|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Problem Abit ic7 i ddr500
ovako, imam taj problem da memoriju ne mogu držati na 500 mhz ako i proc ne clockam pošto u biosu mogu podesit memoriju samo na by spd(1:1), 1:1, 3:2 ili 5:4... znaci radit ce samo ako fsb stavim na 250... a to je opet ok ali onda mi je proc na 3,7 ghz, radi to ok, ali ne zelim da tak drzat stalno, vise se grije, vecu voltazu treba itd... se to uopce da kak rijesit?? spustit mnozitelj proca? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Ne mozes spustiti mnozitelj proca! Barem ne na Northwoodu/Prescottu. Ti vjerojatno zelis da ti RAM radi na DDR500 bez obzira na takt proca? Vjerojatno negdje u biosu imas nesto kao (Abit IS7 je imala) da proc mozes podesti tako da ga prepoznaje kao 400 ili 533 FSB (kao starije Northye) i onda bi ti se trebali pojaviti i drugi divideri za RAM - 2:3, 3:4 ili 4:5.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Jerry ti je sve rekao, jesi li tako probao?
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
kako je jerry, na IS7 ima opcija da se prebaci na FSB 533 ili 667 opcije, tada dobivaš množitelje da ti ram radi na većoj frekvi od fsba. dakle, nepromijeni se fsb direktno nego samo dobiješ dodatne omjere za ram (4:5 npr). problem je da ja to na svojoj is7 nisam uspio ustabiliti pod clockom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
3.14zda ®
|
Vjeruj mi neces puno dobiti s tom MAX-icom. IC/ vulgaris ima nevjerovatan potencijal, sve ovisi od primjerka tvog CPU-a. Ja sam nabavio Filipinski P4 2.6C koji se ugradjivao u Dellova racunala i sao je na njoj na 2.4GHz na stock naponu, stavio omjer FSB:RAM 4:3 i samo rokas FSB na 250+ i da vidis veselja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
imao sam ja prije northwooda 2.8c i ic7-max3 plocu i hardcore 500 rame koje jos uvijek imam... najveci rezultat mi je bio 3,72GHz ali sam imao vulgaris napajanje... a evo ovo sad, bez ikakvog "hard" clockanja, samo sam usao u bios, digao na tolko i izasao i sve radi... od prve... [img=http://images7.pictiger.com/thumbs/e8/7c160312a0d85db36444a42e6ba595e8.th.jpg] |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
![]() |
#16 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
jer ogromna većina tih rama je najbolje radila na 2.7-2.8V, a sve preko toga ju je čak i gušilo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
mislim, neznam... uvijek sam se igrao sa voltazama i skurio sam samo mobilnog bartona 2500+ (i to samo zato jer sam dobio neclockabilnu riviziju te sam bio ocajan i isao do kraja...) ali uvijek citam u postovima nemoj voltazu preko ovog, preko onog, ja sam ju uvijek debelo prekoracio i bas nista lose se nije desilo, samo bolje... a temp su mi uvijek bile ne ok, nego nize od vecine... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
3.14zda ®
|
Povecavanjem voltaze krsis maticnu plocu i sam procesor. Grije se previse i fetovi ti rade losije nego u normalnim uvjetima...a ako se previse zgriju, pocne se lem taliti ![]() Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|