![]() |
savjet u vezi kupovine prijenosnog harda
jedino sto znam je da zelim prijenosni jer mi je dosta toga da mi virus skrsi komp i izgubim svu glazbu. uzela bi vjerojatno izmedi 500 gb i jednog tb... koliko je to pametna odluka(mnogi su mi rekli da nije bas isplativo...)? koji mi preporucate? koje su uopce cijene? znam da je vama ovo vjerojatno smijeh, ali nadam se da cete mi pomoc,. zahvaljujem.
|
Pa i nije isplativo. Na dvd od 4Gb ti stane 50 mp3 albuma, a košta 2-3kn. Napraviš kolekciju, zapržiš i nema tog virusa koji će ti to obrisati. Osim toga, virusi uglavnom napadaju particiju gdje je OS, pa ako imaš više particija na hardu, manje su mogućnosti da će podaci na njima biti pobrisani. Dakle, više particija na hardu + antivirusni program + prženje dvd-a s vremena na vrijeme su bolja (i jeftinija) kombinacija.
|
da, ali imam jako lose iskustvo s tim jer moj brat uspije izgrebat sve cde, pa sam sa jedno 20 dvda s muzikom sada spakla na 4 koja su jos uvijek za koristenje. nemogu mu ih zabranit jer mene nikad nema kod kuce...a i kada nisam przila i ostavljala na kompu, on bi srusio sistem i ode sva glazba i filmovi kvragu...
|
Možda ih sakrit od buraza...?:D
|
Stavljaj muziku na drugu particiju od vindoza (D, E, F,...) pa ćeš je moći spasiti ako se sistem sruši.
Prijenosni disk možeš kupiti gotov ili sastaviti sama od običnog harda i externog kućišta. Isto tako, externi hard može biti od 3,5" (kao na desktop konfama) ili 2,5" (kao u laptopima). Razlika je u tome što 3,5" diskovi zahtijevaju vanjsko napajanje (tzv. cigla na žici) dok se oni od 2,5" napajaju iz usb-a. Problem je što su 2,5" diskovi kapacitetom manji od 3,5" i skuplji su od 3,5" diskova istog kapaciteta. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:35. |