![]() |
Zvucna Receiver preko optike
Bok, zanima me kolika je razlika ako na Receiver pustam glazbu s nekog Hi-Fi CD-playera i zvucne kartice koja isto ima opticki izlaz. Naime, imam maticnu ABIT Quad GT i na njoj integriranu zvucnu i ne znam treba li mi neka posebna ili je ova ok? Komp bi spojio na Hi-Fi. Hvala.
|
Da je zvučna 5k kn mp3 ostaje mp3. sa cd playera zvuk je ljepši,čišći (ne mp3)...
a šta imas od hifi-a? |
Ma nije zapravo Hi-Fi no... Denon AVR 3806 i Kef 2005.2. Nemam bas mp3-ca, uglavnom flac ili CD-i. Komp bi mi sluzio kao izvor glazbe, no ne znam da li ima i koja je razlika kada se signal prenosi digitalno?
|
U nekim slučajevima bolji, u nekim lošiji. Neznam kako je kod tebe.
|
? :-)
nije da si bas pomogao, no nema veze. 'aj bok |
Znam. samo velim da je bez veze ulagat u zvučne i neznam što ako ćeš slušat muziku sa kompa a koćeš hifi "zvuk":D:D
|
Ako si bas sitnjicav, onda ce ti jedini pravi odgovor biti od nekoga tko zna koji je DAC bolji - onaj u tvom reciveru ili u nekom cd playeru kojeg mislis kupiti (+ prodika o sumovima iz kompa zbog napajanja i ostalih smetnji). Iako se generalno cd player smatra boljom solucijiom, u tvom slucaju (i u mom) ja ne bi trosio novce za njega jer nema smisla.
Da imas neko stereo pojacalo, onda da jer je analog out na tim zvucnim karticama drek :) Sam ti spoji to digitalno i ne pitaj nista jer ce te freakovi natjerat da potrosis jos jednu godisnju placu :p EDIT: a ako nisam dobro skontao i dvojba je ova: "zvucna->digitalno->reciver" ili "cd_player->digitalno->reciver" - onda mislim da ti definitivno ne treba cd player. |
Dobro si skontao, ostaviti cu na kraju zvucna->digitalno->receiver. Znam da ce Hi-Fi freakokvi reci da to nije to, no meni nije jasno. ako signal saljem digitalno, reciver je Denon 3806 (medju boljima u klasi), a glazba koju slusam je ili FLAC kodirana (znaci bez gubitaka) ili CD, kakvo bi poboljsanje dobio imajuci zasebni CD player kada nema DAC-e.
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:36. |