|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
K750i display - HITNO
Nakon fleshanja softwarea od W800 izgubio sam backlight na ekranu. Kako sam i bio rastavljao mob danas ne znam da li je problem do flashanja, ali pretpostvljam da nije jer sam ga već par puta prefleshao, ili displaya ili matične, ponekad se u potpunosti zna izgubiti slika na ekranu. Ima li nekoga iz Rijeke da mi proba drugi display ili ovaj proba kod sebe da znam da li da kupujem novi ekran. Zadnje izmijenjeno od: Dr. Beast. 06.10.2007. u 09:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
..::..u prolazu..::..
Datum registracije: Jun 2007
|
Pa ako si ga već flasha par puta onda nije softwerski nego hardwerski problem znači jedino opcija ti je kupnja novog,a prvo probaj još koji put ga flashat možda na orginal firmware a ako ni onda nevalja ruku u novčanik.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ma neću davati 250Kn za novi ekran kada mob vrijedi oko 650kn, prodat ću ga nekome pa neka vadi dijelove iz njega. Zadnje izmijenjeno od: Dr. Beast. 06.10.2007. u 09:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Probao sam ga još par puta flashati s različitim firmware-ima, ali i dalje ima problema. Šta nema nikoga sa K750/W800 da isprobamo? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
ja sam zainteresiran za taj mob, čujemo se u ponedjeljak kada se vratim, ako ga ne središ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Evo mojeg malog osvrta servisera mobitela u Rijeci: većina tih tzv. servisera pojma nema o elektronici, oni samo nabavljaju i ugrađuju rezervne dijelove. Dajem glavu na panj ako njih 1% uopće zna kako radi najobičnija dioda ili ispravljač u punjaču, a da ne govorim o tranzistoru i MOSFET-u, za mene su svi oni preprodavači koji iskorištavaju neznanje drugih ljudi. Naravno ima i izuzetaka koji znaju svoj posao, ali su toliko rijetki i sigurno im nije primarni posao popravljanje i zamjena oštećenih dijelova mobitela. A da ne govorim u kakvim uvjetima rade, uvuku se u neki sobičak da ih ne vidiš dok rade i što rade ili ti kažu da dođeš za dan-dva i sve će biti popravljeno. Pa hebemu, ako ja plaćam za taj popravak ajde ga barem jednom napravite meni pred očima i pokažite dijelove koje ste ugradili i dajte mi pokvareni dio. Ako ih to pitam odgovor je uvijek isti, nemam trenutno tu opremu za taj model mobitela pa ga vi ostavite do sutra. I da barem stave neke rukavice dok mijenjaju display, masku ili što god već, a ne da se na suncu ili pod svjetlom sve vide packe od prstiju s unutarnje strane ekrana, a o prašini da i ne govorim, teško je malo puhnuti ili obrisati mekanom krpom. Pa nije elektronika traktor da ti treba ključ 27 i 32, i jedna macola od 4kg pa udri lupati. Uh, naježim se od pomisli da moram nositi mobitel kod tih preprodavača magle i stvarno suosjećam s ljudima koji nemaju novaca za novi mobitel s jamstvom u ovlaštenom servisu (iako i neki od njih znaju svašta napraviti) kada starome nešto odapne. Moram još spomenuti i njihov arogantan i uzvišen stav kao da su cijelu pamet svijeta pokupili. Sada smišljam plana da napravim neki maleni, banalan kvar na nekom mobitelu i idem od servisa do servisa da vidim njihove procjene i reakcije. Ovo je malo otišlo u OT, ali jednostavno sam morao podijeliti to svoje iskustvo s drugima. Zato riječki serviseri čuvajte se jer po gradu kreće jedan luđak koji otkriva vaše znanje, opet lapsuz, neznanje osnovnih zakona elektrotehnike i zdrave logike razmišljanja, a razmišljam da otvorim i jedan site s njihovim recenzijama. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|