|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Antifreez
Nakon 3mj sam ščupal Antifreez kaj se dobije uz Kandalf LCS. I ono tamno zelen? WTF??? Kaj je to, alge? Na koji štos? Di ima za kupit tekućine, i što da metnem dalje? Ostalo mi je još pol litre Thermaltake-ove tekućine, al što onda?
MC Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 06.09.2007. u 11:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
sluzavo neko smeće? hehe sve očisti. stavi 90% destilirane i 10% antifriza (kupi neki koji štiti od korozije) i to je to... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
![]() |
#4 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Isto tako izgleda i voda u akvarijumu kada se ne mijenja dugo vremena. Za akvarijum znam da postoje kapi protiv aligi i ostalih nmeetnika (nekada sam imao ribice), ali ne znam da li bi to islo u vodu za hladjenje kompa (ne znam hemijsi sastav kapi).
![]() |
#5 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
|
sluz bi bila od neke dodane boje(zna renesis ![]() a ovakva promjena boje na tamnu i bez sluzi je od korozije. to ti je od radijatora...na kandalfovom je to normalna pojava... ostavi tekucinu (mozes i cistu destiliranu vodu par dana u tom radijatoru pa da vidis kako je smedja...) od kada sam stavio novi radijator druge marke, toga nema. tekucina prozirna kao i prvi dan ![]() pa eto, to ti je jedno od rjesenja... vjerojatno je nesto u sastavu radijatora sto korodira polako...
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Da, vjerojatno radijator korodira, tako je i meni u autu bilo kad sam mijenjao antifreez...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
Jel to za reklamaciju ![]() Pošto mi zbilja ne pada na pamet mijenjat radijator trenutno, kao niti kućište, koje bi bilo najbolje riješenje?
![]() |
![]() |
#8 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
tekućinu mijenjaj češće, reklamaciju? hmm, po meni je, ali ako su svi takvi... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
ma ne bu ti to priznali na reklamaciju jer je tako i kod onog koji bi dobio za zamjenu. jednostavno mijenjaj tekucinu svakih mjesec-dva. ili kada se odlucis na upgrade, zamijeni taj radijator. nije to tako komplicirano, svega 10 malih sarafica i sve pase. a dobijes bolje temp i manju restrikciju protoku ![]() p.s. mozda ces imati poteskoca ako ces traziti bas tu Thermaltake tekucinu. HG spot ih vise ne drzi, meni treba preko litre za sustav. pa nisam mogao nabaviti. imali samo jednu. a boce su po pola litre, pa mi nista ne koristi ta 1 koja mi je ostala. zapakirana i neotvorena pa se javi ako te zanima....
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Nema potrebe za antifrizom u vodenom hladjenju osim ako zelis imati ljepsu boju tekucine u cijevima. Antifriz ima veci viskozitet od vode tako da pumpu vise opterecuje. Ali kada vec imas nije potrebno mijenjati. Ja imam vodu u kojoj ima izopropanola (da rastu alge) i to ti je tako vec par godina i nije promjenila boju niti imam nekav talog. Jednostavno nema potrebe za antifrizom em je otrovan i viskozan a temperature nikada ne padaju ispod nule. I pazite jer ta sredstva mogu otopiti silikosku povrsinu s crijeva ako su nekvalitetna a mogu i otopiti maziva na pumpi koja je namjenjena za vodu (akvarijska)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
|
Citiraj:
pa bile one UV reaktivne ili ne... jer antifriz nikada ne moze postici takav intenzitet boje cijele tekucine u tako malim koncentracijama, kao sto je svega par mililitara boje na litru vode! ma da ulijes i cijeli antifriz u sustav, opet ne bi bila to ta nijansa boje (ako zelis dobiti crvenu boju sustava sa crvenim antifrizom recimo....) antifriz vise koriste u svrhu zastite od smrzavanja, korozije i protiv algi (jer on isto sprecava rast doticnih) npr, u mom sustavu je samo UV boja (zelena) i antikorozivno sredstvo. osobno mislim da mi vise nista ne treba. jer kako velis, ne ide mi tekucina ispod 0 definitivno ![]()
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 08.09.2007. u 19:32. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
A više ne mrziš zelenu boju? ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
dobra, dobra... ![]() izvukao nesto od preko godinu dana... svaka cast ![]() http://forum.pcekspert.com/showthrea...sto#post506433 ali to vrijedi samo za LEDice... tekucina moze biti UV zelena,plava... ma bilo što, samo da nije prozirna ![]()
![]() |
#14 |
Extreme Air Cooler
Datum registracije: Sep 2004
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|