Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.10.2007., 10:09   #1
gjuro13
Registered User

Datum registracije: Sep 2007
ventilator

ventilator na laptopu mi se cuje onako osrednje,nije da je nesto ekstra al mi malo smeta,a vidio sam da se na ostalim laptopima uopce ne cuje! jel se moze to nekako rijesit? hvala (t61 s nvidia quadro)
gjuro13 je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2007., 15:05   #2
igx
Premium

Datum registracije: Mar 2002
Citiraj:
Autor gjuro13 Pregled postova
ventilator na laptopu mi se cuje onako osrednje,nije da je nesto ekstra al mi malo smeta,a vidio sam da se na ostalim laptopima uopce ne cuje! jel se moze to nekako rijesit? hvala (t61 s nvidia quadro)
provjeri si opterečenost procesora da ti se ne vrti nešto u pozadini i zato zagrijava sustav.

T61 bi trebao biti jedan od najtiših tak da mi je ovo jako čudno

ja sam koristio model sa integriranom grafikom i to je bilo praktički bešumno, jedino navečer u potpunoj tišini si mogao malo čuti ventilator i to povremeno, ne cijelo vrijeme.

na T60p se malo čuje ventilator, ali ipak treba uzeti u obzir da ima FireGL karticu koja se ljepo zagrijava...
igx je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.10.2007., 15:27   #3
gjuro13
Registered User

Citiraj:
Autor igx Pregled postova
provjeri si opterečenost procesora da ti se ne vrti nešto u pozadini i zato zagrijava sustav.

T61 bi trebao biti jedan od najtiših tak da mi je ovo jako čudno

ja sam koristio model sa integriranom grafikom i to je bilo praktički bešumno, jedino navečer u potpunoj tišini si mogao malo čuti ventilator i to povremeno, ne cijelo vrijeme.

na T60p se malo čuje ventilator, ali ipak treba uzeti u obzir da ima FireGL karticu koja se ljepo zagrijava...
a neznam, mozda je zbog graficke (quadro 570) a sto se tice procesora dosta se tog vrti al ja sad neznam koji su bitni procesi koji nisu...
Staro 24.10.2007., 16:26   #4
igx
Premium

Citiraj:
a neznam, mozda je zbog graficke (quadro 570) a sto se tice procesora dosta se tog vrti al ja sad neznam koji su bitni procesi koji nisu...
e sad... radi se o T61p koji ima dosta jaku grafiku koja se mora grijati. Možeš probati u driverima podesiti da skine takt kad je ne koristiš intenzivno

upali task manager i promatraj opterečenje procesora pa budeš vidio.
Staro 24.10.2007., 17:23   #5
gjuro13
Registered User

Citiraj:
Autor igx Pregled postova
e sad... radi se o T61p koji ima dosta jaku grafiku koja se mora grijati. Možeš probati u driverima podesiti da skine takt kad je ne koristiš intenzivno

upali task manager i promatraj opterečenje procesora pa budeš vidio.
mos molim te malo pojasnit postupak taj s driverima graficke? nisam bas vidio neke opcije kod drivera...
Staro 24.10.2007., 21:34   #6
igx
Premium

Citiraj:
mos molim te malo pojasnit postupak taj s driverima graficke? nisam bas vidio neke opcije kod drivera...
nisam siguran za nvidia drivere, ali na ati driverima se to zove "power play" i preko toga upravljaš sa grafičkom karticom kako da radi na bateriji, kako na punjači tako da možeš pomoču toga skinuti takt grafičke stalno, samo si prije paljenja aplikacije/igrice vratiš nazad na punz brzinu.

Ja sam na taj način malo utišao svoj T60p jer Vista stalno dere po grafičkoj zbog aero sučelja. No stvarno neznam koliko se to može čuti jer ja sam sretao i laptopa sa integriranom grafikom koji su glasniji od mog sa FireGL.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno