![]() |
DVI vs. VGA kabel - DVI wins big time!
e pa ljudi moji ja se na svoje oči uvjerio koliko je bolja slika kad se spoji monitor sa DVI kablom.
i više me nitko ne može uvjeriti da je svejedno. pošto sam kupio drugi monitor, s njim dobio samo vga kabel. Od početka nisam bio zadovoljan slikom, contrast mi je bio jako loš, bez detalja, slova slabo čitka.. i odlučim se posudit DVI kabel za probu.. i voila! contrast fantastičan, slova čitka kao što trebaju bit! :chears: |
Citiraj:
Takav je i meni bio dojam,puno bolja i oštrija slika:goood: |
ovo je tolika razlika da ja sam sebi ne mogu vjerovat. :)
|
Ja sam na DVI-ju već 3 god. i zaboravio sam kako slika izgleda preko D-SUB-a... :D
|
ovo nije otkrivanje tople, već vruće vode...
|
a čuj Gnomisa, ljudi masovno tvrde da nema razlike između VGA i DVI, no pošto mi je prije LCD bio spojen direktno od početka sa DVI kablom, nisam znao da postoji ovolika razlika. ;)
|
Sta je to D-SUB..........
|
podmornica iz II. svj. rata. :D
drugi nazin za VGA konektor na monitoru i grafičkoj, ono gdje ukopčavaš kabel od monitora, inačle je plave boje na grafičkoj, uodnosu na DVI konektor koji je bijele boje. :) |
Citiraj:
edit: preteko me ;( |
Citiraj:
|
mislil sam na konektor na grafi :D
|
Ja sam se uvjerio na još jedan način. Naime, nešto sam bio haklo po grafičkoj, jer mi nije radila baš bajno... Spojio sam igrom slučaja monitor preko VGA kabla nakon dugo vremena što sam bio na DVI-u i ono... Razlika nebo i zemlja. Slika kao da ima smetnje pri prijemu, sve je tako mutno i mrtvo, već sam se zabrinuo da sam dioptriju dobio...
|
Nesmije covjek da se nasali a da nedobije skraceni kurs koristenja, ja koristim vec na trecem monitoru DVI i naravno da je dosta bolja slika preko njega.
|
dobro jutro Gabre :D
|
Citiraj:
|
hahaha otkrio si nam Ameriku...e sad još moraš probat hdmi kabel ;)
|
Citiraj:
|
e hebo vas pas, kako uživate sad :D
ali uživam i ja u novo otkrivenom kontrastu.. btw, ima tko viška DVI kabel? tnx |
Citiraj:
|
al ste ga zaspamali posteno :D
ontopic: hvala na savjetu :D :) |
Imam iznadprosječan vid, ali razliku u kvaliteti slike ne vidim bez obzira kojim je kablom spojeno :kafa:
|
Citiraj:
mislim u ostalom mi kaj imamo dioptriju kad stavimo naocale one ispravljaju na 0,00 tj. naravno postoje odstupanja :) |
Na monitorima vecih dijagonala razlika je velika.
Recimo na 17" monitorima nisam bash primjetio neku veliku razliku izmedju DVI-a i D-SUB-a. Ostrina je za nijansu bolja ali nije nebo i zemlja kao npr kad sam probao ASUS 22" MW221U spojiti preko analognog sucelja. Slika je bila blago receno kao kad poster ostavite na suncu kojih tjedan dana pa on izblijedi par nijansi. Neki dan sam gledao neke monitore i nisam mogao vjerovati: MS Industrial 17" M-170D: VGA & DVI-D + integrirani zvučnici - 1.199kn Bash me zanima kvaliteta slike preko DVI-a naspram starog analognog kod tog "high-end" monitora. |
Citiraj:
možda namanjim dijagonalama sene primiejti, ali na 20" ne vidit razliku moraš stvarno bit ćorav da ne vidiš, jer je toliko očigledno. Citiraj:
|
Citiraj:
|
da, slažem se, no VGA kabel je original koji je došao uz monitor, a DVI kabel je original koji dolazi uz Samsung LCD-e...
no nebitno, znam samo da si moram kupit DVI kabel... :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:29. |