Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.12.2007., 04:20   #1
matman
Premium

Datum registracije: Nov 2007
mrežno (wireless) eksterno kučište

Zanima me postoji li takvo nešto. Naime čuo sam od jednog dečka da to ima doma, ima više kompa i mrežni wireless disk koji svi vide i slobodno dijele. Po noći može ugasiti kompove a da disk i dalje radi i skida torente npr.

Malo sam tražio po našim dućanima i nisam ništa našao (najsličnije mi se čini ono NAS kučište ali je LAN, a ne WLAN), da, ja bi rađe samo kučište pa da disk biram sam. Bilo bi mi idealno kad bi imalo i usb konektor. Svejedno dal je 3,5'' ili 2,5''.
matman je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2007., 09:10   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Icy box ima IB-NAS900-B koje je 3,5" kućište za IDE disk, ali bez diska (400+ kn). Mislim da WLAN kućište ne postoji.
Što se tiče tog tvog prijatelja, čovjek si je složio konficu samo za skidanje i u nju stavio WLAN karticu. Takva konfa uopće ne treba biti jaka (može i neka stara polovna), samo treba imati dosta diskovnog prostora.
Oglas

Oglas
Staro 14.12.2007., 11:53   #3
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor kontroler Pregled postova
Zanima me postoji li takvo nešto. Naime čuo sam od jednog dečka da to ima doma, ima više kompa i mrežni wireless disk koji svi vide i slobodno dijele. Po noći može ugasiti kompove a da disk i dalje radi i skida torente npr.
Ovo malo tesko, ako se radi samo o disku (tj. NAS-u). Bit ce da je mali picek u igri.
Staro 14.12.2007., 16:33   #4
raf
šlap
Moj komp

raf's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Postoji, postoji
Sve sto ti zelis ima ovo cudo, cak i vishe:
WMU-6500FS
Ali kosta 717 kn. Ovdje

Mozes si ovdje pogledati jos modela kojih isto imaju u ADMu ako ti je ovo preskupo
raf je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2007., 18:40   #5
SilentException
Premium
Moj komp

SilentException's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
ovo sranje od airlive je strava!!

ima i dlink slican proizvod:
http://www.mimovrste.com/artikel/217...-link-dsm-g600
(jos skuplji i po meni slabiji jer ima samo WEP enkripciju i neznam ako uopce ima downloader)

Zadnje izmijenjeno od: SilentException. 20.12.2007. u 21:50.
SilentException je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2007., 01:17   #6
matman
Premium

Hvala, @raf: kolko vidim nema izlazni usb, ali ima LAN. Znači li to da ga mogu koristit ko običan eksterni hard (preko LAN-a naravno) i ne moram "palit" wireless kad mi to nije potrebno?

Inače, dobar avatar, odmara se od napajanja tvog kompa sa strujom?

Zadnje izmijenjeno od: matman. 15.12.2007. u 03:22.
Staro 15.12.2007., 11:23   #7
raf
šlap
Moj komp

raf's Avatar

Citiraj:
Hvala, @raf: kolko vidim nema izlazni usb, ali ima LAN. Znači li to da ga mogu koristit ko običan eksterni hard (preko LAN-a naravno) i ne moram "palit" wireless kad mi to nije potrebno?

Inače, dobar avatar, odmara se od napajanja tvog kompa sa strujom?
sta mislis pod izlazni usb? Ako mislis da mozes spojiti preko tog usba na komp i onda dodavat, brisat fajlove na ext disku, onda neznam .
pise File Transfer Interface:
USB 2.0 Host
Ethernet Port
Turbo-G WLAN

Sto bi dalo zakljuciti da se moze. A na stranici pise da ti usbovi sluze da bi i USB memorije bile dostpne na mrezi. Ili cak jos neki dodatni ext disk.

I da sigurno ga mozes koristiti preko obicnog lana, stovise to je i bolje jer je prijenos puno brzi nego prek wlana.
A wlan neznam dali mozes ugasiti kad ti netreba. samo stavi neku zastitu i nemas brige, nek radi stalno.
Staro 15.12.2007., 13:30   #8
matman
Premium

Citiraj:
Autor raf Pregled postova
sta mislis pod izlazni usb? Ako mislis da mozes spojiti preko tog usba na komp i onda dodavat, brisat fajlove na ext disku, onda neznam .

Baš to, ali, velim, nema muški usb port pa ni ja neznam dal se to može (naime čuo sam da postoje muško muški usb kabli ali da baš i ne funkcioniraju najbolje, a i da baš nisu popularno riješenje kad već svaki komp ima LAN, pa ih je teško i nabavit (odnosno skupi su)).

Ok, puno ti hvala, stavrno sam gledal i na links-ovim, ve-mil-ovim, hgspot-ovim...a ne i na adm-ovim, a imam ih u bookčvarcima.
Pozdrav
Staro 15.12.2007., 14:44   #9
raf
šlap
Moj komp

raf's Avatar

javi dojmove kad kupis
Staro 16.12.2007., 14:31   #10
matman
Premium

Citiraj:
javi dojmove kad kupis
Au, ne znam dal bu to bas tak brzo, treba skupit tolko para, a nije mi još jako bitno jer imam samo jedan komp doma. Jednom mjesečno možda donesem laptop.

A i ruter mi nije wirelles, mada ću vjerojatno uskoro na metrocarnet pa uzimam 4mbit, flat voice i wireless (uzimam sve pa bumo vidli, zabranim im doma da zovu mobitele i valjda bude fiksni trošak 220kn mjesečno (bar se nadam)
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.12.2007., 11:12   #11
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Postoji, postoji
Sve sto ti zelis ima ovo cudo, cak i vishe:
WMU-6500FS
Ali kosta 717 kn. Ovdje
O, znaci napokon ih ima? Nedavno sam trazio za par pacijanata, ali bas ih i nisam nasao...
Staro 17.12.2007., 11:19   #12
raf
šlap
Moj komp

raf's Avatar

Citiraj:
A i ruter mi nije wirelles, ...
Pa netraba ti wireless ruter, samo spojis ovo cudo lan kabelom i on ti bude AP. Pise da podrzava pa zasto da kupujes ili dodatno placas w ruter.
Staro 18.12.2007., 00:30   #13
matman
Premium

Citiraj:
Pa netraba ti wireless ruter, samo spojis ovo cudo lan kabelom i on ti bude AP. Pise da podrzava pa zasto da kupujes ili dodatno placas w ruter.
Znam, al onda mi ne treba tak skupo kućište (ustvari onda mi uopće ne treba kućište- ja bi ga da ne moram imat data disk na dva razl. kompa (a drugi komp je u planu u drugoj polovici 2008. pa možda onda...i dojmovi))

Pozdrav, još jednom hvala raf
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno