|
![]() |
#1 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
DVI vs. VGA kabel - DVI wins big time!
e pa ljudi moji ja se na svoje oči uvjerio koliko je bolja slika kad se spoji monitor sa DVI kablom. i više me nitko ne može uvjeriti da je svejedno. pošto sam kupio drugi monitor, s njim dobio samo vga kabel. Od početka nisam bio zadovoljan slikom, contrast mi je bio jako loš, bez detalja, slova slabo čitka.. i odlučim se posudit DVI kabel za probu.. i voila! contrast fantastičan, slova čitka kao što trebaju bit! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Takav je i meni bio dojam,puno bolja i oštrija slika ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja sam na DVI-ju već 3 god. i zaboravio sam kako slika izgleda preko D-SUB-a... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Lika u mom srcu
|
podmornica iz II. svj. rata. ![]() drugi nazin za VGA konektor na monitoru i grafičkoj, ono gdje ukopčavaš kabel od monitora, inačle je plave boje na grafičkoj, uodnosu na DVI konektor koji je bijele boje. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
![]() |
#10 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Ja sam se uvjerio na još jedan način. Naime, nešto sam bio haklo po grafičkoj, jer mi nije radila baš bajno... Spojio sam igrom slučaja monitor preko VGA kabla nakon dugo vremena što sam bio na DVI-u i ono... Razlika nebo i zemlja. Slika kao da ima smetnje pri prijemu, sve je tako mutno i mrtvo, već sam se zabrinuo da sam dioptriju dobio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Nesmije covjek da se nasali a da nedobije skraceni kurs koristenja, ja koristim vec na trecem monitoru DVI i naravno da je dosta bolja slika preko njega.
![]() |
#14 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
dobro jutro Gabre ![]()
![]() |
#16 |
Honda Prelude 2.0i driver
Datum registracije: Jul 2006
|
hahaha otkrio si nam Ameriku...e sad još moraš probat hdmi kabel ![]()
![]() |
#17 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
al ste ga zaspamali posteno ![]() ontopic: hvala na savjetu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
Na monitorima vecih dijagonala razlika je velika. Recimo na 17" monitorima nisam bash primjetio neku veliku razliku izmedju DVI-a i D-SUB-a. Ostrina je za nijansu bolja ali nije nebo i zemlja kao npr kad sam probao ASUS 22" MW221U spojiti preko analognog sucelja. Slika je bila blago receno kao kad poster ostavite na suncu kojih tjedan dana pa on izblijedi par nijansi. Neki dan sam gledao neke monitore i nisam mogao vjerovati: MS Industrial 17" M-170D: VGA & DVI-D + integrirani zvučnici - 1.199kn Bash me zanima kvaliteta slike preko DVI-a naspram starog analognog kod tog "high-end" monitora.
![]() |
#24 | ||
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
![]() možda namanjim dijagonalama sene primiejti, ali na 20" ne vidit razliku moraš stvarno bit ćorav da ne vidiš, jer je toliko očigledno. Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Uz kvalitetan VGA kabel, zaista je svejedno. No ne bi bio prvi put da se vidi razlika izmedju loseg DVI i kvalitetnog VGA kabla u korist VGA...
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Honda Prelude 2.0i driver