CRT monitora na LCD.

Nikakvo korigiranje postavki sa digitalnim kablom nije bilo potrebno, dok za spajanje preko analnog postoji automatsko postavljanje, no nadam se da nitko neće biti toliko lud da ga tako spoji.

Rezoluciju sam odmah namjestio na nativnu 1920*1200, pri kojoj je jedini refresh rate 60 Hz.
Nakon toga sam instalirao driver sa CD-a, ali nisam primjetio neku razlogu (možda sam dobio podršku za PIVOT način rada, ne znam).

Monitor na sebi ima četiri USB porta koji su mi itekako dobro došli budući sam još uvijek na Socket A, te imam samo 6 USB portova na matičnoj.
Priključio sam Bluetooth i WiFi adapter na njih i rade bez problema, ali mi bežićni miš i tipkovnica - Logitech cordless desktop MX3200 neće da šljakaju (možda nove bluetooth generacije budu).

Kut gledanja je odličan, mogu čitat ovaj tekst iz gotovo mrtvog kuta.

Gledao sam sinoć divx Saw III, sa udaljenosti od otprilike 3 metra i stvarno sam uživao. Kad je slika mračna, vide se razne nijanse koje su mi ponekad smetale, ali 99% mi je bilo super.
Sljedeći put gledam neki DVD pa javim kako je, i naravno čim si ponovo instaliram Sturmovika javim kakav je ugođaj.

ZAKLJUČAK:

Monitor je crne mat boje, nije neka fensi šmensi ljepotica, ali je toliko neupadljiv da ga uopće ne primjećujem i apsolutno mi ne smeta pri radu.

Što se tiče mana monitora, već sam naveo da mi na njegovim USB portovima ne radi bežićni miš i tipkovnica, te mislim da bi bilo bolje da monitor ima dva DVI priključka.
No, prvu sam riješio sa produžnim USB kablom, a druga će se vjerovatno moći riješiti nekim DVI razvodnikom.

Iako sam ga za sada isprobao samo sa Operom i Wordom, slika mi je odlična i vjerujem da ga sljedećih 5-10 godina sigurno neću mjenjat, tj. dok ne prdne jer ima dvije važne stavke koje se po meni još dugo neće mjenjati - DVI i HDMI rezoluciju.

.....na monitoru nisam skužio sam dvije stvari:
1. nekakav cable lock i
2. Soft OSM

Ne znam što bi eto rekao za kraj osim da sam prezadovoljan monitorom, te se nadam da će ovakve pile uskoro biti svima dostupne.
Toliko za sada, ako netko ima bilo kakvih pitanja i zahtjeva glede nekih testova, rado ću ih provrtit i postat

slike su ispod, ali čim se uspijem registrirat na imageshack, bit će tamo di treba, pozdrav
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Lenovo ThinkVision L220X.jpg‎
Views:	451
Size:	81.1 kB
ID:	8384   Click image for larger version

Name:	DSC00106.JPG‎
Views:	566
Size:	36.6 kB
ID:	8385   Click image for larger version

Name:	DSC00107.JPG‎
Views:	479
Size:	40.4 kB
ID:	8386   Click image for larger version

Name:	DSC00090.JPG‎
Views:	433
Size:	31.4 kB
ID:	8387   Click image for larger version

Name:	DSC00091.JPG‎
Views:	453
Size:	52.5 kB
ID:	8388  

GA-X48-DQ6
Q9450
Gigabyte 6870
2*2GB Mushkina
duldul je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2008., 16:40   #14
SrKi
Premium
Moj komp

SrKi's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
dosta dobar review.

da li ti smeta viskoa rezolucija?
SrKi je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2008., 16:53   #15
^SuperUnknown^
Prečupavi mod

^SuperUnknown^'s Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Gdje si ga kupio? Kakva je citljivost slova? I btw, nikad necu skuziti ljude koji drze monitor na lijevoj ili desnoj strani stola...

Member of PCE 100+kg demolition squad

Primary macine:
Apple Mac Pro 5,1
2x Six-Core Intel Xeons X5690@3.46 GHz
64 GB ECC DDR3 800 MHz
Geforce GTX 980 4 GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
Kingston 120GB SSD
30 TB HDDs
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.12.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech G400 shared via Teleport

Secondary machine:
Apple Mac Pro 2,1
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
22 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 970 4 GB
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
OWC Mercury Electra 6G SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.10
Hitachi 1000GB 7K1000.B
Seagate 1000GB 7200.11
Hitachi 7K3000 3000GB
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.10.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech MX518 shared via Teleport

Work rig:
Apple Mac Pro 1,1@2,1
2x Dual-Core Intel Xeons 5150@2.66 GHz
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
13 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 660 2GB
Corsair Force Series F120 SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.12
2xWD Black 1000GB
Hitachi 7K3000 3000GB
2xSeagate 500GB 7200.10@IcyBox
Seagate FreeAgent Xtreme 1500GB@FW 400
WD Elements 2000GB@USB (Time Machine)
2xSharkoon QuickPort@eSATA
2xPioneer DVR-111D (Superdrive)
Mac OS X 10.10.3
2xDell UltraSharp 2405FPW 24" Widescreen TFT@1920x1200
Sony KDL-26U2000 26"@HDMI
Apple Alu Keyboard
Logitech MX518

LAP:
Apple Macbook Pro 3,1
Intel Core 2 Duo 2.53 GHz
4 GB DDR2
Kingson 180 GB SSD
Seagate 320 GB HDD

* Looking in:
2xHP ZR24w 24" Widescreen TFTs@1920x1200
Samsung 243T 24" Widescreen TFT@1920x1200
* Listening to:
iRiver H320 + Sennheiser PX 40
Technics SA-EX320
iPhone 6S 64GB black
iPad 16GB WiFi 4.3.2
* Connected via:
90/90 Mbps Iskon Trio
* "Powered" by:
UPS APC Smart-UPS1500VA
* Playing:
Tama Arstar II
Yamaha DTXPRESS IV Special

Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11
^SuperUnknown^ je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2008., 16:54   #16
duldul
Premium

duldul's Avatar

Citiraj:
Autor SrKi Pregled postova
dosta dobar review.

da li ti smeta viskoa rezolucija?
pa malo mi je čudno radit na ovako velikom monitoru
ali rezolucija mi ne smeta, dapače skroz je super.
Sve se da lijepo čitat, a dolje di je start i quick launch je dosta veliko, čak i veće nego što sam imao na prošlom monitoru, tako da uživam

GA-X48-DQ6
Q9450
Gigabyte 6870
2*2GB Mushkina
Staro 09.03.2008., 17:01   #17
rak21
COD2 expert
Moj komp

rak21's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
otvori neki word dokument ili stranicu foruma s tekstom pa to poslikaj (iz više razdaljina) da vidimo kako izgleda tekst u nativnoj rezoluciji...
rak21 je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2008., 17:03   #18
duldul
Premium

duldul's Avatar

Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova
Gdje si ga kupio? Kakva je citljivost slova? I btw, nikad necu skuziti ljude koji drze monitor na lijevoj ili desnoj strani stola...
a jbg superpopularno nepoznati, i ja bi da mi je ravno naprijed, ali bi mi bio prevelik kad mi tastatura i miš moraju bit na stolu (ona veeelika ladica ispod nije predviđena za tastaturu za to

čitljivost slova je super, monitor nema nikakvih bedova
sad sam malo gledao ovaj neki test, i promjenu nijansi boje kod tamnije prema svjetlijima vidim bez beda na dva posto, a kod jedan posto se moram previše naprezat al se vidi. Kod bijele prema svjetlijima nije tako. Kad pogledam odokativno gotovo i nema razlike kod postupnog smanjivanja skroz do 91%, al kad se zabuljim vidim neke promjene, ali slabo

P.S. monitoru se ne trebate nadati sljedeća dva mjeseca, a i kad dojde je pitanje dal će biti u redovnoj prodaji

odoh sad malo na zrak lovit farbu za ljeto

GA-X48-DQ6
Q9450
Gigabyte 6870
2*2GB Mushkina
Staro 09.03.2008., 17:03   #19
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova
I btw, nikad necu skuziti ljude koji drze monitor na lijevoj ili desnoj strani stola...
+1. totalno neprirodan polozaj tijela dok ga gledas.
rendula je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2008., 17:05   #20
estugarda
"Samo vodu ne!"

estugarda's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor SrKi Pregled postova
dosta dobar review.
Ne bih se slozio.
Ovo je vrlo slab review. Puno teksta, malo bitnih informacija. Vecina slova je copy-paste, i sve se to moze procitati na lenovo.com

Dobar review bi tebao sadrzavati slikovno (foto) popracen TEST za LCD monitore. Svima nam je jasno da je sud o monitoru uglavnom vrlo subjektivan, i stoga informacije tipa "e ovo je bas super monitor" ne karakteriziraju dobar review.

Dakle;
1. protjerati test
2. poslikati i opisati rezultat
3. slike uploadati i priloziti uz tekst
4. izvesti subjektivan zakljucak zasnovan na:
a) karaktersitikama koje propisuje proizvodjac
b) karakteristikama ostvarenim na testu
c) ostalim osobinama monitora, pakovanja, dodatne opreme, ergonomije...

CPU: AMD Ryzen9 5950X @ stock + AC Liquid Freezer II 360
MBO: Asus ProArt X670E-Creator WiFi
RAM: 4x32GB DDR5 G.Skill Trident Z5 Neo 6000
GPU1: NVIDIA GeForce RTX 4090 MSI Suprim Liquid X
GPU2: NVIDIA RTX A4000 custom cooled
SSD1: Samsung 990 PRO 2TB m.2 NVMe
SSD2: Samsung 970 EVO 4TB
PSU: Seasonic Prime GX-1300
CASE: Fractal Design Meshify 2 XL
Display: Asus Proart PA329CRV + 2x Dell 2715h
Audio: Asus Xonar U7 MK2 + Logitech X-530 5.1
Input: Ducky One 3 Classic RGB + Logitech MX Master 3

HP Zbook 17 G6
CPU: i7-9850H @ 2.60GHz
RAM: 4x16GB DDR4 2400
GPU: NVIDIA Quadro RTX 4000
SSD: 512GB NVME SSD
Audio: Fiio Q1 DAC + AudioTechnica M50x

CPU: AMD Ryzen Threadripper 2950X @ stock + Noctua NH-U12S
MBO: Gigabyte X399 Aorus Pro
RAM: 4x16GB DDR4 Corsair Vengance LPX 3200
GPU: NVIDIA GeForce RTX 1080 Ti 11GB
SSD: Samsung Evo Plus 500 m.2 NVMe
HDD: Toshiba 3TB
PSU: Corsair CX650M
CASE: Fractal Design Meshify C
Display: LG IPS231P
Audio: OnBoard + display speakers
Input: Microsoft Natural Keyboard + Logitech G602

CPU: AMD Ryzen 4350G @2.8GHz + AMD stock cooler
MBO: ASrock B550m Phantom Gaming
RAM: GSkill 2x8GB DDR4 3600MHz
GPU: AMD Vega 6
SSD: Samsung Evo Plus M.2 NVME 250GB
PSU: Seasonic 620W
CASE: Fractal Core 2300
Display: 32" LCD TV + BENQ W1070 DLP projector
Sound: Yamaha RX481 + ELAC Cinema 5.1
Input: Logitech vulgaris

CPU: AMD Athlon X2 5050e @0.8-2.6GHz + AC Freezer 64 Pro PWM
MBO: Gigabyte GA-M720-US3
RAM: Kingmax 2x2GB DDR2 800MHz
GPU: Gigabyte GeForce 8600 GTS SP
HDD: Seagate 7200.10 250GB single platter (Speedy Gonzales)
PSU: Chieftec 400W
CASE: Frontier generic
Display: 22" LCD AOC 2230Hf + ACER X1160 DLP projector
Sound: Logitech S-220 2.1

2017: FX-8370E, ASRock 990FX Extreme3, nVidia GTX970, Windows 10 x64
2016: FX-8320E, Asus M5A97 PRO, nVidia GTX970, Windows 10 x64
2015: i7 6700k, Asus Z170-A, nVidia 750Ti 4GB, Windows 7 x64
2014: FX-8350, ASRock 990FX Extreme3, nVidia GTX660, Windows 8.1 x64
2012: i7 3610QM, Asus N76VZ, nVidia GT650M, Windows 7 x64
2011: AMD Athlon II X4 640, Gigabyte MA770-UD3, nVidia 9600GS, Windows 7 x64
2010: AMD Phenom II X6 1090T, Thuban, ASrock 880G Extreme3, nVidia GTX260, Windows 7 x64
2010: AMD Phenom II X4 Deneb 945, Gigabyte 790X-DS4, nVidia 8800GTS Ultra 320bit, Windows 7 x64
2009: Intel C2Q Q6600, GIGABYTE EP31, nVidia 8600GS, Windows 7 x64
2008: AMD Athlon X2 Winsdor 5600+ AM2, MSI K9N Neo V3, Gigabyte 790x, nVidia 8600GS, Windows Vista x64
2008: Intel Core2Duo T7200, Toshiba A100-847, nVidia 7600 Go, Windows Vista x64
2007: AMD Athlon X2 4600+ Manchester S939, ASUS A8n32-SLI Deluxe, nVidia 7600GT, Windows Vista x64
2005: AMD Athlon 64 3200+ Venice S939, Asus A8V Deluxe, ATI Radeon X700 PRO, Windows XP x64
2003: AMD Athlon XP 2400+ Thoroughbred, Matsonic MS8137C, Matrox G450, Windows XP
2003: Intel Pentium III Mobile 1000 Tualatin, Compaq Evo N110, ATI RAGE LT Pro, Windows 2000
2002: AMD Duron 1200, Matsonic MS8127C, Matrox G450, Windows XP
2001: AMD Duron 750, Matsonic MS8127C, Matrox G400 DH, SB PCI 128, Windows98,
1998: Intel Pentium II 300 Klamath, Matrox G200, SB AWE64, Windows98
1996: Intel Pentium 120, Matrox Millenium, SB AWE32, Windows95
1993: Intel i386SXSA 40MHz(turbo)
1991: Intel 286 @20Mhz

estugarda je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2008., 17:14   #21
duldul
Premium

duldul's Avatar

Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
+1. totalno neprirodan polozaj tijela dok ga gledas.
...imam stolac kaj se može okretat :-)

Citiraj:
Autor estugarda Pregled postova
Ne bih se slozio.
Ovo je vrlo slab review. Puno teksta, malo bitnih informacija. Vecina slova je copy-paste, i sve se to moze procitati na lenovo.com

Dobar review bi tebao sadrzavati slikovno (foto) popracen TEST za LCD monitore. Svima nam je jasno da je sud o monitoru uglavnom vrlo subjektivan, i stoga informacije tipa "e ovo je bas super monitor" ne karakteriziraju dobar review.

Dakle;
1. protjerati test
2. poslikati i opisati rezultat
3. slike uploadati i priloziti uz tekst
4. izvesti subjektivan zakljucak zasnovan na:
a) karaktersitikama koje propisuje proizvodjac
b) karakteristikama ostvarenim na testu
c) ostalim osobinama monitora, pakovanja, dodatne opreme, ergonomije...

1. i 2. ne znam niti jedan test jer se ne bavim direktno informatikom budući sam kao klinjo zaključio da mi se ne da pisat tisuće stranica koda
a rekao sam i daću provrtit sve testove koje trebate
3. rekao sam da ću slike sutra namjestit
4. napisao gotovo sve bez copy pastea (a lenova su samo tehničke karakteristike)

uostalom da je review savršen, mogao sam ga dat lockat

GA-X48-DQ6
Q9450
Gigabyte 6870
2*2GB Mushkina
Staro 09.03.2008., 17:16   #22
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Autor duldul Pregled postova
...imam stolac kaj se može okretat :-)
nebitno, ruke ti i dalje moraju biti okrenute prema stolu, na tipkovnicu i misa, ili ako njih preselis ispred monitora, stol te lupa u bubrege.
rendula je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2008., 17:35   #23
estugarda
"Samo vodu ne!"

estugarda's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Drugi pokušaj, molim lijepo;
>>>TEST<<<

CPU: AMD Ryzen9 5950X @ stock + AC Liquid Freezer II 360
MBO: Asus ProArt X670E-Creator WiFi
RAM: 4x32GB DDR5 G.Skill Trident Z5 Neo 6000
GPU1: NVIDIA GeForce RTX 4090 MSI Suprim Liquid X
GPU2: NVIDIA RTX A4000 custom cooled
SSD1: Samsung 990 PRO 2TB m.2 NVMe
SSD2: Samsung 970 EVO 4TB
PSU: Seasonic Prime GX-1300
CASE: Fractal Design Meshify 2 XL
Display: Asus Proart PA329CRV + 2x Dell 2715h
Audio: Asus Xonar U7 MK2 + Logitech X-530 5.1
Input: Ducky One 3 Classic RGB + Logitech MX Master 3

HP Zbook 17 G6
CPU: i7-9850H @ 2.60GHz
RAM: 4x16GB DDR4 2400
GPU: NVIDIA Quadro RTX 4000
SSD: 512GB NVME SSD
Audio: Fiio Q1 DAC + AudioTechnica M50x

CPU: AMD Ryzen Threadripper 2950X @ stock + Noctua NH-U12S
MBO: Gigabyte X399 Aorus Pro
RAM: 4x16GB DDR4 Corsair Vengance LPX 3200
GPU: NVIDIA GeForce RTX 1080 Ti 11GB
SSD: Samsung Evo Plus 500 m.2 NVMe
HDD: Toshiba 3TB
PSU: Corsair CX650M
CASE: Fractal Design Meshify C
Display: LG IPS231P
Audio: OnBoard + display speakers
Input: Microsoft Natural Keyboard + Logitech G602

CPU: AMD Ryzen 4350G @2.8GHz + AMD stock cooler
MBO: ASrock B550m Phantom Gaming
RAM: GSkill 2x8GB DDR4 3600MHz
GPU: AMD Vega 6
SSD: Samsung Evo Plus M.2 NVME 250GB
PSU: Seasonic 620W
CASE: Fractal Core 2300
Display: 32" LCD TV + BENQ W1070 DLP projector
Sound: Yamaha RX481 + ELAC Cinema 5.1

CPU: AMD Athlon X2 5050e @0.8-2.6GHz + AC Freezer 64 Pro PWM
MBO: Gigabyte GA-M720-US3
RAM: Kingmax 2x2GB DDR2 800MHz
GPU: Gigabyte GeForce 8600 GTS SP
HDD: Seagate 7200.10 250GB single platter (Speedy Gonzales)
PSU: Chieftec 400W
CASE: Frontier generic
Display: 22" LCD AOC 2230Hf + ACER X1160 DLP projector
Sound: Logitech S-220 2.1

2017: FX-8370E, ASRock 990FX Extreme3, nVidia GTX970, Windows 10 x64
2016: FX-8320E, Asus M5A97 PRO, nVidia GTX970, Windows 10 x64
2015: i7 6700k, Asus Z170-A, nVidia 750Ti 4GB, Windows 7 x64
2014: FX-8350, ASRock 990FX Extreme3, nVidia GTX660, Windows 8.1 x64
2012: i7 3610QM, Asus N76VZ, nVidia GT650M, Windows 7 x64
2011: AMD Athlon II X4 640, Gigabyte MA770-UD3, nVidia 9600GS, Windows 7 x64
2010: AMD Phenom II X6 1090T, Thuban, ASrock 880G Extreme3, nVidia GTX260, Windows 7 x64
2010: AMD Phenom II X4 Deneb 945, Gigabyte 790X-DS4, nVidia 8800GTS Ultra 320bit, Windows 7 x64
2009: Intel C2Q Q6600, GIGABYTE EP31, nVidia 8600GS, Windows 7 x64
2008: AMD Athlon X2 Winsdor 5600+ AM2, MSI K9N Neo V3, Gigabyte 790x, nVidia 8600GS, Windows Vista x64
2008: Intel Core2Duo T7200, Toshiba A100-847, nVidia 7600 Go, Windows Vista x64
2007: AMD Athlon X2 4600+ Manchester S939, ASUS A8n32-SLI Deluxe, nVidia 7600GT, Windows Vista x64
2005: AMD Athlon 64 3200+ Venice S939, Asus A8V Deluxe, ATI Radeon X700 PRO, Windows XP x64
2003: AMD Athlon XP 2400+ Thoroughbred, Matsonic MS8137C, Matrox G450, Windows XP
2003: Intel Pentium III Mobile 1000 Tualatin, Compaq Evo N110, ATI RAGE LT Pro, Windows 2000
2002: AMD Duron 1200, Matsonic MS8127C, Matrox G450, Windows XP
2001: AMD Duron 750, Matsonic MS8127C, Matrox G400 DH, SB PCI 128, Windows98,
1998: Intel Pentium II 300 Klamath, Matrox G200, SB AWE64, Windows98
1996: Intel Pentium 120, Matrox Millenium, SB AWE32, Windows95
1993: Intel i386SXSA 40MHz(turbo)
1991: Intel 286 @20Mhz

estugarda je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2008., 18:15   #24
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Stavim danas ja svoj osvrt sa testovima...
Staro 09.03.2008., 23:14   #25
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Za ovakve recenzije postoje odgovarajuće teme.

Svim koji ubuduće budu pisali recenzije/mišljenja molim da se konzultiraju s ovim stickyjem:

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=99643

te odaberu pravu temu i u nju napišu svoje dojmove.

Hvala!
Staro 22.03.2008., 21:07   #26
Bilobrkster
Premium
Moj komp

Bilobrkster's Avatar

Koji je u nas najpovoljniji monitor sa S-IPS matricom a dijagonale od barem 20"? i jeli Apple Cinema Display 23" preskupa sa svojih 7500kn ili je to jednostavno toliko košta? koji su konkurenti?
Bilobrkster je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2008., 23:05   #27
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Dell 2007WFP
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2008., 12:08   #28
Bilobrkster
Premium
Moj komp

Bilobrkster's Avatar

Evo moje novo pitanje...

Zanima me ima li u nas kupiti 24" S-IPS monitor i za koju cijenu? Pitam to zato jer si razmišljam uzet 24" iMac koji ima H-IPS (valjda neku još bolju matricu) pa si pokušavam opravdat trošak od nekih 12500kn (bez PDV)
Staro 01.04.2008., 12:14   #29
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
mislim da trosak od 12500kn nece biti opravdan trosak za monitor jer koliko ja pratim trziste u hrv nitko ne spominje ips matrice kod 24''monitora tj za iste pare mozes uzet 30'' dell.a koji ima ips matricu samo tako da znas a monitor je odlican... 6'' vise nije malo... a ako bas trazis 24''monitor ne znam stvarno jel postoji potrazi na netu mozda neki model eizo.a eto...
jurbAs je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2008., 12:16   #30
Bilobrkster
Premium
Moj komp

Bilobrkster's Avatar

ma ta cifra je za cjelokupno računalo a ne samo za monitor, nego me zanimalo koliko bi koštao samo monitor takve dijagonale i matrice pa da mogu reć: "A ovdje za još SAMO xxxx kn više dobiješ i računalo" :-)
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno