|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
njubasto pitanje sto se tice bocne strane
dal se išta može štetnoga dogoditi računalu ako samo maknem bočnu stranu....dal se npr oni mikročipovi na grafi mogu zaprašit il nekako već oštetit, možda i zrakom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
pa imo bus pun k prashine, al nemrem nikaj bit...jednom mjesecno posisaš i to je to.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
ok....a di ima za kupit prozirnih bocnih strana....gledo sam po vemilu i hgspotu,tam nema... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
+ dobijes bolje hlađenje -prasina +veca sansa da ce ti nesto upasti unutra ili da se se dogoditi neka druga elementarna nepogoda kao npr neka zivotinja ili malo dijete :-D ako nemas problema sa time sve je ok |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
znaci od prašine nemre ništa bit, sigurno?? ali da ipak usisam povremeno,.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Prasina je relativno nebitna stvar, ako je mozes ponekad pocistiti. Slucajno ubacivanje predmeta moze prouzrociti stetu.
![]() |
![]() |
#7 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
![]() |
#8 |
Premium
|
to je diskutabilna stvar ovisi od kucista do kucista ako imas zracni tunel (namjerno konstuiran ili slucajno dobiven) otvaranjem bocne stranice on ce se poremetiti i biti ce toplije ukoliko nema zracnog tunela hlađenje ce se poboljsati i to mozda i do 10-15 stupnjeva ukoliko se u zatvorenom kucistu stvara vakum |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Ni najmanje. Svi AT, ATX i BTX standardi (na kojima su gradjena nasa kucista), kao i standardi po kojima su radjena specificna kucista (serveri itd.) su bazirani na kontinuiranom protoku zraka, ne na hladjenju svake pojedine komponente zasebno. Otvoreno kuciste predstavlja problem za hladjenje svih pasivnih komponenti, kao i kontrolirani protok zraka nekih aktivno hladjenih. Stoga bolja kucista (obicno brandovi) imaju i intrusion/open switcheve za zabranu paljenja i upozoravanje na otvoreno kuciste. Stoga ATX/BTX kucista i imaju zahtjev za jednim (ATX, PS) ili tri (BTX, PS, CPU, card) ventilatorima koji podtlakom / nadtlakom rjesavaju problem.
![]() |
#10 |
Premium
|
mislim da se nismo razumjeli kao sto sam rekao ovisi o kucistu ti spominjes o brand name kucistima i kao sto sam rekao ako ej protok kakav treba protok se poremeti i hlađenej pogorsa dok u no name kucistima koja se guse temparatora MOŽE biti manja prije sam imao no name ms industrial kuciste cca 50 kn i otvoreno kusicte je smanjivalo temperaturu ali sa sadasnjim kucistem situacija je drugacija konponente koje su hlađene vantilatorima su hladnije sa otvorenim kucistem dok one koje se hlade pasivno su toplije mislim logicno ;-) tolio od mene u ovoj temi |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|