![]() |
mrežno (wireless) eksterno kučište
Zanima me postoji li takvo nešto. Naime čuo sam od jednog dečka da to ima doma, ima više kompa i mrežni wireless disk koji svi vide i slobodno dijele. Po noći može ugasiti kompove a da disk i dalje radi i skida torente npr.
Malo sam tražio po našim dućanima i nisam ništa našao (najsličnije mi se čini ono NAS kučište ali je LAN, a ne WLAN), da, ja bi rađe samo kučište pa da disk biram sam. Bilo bi mi idealno kad bi imalo i usb konektor. Svejedno dal je 3,5'' ili 2,5''. |
Icy box ima IB-NAS900-B koje je 3,5" kućište za IDE disk, ali bez diska (400+ kn). Mislim da WLAN kućište ne postoji.
Što se tiče tog tvog prijatelja, čovjek si je složio konficu samo za skidanje i u nju stavio WLAN karticu. Takva konfa uopće ne treba biti jaka (može i neka stara polovna), samo treba imati dosta diskovnog prostora. |
Citiraj:
|
Postoji, postoji ;)
Sve sto ti zelis ima ovo cudo, cak i vishe: WMU-6500FS Ali kosta 717 kn. Ovdje Mozes si ovdje pogledati jos modela kojih isto imaju u ADMu ako ti je ovo preskupo |
ovo sranje od airlive je strava!!
ima i dlink slican proizvod: http://www.mimovrste.com/artikel/217...-link-dsm-g600 (jos skuplji i po meni slabiji jer ima samo WEP enkripciju i neznam ako uopce ima downloader) |
Hvala, @raf: kolko vidim nema izlazni usb, ali ima LAN. Znači li to da ga mogu koristit ko običan eksterni hard (preko LAN-a naravno) i ne moram "palit" wireless kad mi to nije potrebno?
Inače, dobar avatar, odmara se od napajanja tvog kompa sa strujom?:) |
Citiraj:
pise File Transfer Interface: USB 2.0 Host Ethernet Port Turbo-G WLAN Sto bi dalo zakljuciti da se moze. A na stranici pise da ti usbovi sluze da bi i USB memorije bile dostpne na mrezi. Ili cak jos neki dodatni ext disk. I da sigurno ga mozes koristiti preko obicnog lana, stovise to je i bolje jer je prijenos puno brzi nego prek wlana. A wlan neznam dali mozes ugasiti kad ti netreba. samo stavi neku zastitu i nemas brige, nek radi stalno. |
Citiraj:
Baš to, ali, velim, nema muški usb port pa ni ja neznam dal se to može (naime čuo sam da postoje muško muški usb kabli ali da baš i ne funkcioniraju najbolje, a i da baš nisu popularno riješenje kad već svaki komp ima LAN, pa ih je teško i nabavit (odnosno skupi su)). Ok, puno ti hvala, stavrno sam gledal i na links-ovim, ve-mil-ovim, hgspot-ovim...a ne i na adm-ovim, a imam ih u bookčvarcima. Pozdrav |
javi dojmove kad kupis ;)
|
Citiraj:
A i ruter mi nije wirelles, mada ću vjerojatno uskoro na metrocarnet pa uzimam 4mbit, flat voice i wireless (uzimam sve:) pa bumo vidli, zabranim im doma da zovu mobitele i valjda bude fiksni trošak 220kn mjesečno (bar se nadam) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Pozdrav, još jednom hvala raf |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:21. |