Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.12.2007., 11:44   #1
replicaofme
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2007
savjet u vezi kupovine prijenosnog harda

jedino sto znam je da zelim prijenosni jer mi je dosta toga da mi virus skrsi komp i izgubim svu glazbu. uzela bi vjerojatno izmedi 500 gb i jednog tb... koliko je to pametna odluka(mnogi su mi rekli da nije bas isplativo...)? koji mi preporucate? koje su uopce cijene? znam da je vama ovo vjerojatno smijeh, ali nadam se da cete mi pomoc,. zahvaljujem.
replicaofme je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2007., 11:53   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Pa i nije isplativo. Na dvd od 4Gb ti stane 50 mp3 albuma, a košta 2-3kn. Napraviš kolekciju, zapržiš i nema tog virusa koji će ti to obrisati. Osim toga, virusi uglavnom napadaju particiju gdje je OS, pa ako imaš više particija na hardu, manje su mogućnosti da će podaci na njima biti pobrisani. Dakle, više particija na hardu + antivirusni program + prženje dvd-a s vremena na vrijeme su bolja (i jeftinija) kombinacija.
Oglas

Oglas
Staro 27.12.2007., 12:10   #3
replicaofme
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2007
da, ali imam jako lose iskustvo s tim jer moj brat uspije izgrebat sve cde, pa sam sa jedno 20 dvda s muzikom sada spakla na 4 koja su jos uvijek za koristenje. nemogu mu ih zabranit jer mene nikad nema kod kuce...a i kada nisam przila i ostavljala na kompu, on bi srusio sistem i ode sva glazba i filmovi kvragu...
replicaofme je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2007., 12:24   #4
vedo
FC Bayern supporter

vedo's Avatar

Datum registracije: Mar 2002
Možda ih sakrit od buraza...?
Staro 27.12.2007., 12:49   #5
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Stavljaj muziku na drugu particiju od vindoza (D, E, F,...) pa ćeš je moći spasiti ako se sistem sruši.
Prijenosni disk možeš kupiti gotov ili sastaviti sama od običnog harda i externog kućišta. Isto tako, externi hard može biti od 3,5" (kao na desktop konfama) ili 2,5" (kao u laptopima). Razlika je u tome što 3,5" diskovi zahtijevaju vanjsko napajanje (tzv. cigla na žici) dok se oni od 2,5" napajaju iz usb-a. Problem je što su 2,5" diskovi kapacitetom manji od 3,5" i skuplji su od 3,5" diskova istog kapaciteta.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno