|
![]() |
#31 | |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Citiraj:
O.
![]() |
![]() |
#32 | |
I feel devilish today ...
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
A sto se tice ludih ferovaca - tko je ikada rekao da moraju biti normalni? Na prvoj godini ima preko 1000 ljudi i jedini kriterij je znanje matematike i nesto fizike. Najobicnija statistika kaze da nema sanse da budu svi normalni. btw IMHO FER je zaista tezi od vecine faksova u hrvatskoj medjutim radi se samo o pomaku u gauss-u a ne o apsolutnoj razlici. Npr. prvih 10 sa prometa 100% mogu bez problema zavrsiti FER sa odlicnim prosjekom. A zadnjih 100 na listi FER-a bi imali jednake statistike na prometu ili nekom drugom laksem faksu. FER je stvarno dobar faks, ali dobio je nezasluzeno visoku reputaciju. Ja kad kazem da idem na FER najcesca rekacija je : "Ovo je neki ludjak, pa samo totalni frikovi idu tamo..". Sto naravno nema veze sa istinom. Ja samo skoro savrseno normalan. ![]() (Napomena: uzeo sam promet za primjer jer znam par ljudi koji su ga upisali i nisam dobio dojam da su pre ostri kriteriji. Nije mi namjera omalovazavati promet kao faks.)
Athlon 64 X2 4400+; Gigabyte GA-M57SLI-S4 nForce 570 SLI MBO; 2x1 GB DDR800 AData; Gigabyte 8600GTS Silent; Antec P180; Tagan 380W SuperSilent; 3x120mm FAN; 3x320 GB Seagate 7200.10; Samsung 226BW 22" LCD |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
matroxfanatic
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Evo vam edan primjer: svojevremeno sam upozno tipa s FERa koji inace zivi u okolici Varazdina i prvo je upiso FOI. Ali, vrag mu nije dao mira i on je htio biti FERovac, pa se upisoa na FER i popio svu pamet svijeta. On je npr. jedan od onih koji su "pravi FERovci" i svuda se prsi s tom cinjenicom. Treba li napomenuti da je tip neznalica na podrucju informatike? I sad recite di je tu logika. Pogotovo kaj sam upoznao niz ljudi koji bi informatiku radje studirali na FOIu, ali zive u Zagrebu i nemaju para studirati u Varazdinu.
![]() |
![]() |
#34 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#35 | |
Premium
|
Citiraj:
ali, nije li ovo pitanje bilo u Parlaonici nedavno??? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
kolko sam ja imo prilike upoznat ljudi s fera, oni koji nes znaju i mogu su odustali od tog faksa nakon godinu-dvije-tri, otisli negdje drugdje gdje nemoras provodit 4-5 godina svaki dan uz knjigu i odlicno se snalaze u zivotu. s druge strane, od onih koji su zavrsili fer, svi osim jednog su tipicni primjer strebera, a nakon 4-5 godina provedenih uz knjige i profesore ljudi vise nisu normalni. a da ne pricam o tome da sve te godine nisu bili u kontaktu sa svijetom, tak da pojma nemaju kaj se desava, a nit su sposobni radit. ja bi pokreno dobrotvornu akciju da se svima onima koji zavrse fer dodijeli invalidska penzija, jer ak i uspiju nac poso nece nikom nikakvu korist donijet. ![]() kolko sam vidio fer upravo proizvodi onakve ljude koji nisu u stanju funkcionirati u nekoj radnoj sredini, nisu fleksibilni, nisu u stanju razmisljat za sebe i neznaju sta se oko njih desava. takvi obicno dobiju posao negdje, koji nisu u stanju radit, pa umjesto da im se da otkaz promovira ih se u menadzere, koji pojma nemaju kakav projekt vode i sto rade ljudi za koje su oni odgovorni, ali su se u svakom trenutku spremni pozvati na svoju titulu. nek nam zivi, zivi rad! ![]()
![]() |
![]() |
#37 |
..
|
ok ali svi zaboravljaju da FER nije racunarstvo..ima gro FER-ovaca koji neznaju komp upaliti ali to im nije struka...naime FER ima desetak smjerova koji su uglavnom elektrotehnicki... to da se racunarstvo hoce odvojiti je stara prica ali nema se para. a na feru mozes prve dvije godine proci prakticki bez paljenja kompa jer od 18-19 predmeta jedan je paljenje racunala,drugi je programiranje a treci algoritmi i strukture podataka. a o "kvaliteti" FOI-a necu..naime kad sam cuo da je tamo ispit iz worda i excela smijao sam se...i to je informatika...sta za tajnice?? da mnogi hoce tamo jer je lagano i dobis neki papir...isto ko i promet...ljudi uce 3 dana po 3 sata (ako) prije ispita i diplomiraju u roku...to nije niti tecaj...tamo moras bar nes napraviti a onda neka mi netko usporeduje fer i promet...halo??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
..
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
Zato kaj cinjenica da su ispiti teski ne cine fakultet dobrim. Bitno je STO ucis a ne da li padne 90% ljudi... ![]()
![]() |
![]() |
#40 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#42 | |
|
Citiraj:
Kazem zato jer slucajno znam da je razlika cca 1 godina studija.
Athlon 64 X2 4400+; Gigabyte GA-M57SLI-S4 nForce 570 SLI MBO; 2x1 GB DDR800 AData; Gigabyte 8600GTS Silent; Antec P180; Tagan 380W SuperSilent; 3x120mm FAN; 3x320 GB Seagate 7200.10; Samsung 226BW 22" LCD |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
..
|
Citiraj:
malo pitanje? koji je to fer webteam?nisam bas shvatio.. "co to je"? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
..
|
Citiraj:
ima slucajeva gdje to nista ne znaci...najbolji primjer je vip koji je trazio SSS ali sa zavrsenim faksom...naime tako manje para moraju davati... druga stvar sa Irskom je sto su trazili vise ljudi nego se nudilo...nemozes mi reci da ste se ti i neki tip sa fer diplomom natjecali za isto mjesto da bi ga ti dobio (uzimam otprilike jednako znanje).. mozda bi te uzeli jer bi manje para tebi dali... moja luda ideja je da zavrsim ovaj faks jer ko zna kaj ce biti za 20 godina...kaze Balas ...neki novi klinci... ono kaj je frend rekao: ti si u bransi koja trenutno trazi ljude ali ko zna sto ce biti za 10 godina..ja sa fer-ovom diplomom mogu raditi i kao elektrotehnicar ...daje mi veliki izbor |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |||
PC Ekspert
|
Citiraj:
Citiraj:
a i tesko ces naci nekog s fera koji ima otprilike jednako znanje :burn: s druge strane, u hrvatskoj sam dobio posao bez "veze", sa svojim jadnim faksom, medju stotinjak kandidata od kojih je dobar dio imao diplomu fera. (VSS posao, dakle faks je bio uvijet, javljali su se uglavnom ljudi s fer-a, pmf-a i foi-a) Citiraj:
a za 10 godina, tko zna, mozda cemo i svi bit bez posla ![]() nije mi poanta sad se prepirat oko toga tko je bolji faks zavrsio ili kolko vrijedi diploma fera, vec doprinijet diskusiji sa mojim iskustvima.
![]() |
![]() |
#46 | |
|
Citiraj:
Bi li mogao dati neke primjere?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
matroxfanatic
|
Ajd, da se onako bezobrazno vratim na FOI i ispite iz Worda i Excela. U zivotu sam samo cuo za jednu osobu koja zna 99% stvari i detalja u M$ Offic alatima. Nitko od nas nezna vise od 10% u Wordu i Excelu. A kada te korisnik nazove i trazi nekaj specificno, mozes mu samo reci "to nije moje podrucje" ili "stvarno ne znam". To kaj oni imaju ispite iz Worda i Excela im samo moze pomoci u zivotu. FOI da je losiji informaticki faks od FERa? Po cemu? Pogledajmo samo cinjenicu da se na FERu od (pretpostavljam) 9 semestara samo 5 slusaju i informaticki predmeti, dok se na FOIu od (pretpostavljam) 8 semestara svih 8 slusaju informaticki predmeti. To je neoborivo. Imaju "idiotske" ispite? A koj ku ![]()
![]() |
#48 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
imas recruitment siteove po netu koji nude detaljniji uvid u intervjue, motive koji stoje iza pitanja i sl. ako te takve stvari bas zanimaju ![]()
![]() |
![]() |
#49 | |
|
Citiraj:
Uostalom koliko si "bezveznih" predmeta ucio u srednjoj a sada se mnogo sigurnije i pametnije osjecas od nekog tko nije zavrsio srednju skolu. A u biti nis od toga ti netreba.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
ali kad upisujes faks vec u principu biras profesiju. i ono kaj te tam uce trebaju bit predmeti usko vezani uz ono sto ces radit nakon sto zavrsis taj faks. i po meni u hrvatskom skolstvu uzasno fali prakticnog rada. i ne samo u "informatickim" smjerovima. mozete i ozrena pitat kak to zgleda u americi. vjerujem da se strebanje svodi na minimum, a ono sto se trazi je razumjevanje toga sto te profesor uci, i dokazivanje istog kroz prakticne radove, prezentacije i sl.
![]() |
![]() |
#51 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
a koja korist od faksa kad nakon kaj se zaposlis moras SVE nauciti jer te nikaj prakticno nisu naucili. tog sranja u Jamerici nema. nakon faksa ti ZNAS raditi.
![]() |
![]() |
#52 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
Eh, da samo znas, istina je da se sigurnije osjecam u zivotu i radu zbog 2 godine konstrukcija (drvenog namjestaja) ili 3 godine Osnova Materijala. Ili sto znam izracunati koliko ti treba punih opeka (6.5x12x25 cm) za jedan zid. Ili koliko litara boja treba kupiti da bi omaljao svoju sobu. Ili teoriju postavljanja parketa, i to onu od prije 50 godina. Ili mozda sto znam klesati u drvetu ili raditi kalupe od gipsa. Fakat, nikad nisam o tome razmisljao. ![]() Ma od svih ljudi na ovom forumu, ti si bas trebao izabrati mene po tom pitanju. ![]()
![]() |
![]() |
#53 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#54 | |
(°_°)
|
Citiraj:
![]() U drugom dijelu quota si potpuno u pravu, jel vecina odlicnih ucenika su odlicni zato jel nastrebaju bez razumijevanja, i jos k tome potpuno nepotrebne podatke. Pitas li ih nakon 2 mj. sto su ucili nemaju blage veze. Po mome misljenju trebalo bi biti manje informacija za ovu satnicu koju ima pojedini predmet. Uostalom, na pocetku srednje zapravo bi trebalo izabrat odredjene predmete koje ces vise ucit i trebat ce ti za faks, a iz ostalih predmeta ucis samo one osnovne odrednice... No ovo ipak nije forum za ovakve diskusije ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#55 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#57 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#58 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
(I posle imo pune ruke dreka??) Gledo ja na TEVEju...Kaj ce meni skola kad ima TEVE! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ma meni je gadnije telenje, budes sav slinav poslije ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
PC Ekspert
|
AAAAAAAAAAAAAAAaaaaa!!!!! Upomoc!!! Ovaj thread je postao neki hibrid Animal Planeta i nekog ocajnog svapskog XXX kanala!!! AAAARGHHH!!!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
|
|