Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.07.2006., 23:07   #31
brentaal
Premium

Datum registracije: Nov 2004
Časopisi

Ništa. Do prije pola godine sam kupovao GamePlay, PC Chip, Vidi i BUG, al mi svi dosadili. Koji ću rac kupovat časopise kad ionak' sve na netu nađem.

Stranice

Mobil

BUG

Neowin

JCXP

AeroXP

Forumi

JCXP

Neowin

Shuma

Igre

Shuma

Gaming Area
brentaal je offline   Reply With Quote
Staro 15.07.2006., 23:19   #32
alimilano
Premium
Moj komp

alimilano's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
Autor Blitz

Ništa. Do prije pola godine sam kupovao GamePlay, PC Chip, Vidi i BUG, al mi svi dosadili. Koji ću rac kupovat časopise kad ionak' sve na netu nađem.
.....vjerovatno ćemo i mi ostali koji kupujemo časopise doć do toga

Citiraj:
Autor speedy-3
PC Chip,,,,,,, koliko u njemu ima o LINUXU???
....nema baš ni u ostalim časopisima nešto....možda u Vidiju...a i nije mi Linux u žiži zanimanja....ipak je za Linux najbolji net.....
alimilano je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2006., 09:45   #33
Caligula
Premium
Moj komp

Caligula's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Za spomenuti je i ovaj srpski forum
http://www.elitesecurity.org/
Caligula je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2006., 11:19   #34
iveumag
zippo61_junior

iveumag's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Hacker je bio najbolji gaming časopis dok ga nisu ukinuli po menui
iveumag je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2006., 15:44   #35
Mortal
Rambus 3xtr1m
Moj komp

Mortal's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Hacker je bio dobar, ali mana mu je bila što nisu odrasli sa svojim čitateljima. Ja sam odrastao na njemu od prvog broja a oni su ostali na istoj razini 10godina. I izgubili čitatelje, da ne spominjem onaj period bez cd-a

Ryzen 7 2700X
Sonic Tower rev.1 (polirani) + 12cm Chieftec
2x 8gb Crucial
B450 Aurus Elite
Segate 500GB Server edition
Silwerstone Strider 560W +12@11.97-11.94V
GTX 1060
Samsung p2770, Hanns G 22' landscape
Samsung pleomax& Microsoft Sidewinder
Kensington Duo Wawe Pad

1. 2xP3 933, Intel OR840 Server, PCI MX440, 4x128Mb Rambus, 80gb segate, SmartBox 400W
2. P4 2.0 wille, Intel i850, 4x128 Rambus, GF2 GTS PRO, 80gb segate, MS 480w
3. P4 1.6 willie@2.0 - Abit th7 II, 4x128Mb Rambus@ 1078mhz, 9000pro, 80gb segate, silwerstone 400w
3 x Prestigio 710, 3 x Microsoft Optical desktop v2.0

i5 530
640gb
1x4gb, 1x2gb ddr3
GT330M
16' wide - white body
Harman Kardon
MX revolution
Online with nokia E70

Battery grip
Beercan: 35-70, 28-85, 35-105, 70-210
Minolta: 28-80, 35-70, 28-100, 35-80, 28-105xi, 75-300
Sigma: 35-70, 28-135, 18-200, 70-300
Sony: 18-70, 55-200
m42: Zenit 135mm, Crestar 135mm, Helios 44m

Mortal je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2006., 15:52   #36
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
ja sam kupovao PCChip puno vremena, sada samo po netu...

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2006., 16:01   #37
thuNdeR
Premium

thuNdeR's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
imaš na dvd-u rubriku o linuxu itd.

onak reda radi
thuNdeR je offline   Reply With Quote
Staro 21.07.2006., 22:45   #38
speedy-3
Premium
Moj komp

speedy-3's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
net,,,,,, nie fora net na netu nadem samo ono sto hocu naci,,,,, u casopisu naletim na stavi koje me zanimaju a nikada mi nie palo na pamet da ih googlam ili zanimljih stvari za koje nisam znao ni da postoje i slicno,,,,, i da net,,,,, nades nesto nakon mukotrpnog googlanja bacis u bookmarks i pri formatiranju zaboravis saveat bookmarks i sto onda???

zato je dobro imati nesto i na dobrom starom papiru nece biti server down nece se link zagubiti nece biti prestaro pa obrisano,,,,,, i nemoras blejat u monitor da bi nesto procitao,,, odes fino u prirodu i povuces kakav IT casopis da ti nebude dosadno
speedy-3 je offline   Reply With Quote
Staro 21.07.2006., 23:40   #39
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor speedy-3
PC Chip,,,,,,, koliko u njemu ima o LINUXU???
U casopisu 2 stranice OpenSource news, poneki guide (2 str. max), review software-a, review neke vaznije distre.
na DVD-u kernel, par glupih igrica, ponekad distra itd.

ako ces se informirat samo o Linux-u i hardware-u iz njega, a imash DSL ne kupuj.

evo i link (i ja sam ga negdje pokupio na forumu):
http://www.gnuzilla.info
danij3l je offline   Reply With Quote
Staro 31.07.2006., 08:35   #40
speedy-3
Premium
Moj komp

speedy-3's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor DaNiJ3L
U casopisu 2 stranice OpenSource news, poneki guide (2 str. max), review software-a, review neke vaznije distre.
na DVD-u kernel, par glupih igrica, ponekad distra itd.

ako ces se informirat samo o Linux-u i hardware-u iz njega, a imash DSL ne kupuj.

evo i link (i ja sam ga negdje pokupio na forumu):
http://www.gnuzilla.info

ma http://tux-magazine.org ti je bolji od gnuzile,,,,,,,,, samo sa od iduce godine vise nece biti free
speedy-3 je offline   Reply With Quote
Staro 31.07.2006., 09:12   #41
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor speedy-3
ma http://tux-magazine.org ti je bolji od gnuzile,,,,,,,,, samo sa od iduce godine vise nece biti free
Da dobra im je ona obavijest mailom. : roller :
danij3l je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2007., 07:47   #42
Gradjanin
Premium
Moj komp

Gradjanin's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
nhf, znam samo sa su nasi casopisi gomila smeca i reklama. tekstovi prelosi, sklepani ups prepisani od ko zna kuda, zakasnjeli, te krajnje iritantni i dosadni. pogotovo pametovanja u nekakvim kvazi kolumnama. jedino kapa dole rubrici help&learn

ali takav dzumbus od reklama, velikih fontova, slika i ostaloga>dajte si truda pa si prebrojite stranice texta i stranice reklama i naslova i uvoda-vise od 50% u korist smeca. zelimo li davati novce za reklame? zelim li na wcu buljiti u reklame? ja ne!

lijepo je za tako nesto dobivati novce...zapravo, dobivaju li uopce novce, ili je sponzor poludio pa daje novce za nista...i gradjanin bi njupao novce za nista

btw..evo ja bi uveo neku novu kosooku opremicu...kol'ko da bude best of u sljedecem broju
Gradjanin je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2007., 09:48   #43
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:
Autor Gradjanin Pregled postova
nhf, znam samo sa su nasi casopisi gomila smeca i reklama. tekstovi prelosi, sklepani ups prepisani od ko zna kuda, zakasnjeli, te krajnje iritantni i dosadni. pogotovo pametovanja u nekakvim kvazi kolumnama. jedino kapa dole rubrici help&learn

ali takav dzumbus od reklama, velikih fontova, slika i ostaloga>dajte si truda pa si prebrojite stranice texta i stranice reklama i naslova i uvoda-vise od 50% u korist smeca. zelimo li davati novce za reklame? zelim li na wcu buljiti u reklame? ja ne!

lijepo je za tako nesto dobivati novce...zapravo, dobivaju li uopce novce, ili je sponzor poludio pa daje novce za nista...i gradjanin bi njupao novce za nista

btw..evo ja bi uveo neku novu kosooku opremicu...kol'ko da bude best of u sljedecem broju
Što se ne javiš u BUG za pisanje tekstova, uvijek treba novih vanjskih suradnika. Da vidiš kako se dobija lova od sponzora i kak se prepisuju tekstovi. Sigurno bi ti se svidjelo
Staro 06.11.2007., 15:02   #44
zippo
herr Flick
Moj komp

zippo's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Jos je Bug i dobar sto se tice sadrzaja, Vidi i PCChip su otisli u bananu

nema vise zippacha ......

zippo je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2007., 19:09   #45
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Pa šta sad skačete na dečka, šta fali pisati za jedini kvalitetni časopis za "hardver&softver intelektualce" u Hrvata? Sigurno je vrlo ponosan. Osim toga, Bug mi je najdraže štivo za na WC (ne šalim se), a vjerujem i mnogima ovdje. Rade dečki svoj posao, i to na vrlo kvalitetnom papiru , a moraju pokriti veliki spektar "intelektualaca" od kojih većina još i nije dovoljno inteligentna i načitana da razumije PCE . Što se razvila neka fora da čitat Bug nije in? Ako je, recite - da otkažem pretplatu pa uzmem novu pod pseudonimom.
Ja sam bash sretan zbog Berena. I Buga i Berena. I Berena i Buga.

Go Beren, go Beren, go, go, go Beren.
Kristijan_7 je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2007., 22:31   #46
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Kristijan_7 Pregled postova
Ja sam bash sretan zbog Berena. I Buga i Berena. I Berena i Buga.

Go Beren, go Beren, go, go, go Beren.
Gotovo sigurno Berenovi hemoroidi nisu sretni zbog tebe.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2007., 23:11   #47
Delta S4
She`s back...
Moj komp

Citiraj:
Autor Gradjanin Pregled postova
Ne znam. Meni se sviđa Dvorakova kolumna. Pa čak i kolumna onog prepotentnog gada Mašturka ima svojih trenutaka.

Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Gotovo sigurno Berenovi hemoroidi nisu sretni zbog tebe.
Delta S4 je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2007., 11:02   #48
Striček
Write in ©
Moj komp

Striček's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ja također obavezno pročitam kolumne. Moram proznati da im je onaj BugTV loš....često puta sa prelošim humorom.
Časopis je kroz godine izrastao u katalog račulanlne opreme tako da ga kupim samo onda kada je obrađeno nešto što me zanima....a to je sve rijeđe jer sam sve više orijentiran na software i mreže.
Tamo u redakciji bi trebali zaposliti par vrhunskih system administratora da napišu koji Tips n' Tricks za pojedine OS-ove (Unix-like, Windows, MacOS...), pa malo skriptica...pa neka malo opišu neku osnovu u računalstvu npr...što je to virtualna memorija, real vs protected mode, kako funkcionira memorija, procesor, sistemska sabirnica...
I bilo bi dobro da pošalju nekoga u Intel da malo poslika proces proizvodnje..roštilj u silicijskoj dolini...
Samo nemojte više na inforatičke sajmove...

Aaaa serem li ga serem....
Striček je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2007., 11:14   #49
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Ha gle Striček, ak te zanimaju mreže, softver i administracija, onda je BUG posve kriv izbor. Mreža je po definiciji časopis za čitatelje s takvim i slični zahtjevima. Ne bi znao koliko je zapravo dobra obzirom da se ne razumijem u tematiku, ali u nazivu joj stoji "časopis za IT profesionalce".

I dalje ne razumijem ovu spiku s katalogom računalne opreme. To možda vrijedi za rubriku sitni hardver obzirom da su u njoj vrlo kratki opisi pa se zapravo niti ne može ništa konkretno reći, ali za ostale članke mi zaista nije jasno. Naravno, to nisu temeljite i duge analize kakve je moguće naći na internetu, no takvo što jednostavno ne možeš staviti u časopis. Čak i da format odnosno medij nije ograničenje, postavlja se pitanje da li većinu čitatelja BUG-a uopće zanima čitanje toliko kompleksnih i dugih članaka. Obzirom da je časopis najjači u HR, pa vjerojatno i na cijelom području bivše YU, evidentno je da nije tako loš kao što ga većina ljudi po forumima i newsgrupama pokušava prikazati.

Što se tiče kompleknosti obrade tema, imam čak i jedno osobno iskustvo koje me začudilo. Imao sam naime prilike pričati s jednim amerikancem koji je prije radio kao razvojni inženjer u HP-u (konkretno, radio je na razvoju čipseta za Itaniume). On živi u Hrvatskoj, zna HR i čita BUG, pa smo naravno počeli komentirati časopis. Nemalo sam se iznenadio kad mi je čovjek rekao kako mu se čini da je BUG napisan pre-hardcore i kako je neusporedivo kompleksniji od sličnih informatičkih tiskovina iz SAD-a.
Staro 07.11.2007., 12:20   #50
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Beren Pregled postova
Što se ne javiš u BUG za pisanje tekstova, uvijek treba novih vanjskih suradnika. Da vidiš kako se dobija lova od sponzora i kak se prepisuju tekstovi. Sigurno bi ti se svidjelo
Ja se javio jednom, ali nikakvog odgovora na moj poslani e-majl

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2007., 15:48   #51
parazyd
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
Povremeno lurkam ovaj forum i nisam osjećao posebnu potrebu da nešto napišem, ali kad sam vidio kako ste mi (i čime) napali Denisa (Berena), došao je trenutak za registraciju.

Otkad smo obojica postali stalni suradnici, većinu velikih hardverskih testova (i tekstova) radimo zajedno - ja sam onaj Davor Šuštić kojeg vidite pored Denisovog imena (borim se da me presele na lijevu stranu, ali abeceda je nemilosrdna ). Enivej, obojicu nas beskrajno smetaju ovakvi postovi gdje nas se naziva prepisivačima, a časopis katalogom, jer iz mjeseca u mjesec dajemo sve od sebe da materija koja se obrađuje ispadne što bolje i kvalitetnije. Koliko god to nekome zvučalo lažno i nemoguće, svaki komad hardvera s Bugovih stranica prođe kroz naše ruke; i ne samo ruke, nego i testne strojeve. Brojevi se ne izmišljaju i prepisuju, već za svaki pojedini uređaj samostalno radimo testove i na temelju njih donosimo zaključke iznijete u opisima.

Uglavnom, ne vidim apsolutno nikakav razlog da se naša testna metodologija i kakvoćnost samih tekstova ne može usporediti s onima na raznim specijaliziranim internetskim stranicama. Štoviše, mada ovo možete nazvati mojim mišljenjem, u mnogim slučajevima razmišljamo o većem broju detalja i sitnica od autora članaka na raznoraznim sajtovima te o kvaliteti (ili nedostatku iste) nekog hardvera imamo bolju sliku.

Probajte se staviti u našu situaciju - radiš čitav mjesec, u Labu si svaki vikend i praznik, kad dođeš s posla pišeš tekstove koje nisi stigao na radnom mjestu i sve to ponavljaš iz mjeseca u mjesec, jer si vođen nekakvim entuzijazmom i iskreno te zanima kako će se neka grafička kartica ponašati u Crysisu, kakvu će sliku dati neki LCD i koliku će buku proizvesti ventilator nekog napajanja. I tad u trenutku dokolice zabrazdiš na vjerojatno najcjenjeniji domaći IT forum i tamo netko tvoj rad, trud i volju izjednači s katalogom i nazove te prepisivačem.

Nisam ljut na nikoga, niti bi to uostalom ikoga diralo (ili trebalo dirati, uostalom), ali ljudi, probajte ne biti ovoliko zlobni.

Baj baj, pusić kisić, pozz ili što god da je trenutno aktualno
parazyd je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2007., 16:45   #52
Mortal
Rambus 3xtr1m
Moj komp

Mortal's Avatar

Bug, Vidi ili Pcchip služe samo za informativnu edukaciju o hardweru i softweru, ne znam kada sam se odlučio za neki hardwer pročitavši o njemu u časopisu. Naravno prije kupovine svi taj hardwer još temeljno proučimo na netu i tražimo po forumima dodatna iskustva o dotičnome.

Ne govorim da je u časopisima hardwer slabo obrađen nego jednostavno nema mjesta u časopisu da bi se opisalo npr jedna matična ploča. Ja bi o mojoj ploči mogao napisati barem 3 stranice, pa gdje je još expirience i user faktor, a kako možeš opisati kad na test dođe 30 ploča recimo... kupujem sve gore navedene časopise jer sam možda malo prelijen listat po anandtechu, guru3d i inim stranicama, a i ti su časopisi moje knjige, umjesto da skupljam trilere od "agate kristi" ovo je moja literatura i ponosim se položajem tih časopisa na polici pored radnog stola.

Naravno u hrvatskoj fali jedan pravi hardverski časopis, nešto što bi se suzilo na još veću hardwersku specijalizaciju, jer vidjevši na ovome forumu da postoji dosta ljudi koji shvaćaju hardware i znaju što traže. ALi kada pogledam i sa druge strane i nema tolik puno ljudi jer kada se dobije na neki odgovor na neko hardwersko pitanje u većini slučajeva to je neka elita na ovome forumu od oko 30-tak ljudi, a to je za tržište časopisa premalo. Jednostavno opisi i testiranja hardvera od početka do kraja, jer o svakome komadu hardvera da se nešto napisati, bilo to pozitivno il negativno. Možda najgore sjećanje na bug su mi kada su prikazane memorije (kud baš na ram, na koji najviše patim..), to su uvijek par redova i neka zbijena recenzija. Ali pravi hardveraš traži minimalne latencije na mhz, voltaže, koji su čipovi, revizije pakiranja i sl.

Sve u svemu ne sviđaju mi se ljudi koji pljuju po onome što ja kupujem, cijenim i držim na polici iznad moje glave (Bug@Vidi)

Ryzen 7 2700X
Sonic Tower rev.1 (polirani) + 12cm Chieftec
2x 8gb Crucial
B450 Aurus Elite
Segate 500GB Server edition
Silwerstone Strider 560W +12@11.97-11.94V
GTX 1060
Samsung p2770, Hanns G 22' landscape
Samsung pleomax& Microsoft Sidewinder
Kensington Duo Wawe Pad

1. 2xP3 933, Intel OR840 Server, PCI MX440, 4x128Mb Rambus, 80gb segate, SmartBox 400W
2. P4 2.0 wille, Intel i850, 4x128 Rambus, GF2 GTS PRO, 80gb segate, MS 480w
3. P4 1.6 willie@2.0 - Abit th7 II, 4x128Mb Rambus@ 1078mhz, 9000pro, 80gb segate, silwerstone 400w
3 x Prestigio 710, 3 x Microsoft Optical desktop v2.0

i5 530
640gb
1x4gb, 1x2gb ddr3
GT330M
16' wide - white body
Harman Kardon
MX revolution
Online with nokia E70

Battery grip
Beercan: 35-70, 28-85, 35-105, 70-210
Minolta: 28-80, 35-70, 28-100, 35-80, 28-105xi, 75-300
Sigma: 35-70, 28-135, 18-200, 70-300
Sony: 18-70, 55-200
m42: Zenit 135mm, Crestar 135mm, Helios 44m

Zadnje izmijenjeno od: Mortal. 07.11.2007. u 17:12.
Mortal je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2007., 17:06   #53
Ovca
KozajeZakon.
Moj komp

Ovca's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Kao prvo,BUG necu pljuvat jer bilo koji proizvod koji je izdrzao vise od desetljeca na ovim prostorima imam samo pravo uvazavati,jer spada u one rijetke kvalitetne stvari kao sto su cedevita,vegeta,jaffa kexe od crvenke itd...dakle BUG je meni referentna tocka za ostale casopise a i net-review.Kupovao ga je moj stari 95˙ pa sam i ja to "nasljedio" , ali moram rec da ga zadnjih 2-3 godine rijedje kupujem.
Uvazavam da nekima ide na zivce poneka samodopadnost i bahatost,kao i to da ne zele 10-15% str. sa reklamama.
Meni jedino zasmeta pokoji bombasticni naslov tipa 120 grafickih na testu, ili 50 LCD monitora...ne znam kojim neljudskim naporima se moraju recenzenti posluziti,ali mislim da je bolje imati 10x manje hw na testu sa detaljnijim opsiom od "ima 2xdvi,600/1800/aktivno hladjenje/xxy 3dmarka/cijena...to mi je bedasto.bas nekermanski.

Ovca je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2007., 17:41   #54
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
da skratim - dođeš na kiosk i imaš izbor što kupiti. kupiš ono što te zanima (mislim da se za cijenu jednog buga može dobit auto-moto nešto + smokvin list). uglavnom, nitko nikome ne savija ruku da čita ono što ga ne interesira.

@parazit - nipošto ne idi na njuze i svakako pitaj olega za ispravnu reakciju na ovakve flejmove... on je valjda naučio tijekom godina nije da pametujem, al fakat se previše spuštaš kad tražiš razumijevanje od ljudi koji nemaju nikakvog razloga razumjeti te. pregrizi i traži podizanje koeficijenta zbog otežanih radnih uvijeta

@all - ako vam se ne sviđa nešto u nekom časopisu, adrese za žalbe su napisane u impressumima. ovo nisu newsi. ovdje se ne može neargumentirano pljuvati i očekivati da će vam proći. npr. neargumentirano pljuvanje je ovo što je gradjanin napisao kada je digao ovu temu iz mrtvih. generalno, ako vam je npr. bug toliko prirastao srcu i smatrate da mora biti bolji, idite i pomozite ljudima u realizaciji i pritom zaradite. ako se ubijete od posla, lova je sasvim dobra. pa ćete vidjeti da postoji razlika između profesionalnog pisanja i povremenog članka tu i tamo kad imate volje i vremena... zapravo radije dođite i pomozite nama... ne plaćamo ništa, al vas zato barem nitko neće neutemeljeno optuživat da "njupate novce za ništa"
* izraz "njupate novce za ništa" je stilski pogrešan i treba glasiti "njupate novce ni za što"

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2007., 18:33   #55
parazyd
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor horza Pregled postova
@parazit - nipošto ne idi na njuze i svakako pitaj olega za ispravnu reakciju na ovakve flejmove... on je valjda naučio tijekom godina nije da pametujem, al fakat se previše spuštaš kad tražiš razumijevanje od ljudi koji nemaju nikakvog razloga razumjeti te. pregrizi i traži podizanje koeficijenta zbog otežanih radnih uvijeta
[/COLOR][/SIZE]
Ma pazi, za njuze i spodobe koje tamo pišu me, da prostiš, fakat boli kita (iako pratim grupu). Usenet je mjesto gdje ima ekipe svih vrsta, boja i oblika i vrlo je lako moguće da trol vulgaris nabasa na hr.mag.bug i odluči se napraviti pametnim -a to je, po svemu sudeći, najlakše izvesti pljuvanjem. No kad istu stvar pročitaš na usko specijaliziranom forumu na kojem prosječne njubare (valjda) nemaju što tražiti, i ekipa se usto okomi na jednog od najvažnijih članova ove PC Ekspert komune, onda ti sve skupa bude pomalo glupo i smiješno.

Ali da, point taken u svakom slučaju
parazyd je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2007., 01:37   #56
raf
šlap
Moj komp

raf's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
ja se sjecam da je netko od pcekspertovaca rekao kako je problem pisati istinu u clancima jer onda onaj tko je poslao hw vise nece slati na testiranja. pa se onda malo "savija"

sad necu reci da je tako i s bugom, ali otkad sam to cuo izgubio sam svako povjerenje u casopise. pogotovo kada vidim reklame preko cijele stranice.

onda kako Ovca kaze udare bombasticki naslov "testirali smo 120 grafickih", a opis se sastoji od onoga sto mozes procitati u opisu proizvoda na stranici trgovine. Istina ima i podatak o 3dcmarkovima za koji ljudi na ovom forumu govore da neznaci nista jer je to cista sintetika, a u ostalom to je najmanji problem za naci na netu.

nekupujem casopise otkad imam adsl, jer mogu sve pronaci na netu, citam tocno ono sto me zanima, reklame trpim i na netu, ali makar ih mogu ubiti s adblockom. dok casopisebi trebao placati da bi gledao reklame. A ako stranica na netu sta vrijedi tu i tamo kliknem na reklamu da pomognem. razumijem casopise zasto imaju reklame, ali necu ja placati za to da procitam ono sto ima i besplatno na netu.
Kako je netko vec gore rekao casopis bi trebao sluziti za edukaciju, a ne kao katalog. da se razumijemo nekazem da je cijeli casopis katalog, ali trebalo bi se vise posvetiti softwareu, problemima ljudi koji imaju komp, tips'n'tricks, a ne samo napisati novo je ovo, novo je ono, i onda manje vise prepisati PR s neta. na to su ljudi vjerojatno mislili kada su rekli da se dosta toga prepisuje.
raf je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2007., 10:14   #57
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Svija se utoliko da napišeš odnosno kažeš na lijep način ono što ne valja. Možda ne zvuči tako direktno, ali mislim da većina ljudi shvati poruku.

Što se tiče testova 120 grafičkih, to je nažalost neizbježno jer će svaki partner htjeti ubaciti svoje grafičke u test. I što da im onda kažeš? "Ova vaša kartica branda x je zapravo ista kao kartica branda y, samo što ima drugu naljepnicu na cooleru, pa je nećemo uzeti na test"

U krajnju liniju, u svakom takvom megalomanskom testu uvijek postoje određeni modeli koji dobiju nagrade i prosječnom čitatelju je to sasvim dovoljno da napravi odabir. Oni iskusniji će ionako sami pogledati na netu, a mogu također i sami odlučiti koju karticu žele temeljitijem čitanjem teme i posebice tablica sa specifikacijama.
Staro 08.11.2007., 11:44   #58
raf
šlap
Moj komp

raf's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Što se tiče testova 120 grafičkih, to je nažalost neizbježno jer će svaki partner htjeti ubaciti svoje grafičke u test. I što da im onda kažeš? "Ova vaša kartica branda x je zapravo ista kao kartica branda y, samo što ima drugu naljepnicu na cooleru, pa je nećemo uzeti na test"
Rekao si tocno ono sto sam i mislio da ces rec. Da ponovim, razumijem zasto to casopisi rade. Ali ono sto takvi casopisi nevide ili jednostavno ignoriraju, je da te iste casopise kupuju ljudi, a ne partneri, i svi oni koji na neki nacin financiraju casopis. Dakle onaj koji je kupio casopis dobio je nekoliko stranica testa koji su 99% identicni onima s stranice prije.

Citiraj:
U krajnju liniju, u svakom takvom megalomanskom testu uvijek postoje određeni modeli koji dobiju nagrade i prosječnom čitatelju je to sasvim dovoljno da napravi odabir. Oni iskusniji će ionako sami pogledati na netu, a mogu također i sami odlučiti koju karticu žele temeljitijem čitanjem teme i posebice tablica sa specifikacijama.
a na koju shemu odredeni modeli dobiju nagrade? ako je razlika u 10 grafickih jedino u naljepnici? Ajd sigiran sam da to budu kartice koje su se pomakle od referentnog dizajna, tipa gigabyte s vf700 ili evga s OCom. Ali to svejedno ne mijenja cinjenicu da ste obradili 10 u dlaku istih grafickih.
raf je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2007., 11:55   #59
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Dobiju na osnovni performansi i mogućnosti. Kad je riječ o BUG-u, postoje dva tipa nagrade - Naš izbor i Best Buy. Naš izbor u pravilu dobija kartica s najboljim performansama i mogućnostima, bez obzira na cijenu dok je Best Buy rezerviran za karticu koja nudi najbolji omjer uloženog i dobivenog.

Konkretno, u posljednjem velikom testu grafičkih kartica, Naš izbor je otišao Asusovoj 8800 Ultri zato što je bila najjeftinija Ultra na testu i dolazila je s dosta aktulnom igrom u to doba, STALKER-om. Best buy je otišao GeCubeovom Radeonu HD 2900 XT zbog toga što je od svih testiranih kartica baziranih na HD 2900 XT čipu bio najjeftiniji. GeCube HD 2600 XT X-Turbo II dobio je Best buy u srednjoj kategoriji zbog tvorničkog overclocka, dobrog hlađenja i prihvatljive cijene. GeForceovi 8600 GTS nam se nisu svidjeli zato što za uložen novac jednostavno ne nude dovoljno visoke performanse. Asus HD 2600 Pro je dobio Best Buy u najnižem segmentu zbog odličnog omjera cijene i performansi kao i mogućnosti - dva DVI konektora, UVD akceleracija i nestandardno hlađenje.

Mislim, glupo je da ti ovo sve pišem tu jer je sve lijepo objašnjeno u tekstu. Jedini je problem što većina ljudi prilazi temi s predrasudom da je tekst "plaćen", no to je tipična značajka mindseta ljudi na ovim prostorima.
Staro 08.11.2007., 11:56   #60
Gradjanin
Premium
Moj komp

Gradjanin's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Ovca Pregled postova
Uvazavam da nekima ide na zivce poneka samodopadnost i bahatost,kao i to da ne zele 10-15% str. sa reklamama.
Meni jedino zasmeta pokoji bombasticni naslov tipa 120 grafickih na testu, ili 50 LCD monitora...ne znam kojim neljudskim naporima se moraju recenzenti posluziti,ali mislim da je bolje imati 10x manje hw na testu sa detaljnijim opsiom od "ima 2xdvi,600/1800/aktivno hladjenje/xxy 3dmarka/cijena...to mi je bedasto.bas nekermanski.

khm 10-15%?? pa samo punih a4 stranica ima oko pedesetak u casopisu od stotinjak stranica. ah da, pa kad sam markirao matku..to i je 10%. a koliko tek oduznu mjesta bombasticni naslovi preko pol stranice ako ne i cijele. pa ogromne slike? je. sve u deset posto

a i upravo je kritika upucena na to kaj si rekao. bombasticni naslovi recenzija, a ono copy pejstane karakteristike uz sitne korekcije, koje su ionako sture. cak sturije od natpisa na kutiji hardwera.

i nije bilo upuceno na osobu. vec na SVE casopise. bug sa sve vise reklama i losih tekstova. mene uopce ne zanimju tri cetiri stranice oljegovih slika sa glupavim americkim marincima, recimo, u info casopisu. onda, pc chip sa ovim idiotskim grafickim stajlingom..dobra ziza se tamo pusi izgleda...itd itd..

a naravno, casopisi su sve skuplji. umjesto jeftiniji jer su postali katalog reklama koje naravno MASNO placaju firme, mogli su biti toliko korektni pa smanjiti onda cijenu upravo zbog toga. znaci, pohlepni neradnici koji prodaju duplo. naplacuju i reklame i los casopis. a reklamiraju i tenisice i hlace i hardwer i softwer i bijelu tehniku i aute..ma sve..gore od tv-a.

vjerojatno je i razlog tome kaj pokusavaju uvrstiti u casopis ovu ogromnu info ludnicu koja vlada na trzistu, a ne kuze da je odavno prerasla granice jednog casopisa te da trazi vise uze specijaliziranih, a ne da je u jednom hrpa bezvezno nabacanih tema koje ionako procitam za nekoliko sranja. a da bi to izdrzalo cijeli mjesec....LOLOLOL mozda da rijede...
Gradjanin je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na