|
![]() |
#181 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Kako rekoh, sve ovisi o verzijama. Bilo jer velike rasprave oko tih temperatura, nećemo opet sad prolaziti kroz to...bolje da nastavimo sa prvotnom tematikom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Hm, vidim da ova abitica dodje 822kn u linksu, onda bi išao na to. Hvala na informaciji ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
e imam pitanje ..... zasto mi CPU-z pokazuje VCOre-1.312 kad je u Biosu spostavljen na 1.38 .... zar je moguce da toliko undervolta... ili je do napojne... i moze li to biti razlog zasto mi ne da vishe od 3.4 Ghz?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
U windowsu uvijek malo undervolta.... kod mene je 1.350, a CPUZ kaže 1.325
![]() |
#188 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
Eto ako moze meni pomoc oko clockanja e6750 na 3.3ghz tako nesto otprilike... maticnu imam od gigabytea:http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1010055 FSB je 1333 |
![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
neznam kakvu pomoč želiš? ako hočeš da ti proc radi na 3.3 samo u biosu digni fsb na 412, tebi je množilac x8.mislim da češ moči i bez dizanja napona za cpu,ako slučajno ne, digni napon 0.5 pa probaj ponovo i tako dok ne digneš.evo ovo je laičkim jezikom rečeno.nisam vidio koju memu imaš al mislim da če i ona iči bez diranja napona.
![]() |
![]() |
#190 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
neznam kaj da ti kazem ja nebi vjerovo nijednom ni drugom nego bi instaliro everest i usporedio vrijednosti iz sva tri programa pa vidio koje su najrealnije nevjerujem programima zato kaj ti je ovaj speed fan izbacio masu krivih podataka oni svi naponi dolje (na to se nemoj opce obazirat jer da je to tako nakon sastavljana konfa bi ti radila čitavih 10 sekundi) senzor koji mjeri temperaturu negdje oko socketa (Core) ti je 66C sto je nemoguce to bi ti trebalo bit 10ak C manje od tempa jezgri Core0 i Core1 iz obadva programa su moguce temperature pa to iz everesta saznaj ako ni to nepomogne onda stavis prst na cooler i razlika izmedu 27C i 42C se da ljepo osjetit) i sto se tice jezgri sumljam da su ti obadvije iste temperature min razlika bude 2C a moze bit i do 6-7C. nekako mi je sve to sumljivo Hdd temp je ok temp 1 ako se radi o chipsetu je ok temp 2 je ok daj vise informacija jer ovako neznam ni sto ti opce zelis saznat (sto ti je temp1 i temp2 kakvi su ti cooleri na dodir itd.....) nisam znao sto tocno hoces pa je zato i odgovor ovak opsiran al nadam se da sam ti bar malo pomogo ako ti se vrijednosti iz sva tri programa nebudu poklapale onda bi moj savjet bio da vjerujes everestu jer sam ga ja imo na 10-ak konfiguracija do sad uvjek je s njim sve bilo uredu nekoristim bas coretemp i speedfan pa ak sam nekaj fulo nek me neko ispravi evo imam i ja pitanje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
.
|
Joke, right? Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Premium
|
Citiraj:
Fq: 450.0 MHz FSB ![]() CAS 5 RAS to CAS: 5 EAS PRecharge 5 tRAS 13 Imas li mozda konretan prijedlog sto da promjenim jer je ovo debelo izvan moje domene (citaj: nemam pojma sto napraviti) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
.
|
U ovom dijelu sa SS-a, pod DRAM Spec. (CPU : DRAM), umjesto 667, stavi 533MHz (tj najmanju vrijednost, najmanji djelitelj). |
![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Premium
|
onda je voltaža vjerovatno u pitanju ako nije radilo pod ovim postavkama. stavi 5-5-5-15. i digni voltažu za proc pa diži pomalo dok ne digneš wondowse,možda češ trebati dinuti i za memu voltažu. i pusti razera dok je majstor tu ![]() ![]()
![]() |
#197 |
.
|
tRFC si postavio prenisko, postavi ga na npr. 42 ili 35. tRAS stavi na 15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
[QUOTE=dugixy1;861342]onda je voltaža vjerovatno u pitanju ako nije radilo pod ovim postavkama. stavi 5-5-5-15. i digni voltažu za proc pa diži pomalo dok ne digneš wondowse,možda češ trebati dinuti i za memu voltažu. Pa neznam dali je voltaža baš u pitanju, nije baš dignuo nešto frekvenciju, taj proc bi trebao ići na 3.0 bez dizanja voltaže, a njemu serka na 2.8, Mora da je do meme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Premium
|
[quote=matija84;861354] Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#200 |
.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
.
|
Pusti ti Everest Bench, sredi taj djelitelj (nadam se da si skužio kako sam ti objasnio?) i clockaj procesor... Moj radi na ~3.35GHz na def. naponu, 'nuff said ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
.
|
Ne varaš se... Sad ti je sve rečeno, ostalo je na tebi... Javi se kad/ako zapneš na preko 3.2GHz... Imaj na umu da će te ploča polako kočiti oko 430MHz (+/-) FSB-a... |
![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Premium
|
evo me na 375x8. nakon inicijalizacije OSa dobio poruku grafulje 'Could not start GPCIDrv driver'. ne znam je li vezano uz klokane al prije slijedeceg koraka ide detaljno testiranje i reinstall OSa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
.
|
Upiši u Google cijelu poruku koju dobiješ, potonji baca interesantne rezultate, vezano upravo uz GB-ove grafičke kartice... EDIT: malo razmisli, misliš da bi ljudi clockali da im time opadnu performanse cijelokupnog sustava? I don't think so... U vezi Everesta, logično da će doći do pada, kad si spustio brzinu memorije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Premium
|
sve pet, samo s toliko novih stvari i brojeva covjek se zapita. negdje oduzmes, negdje dodas... ![]() ne brinem zbog graficke kartice, ovo je prva takva poruka a Os je definitivno zreo za prebijanje. provjerit cu ipak |
![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Premium
|
nova ploca (gigabyte p35-ds4) i ovaj proc. pokusao sam sa ovom konfiguracijom na 425x8 međutim nakon kraćeg rada smrzava se. napon procesora postavljen na 1.375, memorija +0,1 (pretpostavljam da je to 2.1?) 5-5-5-15 (tRAC 35). pokusao sam i sa visim naponom procesora i nije islo preko toga pa sam pomalo razocaran. mnozitelj postavljen na najnize 2.0. pretpostavljam da ova OCZ memorija i nije za vise? |
![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
.
|
Ploču možeš izolirati. Procesoru ipak daj više, za svaki slučaj zbog vdropa - tak da - 1.4v. Memorija - već sam lijepo rekao da je +0.1 -> 1.9v. Jer je def. napon DDR2 memorije 1.9v. Tak da i njoj komotno možeš dati +0.2v, probaj onda...tRFC malo olabavi, tj stavi na 42. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|