|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
8800GT 512 vs 8800GTS 320 vs 2900pro 512
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 26.11.2007. u 13:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Odlican pregled, a dali ce biti recimo "dodana" jedna od Ati 3870 serije, tako bi ovaj test bio potpuniji i realniji. Naklon za trud. :respect:
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
|
pa kada dođe kod nas mogao bi past neki test no ubacivanje baš u ovaj ne... ipak bi to značilo edit i reupload 90 grafova ![]()
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Neznam nekak mi smrdi da ATI nema još dovoljno sređene drivere jer ipak 2900pro ima 512bita što znači da ispada da njena "sirova snaga" nije iskorištena u cijelosti već polovično takav sam dojam stekao. ![]() EDIT: Dok 8800GT mi se pak čini presnažnom ono ima svega 256bita naspram 320 i 512 znam da je novija i poboljšana no svaki će lajk uzeti 8800GTS prvo jer je 320bitna i drugo po oznaki GTS, a ne 8800GT jer ipak ima samo 256bita i GT je "slabija verzija". ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Dobar review Wolverine, svaka ti čast na trudu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
iskreno niti 2900pro a bome niti 8800GT nemaju ''sređene drivere'' no u tom smjeru ne želim ići jer ovaj test pokazuje kako one stoje sada tj točnije kako su stajale prije cca 10 dana..... btw danci...laik će možda uzet GTS ali će se zahebat činjenica je da je 8800GT puno snažnija kartica od GTS (barem ove 90nm sa 96 shadera)
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
no svejedno review je dobar jer je dosta detaljan tj. grafe su testirane trenutno na aktualnim igrama i testovima tak da se mogu trenutni kupci kupiti kaj im više odgovara prema testovima ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
Dobar posao Wolverine :respect: Po ovome ispada da je moja 2900 Pro najslabija ali ja sam prezadovoljan njome, pogotovo kvalitetom slike .Nema na njoj vise ni one avionske turbine tako da sam temperaturama (najvisa do sad izmjerena GPU=58, VRM=65)i razinom buke postigao cilj. Valjda ce i drivere sredit u dogledno vrijeme
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
http://iax-tech.com/video/3870/38704.htm usporedi direktno razliku u grafici sa istim detaljima u igri...prva slika je od 3870 grafe... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
mladen ne trkeljaj razlika je većinom zbog većeg broja shadera u odnosu na stariju GTS... u ovom mom testu nisu korišteni driveri koji su ubijali teksture u biti imaš i screenove pa baci oko ne zanima me kakve su reze u drugim recenzijama ovdje govorimo o dotičnoj recenziji sa prvog posta gdje je testirano ipak malo više igara od Crysis-a nemoj me sad vuć za jezih pa da ti pokažem kakvu sliku daje 2900pro sa 7,10 catalystima u XP-u btw tamo na tvom linku su se mogli barem potrudit pa puknut screen sa istog mjesta a je jedan na 84-om frame-u a drugi na 59-om frame-u
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() da me ideš sad pitati koju bi grafu između te dvije bez razmišljanja bi ti odmah rekao ATI-ijevu radije ću žrtvovati par FPS-ova nego kvalitetu slike ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
danci..... skini naočale..... obriši nalage prašine.......i pažljivije pogledaj slike (hint frame u kojem je uzet SS)
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
ne trkeljam !( ili je možda zabranjeno izraziti vlastiti mišljenje bez da netko bude argontan...) http://iax-tech.com/video/3870/38704.htm We found ATi HD3870 is actually has better picture process while Crysis benching. Specially the light refraction from water, HD3870 is very smooth but 8800GT is not. It is around frame 500 to 1000. If you have chance, compare it. You will know what are we talking about. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
ja govorim o onim slikama sa tvog linka i o tvojoj izjavi kako je GT bolja od GTS jer lažu s driverima mislim da bi ovo bio EOD na tu temu jer je totalno OT ovo je thread gdje se trebala komentirat dotična recenzija a ne proljevi pameti sa drugih recenzija gdje nisu u stanju niti uzet SS scene sa barem približno istog frame-a
![]() |
#19 |
Moderator
|
kako joomla ima zaheban plugin za trganje stranica kada ih raspodjelim sadržaj ili slomi layout ili prelazi preko teksta....zato sam na kraju ipak vratio sve u jedan komad
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 26.11.2007. u 11:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Moderator
|
za modemaše .... možda pomogne link sa kojeg mogu skinuti recenziju u PDF-u (dosta kompresirana - treba Adobe Reader7.0+) file je težak 1,1MB http://rapidshare.com/files/72370557...800GTS_320.pdf
![]() |
#22 |
Guest
|
imao sam priliku pokrenuti cod4 paralelno na rezi 16x10 na kompovima koji imaju identican 3dmark score...ati 2900xt je na visti64, a nvidia 8800gt na xp...driveri na defaultu, a u igri sve maxano...kad su frameovi nizi (30-40) onda nvidija ima oko 10 FPSa vise...na 50-70 frameova, se razlike penje na 20-25 FPSa...nisam imao vremena drugo testirati |
![]() |
![]() |
#24 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Čitam review i dođem do UT3 koji me zanima i vidim da nisi editirao .ini file u kojem je postavljeno ograničenje fps-a čini mi se na 62 (znam da je postavljeno ali sad nisam doma da vidim na koliko točno i u kojem .ini file-u). Samim time su ti rezultati za UT3 bezvrijedni, ako još imaš kartice i imaš volje trebao bi napraviti ponovno benchanje. Kako ti se moglo dogoditi da ti rezultati nisu bili sumnjivi?!
![]() |
#25 |
In the ghetto
Datum registracije: Apr 2007
|
Da reze u UT3 su dosta cuden i u dx9 i u dx10 verziji.
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Moderator
|
kartice nemam (GT i Pro nisu moje vlasništvo) a nemam niti volje, razlika se vidi jedino u min broju frame-ova a i smisao ovog bencha je za noob korisnike koji ne znaju editirat .ini tj kako će njima radit dakle igre su benchane po principu instaliraj, podesi rezoluciju/detalje/AA i vozi bio UT bezvrijedan ili ne to ostavljam vama na odluku...ono što se pokazalo jest da se UT3 može full glatko igrat na sve tri kartice na dosta visokim rezama (iako ruku na srce bez AA) bez ikakvog dodatnog drkanja po .ini-u ili driverima meni je više bila bedasta činjenica da ne mogu enable-at AA u UT3 i MOHA (UT3 engine) istina no nađe ih se i za manje para ako si brz i znaš gdje tražiti
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 26.11.2007. u 13:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
Ni meni nije jasno zbog čega svi pričaju kako je UT3 engine najmoćniji engine današnjice a nedostaju mu neke od elementarnih stvari za podešavanje. Istina, podešavanje se može izvesti kroz .ini a i ovisi o aplikaciji koja ga koristi.
![]() |
![]() |
#28 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#29 | |
Moderator
|
Citiraj:
nisam se našao uvrijeđen....bez brige ![]() nego zašto misliš da mi se potkrala greška? misliš da sam svaki test vrtio samo jednom ![]() ono što sam htio reči jest da sam vrtio UT onako kako ga vrte ljudi koji ga igraju dakle čista instalacija bet ikakvog dodatnog prčkanja sad da sam editirao .ini digli bi se max frameovi i malo avg ali opet imate minimum gdje se odprilike ipak vidi kako koja kartica diše dakle nije nikakva greška niti previd nego sam jednostavno benchao igru ko igru nakon instalacije ![]()
![]() |
![]() |
#30 | |||
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]()
![]() |
|