|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Zvucna Receiver preko optike
Bok, zanima me kolika je razlika ako na Receiver pustam glazbu s nekog Hi-Fi CD-playera i zvucne kartice koja isto ima opticki izlaz. Naime, imam maticnu ABIT Quad GT i na njoj integriranu zvucnu i ne znam treba li mi neka posebna ili je ova ok? Komp bi spojio na Hi-Fi. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
Da je zvučna 5k kn mp3 ostaje mp3. sa cd playera zvuk je ljepši,čišći (ne mp3)... a šta imas od hifi-a? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ma nije zapravo Hi-Fi no... Denon AVR 3806 i Kef 2005.2. Nemam bas mp3-ca, uglavnom flac ili CD-i. Komp bi mi sluzio kao izvor glazbe, no ne znam da li ima i koja je razlika kada se signal prenosi digitalno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Ako si bas sitnjicav, onda ce ti jedini pravi odgovor biti od nekoga tko zna koji je DAC bolji - onaj u tvom reciveru ili u nekom cd playeru kojeg mislis kupiti (+ prodika o sumovima iz kompa zbog napajanja i ostalih smetnji). Iako se generalno cd player smatra boljom solucijiom, u tvom slucaju (i u mom) ja ne bi trosio novce za njega jer nema smisla. Da imas neko stereo pojacalo, onda da jer je analog out na tim zvucnim karticama drek ![]() Sam ti spoji to digitalno i ne pitaj nista jer ce te freakovi natjerat da potrosis jos jednu godisnju placu ![]() EDIT: a ako nisam dobro skontao i dvojba je ova: "zvucna->digitalno->reciver" ili "cd_player->digitalno->reciver" - onda mislim da ti definitivno ne treba cd player. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Dobro si skontao, ostaviti cu na kraju zvucna->digitalno->receiver. Znam da ce Hi-Fi freakokvi reci da to nije to, no meni nije jasno. ako signal saljem digitalno, reciver je Denon 3806 (medju boljima u klasi), a glazba koju slusam je ili FLAC kodirana (znaci bez gubitaka) ili CD, kakvo bi poboljsanje dobio imajuci zasebni CD player kada nema DAC-e. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|