PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Prijenosnici (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=48)
-   -   ventilator (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=84892)

gjuro13 24.10.2007. 10:09

ventilator

ventilator na laptopu mi se cuje onako osrednje,nije da je nesto ekstra al mi malo smeta,a vidio sam da se na ostalim laptopima uopce ne cuje! jel se moze to nekako rijesit? hvala (t61 s nvidia quadro)

igx 24.10.2007. 15:05

Citiraj:

Autor gjuro13 (Post 849211)
ventilator na laptopu mi se cuje onako osrednje,nije da je nesto ekstra al mi malo smeta,a vidio sam da se na ostalim laptopima uopce ne cuje! jel se moze to nekako rijesit? hvala (t61 s nvidia quadro)

provjeri si opterečenost procesora da ti se ne vrti nešto u pozadini i zato zagrijava sustav.

T61 bi trebao biti jedan od najtiših tak da mi je ovo jako čudno :stoopid:

ja sam koristio model sa integriranom grafikom i to je bilo praktički bešumno, jedino navečer u potpunoj tišini si mogao malo čuti ventilator i to povremeno, ne cijelo vrijeme.

na T60p se malo čuje ventilator, ali ipak treba uzeti u obzir da ima FireGL karticu koja se ljepo zagrijava...

gjuro13 24.10.2007. 15:27

Citiraj:

Autor igx (Post 849493)
provjeri si opterečenost procesora da ti se ne vrti nešto u pozadini i zato zagrijava sustav.

T61 bi trebao biti jedan od najtiših tak da mi je ovo jako čudno :stoopid:

ja sam koristio model sa integriranom grafikom i to je bilo praktički bešumno, jedino navečer u potpunoj tišini si mogao malo čuti ventilator i to povremeno, ne cijelo vrijeme.

na T60p se malo čuje ventilator, ali ipak treba uzeti u obzir da ima FireGL karticu koja se ljepo zagrijava...

a neznam, mozda je zbog graficke (quadro 570) a sto se tice procesora dosta se tog vrti al ja sad neznam koji su bitni procesi koji nisu...

igx 24.10.2007. 16:26

Citiraj:

Autor gjuro13 (Post 849519)
a neznam, mozda je zbog graficke (quadro 570) a sto se tice procesora dosta se tog vrti al ja sad neznam koji su bitni procesi koji nisu...

e sad... radi se o T61p koji ima dosta jaku grafiku koja se mora grijati. Možeš probati u driverima podesiti da skine takt kad je ne koristiš intenzivno

upali task manager i promatraj opterečenje procesora pa budeš vidio.

gjuro13 24.10.2007. 17:23

Citiraj:

Autor igx (Post 849583)
e sad... radi se o T61p koji ima dosta jaku grafiku koja se mora grijati. Možeš probati u driverima podesiti da skine takt kad je ne koristiš intenzivno

upali task manager i promatraj opterečenje procesora pa budeš vidio.

mos molim te malo pojasnit postupak taj s driverima graficke? nisam bas vidio neke opcije kod drivera...

igx 24.10.2007. 21:34

Citiraj:

Autor gjuro13 (Post 849633)
mos molim te malo pojasnit postupak taj s driverima graficke? nisam bas vidio neke opcije kod drivera...

nisam siguran za nvidia drivere, ali na ati driverima se to zove "power play" i preko toga upravljaš sa grafičkom karticom kako da radi na bateriji, kako na punjači tako da možeš pomoču toga skinuti takt grafičke stalno, samo si prije paljenja aplikacije/igrice vratiš nazad na punz brzinu.

Ja sam na taj način malo utišao svoj T60p jer Vista stalno dere po grafičkoj zbog aero sučelja. No stvarno neznam koliko se to može čuti jer ja sam sretao i laptopa sa integriranom grafikom koji su glasniji od mog sa FireGL.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:44.