Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.08.2007., 01:17   #1
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
7900GS SLI vs 8800GTS 320mb

dakle za iste se pare dobije matična koja podržava sli 2 x PCI Express X8 + dvije 7900gs grafe

i

p35 ds3 ploča i 8800gts 320mb

daklem a sli pere 8800gts......u čemu je kvaka? navodno treba više od dve gige rama....jače napajanje? navodno u novijim driverima nvidia namjerno izbacila podršku za sli.....??
gnomisa je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2007., 01:48   #2
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Ovak, brijem da si ovo pročitao u BUG-u jel?

Je istina je pere, ali kako u kojim rezama, pogledaj si tablice. Onaj članak je bio namijenjen onima koji imaju već jednu karticu, da uzmu drugu (znači da uštede koju kunu odnosno oko soma u tvojem slučaju) i stignu performanse 8800GTS, tebi ako već kupuješ novo preporuka je da uzmeš jednu. Ovo za drivere, ko' zna možda je, možda nije.
tutix je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.08.2007., 03:29   #3
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
A SLI ce ti samo vise struje trositi,vece zagrijavanje,moras jace napajanje uzet....a imat ces iste performanse kao i s 8800GTS...Mislim,ono,vise ti se isplati tu jednu nego te dvije u SLI,kad ce performanse iste biti

mislav_os je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2007., 11:24   #4
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
Ovak, brijem da si ovo pročitao u BUG-u jel?

Je istina je pere, ali kako u kojim rezama, pogledaj si tablice. Onaj članak je bio namijenjen onima koji imaju već jednu karticu, da uzmu drugu (znači da uštede koju kunu odnosno oko soma u tvojem slučaju) i stignu performanse 8800GTS, tebi ako već kupuješ novo preporuka je da uzmeš jednu. Ovo za drivere, ko' zna možda je, možda nije.
da, tak sam i shvatio taj članak...tnx...na tablici se vidi da, naravno, sve ovisi u kojoj igri se gledaju peformanse...negdje je razlika jako mala...na vecim rezama je razlika veća a to su reze na koje ciljam...

i btw, tak svejedno gdje sam pročitao..a ima i na netu...nego, pametno bi bilo uzeti SLI matičnu i jednu 8800gts pa kasnije ubost još jednu kad padne cijena i kad bude potreba....no mene zanima još jedna stvar...koliku ulogu imaju PCI Express brzine x16 x8 x4? .....vidim da su matične koje podržavaju SLI sa dvije x16 uglavnom s nvidijinim chipom...

Zadnje izmijenjeno od: gnomisa. 12.08.2007. u 11:39.
gnomisa je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2007., 13:20   #5
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor mislav_os Pregled postova
A SLI ce ti samo vise struje trositi,vece zagrijavanje,moras jace napajanje uzet....a imat ces iste performanse kao i s 8800GTS...Mislim,ono,vise ti se isplati tu jednu nego te dvije u SLI,kad ce performanse iste biti
Upravo tako.

Citiraj:
Autor gnomisa Pregled postova
da, tak sam i shvatio taj članak...tnx...na tablici se vidi da, naravno, sve ovisi u kojoj igri se gledaju peformanse...negdje je razlika jako mala...na vecim rezama je razlika veća a to su reze na koje ciljam...
Da al opet pogledaj, možda u FEAR-u, 1900x1200 4xAA 8xAF u Company of Heroes 8800GTS opet pere 7900GS SLi, u Quake-u SLi dobije 88K za jedan jedini frame. A ipak COH je novija igra.

Citiraj:
i btw, tak svejedno gdje sam pročitao..a ima i na netu...
Nisam ja mislio ništa loše pod tim, meni taj članak odličan samo malo su ga nespretno napisali. SLI može parirat donekle GTS kartici ali nije ubojica 8800GTS.

Citiraj:
nego, pametno bi bilo uzeti SLI matičnu i jednu 8800gts pa kasnije ubost još jednu kad padne cijena i kad bude potreba
E to je već u redu razmišljanje, možeš se recimo osigurat time...

Citiraj:
....no mene zanima još jedna stvar...koliku ulogu imaju PCI Express brzine x16 x8 x4? .....vidim da su matične koje podržavaju SLI sa dvije x16 uglavnom s nvidijinim chipom...
A skoro pa nikakve, isto kao i AGP 4x i AGP 8x. To su samo teoretske brzine. A i te nVidjine matične kad ubodeš dvije kartuše prepolovi propusnost (x8) na svakom utoru, bar je tako na nekim pločama. Ali opet ima jako mali utjecaj na performanse.
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2007., 15:59   #6
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Sada vec ima ploca koje imaju full SLI speed (dakle 2x PCI-E x16), no kako kartice u SLI-u komuniciraju medusobno preko posebnog konektora teoretska propusnost drugog SLI utora nije neki problem, barem za postojece graficke kartice... Sami gubitci u perfomansama izmedu x16 i x4 porta su nekih 5-15% ovisno, ako se radi o jednoj kartici...
E.T. je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2007., 16:19   #7
PcKinG
Čiča s tamića
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
zamislio se malo i pitam se: jel ima teoretske šanse da sli radi na crossfire ploči? možda je glupo pitanje do yaya al me baš zanima....
Intel Pentium 3 800MHz, 20GB HP HDD, 256 MB SDRAM, 200W CODEGEN PS, NvIdia TNT RIVA 32, MBO:MS-6309 LITE
PcKinG je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2007., 17:33   #8
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor PcKinG Pregled postova
zamislio se malo i pitam se: jel ima teoretske šanse da sli radi na crossfire ploči? možda je glupo pitanje do yaya al me baš zanima....
Ne.
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2007., 18:30   #9
Ozy
Spužva Bob Skockani.. :XD
Moj komp

Ozy's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor E.T. Pregled postova
Sada vec ima ploca koje imaju full SLI speed (dakle 2x PCI-E x16), no kako kartice u SLI-u komuniciraju medusobno preko posebnog konektora teoretska propusnost drugog SLI utora nije neki problem, barem za postojece graficke kartice... Sami gubitci u perfomansama izmedu x16 i x4 porta su nekih 5-15% ovisno, ako se radi o jednoj kartici...
Malo su i veće razlike između x16 i x4 , jer između x16 i x8 sam ja na DFI pri mjerenju sa dvije kartice zasebno dobivao do 10% razlike...
Zato sam i radio onaj Wolv359Cu za ploču,nisam htio držat grafu u drugom slotu gdje ima 10% slabije performanse...

@Gnomisa .kad ti budeš uparivao tu drugu 8800GTS (možda) će već biti po pristojnim cijenama prisutne i 9xxx grfae te neka '9800GTS koja će biti jača nego te dvije...SLI općenito nije isplativ,bash kao ni CF,iako neki misle i drukčije...

Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5
XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz
Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB
Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD
Ozy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno