![]() |
Intel Core 2 Duo E6550/E6750/E6850 OC thread
3 privitaka
Pozdrav čitateljima!
Danas sam ugradio E6750 i isprobao što pila može. Evo par testova iz everesta. Ploča je Asus P5W DH Deluxe sve je na defaultnim naponima. Temperatura je 32 cel nakon 2 sata rada. Vodeno hlađenje je na najslabijem. Trebao bi probati sa običnim coolerom da vidim koliko se ustvari grije. Prezadovoljan sam rezultatima u windowsima radi savršeno. Privitak 7554 Privitak 7555 Privitak 7556 Procesor se oc bez ikakvih problema , vjerojatno ide i puno više. Osjećaj je fenomenalan raditi na ovakvoj igrački. Kad se radi paralelno u Photoshopu i Flashu stroj "skače s aplikacije na aplikaciju trenutno te također barata sa velikim fileovima ko od šale. Ogromna je razlika naspram E6400 . Premda sam mogao držati i njega na "istim clockovima" ovo puno bolje radi u windowsima. Košta oko 1300 kn pa bi rekao da je definitivno best buy ! U kombinaciji sa 2 sata diska u RAID 0 te dobrom pločom ovo postaje prava workstation pila . Raid treba staviti u STRIPE na 64 K. Tako radi najbolje. Za relativno malo novaca , može se složiti vrhunski stroj. Preporuka za ploče: Gigabyte p965 DS3 ,Gigabyte P35 DS3 , Asus P5W DH Deluxe |
Jesi testirao stabilnost nekoliko sati??
|
Stavio sam ga tek prije par sati , ali za sad sve je savršeno! Mislim da večeras nema spavanja , a sutra podočnjaci na poslu , prelazim Quake 4 ponovno. Moram još provjeriti u 3d marku.
|
U 3DMark06 score za procesor je 2664 boda.
|
ma proc je definitivno bestbuy za svoju cjenu.
|
Je, još pogotovo ako je steping G0. Si probao jel ide više od 3200mhz?
|
Nisam , probat ću većeras. Pratio sam malo napon na procu sa cpu-z. U idle ga spusti sa 1,35 na 1,1 V. Steping je G0 . Probat ću ga dići na 3,6 GHz sa standardnim naponom , možda se može.
|
Ajmo po 4GHz! 3,2 nije nista za taj proc!
|
G0? Pfff....proc je zvijer. Ide to debelo više :)
|
evo san ga i ja taman stavija. zvir.
revizija GO ovih dana cu vidit dokle ide. |
Si to uzeo u ADM-u? Da znam gdje se motaju G0 :D
|
Citiraj:
:hitthewal: Da, jedino ako je 1,6V standardni napon |
420x8
3360mhz default voltaza 5 sati feara bez greske :goood: stock kuler. temeratura 46-48 :goood: |
Strava, zvijer od procesora, daj još :D
|
Citiraj:
|
Podržava, uz bios update.
|
Da, to sam cuo za Asusovu P5W DH Deluxe, ali za DS3 nisam vidio da su izdali BIOS update za FSB 1333, niti sam igdje cuo da gigabyte namjerava izdavati ovakav update.
|
DS3 rev 3.3 out-of-box podržava 1333fsb, dok ove starije podržavaju kako već rekoh uz bios update.
|
Malo su me bile zbunile specifikacije sa 1.0 verziju ploče, a ja imam 3.3, tako vidim sad da podržava
|
Gigabyte DS3 je perfektna ploča. Bratu sam stavio u komp prošli tjedan i radi fenomenalno. Revizija je 3.3 , p965
Također su diskovi u raid 0 (64 k) polju i mogu reći da radi bolje sa diskovima od moje Asusice koja košta duplo. Tak da definitivno preporučam E6750 i Gigabyte DS3 965. Uzet ću sljedeći tjedan DS3 sa P35 i isprobat da vidim kako beba radi sa ovim procom. Sudeći prema ovoj 965 DS3 Gigabaytice su mrak. Jedan savjet vezano za Gigabytice: Nikako uzimati ploču Gigabyte DS4 sa nVIDIA 650 SLI. Ta ploča je težak trash ! Hlađenje na northbridgeu je katastrofalno. Uz 15 % overclock i sa dvije kartice u SLI ploča se toliko pregrije da se ugasi. Ne može se primiti za northbridge sa prstima , jer je toliko vruć da se opećeš. Verzija ploče je 1,0 . Vjerojatno će to popraviti u idučim verzijama. Najveća zamjerka je što se ne može montirati aktivno hlađenje. Ventilator mora biti na grafulji. Mislim da je to velik promašaj od Gigabyte-a. Tak da nemojte se zaletavat glede DS4 sa 650 SLI. Što se tiće performansa u igrama OC E6750 je pravo rješenje. Razlika je ogromna. |
Ok,hvala na savjetima. :)
No u kom smislu je razlika u igrama sa OC E6750 ogromna...pa pretpostavljam da igre i ne-OC E6750 naganja ko' sa bičem... :stoopid: Uostalom same igre najmanje benefita imaju od multi-CPU...čisto takt;tako da mi je to čudno...navedi u kom smislu (fps-i,brže loadanje - a to je opet onda i do RAM-a te njegove brzine i količine) vidiš poboljšanje performansi; i neke konkretne brojke ako može. :) Znam da Kvaka 4 može adekvatno koristiti višejezgreni CPU,za ostale igre nisam siguran. |
Puno bolje rade igre kad je OC proc.
Kad stignem budem skinuo par screenshota sa FRAPSOM iz igre. Puno više FPS-a se postiže. Najveća razlika se vidi na slabijim Core 2 Duo kao E6300. |
Mislim da bi već kod ovako jakih procesora ograničavajući faktor frame-ova bila grafička...ili se varam..?...naročito ako to mjeriš sa ovom 8600GT,a što mi nema logike..? :stoopid:
|
E6750 je extra procesor za zaista malu cjenu, to mi je sljedeca investicija definitivno.
Mada sam zadovoljan i sa E4300, ali mislim da cu osjetiti razliku. |
Skinuti ću ti par screenshotova pa sam procijeni. Npr u Oblivionu sa Hdr-om nemreš halat sa 8600 GT na "full" grafici ( antialasing isključen) , ak nije naklokan komp.
Referentna konfa 1 : Intel E6300 i Intel p965 Lemont Referentna konfa 2 : Intel E6300 @ 2,8 GHz i Gigabyte p965 DS3 Nema veze jedno s drugim , nikakve. Na konfi 2 igra leti , dok na 1 ne radi kak spada. Veća je sabirnica , prijenos između komponenti također ! Sustav sam po sebi puno bolje radi. Isprobano ! |
Ok onda. Jer kužim ja da je brži rad s memom kad je i Qfsb na većoj frekvenciji... ;) Ali čudno mi je da kod takvog procesora može da guši sami procesor,a ne gorenavedena grafa. Sori šta gnjavim,daj samo još reci na kojoj to rezoluciji..? :stoopid:
Ajd bash bih volio da dobijem potvrdu ovoga šta si neveo od još 2-3 čovjeka,pa da mogu reći da je uistinu tako... |
1 privitaka
Evo pa pogledaj , sad mi je kolega poslao svoj bench . Ima E6420 @ negdje oko 3 GHz i ploču ko ja Asus P5W DH Deluxe
Privitak 7581 Ovo ti je 1950 Pro sa 256 mb nenaklokana na pili od kompa. Baš halamo Company of Heroes , budem pogledao na Performance tesu pa ću postat rezultate |
Ovo govori samo za sebe ! Tak da sam ja prezadovoljan sa svojom 8600 Gt jer mi super radi sa OC procom.
|
Konfa: moja
Igra : Company of Heroes 1280 x 1024 sve na full -bez antialiasing-a MAX : 86,6 Fps MIN : 17,6 Fps AVG : 36,6 Fps |
Dvije konfe usporedba
Konfa: moja
Igra : Company of Heroes 1024 x 768 sve na full -bez antialiasing-a MAX : 139,8 Fps MIN : 20,9 Fps AVG : 47,6 Fps ------------------------ Konfa: E6300 @ 2,8 GHz + Gigabyte DS3 3,3 grafa ista (8600 GT) hardovi isti 1024 x 768 sve na full -bez antialiasing-a MAX : 120 Fps MIN : 20 Fps AVG : 42,5 Fps |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:15. |