|
26.09.2007., 18:03 | #1 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Ostali xVA / IPS monitori
Radi ogromne količine spama po forumu, molim da u ovaj thread pišete pitanja vezana za ovu seriju monitora, vaša iskustva, recenzije i sl. NAPOMENA: Svi upiti i komentari vezani za serije monitora iz naslova koji se pojavljuju van ovih tema biti će obrisani. Ovo je bilo nužno zbog bezbroj kloniranih tema/postova.
03.10.2007., 13:20 | #2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Pa evo, mogu ja prvi početi. Kupio sam prije par mjeseci HP-ov LP 1965 (mva matrica). Koštao je oko 2400 kn. Za sada sam iznimno zadovoljan. Prvi izbor mi je bio onaj phillipsov konkurent 190P7ES, ali bilo ga je nemoguće naći, svi dućani muljali da će doći za dva tjedna, pa onda da ipak neće itd. Monitor ima pivot opciju, koja radi jako dobro. Ghostinga nikakvog u igrama nema, vidljivi kut je jako dobar. Može se štelati i po drugoj osi, mislim da je to swivel feature, nekakvih 15 stupnjeva. Slika je jako oštra, ima dva inputa otraga. Ima osnovni USB hub od dva utora, jako dobro dođe za utaknuti miša i neki stick ili prijenosni disk. Bad pixela (kuc kuc) zasad nema, jako sam zadovoljan prikazom boja. Ima zgodan feature u menijima na sebi, može se isključiti indikacijska lampica na monitoru, za one koje ne vole da im se zeleno svjetalce miješa dok se gleda film po noći npr. Minusi su vjerojatno to da je podosta para za ipak samo 19" monitor sa 1280x1024. S obzirom da nemam neku jaku pilu, niti ću imati u budućnosti, odlično dođe za igre. |
|
|
Oglas
|
|
26.12.2007., 21:46 | #3 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
ASUS PW201 review
Iman ovaj monitor negdi tjedan ipo i sad cu napisat review, ali : 1. Nema slika 2. Porudit cu se da bude sta objektivnije. Prije svega vazno je napomenit da je monitor TEZAK za sve one koji ga misle sami nosit priko pola grada, kao ja. Zato upilajte nekog da vas vozi ili se sami vozite. (RAS)PAKIRANJE : Spakiran je u veliku kartonsku kutiju, stalak je spljosten do kraja i zamotan je u dosta plastike i stiropola. Poprilicno san se namucia dok san razvuka stalak. Naime, stvar ima 2 zgloba i prvi se odma otvoria, dok drugi nije... Uglavnom, zva sam links i sve i oni su rekli da nece puknit i da je stvarno tesko otvorit taj drugi zglob pa da potegnem malo jace... - Nije puka ... Inace je KVALITETA IZRADE skroz dobra i nekako se stvara dojam da se radi o puno skupljem monitoru nego sta je (kada se uspoređuje sa drugima u cjenovnom rangu). - ima jos i dosta kabela: dvi, vga, usb, onaj 3.5 za audio, i jos dosta onih činčeva za spojit kucno kino i sl. ĐINĐE: Monitor ima cool stalak, usb hub, utpr za slusalice kameru i zvucnike. KAMERU i ZVUCNIKE jos nisan upalia jer pretpostavljam da su losi pa mi se nije dalo. Vjerojatno su losi jer svi kazu da jesu. Dobiju se neki drajveri za instalirat kameru. USB hub ima 3 usb utora i nalazi se na livoj strani skupa sa đekom za slsalice. Sve radi dobro, a usb je pune 2.0 brzine Cool STALAK je poprilicno cool po izgledu i osim toga moze se podesavat po visini, livo-desno, a ima i tilt i pivot opciju. Postolje je vrlo cool napravljeno od nekog metala ka i stražnja maska koja skriva vide na koje se hvata stalak, a mogu se zavidat i aftermarket stalci ako van je ovaj sranje. PODEŠAVANJE: Da bi podesili ista na monitoru morate se nekako snac sa ovim kvazi na dodir osjetljivim tipkama. Dosta san se izivcira dok sam svatia kako rade, ali sad su mi skroz dobre. Uglavnom, morate pritiskat sta vecim komadom mesa (tj. vecom porvsinom), npr. palcem i sve je u redu. Boje jos nisam kalibrira jer jos nisan nasa nekakav pristojan program za to, ali i ovako su skroz dobre. Monitor ima neke Splendid vec instalirane postavke koje imaju nekoliko modova (standard, game, theater ...), minjaju se pritiskom na "S" tipku. Uglavnom, losa strana toga je sta se odma izbrisu sve postavke koje ste vi podeslili nakon sta odaberete neki Splendid mod. EKRAN/SLIKA: PRVO ekran je GLOSSY - znaci ima taj sjajni premaz. Meni ne smeta zato jer mi svjetlo nikad direktno ne tuce u monitor - prozor mi je s live strane ka i žarulja. To sta neki kazu da se dobije na bojama i dubini slike bas i nemogu komentirat jer mi je ovo prvi lcd monitor, ali ipak neki to kazu pa ... MATRICA JE P-VMA - http://prad.de/en/guide/screen2897.html - inace na ovoj stranici imate skoro sve monitore i za svaki pise koja je matrica. ODAZIV je veci nego kod TN ali to nikad necete osjetit, valjda - ja nisan, a dosta san se igra od kad san ga uzea. KUT gledanja je skroz dobar prema drugim monitorima sta san vidia u linksu, ali me ipak razocaralo jer san presa sa crt-a pa san navika da mogu iz bilo kojeg kuta dobro vidit. Uglavnom, pri pomicanju iz fokusa nema zatamnjeja kao kod TN matrica, jedino boje postaju svjetlije - to se dogodi pri prilicno velikom kutu gledanja. BOJE su uredu. Uglavnom ka i kod mog starog CRT. Nisan ima LCD prije pa neznan bas usporedit s ostalima, ali kad san bia u LInksu ucinilo mi se da ima malo bolju sliku nego ovi drugi - posebno san gleda samsunga 2232bw i 206bw jer us mi oni bili drugi izbor (gorija je neki HD sadrzaj na njima). REVIEOWI: http://www.maxpc.co.uk/reviews/defau...bsectionid=403 http://reviews.cnet.com/lcd-monitors...-31932299.html http://review.zdnet.com/lcd-monitors...-31932299.html http://www.pcworld.com/article/id,12...1/article.html http://www.pcpro.co.uk/reviews/94160/asus-pw201.html http://www.hardwarezone.com/news/view.php?cid=6&id=4849 http://www.xbitlabs.com/articles/oth...0inch-4_4.html KONKLUŽN: Uglavnom, iman osjecaj da mi je slika bolja na ovome nego na starom monitoru - vjerojatno zato jer sam monitor izgleda strasno cool. Neman vrimena vise pisat pa pitajte ako vas sta zanima. Uglavnom, triba mi neki PROGRAM ZA KALIBRIRANJE i bilo bi dobro da mi nesto preporucite. Zadnje izmijenjeno od: kundak. 27.12.2007. u 15:25. |
27.12.2007., 02:09 | #4 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
sve napisano jako dobro opisuje dotični monitor, večeras sam baš bio za njim par sati i ne mogu se oteti dojmu da monitor ima sliku ko CRT, upravo zbog tog glossy ekrana, zbog njegovih boja, odličnog kontrasta, odlične uniformiranosti boja te bijele boje. i da, web camera na njemu je odlična, bolja od svih web camera po 200kn u trgovinama.. zvučnici rade sasvim pristojno, zvuk je malo tanak, no sasvim solidno za neke osnovne potrebe. i da, ovaj monitor je do neodavno koštao oko 4000 kn tako da se ne čudite što je monitor tako dobar. Nije mi još jasno zašto mu je ovako pala cijena. |
28.12.2007., 17:05 | #5 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Mene zanima da li je tekst presitan za čitati? Jer dosta njih haže da je to mala dijagonala za tu rezu. Da li bi mi mogao uciniti uslugu i napraviti jedan screen capture teksta font 12 u wordu i recimo indexove stranice i uploadati u velicini 1680*1050?
28.12.2007., 18:45 | #6 | |
[CTN]Mr.Ti
|
Citiraj:
Ja nemam problema sa velicinom slova, iako sam na ovaj monitor presao sa 21" crt 1024x768, gdje su mi slova bila ogromna. Naravno malo privikavanje je potrebno. Ne vidim bas ni neku razliku kod velicine slova u odnosu na 17" samsung LCD na poslu, 4:3; 1280x1024. I inace sam s monitorom prezadovoljan; boje, kontrast, crna, kut gledanja, stalak... Kamera daje super sliku iako samo 640x480; ja ne mogu pronaci da ju promijenim na deklariranih 1,3 MP, vjerojatno stvar do najnovijih drivera jer je s starima bilo puno problema kako sam citao po reviewima. Zvucnike nisam spojio niti namjeravam, takoder malo vise problema sa touch tipkama koje su nezgodne za koristenje...
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO Zadnje izmijenjeno od: ti.le. 28.12.2007. u 18:47. Razlog: Tipfelercic |
|
28.12.2007., 19:07 | #7 |
Premium
|
Ja san presa sa 17" crt i slova su mi skroz uredu. Tribalo mi je dan da se naviknem. Widescreen mi je sad nekako puno prirodniji od onih 4:3. |
29.12.2007., 04:34 | #8 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
koja je fora gledan ja screen shootova na 15". 17" ili bilo kojim drugim ekranima? ako je nije velicina slike ista nego broj pixela, a samim time ne dobijete istu velicinu na svome monitoru! sto se radne rezolucije 21" monitora tice, ona je 1600x1200 i tak je vec jedno 10 godina, tak da to sto je nekom podesena na 1024x768 bila to si je sam kriv sto je imao sve "zoomirano" bez potrebe. I 1280x1024 je 5:4, a ne 4:3, to bi bilo 1280x960 ali da, dot pitch je tek nesto manja nego na 17" standardnom LCD-u i vise je nego citka u normalnim aplikacijama, pogotovo kod kvalitetnijih ekrana!
29.12.2007., 13:22 | #9 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Hundak svaka cast na trudu, puno si mi pomogao oko izbora. Ja imam 17'' na 1280x960 tako da mislim da ne bi trebao imati problema oko prelaska.
29.12.2007., 17:43 | #10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
@kundak imam par pitanja uz vezi ASUS-a PW201 1. Di si ga kupio ? 2. I kako ispada slika kad recimo staviš rezoluciju na 1440x900 umijesto 1680x1050, jel je mutno za čitati, gledati neki filmić i igrati neke igre tada na toj rezoluciji ? (pitam jer to nije radna veličina rezolucije) pitam jer trenutno imam 17" CRT monitor i držim na rezoluciji od 1024x768, probo sam neko vrijeme držati na 1280x1024 i nemogu se nikako naviknuti nekako su mi sitna slova za ugodno čitanje tekstova nadaljinu od nekih 40-45cm ****ga kad sam kratkovidan |
|
|
Oglas
|
|
29.12.2007., 19:57 | #11 |
Premium
|
@DANCI: 1.links 2. pri promjeni rezolucije mutno je za citat, film izgleda solidno, aigrat nisan pokusa. Inace lcd ekrani ne rade dobro na rezoluciji drugacijoj od defaultne. |
30.12.2007., 01:49 | #12 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
09.03.2008., 16:16 | #13 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Moj review: Monitor Lenovo L220x, 22'' LCD widescreen
UVOD: Lenovo ThinkVison L220x, 22“ S-PVA monitor, 1920x1200, 60Hz Budući sam eto uspio pribaviti ovaj sad već jako dugo iščekivani monitor, a do sada nisam nikada napisao niti jedan review, razlog čemu leži u činjenici da nisam imao neki poseban komad hardware još od 1988 kada sam nakon Spectruma prešao na Compaq 386/25 i luđački pikao tetris, invaderse i naravno legendarnog princa, odlučio sam podijeliti svoje dojmove. TEHNIČKE SPECIFIKACIJE: 22.0-inch (559.0 mm) viewable image size Native resolution of 1920 x 1200 High definition 1080p video content (Full HDD) support Wide viewing angles enlarge users workspace for comfortable viewing Supports High Definition Content Protection (HDCP) 92% color gamut - Tilt, swivel, and height adjustable stand for optimum viewing comfort - Pivot for portrait or landscape viewing (graphics card dependent) - Automatic landscape to portrait mode (image rotation software included) - Stand rear cover and clip to keep cables from view - Direct access button for automatic image setup and brightness enables quick and easy monitor setup - Direct access for input selection allows easy movement between applications when attached to two systems simultaneously Four USB ports Analog and digital connectors for attachment flexibility Dual input allows attachment to two systems simultaneously Windows Vista Premium certified Internal power with 90 watts power consumption (typical) Meets 100 mm VESA standard for mounting Detachable base for wall or arm mounting (sold separately) Display Brightness 325cd/m2 CRT Size in Inches 22.0 Case Color Business black Contrast Ratio 1200:1 IBM Preset Modes 23 Monitor Type Flat Panel LCD Performance Preset Modes Text 640 x 350 at 70Hz 640 x 480 at 60, 66, 72, 75Hz 720 x 400 at 70Hz 800 x 600 at 56, 60, 72, 75Hz 1024 x 768 at 60, 70, 75Hz 1152 x 864 at 75Hz 1280 x 1024 at 60, 72, 75Hz 1440 x 900 at 60, 75HZ 1600 x 1200 at 60, 70, 75Hz 1680 x 1050 at 60Hz 1920 x 1200 User Programmable Modes 20 Video Inputs Analog/Digital Viewable Image Size (Diagonal) Mm 559.0 Viewable image size (diagonal) inches 22.0 Environmental Information Maximum Operating Humidity 80 % Maximum Operating Temperature 45 C Minimum Operating Humidity 10 % Minimum Operating Temperature 0 C Power Consumption 90 W Depth Metric 274 mm Height Metric 377 mm Width Metric 510 mm Weight Metric 7.7 Kg PAKIRANJE I INSTALACIJA: Monitor je došao vrlo dobro upakiran i lagan za nošenje od auta do doma. Nakon otvaranja kutije na vrhu se nalazila shema instalacije koja i nije nešto poslužila, a ispod nje lijepo upakiran instalacijski CD, VGA kabl, strujni kabl, USB kabl, te neki komad plastike koji se omota oko kabla, ali ne znam kojeg pa ga nisam stavio. Nakon otvaranja monitora iz vrećice, koji je bio sastavljen, našao sam i DVI kabl već pričvršćen na njemu, te sam cijeli monitor stavio na stol, okrenuo ga, prištekao strujni i USB kabl, te ih pričvrstio kroz predviđeni prolaz na postolju. Monitor se zahvaljujući VESA stalku može: 1. podići za 11 cm, znači da se visina panela može nalaziti između 7 i 18 cm, 2. vertikalno nakositi (ako vam je prenisko) za 30 stupnjeva, 3. horizontalno okretati za 45 stupnjeva u svakom smjeru, te 4. okrenuti u PIVOT mod. U donjem desnom kutu ekrana se nalaze četiri tipkice za podešavanje (koje nisam koristio), te tipka za paljenje. PALJENJE: Monitor je spojen sa DVI kablom na Albatron 6600GT, te se upalio u staroj 1024x768 rezoluciji, a slika je ispunila nadanja i očekivanja, budući sam bio malo skeptičan o prelasku sa vrhunskog CRT monitora na LCD. Nikakvo korigiranje postavki sa digitalnim kablom nije bilo potrebno, dok za spajanje preko analnog postoji automatsko postavljanje, no nadam se da nitko neće biti toliko lud da ga tako spoji. Rezoluciju sam odmah namjestio na nativnu 1920*1200, pri kojoj je jedini refresh rate 60 Hz. Nakon toga sam instalirao driver sa CD-a, ali nisam primjetio neku razlogu (možda sam dobio podršku za PIVOT način rada, ne znam). Monitor na sebi ima četiri USB porta koji su mi itekako dobro došli budući sam još uvijek na Socket A, te imam samo 6 USB portova na matičnoj. Priključio sam Bluetooth i WiFi adapter na njih i rade bez problema, ali mi bežićni miš i tipkovnica - Logitech cordless desktop MX3200 neće da šljakaju (možda nove bluetooth generacije budu). Kut gledanja je odličan, mogu čitat ovaj tekst iz gotovo mrtvog kuta. Gledao sam sinoć divx Saw III, sa udaljenosti od otprilike 3 metra i stvarno sam uživao. Kad je slika mračna, vide se razne nijanse koje su mi ponekad smetale, ali 99% mi je bilo super. Sljedeći put gledam neki DVD pa javim kako je, i naravno čim si ponovo instaliram Sturmovika javim kakav je ugođaj. ZAKLJUČAK: Monitor je crne mat boje, nije neka fensi šmensi ljepotica, ali je toliko neupadljiv da ga uopće ne primjećujem i apsolutno mi ne smeta pri radu. Što se tiče mana monitora, već sam naveo da mi na njegovim USB portovima ne radi bežićni miš i tipkovnica, te mislim da bi bilo bolje da monitor ima dva DVI priključka. No, prvu sam riješio sa produžnim USB kablom, a druga će se vjerovatno moći riješiti nekim DVI razvodnikom. Iako sam ga za sada isprobao samo sa Operom i Wordom, slika mi je odlična i vjerujem da ga sljedećih 5-10 godina sigurno neću mjenjat, tj. dok ne prdne jer ima dvije važne stavke koje se po meni još dugo neće mjenjati - DVI i HDMI rezoluciju. .....na monitoru nisam skužio sam dvije stvari: 1. nekakav cable lock i 2. Soft OSM Ne znam što bi eto rekao za kraj osim da sam prezadovoljan monitorom, te se nadam da će ovakve pile uskoro biti svima dostupne. Toliko za sada, ako netko ima bilo kakvih pitanja i zahtjeva glede nekih testova, rado ću ih provrtit i postat slike su ispod, ali čim se uspijem registrirat na imageshack, bit će tamo di treba, pozdrav
09.03.2008., 16:53 | #15 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Gdje si ga kupio? Kakva je citljivost slova? I btw, nikad necu skuziti ljude koji drze monitor na lijevoj ili desnoj strani stola...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
09.03.2008., 16:54 | #16 |
Premium
|
pa malo mi je čudno radit na ovako velikom monitoru ali rezolucija mi ne smeta, dapače skroz je super. Sve se da lijepo čitat, a dolje di je start i quick launch je dosta veliko, čak i veće nego što sam imao na prošlom monitoru, tako da uživam
09.03.2008., 17:03 | #18 | |
Premium
|
Citiraj:
čitljivost slova je super, monitor nema nikakvih bedova sad sam malo gledao ovaj neki test, i promjenu nijansi boje kod tamnije prema svjetlijima vidim bez beda na dva posto, a kod jedan posto se moram previše naprezat al se vidi. Kod bijele prema svjetlijima nije tako. Kad pogledam odokativno gotovo i nema razlike kod postupnog smanjivanja skroz do 91%, al kad se zabuljim vidim neke promjene, ali slabo P.S. monitoru se ne trebate nadati sljedeća dva mjeseca, a i kad dojde je pitanje dal će biti u redovnoj prodaji odoh sad malo na zrak lovit farbu za ljeto
09.03.2008., 17:03 | #19 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
|
09.03.2008., 17:05 | #20 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Ne bih se slozio. Ovo je vrlo slab review. Puno teksta, malo bitnih informacija. Vecina slova je copy-paste, i sve se to moze procitati na lenovo.com Dobar review bi tebao sadrzavati slikovno (foto) popracen TEST za LCD monitore. Svima nam je jasno da je sud o monitoru uglavnom vrlo subjektivan, i stoga informacije tipa "e ovo je bas super monitor" ne karakteriziraju dobar review. Dakle; 1. protjerati test 2. poslikati i opisati rezultat 3. slike uploadati i priloziti uz tekst 4. izvesti subjektivan zakljucak zasnovan na: a) karaktersitikama koje propisuje proizvodjac b) karakteristikama ostvarenim na testu c) ostalim osobinama monitora, pakovanja, dodatne opreme, ergonomije... |
09.03.2008., 17:14 | #21 | |
Premium
|
...imam stolac kaj se može okretat :-) Citiraj:
1. i 2. ne znam niti jedan test jer se ne bavim direktno informatikom budući sam kao klinjo zaključio da mi se ne da pisat tisuće stranica koda a rekao sam i daću provrtit sve testove koje trebate 3. rekao sam da ću slike sutra namjestit 4. napisao gotovo sve bez copy pastea (a lenova su samo tehničke karakteristike) uostalom da je review savršen, mogao sam ga dat lockat
09.03.2008., 17:16 | #22 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
|
09.03.2008., 17:35 | #23 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Drugi pokušaj, molim lijepo; >>>TEST<<< |
09.03.2008., 18:15 | #24 |
Just don't give a fuck
Datum registracije: Dec 2006
|
Stavim danas ja svoj osvrt sa testovima...
09.03.2008., 23:14 | #25 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Za ovakve recenzije postoje odgovarajuće teme. Svim koji ubuduće budu pisali recenzije/mišljenja molim da se konzultiraju s ovim stickyjem: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=99643 te odaberu pravu temu i u nju napišu svoje dojmove. Hvala!
22.03.2008., 23:05 | #27 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Dell 2007WFP
01.04.2008., 12:08 | #28 |
Premium
|
Evo moje novo pitanje... Zanima me ima li u nas kupiti 24" S-IPS monitor i za koju cijenu? Pitam to zato jer si razmišljam uzet 24" iMac koji ima H-IPS (valjda neku još bolju matricu) pa si pokušavam opravdat trošak od nekih 12500kn (bez PDV) |
01.04.2008., 12:14 | #29 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
mislim da trosak od 12500kn nece biti opravdan trosak za monitor jer koliko ja pratim trziste u hrv nitko ne spominje ips matrice kod 24''monitora tj za iste pare mozes uzet 30'' dell.a koji ima ips matricu samo tako da znas a monitor je odlican... 6'' vise nije malo... a ako bas trazis 24''monitor ne znam stvarno jel postoji potrazi na netu mozda neki model eizo.a eto... |
01.04.2008., 12:16 | #30 |
Premium
|
ma ta cifra je za cjelokupno računalo a ne samo za monitor, nego me zanimalo koliko bi koštao samo monitor takve dijagonale i matrice pa da mogu reć: "A ovdje za još SAMO xxxx kn više dobiješ i računalo" :-) |
|
|
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|