Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.10.2007., 14:43   #1
mate89
Registered User

Datum registracije: Oct 2007
zaključavanje

e ljudi imam (preciznije imat ću) 10 ak kompova spojenih u mrežu i htio bi ih pozaključavat za prvu ruku tj. instalirat nekakav programčić koji bi onemogućio korisnicima (bilo kompjutorski nepismenima, bilo idiotima koji namjerno uništavaju) da mjenjaju postavke, instaliraju programe itd.. i još kad bi programčić mogao preko mreže ili preko interneta služit za daljinsko upravljanje bilo bi savršeno, a još kad bi bio i freeware . eto to je to sta bi trebao, ali slobodno preporučite i odvojene programe (tj oni koji rade samo jednu stvar..). pozdrav i hvala..

zaboravih... win xp pro, spojeni zdravo seljački..

Zadnje izmijenjeno od: mate89. 20.10.2007. u 14:50. Razlog: zaboravih...
mate89 je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2007., 15:16   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor mate89 Pregled postova
...spojeni zdravo seljački..
A to bi bilo? NHF ali tko zna umrezit 10tak kompova zna i postavit user acc i zastitu, ne?

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.10.2007., 20:05   #3
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
pa stavis im da su guest na kompu zabranis im sve zivo i gotovo ? i

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2007., 20:09   #4
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ako ti treba za ono što ja mislim da ti treba , onda probaj Deep Freeze
Nakon restarta vrati sve živo na stanje kako je bilo kad si ga instalirao, odnosno podesio. Odlična stvar za internet kioske, igraone i sl.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2007., 20:46   #5
mate89
Registered User

Citiraj:
Autor nino5 Pregled postova
A to bi bilo? NHF ali tko zna umrezit 10tak kompova zna i postavit user acc i zastitu, ne?
joj meni kako mrzim ovakve odgovore, gle 10 kompova spojit u workgroup nije neki problem, u domain bi već bio(možda), u svakom slučaju molim te ako nemas sta pametno za dodat suti..

Citiraj:
Autor Codiac Pregled postova
pa stavis im da su guest na kompu zabranis im sve zivo i gotovo ? i
hvala na prijedlogu, probao sve (ili barem vecinu) win fora, ili nedovoljno opcija zatvaraju ili ih netko probije.. uglavnom jednostavno nisu dovoljne (mozda je stvar u tome sto jednostavno ne znamo dovoljno o svemu tome, al ionako nije da na ovome ja ili bilo tko drugi zaraduje tako da ne osjecam nikakvu griznju savjesti zbog neprofesionalnosti..)

Citiraj:
Autor tor Pregled postova
Ako ti treba za ono što ja mislim da ti treba , onda probaj Deep Freeze
Nakon restarta vrati sve živo na stanje kako je bilo kad si ga instalirao, odnosno podesio. Odlična stvar za internet kioske, igraone i sl.
i tebi hvala, probat cu, ugl. radi se o kompovima studentske udruge koji sluze da ljudi koji nemaju doma komp ili net mogu na njima ic na net i provjerit mail, napisat nesto i tako nista komplicirano, pa pokusavam nac neko zestoko rjesenje jer ima ljudi koji samo gledaju kako bi nešto s***ali, ako ništa bar bi si instalirali p2p program na sto nas carnet admin poludi pa samo izbaci net .. eto tnx
Staro 20.10.2007., 20:59   #6
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
...u svakom slučaju molim te ako nemas sta pametno za dodat suti...
Ako imas problema u komunikaciji slobodno mi se javi na pm, ne ovako javno, jer necu sutit, a mala opaska u mom postu je bila NHF (NHF znaci No Hard Feelings). Kuis?

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2007., 16:00   #7
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

nino the fajter

nego mozda da kontaktiras admina nekoga faksa znam da kod njih imas samo web browzer i to je to jel.. a inace kada stavis guest mos podesiti permision za sve...

Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Staro 21.10.2007., 17:32   #8
mate89
Registered User

Citiraj:
Autor Codiac Pregled postova
nino the fajter

nego mozda da kontaktiras admina nekoga faksa znam da kod njih imas samo web browzer i to je to jel.. a inace kada stavis guest mos podesiti permision za sve...
nasi admini su lagano nadrkani pa mi se ne da s njima tlacit( a i oni su rjesili stvar ne preko user-a nego s winguardom tako da.. ) a i internet kiosk je inace dosta zgodan, samo sto ne zelim to stavit jer ovi kompovi moraju služit i za druge stvari,.

ugl nije da sam bas totalna budala sta se toga tice znam namjestiti postavke za usere i dalje od onog administrator i limited, (klanjam se sam sebi sto sam tolko pametan)ali sam doso potrazit ako neko ima kakvo pametnije rjesenje jer sam oduvjek skeptičan prema tim windows userima..,

a za kasnije ćemo se ionako malo igrati stručnjaka za kompove pa ćemo stavit domain ustroj i sharepoint portal, i wireless ... za to će ionako morat ić pravi login pa ćemo vidjet kako će se stvari razvijat.. a moram priznat da mi ovaj deep freeze uopce ne djeluje ko lose rjesenje, pa nek ljepo ljudi rade sta oce, a ono kad se komp restarta sve se vrati kako je bilo i sve 5, jos i surađuje s mrežom, nekako mi se čini taman ..
Staro 21.10.2007., 19:01   #9
gog
Premium
Moj komp

gog's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
ugl nije da sam bas totalna budala sta se toga tice znam namjestiti postavke za usere i dalje od onog administrator i limited, (klanjam se sam sebi sto sam tolko pametan)ali sam doso potrazit ako neko ima kakvo pametnije rjesenje jer sam oduvjek skeptičan prema tim windows userima..,

a za kasnije ćemo se ionako malo igrati stručnjaka za kompove pa ćemo stavit domain ustroj i sharepoint portal, i wireless ... za to će ionako morat ić pravi login pa ćemo vidjet kako će se stvari razvijat.. a moram priznat da mi ovaj deep freeze uopce ne djeluje ko lose rjesenje, pa nek ljepo ljudi rade sta oce, a ono kad se komp restarta sve se vrati kako je bilo i sve 5, jos i surađuje s mrežom, nekako mi se čini taman ..
Trebao bi se poigrati se group policy-em, baci oko na http://technet.microsoft.com/en-us/l...7006.aspx#EMAA

S obzirom da si spominjao sam mail i net, zašto im ne složite recimo Ubuntu? Čini mi se da čak on ima i nekakav Kiosk mode.
gog je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2007., 22:52   #10
mate89
Registered User

Citiraj:
Autor gog Pregled postova
Trebao bi se poigrati se group policy-em, baci oko na http://technet.microsoft.com/en-us/l...7006.aspx#EMAA

S obzirom da si spominjao sam mail i net, zašto im ne složite recimo Ubuntu? Čini mi se da čak on ima i nekakav Kiosk mode.
tnx, pogledat cu group policy, a sto se linuxa tice trenutno to tako i funkcionira, i to relativno uspješno.. ali problem nastaje vec kad nekoga treba natjerati da radi bilo sta drugo osim surfanja preko linuxa, tako da je linux super za tjeranje idijota ali nazalost otjera i ljude koji bi si npr napisali referat.. steta.. u svakom slucaju prijedlog je provjereno dobar.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.10.2007., 14:35   #11
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

pa sta nepostoji open office za linuxe ? a imho ms office i open office su jaaaaako slicni..

.i.

Razer Blade 15
Staro 22.10.2007., 15:30   #12
franky
Premium
Moj komp

franky's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ako ti netko baš zeli s***at komp Deep Freeze nije riješenje jer se moze lagano maknut s ovim programom Deep Unfreeze bez passworda.......
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno